ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Tamam eyvallah, lafım yok. 2-3 tane kelime ezberlemişler diyorsun ama karşı argüman sunmuyorsun, burada amaç Serdar'ı veya bir başkasını mümin yapmak değil zaten. İnanan neden inandığını, inanmayan ise neden inanmadığının argümanlarını ortaya koyarak tartışmak amaç... Ha yok ben inancımı tartışmak istemiyorum diyorsan bu başlıkta ne yapıyorsun o zaman :)

kardeş umarım okuma problemın yoktur.. son yazıdıgım cümleyi iyi oku ıstersen... benım buraya gelmemde ki amaç ikna etmek değil.. ben burda Peygamberıme hakaret kelimeleri gördüm ve geldım... peygamberıme saygı gösterılmesı için burdayım.. ben onun inançsızlığına laf söylemıyorsam oda benım inancıma , peygamberıme laf atamaz.. bu nasıl forumdur ?? bir ınsanın inancı ayakları altına bu kadar kolay alınabılır mı ? ben onun dinsizliğine bişey dıyor muyum ? demıyorum... oda benı peygamberıme bişey demeyecek hakkı yok !

monica belluci ile murhanin ayni soydan geldigini iddaa ediyorsaniz buyuk sorunlariniz var demektir beyler
her ikiside ademin soyundan olamaz

Adam "tanrı parçacığının keşfiyle ateizm darbe yedi" dedi la.. :asd22: valla dedi bunu.. ahaha gülmem geçince "belki" yorum yaparım..

Adam "tanrı parçacığının keşfiyle ateizm darbe yedi" dedi la.. :asd22: valla dedi bunu.. ahaha gülmem geçince "belki" yorum yaparım..

bu konu hakkında bilgisiz oldugun için normal karşılıyorum.. tanrı parcacıgının kesfının sonuclarını bılmeyen bır ınsansın.. öğrenmenı şiddetle tavsıye ederım.. beynini kullan :)

kardeş umarım okuma problemın yoktur.. son yazıdıgım cümleyi iyi oku ıstersen... benım buraya gelmemde ki amaç ikna etmek değil.. ben burda Peygamberıme hakaret kelimeleri gördüm ve geldım... peygamberıme saygı gösterılmesı için burdayım.. ben onun inançsızlığına laf söylemıyorsam oda benım inancıma , peygamberıme laf atamaz.. bu nasıl forumdur ?? bir ınsanın inancı ayakları altına bu kadar kolay alınabılır mı ? ben onun dinsizliğine bişey dıyor muyum ? demıyorum... oda benı peygamberıme bişey demeyecek hakkı yok !

Ümit kardes senden bir cacik olmaz koc

Senin kalbin cok pis

cennet hayalleride kuruyorsan bosver
senin vipden yerin cehennem, cayir cayir yanarsin sen COK NET

Sen önce saygılı olmayı öğren, ondan sonra insanlardan saygı bekle... Milletin okuma problemiyle ilgileneceğine önce ''forum'' nedir, kökeni nedir bunu bir öğren. İki gündür altı dolu tek cümle kuramamış bir insan için fazla iddialısın.

''Çok biliyorum'' , '' inanılmaz,müthiş bilgiliyim'' demekle olmuyor bu işler, kendine güvenmiyorsan girmezsin bu başlığa olur biter. Usluptan rahatsızsan forum yönetimine şikayet edersin, insanların uslubunu ''ben aslında müthiş bilgili bir insanım ama burada yazıp yorulamam'' diyerek mi düzelteceksin ?

ayriyeten birde söyle bir husus var imanla ilgili, tum hirsizsevicilerin yeri cehennemdir COK NET

bunun lagalugasi yoktur amasi yoktur kisasi yoktur

yani dinsel baktigimizda bile kurtulusunuz yok abi alayiniz cehennemliksiniz
cayir cayir yanacaksiniz

happy.gif

ayriyeten birde söyle bir husus var imanla ilgili, tum hirsizsevicilerin yeri cehennemdir COK NET

bunun lagalugasi yoktur amasi yoktur kisasi yoktur

yani dinsel baktigimizda bile kurtulusunuz yok abi alayiniz cehennemliksiniz
cayir cayir yanacaksiniz

Bir insanın cehenneme gidip gitmeyeceğine sen karar veremeyeceğine göre mesaja itibar eden kişi sayısı az olacaktır.

Ayrıca inanmayanların cennet-cehennem ile ilgili konuşmaları yersiz diye düşünüyorum.

Bir insanın cehenneme gidip gitmeyeceğine sen karar veremeyeceğine göre mesaja itibar eden kişi sayısı az olacaktır.

Ayrıca inanmayanların cennet-cehennem ile ilgili konuşmaları yersiz diye düşünüyorum.

Murat hırsızların cehenneme gideceğini sen de biliyorsun bence.. hele ki milletin milyarlarca dolarlık rızkını çalanların :asd22:

Ayetler var Ayetler
hirsiz ve sevicilerinin yeri bellidir

Dünya'nın ve ilk insanın yaratılışını hangi ateist anlatabiliyorsa anlatsın. Elbette dinleriz ama öyle birini hiç duymadım, görmedim. Bu bile Allah'ın varlığını bana göre kanıtlıyor. Scientology gibi bir para kazanma üzerine kurulmuş saçmalığa bile inananlar varken Ateizm'e inanların sayısına şasırmıyorum.

Ateistler daha iyi açıklar ama araştırdığım kadarı ile açıklamak isterim az biraz. :D

1. Bilime göre, dünyanın oluşumundan ziyade evrenin var oluşuna odaklanmak daha faydalı.

2. Evrenin büyük patlama-Big Bang ile oluştuğunu varsayan teori temel alınıyor günümüzde.

3. Başlangıçta çok yoğun bir enerji var ve bu basınçtan dolayı patlayarak yayılıyor. Atomdan bile küçük ama çok yoğun bir enerjiye sahip iğne ucunun belki de 1000 kat küçüğü bir noktacık da belki de bu. (Muamma olan kısım da zaten bu andan öncesi ne vardı? Zira Kuran-ı-Kerim'de de benzer ifadeler olduğu biliniyor)

4. Patlama öncesi hiç bir şey yok. Zaman, uzay dediğimiz boşluk, gezegenler, yıldızlar...

5. Patlama sonrası yana yana genişliyor difuzyon ve radyasyon ile.

6. Soğudukça elektro-manyetik alan ve kütleler arası çekim ile maddeler birleşerek gezegenleri,yıldızları oluşturuyor.

7. Oluşan her gezegen ve yıldız ilk maddenin farklı elementlerinden oluştuğundan özellikleri de farklı. Kimisinde sadece CO2, kimisinde sadece Azot,kimisinde türlü bileşikler var.

8. Bizim formumuzda canlıların yaşayabileceği şartlara sahip olan yer ise bildiğimiz kadarı ile şu an sadece yakından gözleyebildiğimiz Milkyway galaksisinden dünya.

ATEİZM'i çürütmek, veya tam tersi İNANCIN TEMELİNİ kanıtlamak için ise PATLAMA ÖNCESİ NE VARDI SORUSUNA CEVAP BULMAK ŞART...

Merak edenler için KAYNAKLAR:

1.

https://www.youtube.com/watch?v=7AgIlmAJM0c

2. Big-Bang öncesi ne olduğuna dair M-Teorisi

https://www.youtube.com/watch?v=NCAPESRK1d8

Buna göre de evrenin tekilliğini aşmak için, iki paralel evrenin varlığından söz etmek mümkün. Teoriye göre dalga boyutunda iki evren çarpışarak enerjiyi, ve madde formu diye adlandırdığımız her şeyi içeren büyük patlama anını yaratıyor.

Ondan sonrası yine aynı. Ama burada ki ilginç nokta ise bunun sonsuz sayıda yansıması olabileceği. Yani bizim bildiğimiz evren dışında evrenler de olabilir. Belki de milyonlarca birbirinin big-bangini yaratan evren vardı, ve hala var. Ama boyutları farklı ve biz sadece kendi dalga boyumuzda ki evrenin boyutlarını gözlebiliyoruz. (OBSERVABLE UNIVERSE) DİYORUZ buna da.

adem ile havva hikayesi ilkokul 1 hikayesi oldugundan ona inanmak daha kolay oluyor
en azindan ne yaptiklarini biliyoruz ve hikayeyi anliyoruz

bungbongda nedir hicbirsey anlamiyorum

bu konu hakkında bilgisiz oldugun için normal karşılıyorum.. tanrı parcacıgının kesfının sonuclarını bılmeyen bır ınsansın.. öğrenmenı şiddetle tavsıye ederım.. beynini kullan :)

ümit herşey güzel giderken tanrı parçacıgını öne atman ne kadar bilgisiz oldugunu gösteriyo

Büyük patlama öncesi ne olduğunu biliyorum, bu konularda aşırı,inanılmaz bilgiliyimdir. Ama yazmayacağım tabiki nasıl olsa anlamazsınız. :asd22:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt