Dünya'nın ve ilk insanın yaratılışını hangi ateist anlatabiliyorsa anlatsın. Elbette dinleriz ama öyle birini hiç duymadım, görmedim. Bu bile Allah'ın varlığını bana göre kanıtlıyor. Scientology gibi bir para kazanma üzerine kurulmuş saçmalığa bile inananlar varken Ateizm'e inanların sayısına şasırmıyorum.
Ateistler daha iyi açıklar ama araştırdığım kadarı ile açıklamak isterim az biraz.
1. Bilime göre, dünyanın oluşumundan ziyade evrenin var oluşuna odaklanmak daha faydalı.
2. Evrenin büyük patlama-Big Bang ile oluştuğunu varsayan teori temel alınıyor günümüzde.
3. Başlangıçta çok yoğun bir enerji var ve bu basınçtan dolayı patlayarak yayılıyor. Atomdan bile küçük ama çok yoğun bir enerjiye sahip iğne ucunun belki de 1000 kat küçüğü bir noktacık da belki de bu. (Muamma olan kısım da zaten bu andan öncesi ne vardı? Zira Kuran-ı-Kerim'de de benzer ifadeler olduğu biliniyor)
4. Patlama öncesi hiç bir şey yok. Zaman, uzay dediğimiz boşluk, gezegenler, yıldızlar...
5. Patlama sonrası yana yana genişliyor difuzyon ve radyasyon ile.
6. Soğudukça elektro-manyetik alan ve kütleler arası çekim ile maddeler birleşerek gezegenleri,yıldızları oluşturuyor.
7. Oluşan her gezegen ve yıldız ilk maddenin farklı elementlerinden oluştuğundan özellikleri de farklı. Kimisinde sadece CO2, kimisinde sadece Azot,kimisinde türlü bileşikler var.
8. Bizim formumuzda canlıların yaşayabileceği şartlara sahip olan yer ise bildiğimiz kadarı ile şu an sadece yakından gözleyebildiğimiz Milkyway galaksisinden dünya.
ATEİZM'i çürütmek, veya tam tersi İNANCIN TEMELİNİ kanıtlamak için ise PATLAMA ÖNCESİ NE VARDI SORUSUNA CEVAP BULMAK ŞART...
Merak edenler için KAYNAKLAR:
1.
https://www.youtube.com/watch?v=7AgIlmAJM0c
2. Big-Bang öncesi ne olduğuna dair M-Teorisi
https://www.youtube.com/watch?v=NCAPESRK1d8
Buna göre de evrenin tekilliğini aşmak için, iki paralel evrenin varlığından söz etmek mümkün. Teoriye göre dalga boyutunda iki evren çarpışarak enerjiyi, ve madde formu diye adlandırdığımız her şeyi içeren büyük patlama anını yaratıyor.
Ondan sonrası yine aynı. Ama burada ki ilginç nokta ise bunun sonsuz sayıda yansıması olabileceği. Yani bizim bildiğimiz evren dışında evrenler de olabilir. Belki de milyonlarca birbirinin big-bangini yaratan evren vardı, ve hala var. Ama boyutları farklı ve biz sadece kendi dalga boyumuzda ki evrenin boyutlarını gözlebiliyoruz. (OBSERVABLE UNIVERSE) DİYORUZ buna da.