Türkiye'den bir takımın katılma fikri saçma filan değilde o iş nasıl olur soru işareti.

Öncelikle devlet ve tff bizzat işin icinde olur, ıkincisi Galatasaray genel kurulunun böyle bir teklif gelmesi halinde toplanarak kabul edeceğini zannettmem. Ve 12 takım kurucu olacak diğer 5 takım her sene değişecekse böyle bir riske Türkiye'den hic bir takım girmez. Sana kurucu takım teklifi yaparlar ve medyada bu ciddi anlamda dillendirilirse kararı değerlendirmek icin genel kurulu toplarsın. UEFA ve FIFA'nın daha ne karar alacağını bilmiyoruz, milli takım yasakları getirirse dediğim gibi sadece kurucu takımların arasında olacaksak kabul görür ki kurucu takım olmakta bu devlerin arasında çok zor.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hangi yuzle yerel liglere mudahale edecekler bakalim yav.

ingilterede derby county nottingham forest gibi takımların taraftarları sosyal medyada bizim tarihimiz tothenhamdan daha büyük haksızlık diye isyan etmişler.

we are the best nottingham forest. deyip destekliyorum.

IMG_3110.webp

5 büyük lig dışında porto-benfica-zenit-ajax-olimpiakos-Galatasaray-celtic-rangers gibi takımlara da davet yapacaklar bence.

tahminim 24 takımlı bir lig olur.

Eskisi kadar başarılı ve zengin değil. Biraz arşivi karıştırabilirsiniz.
Ayrıca papağan gibi herkes aynı haberi referans gösteriyor. Bu yeni düzen Lig mevzusu çok uzun zamandır var. Aysal’ın futbol ile olan ilişkisi Galatasaray Başkanlığı dönemi sadece. İyi işler yaptığı gibi bıraktığı ekonomik bilanço da çok ağırdı.
Aysal'in nasıl zengin değil? Son açıklanan listeye göre adamın batmış hali"650 m servet". Herkesin ayılar bayıla baktığı Ali Koç'un 750 m Euro kişisel serveti.Zengin yine zengin özetle.Kaldı ki yatırımlarının çoğu yurtdışında.Batan şirketleri zaten Türkiye içinde.Onun da sebebini herkes biliyor.Zaten Avrupa'da saygıyla karşılanan adamın Türkiye'de güçlü gözükmeme sebebi de aynı... Burada Aysal başkan bir vizyon koydu ortaya ancak yerel dinamitler "küçük olsun benim olsun"mantığı ile adamın önünü kestiler.Pasta ,dilim, çilek konuşulan şu ortamda tam da aranan adamdır kendisi.

Aysal'in nasıl zengin değil? Son açıklanan listeye göre adamın batmış hali"650 m servet". Herkesin ayılar bayıla baktığı Ali Koç'un 750 m Euro kişisel serveti.Zengin yine zengin özetle.Kaldı ki yatırımlarının çoğu yurtdışında.Batan şirketleri zaten Türkiye içinde.Onun da sebebini herkes biliyor.Zaten Avrupa'da saygıyla karşılanan adamın Türkiye'de güçlü gözükmeme sebebi de aynı... Burada Aysal başkan bir vizyon koydu ortaya ancak yerel dinamitler "küçük olsun benim olsun"mantığı ile adamın önünü kestiler.Pasta ,dilim, çilek konuşulan şu ortamda tam da aranan adamdır kendisi.
Zengin değil demedim eskisi kadar değil dedim. Güç kaybettiğini ve bize Başkan olduğu dönemde daha zengindi dedim. Bizden sonra ihale falan almışsa ayrı, ben 2015-2018 arası okuduklarından yola çıktım otel ve bazı şirketleri iflas ettiğini biliyorum. Demek ki her yatırımı doğru değilmiş, ki normal. Ayrıca şu yoklukta 10 numara Başkan olurdu hemfikirim ki burada yazdım zaten. Ancak gerçeklerde var elde, bıraktığı maddi yük büyüktü bunu söylemek ve hatırlatmak da normal diye düşünüyorum. Öyle 3’er 5’er maaş versen ortalama her yönetim iyi transfer yapar. Ama adamda bir vizyon var zaten aksini söylemek yanlış olur.

hocam basit bir örnek var EUROLEUGE
hatırlıyorum ilk söylenmeye başlanıdgnda FİBA da aynı geyikleri dönderdi
ULEB gerekli alt yapıyı olusturdu yapıştırdı bitti o kadar

Orada federasyon ile işbirliği vardı. Burada UEFA'dan Lig yönetimlerine kadar herkes sırtından bıçaklanmış gibi tehditler savuruyorlar.

Varsayalım ‘ki öyle bir lig kuruldu ve aynı zaman TSL’de de oynuyoruz. Hafta içi avrupa , hafta sonu TSL. Nihat da yabancı statüsünde’ki sınırı 8’e indirdi diyelim, ki bu olasılık çok güçlüdür - nasıl çıkarız bu işin içinden ? Okadar gelirimiz olup TFF’nin bu saçma “kadronda şu kadar yabancı bulundurabilirsin” kuralı yüzünden bir milim ilerleyemeyiz.

5 büyük lig dışında porto-benfica-zenit-ajax-olimpiakos-Galatasaray-celtic-rangers gibi takımlara da davet yapacaklar bence.

tahminim 24 takımlı bir lig olur.
Bu saçma olur

adamların zaten ligi kurma amaçları az ve elit takımlar

güçsüzlerle oynamak zorunda kalmayıp,20 takımın daha çok para almasını sağlamak için kuruldu

24-30 falan olursa şl zaten 32 takım hiçbir mantığı olmaz bu işin boşuna kurmuş olurlar

Galatasarayımızdan bağımsız olarak düşünürsem bu lig seyir zevkini aşırı arttırır

Geri
Üst Alt