ateizm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ey Peygamber! Biz sana mehirlerini verdiğin eşlerini, Allah'ın sana ganimet olarak verdiklerinden elinin altında bulunan kadınları; seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık. Ayrıca, diğer mü'minlere değil de, sana has olmak üzere, mehirsiz olarak kendini Peygamber'e bağışlayan, Peygamber'in de kendisini nikahlamak istediği herhangi bir mü'min kadını da (sana helal kıldık.) Mü'minlere eşleri ve sahip oldukları cariyeleri hakkında farz kıldığımız şeyleri elbette bilmekteyiz. Bütün bunlar, sana herhangi bir zorluk olmaması içindir. Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. Ahzap-50

İslamda evliliğin şartları acık;

eşler arasında esitlik sağlanabiliyorsa dört bayana kadar ile evlilik yapılabilir. eşler arasında esitlik sağlanamıyorsa tek eş ile evlenmesi buyurulmus.

malüm kimse eşini bir başkası ile paylasmak istemeyeceginden eşler arasındaki eşitliği sağlamak çok zor, dolayısıyla en doğru olanı tek eş ile evlenmektir.

Eğer hanımlarınız arasında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, sadece bir tane ile yetinin...” (Nisa, 4/3)
Ne kadar isteseniz kadınlar arasında adaletli davramaya güç yetiremezsiniz.” (Nisa, 4/129)

Hz. Muhammet'e neden sınırsız eş ile evlenme izni verildi ?

Bunu yanlıs yerlere çekmemek gerekir. Hz. Muhammet 40 yasında peygamber olup, 25 yasından 50 yasına kadar Hz. Hatice ile evli kalmıstır. 40 yasından 50 yasına kadar kendinden 15 yas büyük biri ile yaşamak yerine daha genç hanımlar ile evlilik yapabilirdi.

Hz. Hatice vefat ettikten sonra bir kaç yıl bekar kalıp 63 yasına kadarda 10 hanım ile evlilik yaptı, evlilik yaptıgı hanımların 9 tanesi dul ve çoğu yaslı ve bakıma muhtac bayanlardı.

Coklu evlilikte akrabalık iliskilerinin genislemesi ve böylece islamiyetin daha hızlı yayılması amacı olabilir.

Keza peygamber eşlerinin diğer kadınlara yol göstermesi ve onların sorunları ile ilgilenmeside amaçlardan biri olabilir.

Daha bircok amacı olabilir ama bu durumu kötü niyetle düsünmemek lazım.

Osmanlı'daki harem sistemi gibi degil yani. Öyle olsa zaten sadece genc kızlar ile evlenirdi, böyle bir durum söz konusu olamaz.

Bu peygambere tanınmıs bir ayrıcalık olup su anda islamiyetteki eş sayısı ve şartı açıkca mevcuttur.

Bence, bu durum sizin gibi düşünenlerin işine gelir.

brezilyada dogan ne yapsin serhan m8, ki kendisi diyani cevirilerden dahi yoksun?

sana mantikli geliyomu olmayan bir tanrinin 1400 sene once allahin colunde bedevinin tekine ayetler indirip devaminda tum insanligi bu kitabi dogru tercume edip anlamaktan sorumlu tutmasi?

hayal dunyasindan cikman umidiynen

Son düzenleme:
Öğrenirim.

Sadece, bence temel bir yanlış yapılıyor.

Sadece öldür kelimesine bakan birinin tamam yakaladım edasıyla okumayı bırakması,
o ayeti açıklayan başka ayetteki eğer saldırırlarsa açıklamasını kaçırması gibi.
Kendiniz açıklamayın, ben size açıklayacağım diyor Kuran.

Gerisini okumayan mantık hatası var diyor, okuyan yok diyor.
Herkesin fikrine Respect.

Ben bu tarz kelime çarpıtmalarının hem teistler hem de ateistler tarafından yapıldığı konusunda hem fikirim. Benim bahsettiğim konu daha başka.. Detaya inmedim hiç.

Ya ben kendimi anlatamıyorum galiba,
bi punto büyük yazacağım ki şimdi, belki anlaşılır,
anlaşılmazsa punto büyütmeye devam ederim. :)

ben Kuran çevirileri için internet kullanmıyorum
heleki link falan hiç işim olmaz
Allah'a şükür para kazanıyorum İlgili kitapları alıyorum okuyorum
Interneti çeviri ve yorum bulmak için hiç kullanmıyorum.
Allah'a şükür okuduğumu anlıyorum

işin garibi, burda beni YNÖcü, Edipci şucu bucu dedikten sonra en son Caner Taslaman'cı da olduk,
............bakalım daha kimlerin isimlerini göreceğiz :)

Serdar, sen genelde Diyanet çevirilerini kullanıyorsun. Veya 100 senelik çeviriler.
Bence, daha çok işine geliyor. :)

Dini konularla ilgili Tv sunucusu Ömer Altıntop, bulunduğu işin avantajlarını da kullanarak,
Diyanet'e, çevirilerin hatalı olduğunu gösteren bir dosya sundu.

Diyanet önce, topu Diyanet Vakfı'na atmış.
Ömer Altıntop, ısrarcı girişimleri sonucu, 2013'te (tam tarihini de biliyorum),
Din İşleri Yüksek Kurulu'nda 2 akademisyen ile toplantı fırsatı yakaladı.

Bu iki akademisyen sözce Prof.Dr. imiş ama isimlerini söylemiyor.

Özetle, şöyle söylemişler:
Kuran'ı Kerim mealinin (piyasadaki bazı çevirilerde) hatalı olduğunu biliyoruz.
Böyle gelmiş böyle gitmesinden yanayız.
Bu tür konuları kurcalamayalım.

Sonrasında, bu konuda bir üst merciye taşımış.
Ama Diyanet Başkanı, görüşme talebini reddetmiş.

Bence, bu durum sizin gibi düşünenlerin işine gelir.

:asd22:

sen kuranın aynı incil gibi değiştirildiğini öne sürüyorsun yani.. :) halbuki Allah'ın iddiası sonsuza kadar değiştirilmesine izin vermeyeceği şeklindeydi.. başarılı olamamış o halde..

brezilyada dogan ne yapsin serhan m8, ki kendisi diyani cevirilerden dahi yoksun?

sana mantikli geliyomu olmayan bir tanrinin 1400 sene once allahin colunde bedevinin tekine ayetler indirip devaminda tum insanligi bu kitabi dogru tercume edip anlamaktan sorumlu tutmasi?

hayal dunyasindan cikman umidiynen

Hayal dünyasında değilim, ama sana farklı bir İslam anlatılmış, sen onu bana mış gibi aktarıyorsun.

Brezilya'da doğsaydım, eğer Kuran çevirisine hiçbir zaman ulaşamadıysam,
sorumlu değilim ki, if conditional bir durum olduğu mevcut.

O zaman benim, iyi/erdemli işler yapıp yapmama bakılacak.
Ayrı kategorideyim. Defalarca yazdım, artık ayet falan yazmıyorum. :)

Kütüphanemdeki kitapları indir/geri koy, hepsi eskidi sizin yüzünüzden.
Yenisi talep edicem sizden. :D

eşler arasında esitlik sağlanabiliyorsa dört bayana kadar ile evlilik yapılabilir. eşler arasında esitlik sağlanamıyorsa tek eş ile evlenmesi buyurulmus.

malüm kimse eşini bir başkası ile paylasmak istemeyeceginden eşler arasındaki eşitliği sağlamak çok zor, dolayısıyla en doğru olanı tek eş ile evlenmektir.

Eğer hanımlarınız arasında adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, sadece bir tane ile yetinin...” (Nisa, 4/3)
Ne kadar isteseniz kadınlar arasında adaletli davramaya güç yetiremezsiniz.” (Nisa, 4/129)

Bunu yanlıs yerlere çekmemek gerekir. Hz. Muhammet 40 yasında peygamber olup, 25 yasından 50 yasına kadar Hz. Hatice ile evli kalmıstır. 40 yasından 50 yasına kadar kendinden 15 yas büyük biri ile yaşamak yerine daha genç hanımlar ile evlilik yapabilirdi.

Hz. Hatice vefat ettikten sonra bir kaç yıl bekar kalıp 63 yasına kadarda 10 hanım ile evlilik yaptı, evlilik yaptıgı hanımların 9 tanesi dul ve çoğu yaslı ve bakıma muhtac bayanlardı.

Coklu evlilikte akrabalık iliskilerinin genislemesi ve böylece islamiyetin daha hızlı yayılması amacı olabilir.

Keza peygamber eşlerinin diğer kadınlara yol göstermesi ve onların sorunları ile ilgilenmeside amaçlardan biri olabilir.

Osmanlı'daki harem sistemi gibi degil yani. Öyle olsa zaten sadece genc kızlar ile evlenirdi, böyle bir durum söz konusu olamaz.

Bu peygambere tanınmıs bir ayrıcalık olup su anda islamiyetteki eş sayısı ve şartı açıkca mevcuttur.

kuzenleri hep yaşlı herhalde :)

seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık.

Hayal dünyasında değilim, ama sana farklı bir İslam anlatılmış, sen onu bana mış gibi aktarıyorsun.

Brezilya'da doğsaydım, eğer Kuran çevirisine hiçbir zaman ulaşamadıysam,
sorumlu değilim ki, if conditional bir durum olduğu mevcut.

O zaman benim, iyi/erdemli işler yapıp yapmama bakılacak.
Ayrı kategorideyim. Defalarca yazdım, artık ayet falan yazmıyorum. :)

Kütüphanemdeki kitapları indir/geri koy, hepsi eskidi sizin yüzünüzden.
Yenisi talep edicem sizden. :D

e niye brezilya halklarina peygamber gelmiyor/ayet inmiyor? araplarin ne ozelligi var?

hadi velev ki senin dedigin dogru, o zaman araplarin ne sucu var da belli emirlere uymaktan sorumlu oluyorlar da, brezilyalilar gibi kendi iradelerince yasayamiyorlar?

boyle adalet mi olur?

dostum verdiğin cevap kesinlik içermiyor kanıt içermiyor sadece "öyle olmasını umduğun" cevaplar bunlar. Peygambere yakıştıramadığın için cevabı o üsluba göre vermişsin.

Lakin ayette peygambere has olmak üzere mehirsiz(karşılıksız-parasız-altınsız) olmak üzere kadınlar isterse kendileri peygambere hediye edebiliyorlar. Bunu kabaca;" iki gönül bir olunca samanlık seyran olur" diye çevirebilirim sana.

:asd22:

sen kuranın aynı incil gibi değiştirildiğini öne sürüyorsun yani.. :) halbuki Allah'ın iddiası sonsuza kadar değiştirilmesine izin vermeyeceği şeklindeydi.. başarılı olamamış o halde..

Kuran, ayetlerinde bu konuda çok net.

Değiştirilmeyen orjinali. O konuda başarılı. Kanıtlı. :)

Senin dediğin, çevirilerde maksat güdülmesi, o insanların kendi vebali.
Kuran, bunun bile çıkış yolunu vermiş.

Eğer diyor, Allah'a imanın var ama sana maksatlı çeviri ve din empoze ediliyor.
Sakın o camide namaz kılma, evlerini kıble edin, evinde namaz kıl.
Gerekiyorsa, şirke düşüceğine, maksatlı empoze hiçbir ibadeti yapma,
sadece imanını koru ve iyi/erdemli işler yapmaya devam et. Kurtulacaksın diyor.

İşte, mükemmel bakış açısı.

Kur'an'da ve Hz. Muhammet'in hadislerinde ne gibi sapıklıklar gördün ki bu cümleleri kurabiliyorsun ?

Müslümanların Kabe'ye doğru ibadet etmeleri kabe'nin zatından degil, Allah'ın emrindendir.

Süphesiz Allah her yerde, doğu'da batı'da her yerde Allah'ındır.

Tek bir yere ibadet benim yorumumca tüm müslümanları aynı yönde toplamak ve bir birlik kurmak olabilir. Başka bir cok amacıda olabilir. bizim bilemediklerimizi süphesiz Allah bilir.
En Sahih Hadislerden bir kaç örnek vereyim senin için (kaynaklarıyla);

*Kadının aklı ve dini nakıstır ( eksiktir ).( Ebu Davut 4679; Müslim, İman babı 132 (79); Buhari, Hayız Babı 6)
*Allah ahirette kendini tanıtmak için açıp bacağını gösterir. (Müslim, İman Babı 302; Buhari 97/24) bacak? allah? :)
*Dinini değiştireni öldürün. (Buhari 12/1883) - cidden çok barışçıl
*Kadınlar arasında iyi kadın ancak yüz karga içindeki bir tek alaca karga gibidir. (Buhari 9/1391)
*
Ureyne ve Ukeyle den bir gurup Medine’ye gelerek müslüman oldu. Medine de rahatsızlandılar ve peygamber onlara deve sidiği içmelerini söyledi. Fakat onlar develeri dağıtıp çobanı öldürdüler. Bu olay üzerine Resulullah onların ellerini ve ayaklarını kestirdi gözlerini oydurdu ve çölde susuz bıraktı. Bizim onlara su vermemizi engelledi. (Buhari, Tıp 5/1 Hanbel 3/107,163)
*
Cinsel organa bakmak kör eder.(Feyzul Kadir 1-326)
*Gözlerin kızgın demirle mil çekilmesi, ellerin ve ayakların kesilmesi… “Ukl ve Urayne kabilelerinden bir grup insan Allah Resulü (sav)’e gelip Müslüman oldular. Ancak Medine’nin havası onlara iyi gelmediği için hasta oldular. Bunun üzerine Rasulullah (sav) onlara develerin ve çobanın bulunduğu yeri tavsiye etti. Kendilerine oraya gitmelerini, develerin sütlerinden ve idrarlarından içmelerini söyledi. Gittiler. Harra denilen yere vardıklarında İslâm’dan döndüler ve Nebi (sav)’in çobanını öldürdüler. Develeri sürüp götürdüler. Durum Nebi (sav)’e haber verilince hemen arkalarından takipçi yolladı. Onları yakalayıp getirdiler. Gözlerine mil çekilmesini, ellerinin ve ayaklarının kesilmesini sonra da Harre’nin bir kenarına atılarak o şekilde ölüme terk edilmelerini emretti.”(Buhari, Zekat/68, Cihad/52; Tecrit/Vudu, 172; Müslim, Kesame /9-14, 1671; Ebu Davud, Hudud 3, hadis 4364-4371; Tırmizi, Ebvabu’t-Tahare/55, 72-73; Nesei, Tahrimü’d-Dem /7; Ibn Mace , Hudud/20, hadis 2578-2579.) - Acayip barışçıl :D
Peygamberin etrafındakilere deve sidiği içirdiği, bir gecede bütün eşleriyle cinsel ilişki kurduğu hadisleri yazmıyorum şimdilik :)

Not: Bunlar sahih değil, gerek değil diye açıklama kabul edilmemektedir. Zira kabul ettiğin iyi hadisler de bunlarla aynı sahih hadis kitaplarında yer almaktadır ve birinin bile reddi ölüm gerektirir orta doğuda..

Bir tane de Kuran'dan örnek verelim uzamasın fazla:

Tevbe 4: Kadınlarınız içinden âdetten kesilmiş olanlarla, henüz âdetini görmemiş bulunanlardan eğer şüphe ederseniz (iddetlerinin nasıl olacağında tereddüt ederseniz), onların bekleme süresi üç aydır. Gebe olanların bekleme süresi ise, yüklerini bırakmaları, doğum yapmalarıdır. Kim Allah'tan korkarsa, Allah ona işinde bir kolaylık verir. (phedofilia??)
24:58 - Ey iman edenler! Ellerinizin altında bulunan köle ve cariyeleriniz ve içinizden henüz erginlik çağına girmemiş olanlar, sabah namazından önce, öğleyin soyunduğunuz vakit ve yatsı namazından sonra (yanınıza gireceklerinde) sizden üç defa izin istesinler. Bunlar mahrem halde bulunabileceğiniz üç vakittir. Bu vakitlerin dışında ne sizin için, ne de onlar için bir mahzur yoktur. (Birbirinizin yanına girip çıkabilirsiniz.) İşte Allah, âyetlerini size böyle açıklar. Allah her şeyi bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.
24:32 - Aranızdaki bekarları, kölelerinizden ve cariyelerinizden iyi davranışta olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.

Son düzenleme:
e niye brezilya halklarina peygamber gelmiyor/ayet inmiyor? araplarin ne ozelligi var?

hadi velev ki senin dedigin dogru, o zaman araplarin ne sucu var da belli emirlere uymaktan sorumlu oluyorlar da, brezilyalilar gibi kendi iradelerince yasayamiyorlar?

boyle adalet mi olur?

Böyle adalet olur.

İsteklerini bildirdiğin kişiden, hesabını sorma hakkın olur.
İsteklerini bildirmediğinden, hesabını sorma hakkın olmaz.
En doğru kararı ben vereceğim, diyor.

Brezilya halkına değil, Kuran tüm insanlığa geldi.
Çünkü kalem ile yazma ve sonraki nesillere aktarmak için, insanlık belli noktaya geldi.
En mükemmel kitap, artık aktarılabilmeye başladı.
Bunlar zaten kitapta bahsedilir.

Böyle adalet olur.

ama tayyib adaletine benzemis biraz

dinci kafasi boyle calisiyor herhal?

İsteklerini bildirdiğin kişiden, hesabını sorma hakkın olur.
İsteklerini bildirmediğinden, hesabını sorma hakkın olmaz.

tanridan bahsediyorsun, tanri dediginin adil olmasi gerekir, yoksa tanri olmaz

adam kayiran tanridan ise, adam olmaz

En doğru kararı ben vereceğim, diyor.

olmayan sey ne karari verebilir sence m8?

Brezilya halkına değil, Kuran tüm insanlığa geldi.

nasil oluyor o? kuran'dan haberi olmayan kac milyar insanin bu gezegende yasadigindan haberdar misin?

Çünkü kalem ile yazma ve sonraki nesillere aktarmak için, insanlık belli noktaya geldi.

ne demek bu?

En mükemmel kitap, artık aktarılabilmeye başladı.

neye, kime gore mukemmel? nitekim, akli basinda herhangi bir insanevladi icin, fanatik gazetesinin herhangi bir sayisi, kuran'dan daha mukemmeldir.

Bunlar zaten kitapta bahsedilir.

kitapta yildizlarin kararip dunyaya dokuleceginden de bahseder, cunku yazarlari yildizlarin ne oldugunu bilmiyor, m8.

Son düzenleme:
Olum manyak misiniz birbirinize kendi dusuncelerinizi kabul ettirmeye calisiyorsunuz .d

cingıl bels

En Sahih Hadislerden bir kaç örnek vereyim senin için (kaynaklarıyla);

*Kadının aklı ve dini nakıstır ( eksiktir ).( Ebu Davut 4679; Müslim, İman babı 132 (79); Buhari, Hayız Babı 6)
*Allah ahirette kendini tanıtmak için açıp bacağını gösterir. (Müslim, İman Babı 302; Buhari 97/24) bacak? allah? :)
*Dinini değiştireni öldürün. (Buhari 12/1883) - cidden çok barışçıl
*Kadınlar arasında iyi kadın ancak yüz karga içindeki bir tek alaca karga gibidir. (Buhari 9/1391)
*
Ureyne ve Ukeyle den bir gurup Medine’ye gelerek müslüman oldu. Medine de rahatsızlandılar ve peygamber onlara deve sidiği içmelerini söyledi. Fakat onlar develeri dağıtıp çobanı öldürdüler. Bu olay üzerine Resulullah onların ellerini ve ayaklarını kestirdi gözlerini oydurdu ve çölde susuz bıraktı. Bizim onlara su vermemizi engelledi. (Buhari, Tıp 5/1 Hanbel 3/107,163)
*
Cinsel organa bakmak kör eder.(Feyzul Kadir 1-326)
*Gözlerin kızgın demirle mil çekilmesi, ellerin ve ayakların kesilmesi… “Ukl ve Urayne kabilelerinden bir grup insan Allah Resulü (sav)’e gelip Müslüman oldular. Ancak Medine’nin havası onlara iyi gelmediği için hasta oldular. Bunun üzerine Rasulullah (sav) onlara develerin ve çobanın bulunduğu yeri tavsiye etti. Kendilerine oraya gitmelerini, develerin sütlerinden ve idrarlarından içmelerini söyledi. Gittiler. Harra denilen yere vardıklarında İslâm’dan döndüler ve Nebi (sav)’in çobanını öldürdüler. Develeri sürüp götürdüler. Durum Nebi (sav)’e haber verilince hemen arkalarından takipçi yolladı. Onları yakalayıp getirdiler. Gözlerine mil çekilmesini, ellerinin ve ayaklarının kesilmesini sonra da Harre’nin bir kenarına atılarak o şekilde ölüme terk edilmelerini emretti.”(Buhari, Zekat/68, Cihad/52; Tecrit/Vudu, 172; Müslim, Kesame /9-14, 1671; Ebu Davud, Hudud 3, hadis 4364-4371; Tırmizi, Ebvabu’t-Tahare/55, 72-73; Nesei, Tahrimü’d-Dem /7; Ibn Mace , Hudud/20, hadis 2578-2579.) - Acayip barışçıl :D
Peygamberin etrafındakilere deve sidiği içirdiği, bir gecede bütün eşleriyle cinsel ilişki kurduğu hadisleri yazmıyorum şimdilik :)

Not: Bunlar sahih değil, gerek değil diye açıklama kabul edilmemektedir. Zira kabul ettiğin iyi hadisler de bunlarla aynı sahih hadis kitaplarında yer almaktadır ve birinin bile reddi ölüm gerektirir orta doğuda..

Peygamber ölmüş 632'de.
Buhari doğmuş 810'da. Hadisleri anca 846'ta toplayabilmiş.
Müslim ve IbniMace toplamış 860'ta.
EbuDavud toplamış 870'te.
Tirmizi toplamış 880'de.

632 nire 880 nire.
248 sene.

Bırak yabancı birinin sözlerini,
7/24 yaşadığın eşinin, sadece 1 sene önceki 10 sözünü, kelime kelime söyle desem, hatırlayamazsın. :)

Hadi onu geçtim.
Buhari, 600bin hadis bulduğunu, kitabına sadece 2762 tanesini koyduğunu söylüyor.
Kitabına almayı değer bulmadığı hadis oranı yaklaşık %99,5.
Seçtiği hadis, %0,5.

Bu bile iddia ettiğin şeyi, desteklemiyor.

Son düzenleme:
kuzenleri hep yaşlı herhalde :)

seninle beraber hicret eden, amcanın kızlarını, halalarının kızlarını, dayının kızlarını ve teyzelerinin kızlarını sana helal kıldık.

hz. muhammet sadece 1 kuzeni ile evlendi ama evet kuzenleri dahil olmak üzere coklu eş hakkı verildi. coklu eş olayından osmanlı'daki cariye sistemi akıllara gelmemeli. neden gememesi gerektigini acıkladım zaten.

tabi buradan güzel bir sonuc daha cıkıyor. kuran'ı hz muhammet yazdı diyenlere;

arabistan'da zaten cok esli evlilik vardı, kuran'ı yazan peygamber neden kendine özel böyle bir madde koydursun ? ileride insanlar hakkımda yanlıs düsünür diye hesap edemez miydi ?

dostum verdiğin cevap kesinlik içermiyor kanıt içermiyor sadece "öyle olmasını umduğun" cevaplar bunlar. Peygambere yakıştıramadığın için cevabı o üsluba göre vermişsin.

Lakin ayette peygambere has olmak üzere mehirsiz(karşılıksız-parasız-altınsız) olmak üzere kadınlar isterse kendileri peygambere hediye edebiliyorlar. Bunu kabaca;" iki gönül bir olunca samanlık seyran olur" diye çevirebilirim sana.

kardesim ayetleri farklı yerlere cekmeyin lütfen. hediye etmek ne demek ?

bir kadın mehirsiz olarak peygamber ile evlenmeyi kabul edebilirdi. bunu söylemek istiyor.

Peygamber ölmüş 632'de.
Buhari doğmuş 810'da. Hadisleri anca 846'ta toplayabilmiş.
Müslim ve IbniMace toplamış 860'ta.
EbuDavud toplamış 870'te.
Tirmizi toplamış 880'de.

632 nire 880 nire.
248 sene.

Bırak yabancı birinin sözlerini,
7/24 yaşadığın eşinin, sadece 1 sene önceki 10 sözünü, kelime kelime söyle desem, hatırlayamazsın. :)

Hadi onu geçtim.
Buhari, 600bin hadis bulduğunu, kitabına sadece 2762 tanesini koyduğunu söylüyor.
Kitabına almayı değer bulmadığı hadis oranı yaklaşık %99,5.
Seçtiği hadis, %0,5.

Bu bile iddia ettiğin şeyi, desteklemiyor.
Ben sana cevap yazmamıştım. Hadisler doğrudur da demedim, yazılmış bir cevaba cevap olarak yazdım onları. Ben de biliyorum tüm hadislerin çöplük olduğunu. Sen yazının aşağısındaki Kuran'dan örnekleri dikkate alabilirsin. :)
Ayrıca verdiğim örnekler Buhari'nin falan kitabına aldıklarındandı..

Son düzenleme:
Bence son derece adil.
Emir'in sorduğu soruya şu cevabı verebilmen akıl-mantık sınırları dışında cidden. Saygılı tartışmaya çalışman cidden takdir edilesi ama doğru tartışamıyorsun maalesef. Emir'in sorduğu sorunun cevabı belli, sen de biliyorsun cevabı ama kendine yediremiyorsun bu durumu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt