Ahmed Arif Kesen
Büyük Kaptan
- 11 Temmuz 2009
- 21.556
- 14.308
- 2.158
Lanet gelsin hepsine. ...
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Tapelerin artık delil sayılmadığı ne kadar doğru. Peki bu gibi olaylarda neler delil olarak sayılır. Şike başka nasıl ispatlanır? Çelişkili savunmalara/verilen ifade ne olacak? Cevapsız bırakılan sorulara ne olacak?
Tam tersine mahkeme bunların delillerin sahte ve kendileine kumpas kurulduğu yolundaki taleplerini reddetmiş.Aziz ibnesi için sevinilecek bir durum yok aslında.
Bu hukuk dışı karar eğer bir üst mahkeme tarafından bozulmazsa en fazla zaman kazanmış olurlar.Mahkumiyet kararını etkilemez.
UEFA açısından ise yargıya siyasi müdahale olarak nitelendirileceğinden bunlara girecek şemsiyenin boyutu büyüyebilir.
Medya yine yanlış bilgilendirme yapıyor olabilir ama ben tapelerin delil kapsamından çıkarıldığını duydum. 17 Aralık olayının da etkisi var bunda.
UEFA kanadında pek değişen birşey olmaz. UEFA bu tip siyasi kararları tanımaz ki zaten spor ve ceza hukuku ayrımı olacaktır.
Hatta daha önce Avrupa'nın bazı kıçı kırık ülkelerinde yapıldığı gibi yargıya siyasi müdahale UEFA nezdinde ters tepiyor.Fener'e girecek kazığın boyutu büyüyecek gibi.Yazmayayım diyorum ama tutamıyorum 3 yıldır her yaz şikecilerin kafalarına kafalarına vuruyorlar. Her zamanki gibi kolpa haberler yapılıyor bizim olayı çok anlamayan renktaşlarımız ah vah ediyor. Lütfen kararı iyi okuyun. Burda fb için değil aziz için iyi bir gelişme var içeri girmeyecek gibi çok da umrumuzda olmaması gerek. Bu süreç devam ettiği müddetçe fb avrupa kupalarına katılamaz.
Saygılar...
Arkadaslar dikkat edin lütfen, Twitterde bir cok avukat olsun hukukcu olsun söyle ifadeler kullaniyorlar:
-Olan suclar inkar edilmiyor
-Degisen birsey yok, bu durum sadece Aziz Yildirimin daha az ceza almasina yol acar.
-Sahte veya üretilmis delil yok hersey dogrudur
-Dinleme kayitlari kalksa bile cezalar dgismez, sadece dinlemelerden dolayi karar verilmedi
FB'nin zaten haberin verilir verilmez birden her yere baglandilar kus medyasi yine is basinda...
Kisaca cogu kisi bu isten faydali cikacak tek kisi Aziz yildirimin kendisidir FB'kulüp olarak cezasi düsmez deniliyor.
Ne demek istiyorsun? Halen daha spor ve ceza hukuku arasindaki farki anliyaman şikeci küfürbaz ahlaksiz Uslu'nun yaptigi yoruma mi deginiyorsun?
yakinda GS suclu bulurlarsa hic kimse sasirmasin.
Trabzonspor bu aciklamayi kullanmali, UEFA, Isvicre ve AIHM basvurmali. Turkiye yargisinda bile yeni bir delil olarak sayilabilir, gerekirse basbakana bile dava acmalilar. Toplum huzuru icin bu gorusmelerin neler icerdigi de aciklanmasi lazim. Mahmut Uslu acikca SIyaset bizi kurtarmak icin seferberlik ilan
etti diyor.
Hesabi sorulmali, ama biz taraf degiliz bunu TS hukuk kurulu belirlemeli.