ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tabi ki bir tutmuyorum.. benim annem babam 5 vakit namazında.. ama ateizmden tut her konuda konuşabilirsin.. sonra gider yine namazını kılar.. ümit farklı fikirler duymaya tahammülü olmayan bir müslüman.. hatta yazdıklarıma hakaret deyip duruyor.. çok hoş görülü olduğu söylenemez.. :)

Din konularinda hep seni goruyorum bir ara Ateistim demistin bir yorumunda.

Cok iyi bir insansiniz serhan bey
sizin gibi insanlari görmek beni umutlandiriyor

Kuran'da ben bir tane dinine hakaret edeni, sende hakaret et, git boğazla öldür diye bir ayet görmedim.
Ailen bile sana örümcek kafalı, bunları okudunda ne işine yaradı, içimizde bi sen mi müslüman kesildin,vb.....
türlü şeyler duyabilirsin. Ve bunlar en masumları....evden kovmuyorlarsa şanslısın. :)

Kuran, evet ailene asla uyma, ama onlara en güzel şekilde davranacaksın diyor.
İletişimi koparan bir tane ayet yok.
Aksine peygambere sen tebliğe devam et üzülme olarak özetleyebileceğim peygambere moral veren ayetler inmiş.

Şimdi 1400 senedir bu ayetler burdayken,
birileri Muhammed'in karikatürünü çizerek hakaret etti diye dergi basarak 10 kişi öldürerek karşılık veriyorsa, suç kimin ?
Hala mı Kuran suçlu ? hala mı İslam suçlu ?

Bence öncelikle neyin hakaret, neyin hakaret olmadığı konusunu netleştirmek lazım. Mesela inançsız bir insan, inananlar tarafından kutsal görülen şeylere nasıl hitap etmeli ?
Ümit Çatar Serhan Aktaş

Son düzenleme:
türkiyede müslümanları temsil edenlerin çogu fasişt cıkarcı diktatör din üzerinden yapmadıklarını bırakmayanlar tayiib feto cübbeli sen kuran kurslarına hiç gittinmi kücükken aile zoru ile gittim ve okuyamadıgın arapça için dayak yedim suanda bile aynı kuzenim gitme dedim çocugu dinden soguttular hapisaneden farkı yok bu türkiyede hacı hocadan kork

Kuran'da ben bir tane dinine hakaret edeni, sende hakaret et, git boğazla öldür diye bir ayet görmedim.
Ailen bile sana örümcek kafalı, bunları okudunda ne işine yaradı, içimizde bi sen mi müslüman kesildin,vb.....
türlü şeyler duyabilirsin. Ve bunlar en masumları....evden kovmuyorlarsa şanslısın. :)

Kuran, evet ailene asla uyma, ama onlara en güzel şekilde davranacaksın diyor.
İletişimi koparan bir tane ayet yok.
Aksine peygambere sen tebliğe devam et üzülme olarak özetleyebileceğim peygambere moral veren ayetler inmiş.

Şimdi 1400 senedir bu ayetler burdayken,
birileri Muhammed'in karikatürünü çizerek hakaret etti diye dergi basarak 10 kişi öldürerek karşılık veriyorsa, suç kimin ?
Hala mı Kuran suçlu ? hala mı İslam suçlu ?

var azizim cok var hatta

BAKARA-191: Onları nerede yakalarsanız öldürün. Sizi çıkardıkları yerden (Mekke’den) siz de onları çıkarın. Zulüm ve baskı, adam öldürmekten daha ağırdır. Yalnız, Mescid-i Haram yanında, onlar sizinle savaşmadıkça, siz de onlarla savaşmayın. Sizinle savaşırlarsa (siz de onlarla savaşın) onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.

ama iste kisas var onlar size saldirirsa diyor

Mesela inançsız bir insan, inananlar tarafından kutsal görülen şeylere nasıl hitap etmeli ?

kurban bayrami gibi mi

how bout
doktugunuz-kanda-bogulacaksiniz--i529559.jpg

Bugün yarin o koyunlar gelip insan kesmeye basladiginda napicaz onu merak ediyorum.

Bence öncelikle neyin hakaret, neyin hakaret olmadığı konusunu netleştirmek lazım. Mesela inançsız bir insan, inananlar tarafından kutsal görülen şeylere nasıl hitap etmeli ?
Ümit Çatar Serhan Aktaş

mesela dıyor ki bana, Allah sana torpıl yapmış cennetlıksın dıyor.. yine iyisin dıyor.. bu alay etmek degılde nedır ?? yada Muhammed kendıne göre cınsellık ayetleri yazmış dıyor.. nerden bılıyorsun ?? onun devrinde mı yaşadın sen ?? gözünle gördun mu yazarken ?? bunlar hakarettır... daha saygılı daha düşüncelı olunabılır

mesela dıyor ki bana, Allah sana torpıl yapmış cennetlıksın dıyor.. yine iyisin dıyor.. bu alay etmek degılde nedır ??

e yalan mi?

yada Muhammed kendıne göre cınsellık ayetleri yazmış dıyor.. nerden bılıyorsun ?? onun devrinde mı yaşadın sen ?? gözünle gördun mu yazarken ?? bunlar hakarettır...

iman serbetini fazla kacirmissin r'das

Bir televizyon programında mı, okulda mı, iş yerinde mi ve bu tarz bir forumda mı ?

Bu forumda, benim düşüncem, kimsenin ağzını büzemezsin :)

Nerede olduğunun ne önemi var ki ?

İnançsız bir insanın din hakkında söylediği her şeyi hakaret olarak algılayan insanlar var, inancının aleyhinde bir şey söylenmesine asla tahammül edemiyorlar. Tabi küfür falan hariç.

İnançsız bir insanın kitap hakkında, peygamber hakkında inananlar açısından pek hayırlı bir şey düşünmeyeceği açık :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt