Bu milyar Euro'luk takımlar harbi gitsin NBA gibi en üst seviyede kendi aralarinda oynasinlar. Futbolun içine ettiler zaten. Biz 3 kuruşa 90'lar futboluna geri dönelim. Oh miss.

midweek competition diyorlar

yani cl gibi maçların hafta içi olacağı bir turnuva

bu durumda bu takımların yerel liglerden çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil. ben ilk başta kendi liglerinden çıkacaklar gibi algılamıştım.

eğer böyle ise bence uefa'nın kontrolündeki kulüplerin çoğu buraya geçmek ister. organizasyonu kulüpler yapacağı için gelirler daha yüksek olacaktır.

Averaj takımı vs deniyor da oraya girdiğin an marka değerin direk 1000 kat artıyor millet kapında sponsorluk yarışına girer Avrupa'nın potansiyel oyuncuları bile sana gelmeye çalışır yeni yapılanmayla kadro kurar o yarışa girersin

Aynen Burak Elmas, Albayrak falan ucariz artik :)

Neyse hayal gormeyin yatin uyuyun millet.

bu durumda bu takımların yerel liglerden çekilmesi gibi bir durum söz konusu değil. ben ilk başta kendi liglerinden çıkacaklar gibi algılamıştım.

eğer böyle ise bence uefa'nın kontrolündeki kulüplerin çoğu buraya geçmek ister. organizasyonu kulüpler yapacağı için gelirler daha yüksek olacaktır.

yerel federasyonlar bu turnuvaya katılan takımları liglerine almayacağını açıkladı

imkansız bu iş. kimsenin götü yemez katılmaya
uefa fifa milli takımlar YEREL LİGLERDEN hepsinden men edecez demiş uefa katılanları
Mesela biz katılsak ve UEFA yerel ligden men etse ne kaybederiz.
Yada Sevilla, a.madrid yerel ligden men edilse ne olur, ne kaybederler.
İspanya'yı yıllardır Avrupa futbolunda temsil eden 3 takım buraya katılacak bunları men etsen ne olacak ki zaten yerel ligde bu üçü gereksiz sülük takımlarla uğraşıp şampiyonluk yarışı yapıyorlar.
Hayır a.madrid göğüs sponsoru 10 alıyorsa 30 alır. Ligden 50 kazanacaksa buradan 100 kazanır. Maç başıysa maç başı ş.ligi seviyesine gelse yeter.
Burada zararlı çıkacak olan yerel ligler ve UEFA olur.

Aysal başkanım taa 10 sene evvel bu ligin müjdesini vermişti bizlere

Trde yeni üniden mezun olmuş genç gibi bizim kulüpte yurtdışına kaçıp kurtarsın kendini

bu ligi kurunca uefa atıyo yerel ligden bunları

onlar ligden çekilmek istiyo diye değil

Ünal baskan 2013 de bir toplantida bu avrupa süper ligi fikrini aciklamisti. Adam büyük vizyoner aga. Bizide almalari lazim fikir bizden geldi. Herkes begenmis bi rummenige begenmemis ve uefa tepki göstermis. Kulüpler birliginden istia etmisti mustafa cengiz+ bugün yönetim toplandi ve sali aciklama yapacak musfata cengiz. Hadi hayirlisi

Geri
Üst Alt