Cevap: Avrupa Ligi 3.Ön Eleme | Galatasaray 2-2 OFK Beograd | 29 Temmuz | Maç Sonucu
Yazmayayım falan diyorumda, dayanamadım yazacağım valla. Baştan söyleyeyim bu maç 2-0 olduğunda bile sinirliydim ben. Oynanan futboldan tatmin olmadım hiç. Orta sahamız her zamanki berbat. Yok denecek gibiler. Önlerindeki ve arkalarındaki adamlar dünya klasında olsa bile bu orta sahayla bir halt beceremeyiz. Nihayetinde zaten maç 2-2 oldu ve öyle sona erdi.
Yöneticilerimiz hata üstüne hata yapmaya devam ediyorlar. Her fırsatta transferde geç kalmadık diye yönetim elenincede aynı şeyleri söyleyebilecek mi acaba. Taraftar kendini paralıyor ancak. Orta saha bu kadar sırıtıyorken halen daha en eksik olduğumuz bölgeye transfer yapmamakta direniyoruz. Ne için belkide 3 kuruş 5 kuruş için. Söyledim yine söylüyorum orta sahayı düzeltmediğimiz sürece sonumuz yine hüsran olacaktır.
Para mevzusuna gelince gerçekten çingene pazarlığı yapıyoruz gibime geliyor. Paranın olmadığını, transfer yapmayacağımızı çıkıp taraftara açıklasın yönetim o halde bizde rahat edelim. Para yokken çıkıp dünya kupası yarı finallerini izliyoruz, oradan oyuncu alacağız derlerse olmaz işte. Bu düpedüz taraftarı kandırmak olur. Para yoksa çıkıp paramız yok 3 kuruş bile bizim için çok önemli diyin, bizde Mustafa'ya Barış'a Ayhan'a eldeki bu diyip katlanalım. Ama yönetim burnundan kıl aldırmıyor. Ortada ne var hiç birşey. Transfer dönemi daha sona ermedi henüz. Biraz ön yargılı yazmış olabilirim ama görünen köy klavuz istemez.
Sene başında iki orta saha transferi ile bu ligi götürebileceğimiz söyleniyordu. Haklıydıkta alacaktık 2 tane orta saha olup bitecekti. Maddi sıkıntıların mevcut olduğunu biliyoruz. Ama kalkıpta eldekileri satarsan o zaman olmaz işte. Sattığın adamın yerini en iyi şekilde doldurmanız gereklidir. Elin adamları tek oyuncu için 20 Milyon Euro gibi paraları gözden çıkarıyor. Bizim yöneticiler çıkıp 2.5 Milyon TL bütçemiz var diyor. Bu gerçekten içler acısı, komik bir durumdur. Koskoca Galatasaray klübünün sıradan bir bank asya klübü kadar bile bütçesi yok demektir. Yeni stad yaptırıyoruz o kadar reklam aldık oraya, isim haklarını falan devrettik, localarını falan sattık nereye gitti o paralar. Ali Sami Yen'de sıradan bir takıma karşı oynarken bile bilet fiyatları en aşağı 30-40 liradan başlıyor. Gs TV, Gs Mobile, Riva falan filan bir sürü projemiz var denildi. Galatasarayın en yüksek gelirini elde ettik denildi. Nereye harcandı bu paralar. Bugün Aslantepe kombineleri çıksa anında tükenecek yine yok yine yok. Ben anlamadım bu işi bir türlü.
Anlamadığım diğer bir nokta Rijkaard gibi bir adamın bu oyunculara tahammül etmesidir. Ben taraftar piskolojisi ile yazdığım için haksız olabilirim gerçi. Ama ben olsam Mustafa, Barış gibi oyuncuları bir dakika klüpte tutmam. Bizim gördüklerimizi Rijkaard göremiyor mu kardeşim. Eminim görüyordur. O da bizim gibi alınacak oyuncuları dört gözle bekliyordur. Ama adam ne yapsın alacaz diyip duruyorlar. Halen daha alacaklar. Ağustos sonunda eline İnamoto falan verip Galatasaray'ı şampiyon yapmasını bekleyecekler heralde. İnşallah ben yanılırımda çok iyi hamleler ile nokta transferler yaparız en kısa sürede.
Rövanş maçı bizim için zor geçecek. Eldeki kadro yine aynı olacaktır büyük ihtimal. Oyuncular bugün Fizik olarak çok kötüydüler. Yada hafif değişiklikler ile gençlere şans verilebilir. Haftaya daha derli toplu kadro ile çıkmamız lazım. Elimizdeki malzeme şimdilik belli ama olsun Barış yerine her türlü Emre Çolak derim ben en azından. İlk yarıda gol bulmamız şart olur. Yoksa ikinci yarı çok çileli geçer bizim için. Şavaşan takımı uzun süreli uğraşlarımız sonucunda yarattık gerçi sorun çıkmaz heralde.