ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
doğal refleks değil ya.. onun dedesi yada babası dindardır.. dini ona öğretmiştir.. o da eski alışkanlıkla dua etmiştir.. anne babası ateist olan ve hiç dua okumaya alıştırılmamış çocuk dua etmez..

etse etse "ben inanmıyorum ama eğer ki yanılıyorsam ve bir tanrı varsa yardım etsin" falan der.. :) yoksa sübhaneke falan okumak refleks değil :asd22:

Hristiyandi temelinde ailesi olarak (Alman) ama Insan psycholik bilim dünyasinda dediklerin dogru evet.
Sonucta kücüken dedigin gibi bilgisayar gibi programmlaniyoruz ana baba ve cefremizden.
Bilimsel olarak kanitlanmis bir durum ama bunu biliyorsun anladigim kadari ile zaten.

Hristiyandi temelinde ailesi olarak (Alman) ama Insan psycholik bilim dünyasinda dediklerin dogru evet.
Sonucta kücüken dedigin gibi bilgisayar gibi programmlaniyoruz ana baba ve cefremizden.
Bilimsel olarak kanitlanmis bir durum ama bunu biliyorsun anladigim kadari ile zaten.

neden müslüman değildi.. almanya'da doğmuş da olsa islam çok muhteşem olduğu için müslüman olması gerekmiyor mu?.. ama olmamış :asd22:

bu bile dinlerin ilahi değil coğrafi olduğunu kanıtlıyor.. almanya'da babasından onu görmüş.. sen de almanya'da ve alman hristiyan bir ailede doğsaydın hristiyan olacaktın.. ben de sana şu anda hristiyanlığın ne kadar gereksiz olduğunu anlatacaktım :D

neden müslüman değildi.. almanya'da doğmuş da olsa islam çok muhteşem olduğu için müslüman olması gerekmiyor mu?.. ama olmamış :asd22:

bu bile dinlerin ilahi değil coğrafi olduğunu kanıtlıyor.. almanya'da babasından onu görmüş.. sen de almanya'da ve alman hristiyan bir ailede doğsaydın hristiyan olacaktın.. ben de sana şu anda hristiyanlığın ne kadar gereksiz olduğunu anlatacaktım :D

Hristiyanliktan Müslümaligi gecen cok insan var- Terisde var tabikide.
Kim neye inandigina beni ilgilendirmez zaten pek.
Kisisel düsüncem diger insanlar hakinda kalbi temiz olsun yeterli benim icin.

Sen o ateistmis beni ilgilendirmez veya yargilamam ama kendi inancimda dolayi tabiki dogal olarak üzülürüm o kisi icin.
Belki bosuna üzülüyorum bu durumda ve biz cahiliz bu konuda veya yanlis bilgilere inanmisiz.
Hayat okadar kisa ki bunu cok yakinda ögrenecegim/iz artik. Ben veya benim gibiler yanilmis olursa zaten bir sey olmaz da sen yanilirsan ciddiden üzülürüm

Hristiyanliktan Müslümaligi gecen cok insan var- Terisde var tabikide.
Kim neye inandigina beni ilgilendirmez zaten pek.
Kisisel düsüncem diger insanlar hakinda kalbi temiz olsun yeterli benim icin.

Sen o ateistmis beni ilgilendirmez veya yargilamam ama kendi inancimda dolayi tabiki dogal olarak üzülürüm o kisi icin.
Belki bosuna üzülüyorum bu durumda ve biz cahiliz bu konuda veya yanlis bilgilere inanmisiz.
Hayat okadar kisa ki bunu cok yakinda ögrenecegim/iz artik. Ben veya benim gibiler yanilmis olursa zaten bir sey olmaz da sen yanilirsan ciddiden üzülürüm

hiç üzülme fatih.. benim gibi okuyup araştırıp bu dini insanlığa yakıştırmayan insanlar cehenneme gidip;

daha inandığı dinin kitabını kendi dilinde bir kere bile okumamış bunlar cennete gidecekse o Allah kötüdür zaten.. bana uzak dursun.. istemem ben öyle cennet.. :)

16359_9342_10102012_4.jpg

Son düzenleme:
hiç üzülme fatih.. benim gibi okuyup araştırıp bu dini insanlığa yakıştırmayan insanlar cehenneme gidip;

daha inandığı dinin kitabını kendi dilinde bir kere bile okumamış bunlar cennete gidecekse o Allah kötüdür zaten.. bana uzak dursun.. istemem ben öyle cennet.. :)

16359_9342_10102012_4.jpg

Kurani kerimi okumus olsan bile full dogru analiz ede bildigine inanmiyorum. Bunu yapacak insan yok dünyada bence ki halen tartismalar var zaten bundan dolayi.
bilimsel olarak yaklasirsak Insan beyin hücre gücünün yüzde onunu cifarinda kunlana biliyor sadece. Evrensel olarak ilerde belki daha cok yüzdemizi kunlana biliriz o zaman okuyup full anlaya biliriz.
Resimdekiler hakinda yorum yapmak istemiyorum. Bu kadinlar kapanir yoruma abartildigini düsünsemde saygi duymak gerekir.

Basi acik güzel bir bayani gören bir cok erkek fantezi kurmaya baslar sonucta ve bazilarida bu fantezileri kontrol edemeyip daha ilerisine gide bilir tecavüz ve saire gibi. Mantikli bakis acisi bu bence. Yani senin icin veya hata benim icinde bas örtü kapanma olayi sacma gelesede perde arkasindaki düsüncede mantik var yani.

Bu konuda, Bakara (2:148-150) ayetlerini, üzerinde düşünerek okumanı tavsiye ederim.

Bakara (2:150)
Nereden çıkarsan çık, yüzünü Mescidi Haram'a çevir !
Nerede olursanız olun, yüzünüzü ona doğru çevirin ki,
insanların elinde sizin aleyhinize bir delil bulunmasın.
....
Yüzünüzü Mescidi Haram'a dönün ki, üzerinizdeki nimetimi tamamlayayım.
Ve bu sayede, güzeli ve iyiyi bulmanız da umulmaktadır.

Bu ayette, insanın yüzünü Mescidi Haram'a döndürmesini, kıbleye dönmek genel kabul ediliyor.
Ama başında namazda yazmıyor ki !

Bakın, namazda dönün demiyor,
nerede olursanız olun, hangi işle uğraşıyorsanız, amacınız neyse, Mescidi Haram'a dönün diyor.
Burdaki dönme ise, fiziksel vücüdunu çevirmek değildir.
Bunu da ayetin devamından anlıyoruz.

Dön ki, insanların elinde sizin aleyhinize bir delil bulunmasın diyor.

Yani, diğer insanların (sen buna amerika de, ingiltere de, fransa de, ne dersen de),
elinde senin aleyhinde bir delil olmasın.
(dezavantajlı duruma düşme, seni ezmesinler, güçlü olman için diyor)
Namazda kıbleye dönünce, bugüne kadar ortadoğu güçlü mü oldu ?
Hayır ! Olmadı....

Dönün ki, üzerinizdeki nimetimi tamamlayım diyor.
(Yani, kafalarınızı niyetlerinizi, Mescidi Haram mantığına dönün ki, sizi bilgilendireyim, güçlendireyim diyor.
Ayetin devamında, ancak bilgilenerek güzele ulaşırsınız diyor.)

Zaten, Kuran'da, yine "bence" mucizevi şekilde diyeceğim ki,
kıbleye dönme konusunun, 1400 sene sonra sapacağını görüyor ki,
aşağıdaki ayetlerle bizi uyarıyor.

Bakara (2:115)
Doğuda batıda Allah'ındır. Nereye dönerseniz dönün, orada Allah'ın yüzü vardır.

Bakara (2:177)
Yüzlerinizi doğu ve batı yönüne çevirmeniz, hayırda erginlik/dürüstlük değildir.

Hatta, kıbleye dönmenin fiziksel değil, bir anlayışa/fikre çevirmek olduğunu,
Yunus suresinde, "evlerinizi kıble edinin" anlayışıyla, zaten üstüne basa basa söylenir.

Yunus (10:87)
....
Evlerinizi kıble yapın ve namazı/duayı yerine getirin.
....

Bu uyarıları görmedikçe, Kuran üzerinde düşünerek okunmadıkça,
anlamadan Arapça seslendirildikçe, üzerimizde asla kılavuzluk görevini işlevini gösteremez.
Bunun suçu sorumluluğu ise Kuran'da değildir. Bizdedir.
Kuran, açıkca uyarısını yapmıştır.

senin dedigin bir taraftan dogru insan seçimlerini yaşar ama bu seçimlere mudahale oldugu zaman (sen istersen amerika de ingiltere de fransa de) kimse özgür olamaz.

Kurani kerimi okumus olsan bile
full dogru analiz ede bildigine inanmiyorum.

Fatih-Serdar muhabbeti güzel gidiyordu, bölmek istemedim.
Şurda, bi araya gireceğim.

Kuran'da Allah kullarından, full analiz ve tam doğru analiz beklentisinde değildir.
Bunu yapamayanları da, şirk dışında tümünü affeder/affetme ümidi yüksektir.
Bazı yanlışların günahların elbette olacak. Peygamberlerin bile hataları var.
Önemli olan samimi şekilde varsa af dilemektir ve bir daha tekrarlamamaktır.

Nisa (4:116)
Allah, kendisine ortak koşulmasını affetmez ama
bunun dışında kalanı/bundan az olanı dilediği kişi için affeder.
Allah'a şirk koşan, dönüşü olmayan bir sapıklığa dalıp gitmiştir.

Durun ben geldim. Ateizm, Teizm kadar saçma olmasa da yine de saçmadır. Sağlıklı kafayla düşününce tek mantıklı olan Agnostisizm'dir.
1- Bir yaratıcı var mı? Kesinlikle bunun cevabı şu an bilinemez, bu yüzden tartışmaya gerek yok. Belki bir yaratıcı var ama ne belli erdemli bir yaratıcı olduğu? Belki de başka gezegenden formlar bir deney için bizi yarattı..
2- Teizm Tanrısı: Kesinlikle yok :D Dolayısıyla bir yaratıcının gönderdiği din de yok. Yıl 2015 hatırlatırım..

Peki Ateizmi Teizm'in bir adım önüne geçiren nokta nedir? Şudur; Teizm hiç birşeyin kendiliğinden varolamayacağını, mutlak bir yaratıcıya gereksinim olduğunu savunur. Eğer her şey varolmak için yaratıcıya mahkum ise o zaman yaratıcıyı kim yarattı? Bu sonsuz bir döngüdür ve olması mümkün değildir. Eğer Tanrı kendiliğinden varolabildiyse o zaman maddenin de kendiliğinden var olması mümkündür.. vs vs.. Tüm bu olanlara kanıt göstereceğiniz tek kaynak kutsal kitaplara olacağı için, tartışmak da saçma olacaktır. Herkes inancını kendi içinde yaşasın, kimseye karışmasın. Zira şu an benim bu söylediklerim de dahil bu konuda net doğru diye bir şey yok. Saygı sevgi önemli..

Son yorum İslamiyet ile ilgili; Din dediğimiz olay siyasal ve kültürel (coğrafi) bir olaydır. Ben bir Türk olarak Arabın saçma kültürünü benimsemiyorum ve hem Türk hem de müslüman olunamayacağını savunuyorum. Sonuçta bu adamlar bizim atalarımızı katlettiler zamanında. Bizimkiler de korkudan asimile olup islamiyeti kabul etmeye başladılar... Bu yüzden diyorum ki hem Türk hem de Müslüman olunmaz..

Son düzenleme:
benim gibi okuyup araştırıp.........................
daha inandığı dinin kitabını kendi dilinde bir kere bile okumamış
bunlar cennete gidecekse o Allah kötüdür zaten..

İnandığı dinin kitabını okumayan, kendisine ne anlatılırsa ona inanır.
Bu da ortak koşma değil midir ? Zaten ortak koşmanın affı yoktur.
Yani cennete gidemez.

Nasıl oluyor da okuyup araştırdığını iddia ettiğin kitabın en temel konusu olan şirk konusunda,
bunu atlamana şaşırdım şimdi...

Gerçekten konuyu bilmeyen, zaten okumadığı için, bu yazını okuduğunda böyle sanacak.

Serdar reis futbola ilgi duyarmısınız?sorgula sorgula nereye kadar, güzel başlıklarımız mevcut bekleriz:P

Kurani kerimi okumus olsan bile full dogru analiz ede bildigine inanmiyorum. Bunu yapacak insan yok dünyada bence ki halen tartismalar var zaten bundan dolayi.
bilimsel olarak yaklasirsak Insan beyin hücre gücünün yüzde onunu cifarinda kunlana biliyor sadece. Evrensel olarak ilerde belki daha cok yüzdemizi kunlana biliriz o zaman okuyup full anlaya biliriz.
Resimdekiler hakinda yorum yapmak istemiyorum. Bu kadinlar kapanir yoruma abartildigini düsünsemde saygi duymak gerekir.

Basi acik güzel bir bayani gören bir cok erkek fantezi kurmaya baslar sonucta ve bazilarida bu fantezileri kontrol edemeyip daha ilerisine gide bilir tecavüz ve saire gibi. Mantikli bakis acisi bu bence. Yani senin icin veya hata benim icinde bas örtü kapanma olayi sacma gelesede perde arkasindaki düsüncede mantik var yani.

hayır fatih.. o düşüncede mantık yok.. :) sorun açık giyinmekte değil.. sorun yobaz kafada..

en-g%C3%BCzel-%C3%A7ar%C5%9Fafl%C4%B1-kad%C4%B1n_764748.jpg

hayır fatih.. o düşüncede mantık yok.. :) sorun açık giyinmekte değil.. sorun yobaz kafada..

en-g%C3%BCzel-%C3%A7ar%C5%9Fafl%C4%B1-kad%C4%B1n_764748.jpg

hm iyide o bakis ne ifade ettigini nerden biliyorsun simdi sen ?!
Senin düsüncen e göre vay be kariya bak nasilda yürüyor diye yorumlaya bilirsin.
Bende "hm kafaya bak full kapanmis, yazik" bakisi olarak lanse ediyorum hadi :)

2- Teizm Tanrısı: Kesinlikle yok :D Dolayısıyla bir yaratıcının gönderdiği din de yok. Yıl 2015 hatırlatırım..
Kuran'ın metninin, sayısal bir düzenle sıralandığı iddiası var.
Yurtdışındaki matematikçilerin oldukça ilgisini çektiği iddiaları yapılıyor.
Tanrı gerçekse, kendi bilimsel kanıtı için böyle bir ipucu bırakması, olasılık dahilindedir.
Yorumun nedir ?

Şudur; Teizm hiç birşeyin kendiliğinden varolamayacağını, mutlak bir yaratıcıya gereksinim olduğunu savunur.
Eğer her şey varolmak için yaratıcıya mahkum ise o zaman yaratıcıyı kim yarattı?
Bu sonsuz bir döngüdür ve olması mümkün değildir.
Bu iddiayı, bilimadamlarının, sınırlı kapasiteli çalıştığını iddia ettikleri beynimizle yapıyoruz.
Yaratıcı varsa, yapabileceklerinin sınırını bilmeden, bu kadar kesin yargıya varmak bence doğru değil.
Ne dersin ?

Son düzenleme:
Senin düsüncen e göre vay be kariya bak nasilda yürüyor diye yorumlaya bilirsin.

Bende "geçen ferrariyi gördün mü, buralarda ne geziyo bu makina" diye yorumladım,
ama kadraja girmemiş,

Deizm ile agnostisizm arasında gidip gelen gönül dostları kaç kişiyiz ? :)

İnandığı dinin kitabını okumayan, kendisine ne anlatılırsa ona inanır.
Bu da ortak koşma değil midir ? Zaten ortak koşmanın affı yoktur.
Yani cennete gidemez.

Nasıl oluyor da okuyup araştırdığını iddia ettiğin kitabın en temel konusu olan şirk konusunda,
bunu atlamana şaşırdım şimdi...

Gerçekten konuyu bilmeyen, zaten okumadığı için, bu yazını okuduğunda böyle sanacak.

okumayana acımam Serhan.. ne sanarsa sansın :)

manipüle edilmek istemiyorsa okusun.. senin de 1400 yıl öncesini tek bir kitaptan takip etmek yerine bir nevi tarih kitabı da olan hadisleri de bir gözden geçirmeni tavsiye ederim..

hadisleri neden reddediyorsun? islamı kötü gösterdikleri için mi? dönemi anlatan tarihi kaynaklar islamı kötü gösteriyorsa senin yaptığın gibi tarihi kaynaklara çamur atıp kuranı tek kaynak kabul etmek mi daha doğru yoksa kafanda bir kaç soru işareti belirmesi mi?

Bende "geçen ferrariyi gördün mü, buralarda ne geziyo bu makina" diye yorumladım,
ama kadraja girmemiş,

Olabilir ama olmayada bilir. yoruma acik bence. Kesin öyledir diye lanse edilemez.
Ayrica dediginiz gibide olabilir tabiki ama o erkek insani biraz sorunlu o zaman herhalde. Ne bileyim.
Altinda belki erkek var nereden bileceksin yahu hey motorbisikletci cahil vatandas :D

nasılsa kendin de bu yazdığına inanmadığın için pas geçiyorum :asd22:

elemanların mimikleri bile 6 ay hapis gerektiriyor.. :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt