ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İlkokuldaki "sen haklıysan sorun yok, ben haklıysam hepiniz yanarsınız" muhabbeti devam ediyor..

Hiç bir dayanak yok, aklınca Allahı kandıracak.. yanacaksınız tehdidi olmasa inanmayacak yani.. Allahı kandırıyor :D Allah da bu şark kurnazı hesapları bilmiyor.. ne yani yanmamak için inanmış gibi yapıp sizin gibi Allahı mı kandıralım?..

Allah sizin gibi aciz mi ki doğru ile içten pazarlıklıyı ayırt edemesin?

ben delikanlı gibi masaya vuruyorum.. Allah tırsmayanı sever, ödü bokuna karışıp yalakalık yapanları sevmez :asd22: sizin daha inandığınız Allaha saygınız yok..

zaten insanlar korktukları için yapar bunları namaz oruç vs ama bunları bile kabul eder bide kendini allah yaptın 2 dk :)

şimdi bi mağaraya giren okuma yazma bilmeyen bi adamın 1000 sene onceki firavunun ölümünü anlatması ve bu cesedin kurandan 1000 küsür sene sonra bulunmasını bana izah edermisiniz sevgili inanmayan arkadaşlar .. hakkaten mantığınız bu duruma ne diyor ... sizde boyle olaylarla dolu 600 sayfa yazabileceğinize ciddi ciddi inanıyormusunuz ? =) şaka gibisiniz

Kuranın bi şey anlattığı yok.. hepsi tevrattan alıntı.. eğer gerçek detay istiyorsan musa ile ilgili, tevratı oku.. öyle kopya çekmekle olmuyor..

Muhammed Firavun'ların cesetlerinin mumyalandığını ve binlerce yıl korunduğunu biliyor zaten.. einstein olmaya gerek yok.. kendisinden binlerce yıl daha eski olan "firavunların mumyalanma işini" bilmeyecek kadar cahil olamaz muhammed sanırım..

Son düzenleme:
cevap ver; sen evrenden bagimsiz misin, yumurtaya hariciyattan enerji uyguladigin iddiasindasin cunku. senin vucudunu olusturan elementler ile yumurtayi olusturan elementler farkli ortamlarda mi?

ortada olan sadece hareket ve nitel degisimdir. ne hariciyattan enerji vermesinden bahsediyosun ki?

aight

-12oc'de 1 gram supersogumus su > -12oc (buz) ,(fuzyon (kati > sivi) 273oc'de = 6.0095 kj/mol, burda sicalik araligi sivi su icun 75.3 jul/mol'k, buz icun 38.0 jul/mol'k

entropi zaiyatini alayim?
Olayın evrenden bağımsız olmasıyla vs alakası yok. Konuyu çarpıtıp sakız gibi uzatma

sen ne okuduğunu söyle ben sana cevap verecem

ateizlere 3 sey sorcam.

1 dünya nasil olustu ?
2 herkes patlama matlama diyor, peki okadar cok tesadüf, nasil birden bire olustu?
3 Insanlar nasil gelisti, hayvanlar nasil gelisti ?

Bildiginiz gibi darwin'in terorilerin cogu YANLIS cikti. Anlatin bakalim .

eatnbmme.png

Kuranın bi şey anlattığı yok.. hepsi tevrattan alıntı.. eğer gerçek detay istiyorsan musa ile ilgili, tevratı oku.. öyle kopya çekmekle olmuyor..

Muhammed Firavun'ların cesetlerinin mumyalandığını ve binlerce yıl korunduğunu biliyor zaten.. einstein olmaya gerek yok.. kendisinden binlerce yıl daha eski olan "firavunların mumyalanma işini" bilmeyecek kadar cahil olamaz muhammed sanırım..

zeki insan adam secde ederken mi mumyalanmış ? =) ya cevap veremiyorsanız mantıksız cevap vererek güldürmeyin

ateizlere 3 sey sorcam.

1 dünya nasil olustu ?

https://www.youtube.com/watch?v=-x8-KMR0nx8

buyuk ihd

2 herkes patlama matlama diyor, peki okadar cok tesadüf, nasil birden bire olustu?

ne birden biresi yaw. evrenin basi-sonu yoktur, faz degisimi vardir. tesaduf dusuncesi de fikirdir, asli gerceklikte yeri yoktur.

3 Insanlar nasil gelisti, hayvanlar nasil gelisti ?

evrim, nami diger dinamik kosullara bagli nitel degisim. fenomenler kendi iclerinde bir sey degildir, relatif olarak turer, relatif olarak cozulur.

Son düzenleme:
Daha 1. Kanunla 2. Kanunu ayırt edemeyen adam sağdan soldan bulduğu soruyu bana soruyor.

Atayızlar , Deistler , Agnostıkler bana Şunun Cevabını versin..

1) Madem İnanmıyorsun Neden Allah ve Muhammed İle Uğraşıyorsun ?? mesela Gidip inançsızca hayatınızı yaşabılırsınız.. rahat bir şekilde...

2) Burada Allah ve Muhammede Saldırarak Aslında İçinizde ki Korkuları Buraya Döküyorsunuz.. Yani Aslında Sizde Tam olarak inanmıyorum demiyorsunuz..ları ?

3) İnanmadığın ve yok Olacağın Halde , Neden İkna Etme çabasına Giriyorsunuz İnsanları ?? yani kazancın ne olacak ?? nasıl olsa yok olacan yani.. bu kadar gevezelik niye ??

Kuran, içinde geçen olayları,
tevrat'tan, incil'den, sümer'den, inka'dan, mısır'dan, şurdan, burdan kopya çekmiş tarzı iddialarına,
yine Kuran'ın verdiği cevap çok açık.

Ve bu konuda Kuran, kendine özgüveni yüksek bir kitap.

Özetle;
-sana Kuran için, daha öncekilerin masalları diye zaten diyecekler.
-size daha bu kitapta anlatmadığım başka halklara da peygamber gönderdim.
-ve bu peygamberlere de İslam'ı gönderdim.
-tarih boyunca tüm halklara aynı İslam'ı gönderdim.
-dolayısıyla, herkese, bu olayların aynısını anlatan benim.
-benim katımda din sadece İslam'dır.
-bunun dışındaki İsevi veya Musevi gibi tanımlamalar, sizin tanımlamalarınızdır, yoksa benim değil.
-yani sonuçta ortada kopya çekilen bir durum yok, herkesin bu olayları öğrendiği tek kaynak Allah'tır.

Mutaffifin (83:13)
Ayetlerimiz ona okunduğunda, "öncekilerin masalları" dedi.

Nisa (4:164)
Resuller var, hayat ve hatıralarını sana anlattık,
resuller var, hayat ve hatıralarını sana anlatmadık.
..........................

Ala (87:18)
Hiç kuşkusuz bu Kuran, ilk sayfalarda da elbette vardı.
İbrahim'in, Musa'nın sayfalarında.

Şuara (26:196)
O, elbette ki, öncekiler kitaplarında da vardı.

1) Madem İnanmıyorsun Neden Allah ve Muhammed İle Uğraşıyorsun ?? mesela Gidip inançsızca hayatınızı yaşabılırsınız.. rahat bir şekilde...

2) Burada Allah ve Muhammede Saldırarak Aslında İçinizde ki Korkuları Buraya Döküyorsunuz.. Yani Aslında Sizde Tam olarak inanmıyorum demiyorsunuz..ları ?

3) İnanmadığın ve yok Olacağın Halde , Neden İkna Etme çabasına Giriyorsunuz İnsanları ?? yani kazancın ne olacak ?? nasıl olsa yok olacan yani.. bu kadar gevezelik niye ??

1- sallamıyoruz.. bilgi paylaşımı yapıyoruz.. çünkü keyifli bir aktivite.. ve keyif bizim..
2- saldırmıyoruz.. tarihi gerçekleri paylaşarak çelişkileri dile getiriyoruz..
3- yok olacağımızı sen söylüyorsun.. ne olacağını bilen yok.. öyle bir iddiamız da yok..

Kimse size zorla bir şey anlatmıyor.. konu başlığı: ateizm.. girip okumazsan sana etkisi sıfır.. okumak isteyene neden müdahale ediyorsun.. :asd22:

1- sallamıyoruz.. bilgi paylaşımı yapıyoruz.. çünkü keyifli bir aktivite.. ve keyif bizim..
2- saldırmıyoruz.. tarihi gerçekleri paylaşarak çelişkileri dile getiriyoruz..
3- yok olacağımızı sen söylüyorsun.. ne olacağını bilen yok.. öyle bir iddiamız da yok..

Kimse size zorla bir şey anlatmıyor.. konu başlığı: ateizm.. girip okumazsan sana etkisi sıfır.. okumak isteyene neden müdahale ediyorsun.. :asd22:

ateizm başlığı olması benım peygamberıme ve ınandıgım Allaha hakaret edeceğin özgürlüğü tanımıyor sana...

yok olacagına ınanmıyorsun ama Ahiret hayatınada ınanmıyorsun öyle mı ? :asd22::asd22: yazdıgın cümleler çelişkilerle dolu dostum.. kendini zeki zannedıyon ama sacmaldıgının farkında bıle değilsin... :asd22::asd22:

Son düzenleme:

koyunlari rahat birak, imam efendiler borozan-ferdi tayfur hibridi sesleriynen gunde 5 kere kulagimizin irzina gecmesin, din siyasetiyle oy toplanmasin, disi insana insan gibi davranilsin, escinsel dosdlarimiz rencide edilmesin, o zaman rahat bi sekilde yasayabiliriz.

olmayan seyin nesinden korkayim m8. fekad olmayan seyi olduran bir insan faktoru var ortada, innit?

yoo inaniyorum ama allah'a degil, thor'a, geberdikten sonra da asgard'dayim. ikna etme cabasina girmemizin sebebi 2 paragraf yukarida belirtilmistir.

koyunlari rahat birak, imam efendiler borozan-ferdi tayfur hibridi sesleriynen gunde 5 kere kulagimizin irzina gecmesin, din siyasetiyle oy toplanmasin, disi insana insan gibi davranilsin, escinsel dosdlarimiz rencide edilmesin, o zaman rahat bi sekilde yasayabiliriz.

olmayan seyin nesinden korkayim m8. fekad olmayan seyi olduran bir insan faktoru var ortada, innit?

yoo inaniyorum ama allah'a degil, thor'a, geberdikten sonra da asgard'dayim. ikna etme cabasina girmemizin sebebi 2 paragraf yukarida belirtilmistir.

dünden beri aynı şeylerı yazıyon sende :asd22::asd22: 2 tane cümle ezberlemişsin söyleyıp duruyon :D biraz ufkunu genişlet... ne bileyım mesela ınternet 2-3 ateistin sordugu soruları yada verdıgı cevapları buraya buraya yazma.. kendın bişeyler kat :asd22: hee inanmıyorsan bu senin İslam dinine hakaret edecegın anlamına gelmıyor... benım buraya gırme sebebım sizi İkna etmek değil , Benim dinime hakaret etmenizdir.. yoksa ne halınız varsa görün banane ki ? ;)

-----

Son düzenleme:

:ka19: ZOLİFT

yok olacagına ınanmıyorsun ama Ahiret hayatınada ınanmıyorsun öyle mı ? :asd22::asd22: yazdıgın cümleler çelişkilerle dolu dostum..

Yok olmayacağız diye muhammed'in yalanlarına mı inanalım.. :) ölümden sonraki hayat fikrini tarihte ilk kez muhammed mi icat etti? Sen ne dediğinin farkında değilsin..

Ayrıca istediğim konuda istediğim şahsı eleştiririm.. senin tanrın ve peygamberinden bana ne.. hakaret diye bir tekerleme tutturmuşsun, 50 kere daha tekrarlarsan inanacaksın.. hakaret nedir bir öğren önce..

"Muhammed kureyşli bir arap köylüsüdür" cümlesinde hakaret mi var mesela :)

"ümit çatar imam hatipli bir gsc üyesidir" gibi bir cümle bu.. senin ruh sağlığın bozulmuş dinle.. en basit cümleyi bile hakaret olarak yorumluyorsun.. inanmadığım adama hz. yazıp, sav diye neden bitireyim.. dalga mı geçiyorsun.. :D

@Serdar Demir Bundan aylar önce bir mitoloji kitabı önermiştin özelden ama bulamamıştım Türkiye'de. Eski mesajlarımı da silmişim, yanlış hatırlamıyorsam kitap ingilizceydi, bu konu özelinde okuduğun ve önerebileceğin kitapları yazabilir misin ? Müsait değilsen, bir ara özelden fişekleyiver hacım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt