ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Olabilir ama olmayada bilir. yoruma acik bence. Kesin öyledir diye lanse edilemez.
Ayrica dediginiz gibide olabilir tabiki ama o erkek insani biraz sorunlu o zaman herhalde. Ne bileyim.
Altinda belki erkek var nereden bileceksin yahu hey motorbisikletci cahil vatandas :D

Espri bir yana, bariz bakmışlar,
ama bu resimden hangi sonucu çıkarırız bilemem,
belki bu adamlar ateisttir onu nerden bileceğiz ?

nasılsa kendin de bu yazdığına inanmadığın için pas geçiyorum :asd22:

elemanların mimikleri bile 6 ay hapis gerektiriyor.. :D

Ön yargilisiniz ne deyim :D
Ama dediginiz gibi olsa bile extrem örnek olur . Normal erkek insanlardan söz ediyoruz burda.
Bunlar ise ordaki neyin ne oldugu belli olmayan bir insana
göz dikiyorsa kafada sorunludur benim icin ciddi anlamda.

Espri bir yana, bariz bakmışlar,
ama bu resimden hangi sonucu çıkarırız bilemem,
belki bu adamlar ateisttir onu nerden bileceğiz ?

Abi atesit mi degildir sorun degil ki. Arkadasa yukarda yazdigim gibi hadi göz atmis olsunlar.
Normal mi bu sence yahu ?! Göz atiklari yürüyen carsaf yahu resmen :D
Ayak fetisitilikleri varsa bilemem ama tabiki.

Ön yargilisiniz ne deyim :D
Ama dediginiz gibi olsa bile extrem örnek olur . Normal erkek insanlardan söz ediyoruz burda.
Bunlar ise ordaki neyin ne oldugu belli olmayan bir insana
göz dikiyorsa kafada sorunludur benim icin ciddi anlamda.

fatih kardeş "cıbıldak alman garıların" arasında yaşayıp yorum yapmak kolay.. arap ülkeleri garısızlıktan yanıyor :asd22: o resimde gördüğün adamlardan bolca var..

suudi arabistan'da kadınların yalnız sokağa çıkması "yasak".. bak çarşafsız demiyorum.. çarşafla bile yasak.. neden? çünkü arap erkeği çarşaflı garı görünce sulanabilir..

ben de 10 küsur yıl ingiltere'de yaşadım.. avrupa'da yaşam başka, türkiye'nin doğusunda ve güneyinde bambaşka..

fatih kardeş "cıbıldak alman garıların" arasında yaşayıp yorum yapmak kolay.. arap ülkeleri garısızlıktan yanıyor :asd22: o resimde gördüğün adamlardan bolca var..

suudi arabistan'da kadınların yalnız sokağa çıkması "yasak".. bak çarşafsız demiyorum.. çarşafla bile yasak.. neden? çünkü arap erkeği çarşaflı garı görünce sulanabilir..

ben de 10 küsur yıl ingiltere'de yaşadım.. avrupa'da yaşam başka, türkiye'nin doğusunda ve güneyinde bambaşka..

O zaman bunlarin topu sorunludur resmen. yahu carsafin altinda belki erkek vardir nerden bileceksin. hadi kadin olsun neyi görüpte bakiyorusun ki yahu ?!
Ciddi ciddi sorunludur psycholjik anlaminda. Isterse dünyanin en son kadini olsun degismez bu düsüncem . Meraktan son kadin oldugunu düsünüp ya bir acda bakaiym derim belki ilk önce sapik gibi bakmadan önce :D

Deizm ama hangi deizm ? Bu ikisi arasında net bir tercih yapamadan ölürüm ben hacım :D yaklaşık olarak 12-13 yıldır bu durumdayım.

hacım zaten yanlış tercih yapsan da sıkıntı yok.. :asd22:

islam veya diğer büyük dinlerdeki gibi kinci bir tanrının var olmadığında hem fikiriz sanırım..

sen en azından tercih yapmayı düşünüp kararsız kalarak kafa patlatıyorsun.. :D

hacım zaten yanlış tercih yapsan da sıkıntı yok.. :asd22:

islam veya diğer büyük dinlerdeki gibi kinci bir tanrının var olmadığında hem fikiriz sanırım..

sen en azından tercih yapmayı düşünüp kararsız kalarak kafa patlatıyorsun.. :D

Bak yaaa adam yine araya sivri bir kaç kelime serpiştirdi :D

O zaman bunlarin topu sorunludur resmen. yahu carsafin altinda belki erkek vardir nerden bileceksin. hadi kadin olsun neyi görüpte bakiyorusun ki yahu ?!
Ciddi ciddi sorunludur psycholjik anlaminda. Isterse dünyanin en son kadini olsun degismez bu düsüncem . Meraktan son kadin oldugunu düsünüp ya bir acda bakaiym derim belki ilk önce sapik gibi bakmadan önce :D

din bu fatih.. mantığı yok.. Almanya'ya islamiyet hakim olursa kaçın.. bütün alman karıları böyle gözlerine kadar çarşafa girerse sizin hanslar aynı bunlar gibi sapıtır benden söylemesi :D

bir insan neye ulaşamazsa ona sulanır.. dünyanın kuralı bu.. 2+2=4

din varsa mantık yok..

din bu fatih.. mantığı yok.. Almanya'ya islamiyet hakim olursa kaçın.. bütün alman karıları böyle gözlerine kadar çarşafa girerse sizin hanslar aynı bunlar gibi sapıtır benden söylemesi :D

bir insan neye ulaşamazsa ona sulanır.. dünyanın kuralı bu.. 2+2=4

din varsa mantık yok..

Tahmini yorumuna katilmiyorum. Teyzem enistem olsaydi görüslere pek ciddiye alamiyorum kusurma bakma.
Kendi kisisel olarak ulasamadigim bir seye sulandigimi pek hatirlamiyorum. Ama kiside kisiye ve durumdan duruma degisen bir faktör olabilir bu.
Bence bu pscholijik sorundur. Bunuda ortaya cikartan dini carsaf kanunu oldu desen belki katilirim.
Din varsa mantik yok düsüncene ise asla katilamam. Mantiksiz gelen konular var diye bilirsin hadi diyelim.
Ama full mantiksiz demen olayi zaten ön yargili yaklasmani sagladigini ispatlamis olursun.

Baska örnek. Özelikle domuz eti niye yasaklanmis dinimizde? Modern bilim dünyamizda ispatlanmis ki Domuz etti en yagli et türü oldugu ve insan bünyesie en cok zarar veren et türüdür. Bunu 1400 yil önce af edersin kim bilecek ?!
Bunun gibi bir cok mantikli Dini yorumlar sunula bilinir.

Tahmini yorumuna katilmiyorum. Teyzem enistem olsaydi görüslere pek ciddiye alamiyorum kusurma bakma.
Kendi kisisel olarak ulasamadigim bir seye sulandigimi pek hatirlamiyorum. Ama kiside kisiye ve durumdan duruma degisen bir faktör olabilir bu.
Bence bu pscholijik sorundur. Bunuda ortaya cikartan dini carsaf kanunu oldu desen belki katilirim.
Din varsa mantik yok düsüncene ise asla katilamam. Mantiksiz gelen konular var diye bilirsin hadi diyelim.
Ama full mantiksiz demen olayi zaten ön yargili yaklasmani sagladigini ispatlamis olursun.

Baska örnek. Özelikle domuz eti niye yasaklanmis dinimizde? Modern bilim dünyamizda ispatlanmis ki Domuz etti en yagli et türü oldugu ve insan bünyesie en cok zarar veren et türüdür. Bunu 1400 yil önce af edersin kim bilecek ?!

domuz zaten çamurun içinde yaşayan bir hayvan olduğu için kirli deyip yasaklamışlar.. en pis etin domuz eti olması normal..

yemyeşil çimlerde otlayan inek ve kuzu ile domuz bir olur mu?.. domuz etindeki bakterilerin tespit edilmesi dini hak din yapmaz..

muhammed gördüğü şeyi yazmış.. ben de baksam bir tarafta yemyeşil çimlerde otlayan ineğe ve diğer tarafta çamurdan çıkmayan domuza; ben de "biz inek yiyelim, sanki daha temiz hacı" derdim :)

domuz zaten çamurun içinde yaşayan bir hayvan olduğu için kirli deyip yasaklamışlar.. en pis etin domuz eti olması normal..

yemyeşil çimlerde otlayan inek ve kuzu ile domuz bir olur mu?.. domuz etindeki bakterilerin tespit edilmesi dini hak din yapmaz..

muhammed gördüğü şeyi yazmış.. ben de baksam bir tarafta yemyeşil çimlerde otlayan ineğe ve diğer tarafta çamurdan çıkmayan domuza; ben de "biz inek yiyelim, sanki daha temiz hacı" derdim :)

:D Yahu her seyede cevap uydura biliyorsun ya pes dogrusu
Neyse muhabetine doyum olmaz ama ben simdilik beyaz bayragi saliyorum.

Geçen arkadaşlarla da konuşuyorduk.Arkadaşlarım kendilerini müslüman olarak addederler ama açık görüşlüdürler.

Şöyle bir soru sordum.Şimdi iki insan var ve ikisi de dini anlamda kendini geliştirmiş, aynı kaynakları okumuşlar ve aynı bilgilere sahipler tamamiyle.

Ama biri inanmış, diğeriyse inanmamış.Etik olarak da aynı değerlere sahipler.Çalmazlar, öldürmezler vs.

Peki bu iki insanın temelde farkı ne? Biri kendini ikna edememiş, diğeriyse etmiş.İkisinin de elinde her istenildiğinde tekrar edilebilecek, kabul edilebilecek düzeyde kanıt yok.Birini diğerinden üstün kılan, diğeriniyse cezalandıracak olan ne?

Ha bence agnostisizm de ateizmi döver. :D

Son düzenleme:
Kuran'ın metninin, sayısal bir düzenle sıralandığı iddiası var.
Yurtdışındaki matematikçilerin oldukça ilgisini çektiği iddiaları yapılıyor.
Tanrı gerçekse, kendi bilimsel kanıtı için böyle bir ipucu bırakması, olasılık dahilindedir.
Yorumun nedir ?

Bu iddiayı, bilimadamlarının, sınırlı kapasiteli çalıştığını iddia ettikleri beynimizle yapıyoruz.
Yaratıcı varsa, yapabileceklerinin sınırını bilmeden, bu kadar kesin yargıya varmak bence doğru değil.
Ne dersin ?

İkinci yorumla başlayayım; yaratıcı yoktur demem asla, bunu demek sığlıktır. Ama Teizm tanrısı yok ona eminim ve geçerli nedenlerim var.

Sayısal düzene gelirsek; O tarz sayısal düzenler normal kitaplardan bile çıkartılabilir. En basitinden Miras ayetlerine göre miras paylaşımı yapılamaması, pay ve paydanın farklı çıkması (malın yetmemesi) bile şu sayısal düzen muhabbetini yerle bir ediyor. Edip Yüksel 19 mucizesinden bahseder ve ben yine de çalışmayı kayda değer görüyorum. Fakat o da hesaplarının tutması için 2 ayeti şeytan ayeti diye çıkarır. Kuran'ın ayrıca orjinal kalmış olması bile tam bir muamma. Muhammed'in ölümünden 20 sene sonra kitap haline getirilmiş bir kitap ve değişmedi iddiasını kendisi savunuyor (Benim kendime ben müthiş bir insanım demem gibi bir şey). Muhammed'in ölümünden sonra ailesini katlettiler biliyorsundur. Hemen başladı taht kavgaları.. Kitabı da büyük ihtimal değiştirdiler.. Eski bir inanan olarak 2 senedir görüyorum ki cidden inanmam bana öğretildiği için inanıyor ve bazı konularda kendimi kandırıyormuşum. Tüm bunların düzemece, siyasal bir oyun olduğu fikri biraz sorgulamaya başlayınca açığa çıkıyor zaten. Bir de Türk biri neden arabın pis kültürü altında yaşar ki? Mis gibi kültürümüz var bizim, o da tek tanrılı.. Niye bir Türk olarak Türk'ün tek tanrısına inanmıyor bu insanlar? O mitolojik de arabın ki değil mi? Arap daha mı iyi biliyor bunu? Teist tanrı milyarlarca yıl bekledi bekledi ve son 3000-4000 yıl öncesinde kitap indirmeye karar verdi.. Acayip saçma bir şey.

Geçen arkadaşlarla da konuşuyorduk.Arkadaşlarım kendilerini müslüman olarak addederler ama açık görüşlüdürler.

Şöyle bir soru sordum.Şimdi iki insan var ve ikisi de dini anlamda kendini geliştirmiş, aynı kaynakları okumuşlar ve aynı bilgilere sahipler tamamiyle.

Ama biri inanmış, diğeriyse inanmamış.Etik olarak da aynı değerlere sahipler.Çalmazlar, öldürmezler vs.

Peki bu iki insanın temelde farkı ne? Biri kendini ikna edememiş, diğeriyse etmiş.İkisinin de elinde her istenildiğinde tekrar edilebilecek, kabul edilebilecek düzeyde kanıt yok.Birini diğerinden üstün kılan, diğeriniyse cezalandıracak olan ne?

Ha bence agnostisizm de ateizmi döver. :D

Muhabet ve tartisma ortaminda evet kesinlikle döver :)

Tam carman corba konular ile ilgileniyor bunlarda..

soruna cevap veremiyorum simdilik kendi adima konusmam gerekiyorsa. Biraz kafa yormam lazim :D

Tavuk domuzdan daha pistir belki... Millet dünyanın her yerinde domuz etinin dibine vuruyor her öğün ve çok et tükettikleri için bizden daha akıllılar. Ayrıca ben bizden daha sağlıklı olduklarını gördüm onların..
Kuran'da yahudilere de Sığır Koyun falan yasak. Yüce yaratıcının işi gücü yok bunlarla uğraşıyor :)

domuz zararlıysa o zaman neden yolladı ki alooooooo sesssssssssssssssssss

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt