ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Serhan Serdar sende Sato bende hadi renktas iman power please

Sent from my iPhone using Tapatalk

Simdi Sato'cum birbirimizi kandirmayalim kimse bu sekilde dogruyu anlatipta.Dogruyu baskasina kaptirmaz.Aslinda sende kendin soyledin o donemin yerlisi bu sekilde bi sanata sahip diye.Ben de diyorum ki boyle bir sanati neden okuma yazma bilmeyen biri ortaya dokerken digerlerinden karsi bi tepki gelemiyor.Oldurmek istiyorlar falan filan.

oldurmek istiyorlar cunku muhammed ve ordusu guclendikce kabile ticareti ve ganimetlere tamamen el koyuyor, bildigin reis oluyor. kuran kronolojisini incelersen mekke doneminde sizin dininiz size benim dinim bana der, gucu ele gecirince kim islamdan baska din ararsa cehennemi boylar der. siyaset degil de ne bu? ya hukmu degisen ayetler? oruc gecesi seks yapamayinca dellenen 'mumin'lere neden kadinlara yaklasmak helal kilindi sana gore, bir gecede allah fikir mi degistirdi?

Ayrica curutulmus olan hicbirsey bulamadim satocum

bulama aga ben ne yapayim : D biz vatandas olarak ustumuze duseni yapiyoruz

kuran'in iddiasi allah'in yoktan var ettigi yonunde ama? kafir oldun it seemz
Böyle diyeceğini biliyordum çünkü bu kadar basit düşünüyorsunuz.
Termodinamik yaratmak diye bir kavramdan bahsetmiyor, kendi kendine var olamayacağını belirtiyor. Biz de zaten Allah yarattı diyoruz kendi kendine var olduğunu iddia eden sensin.

mesela yumurtayı pişirmek için sen insan olarak dışardan enerji vermen gerekiyor, yumurta kendi kendine kaynamıyor.
dışardan yumurtaya enerji verince Termodinamikle çelişmiş olmuyoruz, anladın???

Evet ama big bang den önce hiç bir şey yokdu demiyorlar. Bir şeyler olustuki o büyük patlama ortaya çıktı savunanlar var. Bu durumda yazdıkların boşuna yazdığını demek zorundayım.
Big bang teorisi evrenin sıfır hacimden meydana geldiğini iddia ediyor, sıfır hacim ne demek, yok demek. Dolayısıyla yoktan var oldu demek.

Ya arkadaşlar ... okuma yazma bilmeyen bi adam mağaraya gidip gelip internetin telefonun hiçbirşeyin olmadığı bi çağda ... 600 küsür sayfa hayalınden uyduracak .. bunların bircoğu hz isa nın doğumu gibi 600 sene onceki olayları detaylı detaylı anlatacak ... bircok arkeologun sonra buldugu pompei yada firavun gibi farklı uzak diyarlardaki o zaman arabistanda kimsenin detaylarına vakıf olmadığı bircok olayı detay detay anlatacak .. bu soyledıklerı bugun muzede sergilnene firavunun secde ederkenki hz muhammedden yuzyıllar sonra bulunan bı olayı dahı an ve an anlatacak ve siz buna uydurma dıyorsunuz ... hakkaten merak edıyorum hangısı daha mantıklı butun bunları kafasından uydurup tutturması mı okuma yazma bılmeyen bır adamın yoksa ALLAH ın varlıgı mı ?

Böyle diyeceğini biliyordum çünkü bu kadar basit düşünüyorsunuz.
Termodinamik yaratmak diye bir kavramdan bahsetmiyor, kendi kendine var olamayacağını belirtiyor. Biz de zaten Allah yarattı diyoruz kendi kendine var olduğunu iddia eden sensin.

ben sana cevap mi yazayim, yoksa seni akademik bir ortamda bu kurdugun cumleyi kurmaya mi davet edeyim, karar veremedim. her halukarda neden bahsettigini bilmedigin asikar.

mesela yumurtayı pişirmek için sen insan olarak dışardan enerji vermen gerekiyor, yumurta kendi kendine kaynamıyor.

sen evrenden bagimsiz bir sey misin ki, yumurtaya hariciyattan enerji ver? :D YETER YAW

ben sana cevap mi yazayim, yoksa seni akademik bir ortamda bu kurdugun cumleyi kurmaya mi davet edeyim, karar veremedim. her halukarda neden bahsettigini bilmedigin asikar.

sen evrenden bagimsiz bir sey misin ki, yumurtaya hariciyattan enerji ver? :D YETER YAW
Yumurta örneği gayet açık anlayana. Laf kalabalığı yapma. Ben yıllardır termodinamikle uğraşan biriyim sen ne iş yapıyosun ki benim bilmediğimi iddia ediyosun? Termodinamik hakkında ergen sitelerinde okuduğun dışında ne biliyosun mesela?

Big bang teorisi evrenin sıfır hacimden meydana geldiğini iddia ediyor, sıfır hacim ne demek, yok demek. Dolayısıyla yoktan var oldu demek.
Tam olarak doğru değil söylediğin. İki farklı teori var big bang konusunda. Birincisi seninde dediğin gibi yoktan var olan versionu diğeride var olan bir şeyden patlamanın oluşması. Her ikiside ama tabiki sadece teori olarak kalıyor. Bir bakmışın belki var olan herzaman var olmuştur ve zaman tanımlaması sadece bizim yaşam sürecinde önemli bir faktör olarak duruyor. Buda bir başka teori. Kanat yok sonuçta. Boşuna teori demiyorlar yani.

Ya arkadaşlar ... okuma yazma bilmeyen bi adam mağaraya gidip gelip internetin telefonun hiçbirşeyin olmadığı bi çağda ... 600 küsür sayfa hayalınden uyduracak ..

23 senede 600 sayfa. nitekim sana 1 ayda 1000 sayfalik hikaye yazabilirm

ayriyetten belirttigimiz gibi kuran emeviler doneminde kitap haline getirilmistir.

bunların bircoğu hz isa nın doğumu gibi 600 sene onceki olayları detaylı detaylı anlatacak ...

ne detayi yaw. kuran isa hakkinda pur cahildir, gercek dunyada yasamis isa hakkinda hic bir sey bilmez, varaka bin nefvel'in fantazileri haric.

bircok arkeologun sonra buldugu pompei yada firavun gibi farklı uzak diyarlardaki o zaman arabistanda kimsenin detaylarına vakıf olmadığı bircok olayı detay detay anlatacak .. bu soyledıklerı bugun muzede sergilnene firavunun secde ederkenki hz muhammedden yuzyıllar sonra bulunan bı olayı dahı an ve an anlatacak ve siz buna uydurma dıyorsunuz ...

cerceve belli

hakkaten merak edıyorum hangısı daha mantıklı butun bunları kafasından uydurup tutturması mı okuma yazma bılmeyen bır adamın yoksa ALLAH ın varlıgı mı ?

CERCEVE BELLI

23 sene değil 1 milyon yıl versem o tür hikaye anlatmasın. Kuran da otomobil ve saire gibi teknolojinin şifreleri bulundu zamanında. Kuranı kerim ya bizim inandığımız gibi Allah dan emredir mış bir kutsal kitap yada uzaylıların işi. Başka seçenek yok.

Tam olarak doğru değil söylediğin. İki farklı teori var big bang konusunda. Birincisi seninde dediğin gibi yoktan var olan versionu diğeride var olan bir şeyden patlamanın oluşması. Her ikiside ama tabiki sadece teori olarak kalıyor. Bir bakmışın belki var olan herzaman var olmuştur ve zaman tanımlaması sadece bizim yaşam sürecinde önemli bir faktör olarak duruyor. Buda bir başka teori. Kanat yok sonuçta. Boşuna teori demiyorlar yani.
iyi ya işte iki teori var ise ben de yoktan var edildi denilenle termodinamik çelişiyor dedim zaten.

emir tamam 23 yıl veriyorum bir din ve kitap üret o 600 sayfada yazanların birçoğu 1500 yıl sonra insanlar tarafıından keşfedilsin . =) kendi kendinizle dalga geçiyorsunuz verdiğiniz cevaplarla . koskoca kainat üzerinde hiçbi vasfı gücü olmayan ortalama 60 yıl omrü olan .. onun verdiği nefes 3 dakika kesilse hayatla bağları kopacak acizlerin ALLAH ı inkar etmesi hakkaten çok trajikomik =) sonuc olarak

siz inanmayanlar ! eğer siz haklı iseniz en fazla bizde sizin gibi yok oluruz ölünce

yok eğer biz inananlar haklı isek : siz sonsuz bir hayatta ızdırap çekerken biz rahatta oluruz

bu durumda sizin teorinizde bizim kaybedecek yada kazanacak birseyımız yok

ama bizim soyledıklerımız ınandıklarımızda sızın kaybedeceğiniz cok sey var ... riski seviyorsunuz madem ) kolay gelsın

0:90 - Ve sonra İsrailoğulları'nı denizden aşırdık. Firavun, düşmanca saldırmak için derhal adamlarını ve askerlerini arkalarına düşürdü. Ta ki, suda boğulmaya başlayınca "İnandım, gerçekten de İsrailoğulları'nın iman ettiğinden başka tanrı yoktur. Ben de ona teslim olanlardanım." dedi.

10:91 - Şimdi mi? Oysa bundan önce hep isyan etmiştin ve fesatçılardan idin.

10:92 - Biz de bugün senin bedenini arkandan gelenlere bir ibret olsun diye kurtaracağız. Bununla beraber, insanların birçoğu âyetlerimizden yine de gafildirler.
maxresdefault.jpg

şimdi bi mağaraya giren okuma yazma bilmeyen bi adamın 1000 sene onceki firavunun ölümünü anlatması ve bu cesedin kurandan 1000 küsür sene sonra bulunmasını bana izah edermisiniz sevgili inanmayan arkadaşlar .. hakkaten mantığınız bu duruma ne diyor ... sizde boyle olaylarla dolu 600 sayfa yazabileceğinize ciddi ciddi inanıyormusunuz ? =) şaka gibisiniz

İlkokuldaki "sen haklıysan sorun yok, ben haklıysam hepiniz yanarsınız" muhabbeti devam ediyor..

Hiç bir dayanak yok, aklınca Allahı kandıracak.. yanacaksınız tehdidi olmasa inanmayacak yani.. Allahı kandırıyor :D Allah da bu şark kurnazı hesapları bilmiyor.. ne yani yanmamak için inanmış gibi yapıp sizin gibi Allahı mı kandıralım?..

Allah sizin gibi aciz mi ki doğru ile içten pazarlıklıyı ayırt edemesin?

ben delikanlı gibi masaya vuruyorum.. Allah tırsmayanı sever, ödü bokuna karışıp yalakalık yapanları sevmez :asd22: sizin daha inandığınız Allaha saygınız yok..

Yumurta örneği gayet açık anlayana. Laf kalabalığı yapma.

cevap ver; sen evrenden bagimsiz misin, yumurtaya hariciyattan enerji uyguladigin iddiasindasin cunku. senin vucudunu olusturan elementler ile yumurtayi olusturan elementler farkli ortamlarda mi?

ortada olan sadece hareket ve nitel degisimdir. ne hariciyattan enerji vermesinden bahsediyosun ki?

Ben yıllardır termodinamikle uğraşan biriyim sen ne iş yapıyosun ki benim bilmediğimi iddia ediyosun?

aight

-12oc'de 1 gram supersogumus su > -12oc (buz) ,(fuzyon (kati > sivi) 273oc'de = 6.0095 kj/mol, burda sicalik araligi sivi su icun 75.3 jul/mol'k, buz icun 38.0 jul/mol'k

entropi zaiyatini alayim?

Son düzenleme:
23 sene değil 1 milyon yıl versem o tür hikaye anlatmasın. Kuran da otomobil ve saire gibi teknolojinin şifreleri bulundu zamanında. Kuranı kerim ya bizim inandığımız gibi Allah dan emredir mış bir kutsal kitap yada uzaylıların işi. Başka seçenek yok.

evrenin genişlemesini bile vermiş 20yy yıllın bilim adamları tarafındanda kabul görmüs bir şey ben bazı inanmayan insanların çoklu evren modeline inananıp hz.muhammedin farklı boyuttan geldigini iddaa edenler var

0:90 - Ve sonra İsrailoğulları'nı denizden aşırdık. Firavun, düşmanca saldırmak için derhal adamlarını ve askerlerini arkalarına düşürdü. Ta ki, suda boğulmaya başlayınca "İnandım, gerçekten de İsrailoğulları'nın iman ettiğinden başka tanrı yoktur. Ben de ona teslim olanlardanım." dedi.

10:91 - Şimdi mi? Oysa bundan önce hep isyan etmiştin ve fesatçılardan idin.

10:92 - Biz de bugün senin bedenini arkandan gelenlere bir ibret olsun diye kurtaracağız. Bununla beraber, insanların birçoğu âyetlerimizden yine de gafildirler.
maxresdefault.jpg

firavun Kızıldeniz'de secdeye yattığında çay partisi mi yapıyormuş da çanak çömlek çıkmış yanında? :asd22:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt