Azrail'i Dövdüğünü Söyleyen Tarikat Şeyhi!

Desteksiz salladın ve hiç bir soruma cevap vermedin!
Nereden biliyorsun bunları sen oraya gidip gözlerinle gördünmü?
Cinler okumalar üflemeler nasıl bu kadar emin olabiliyorsun ?

Ben sana gittim adamın tek dediği şey, senin için allaha dua edeceğim dedi.

Şimdi anlat bakalım kim sana bu cinleri okumaları üflemeleri fısıldadı?!

Gscimbom Mobile
Yoo gidip görmeye ne gerek var bunların ağa babasını devlet zehirleyip öldürmemiş miydi?

Dönemin gazete küpürlerinden biri;

Babadağlı gencin iğnesi Menzil’i bölmeye yetti

Haa çok güzel tef çalıp ilahi söylüyorlar başkaca da bir haltları yok gelecekteki fetö olacaklar onun dışında...Hürmetler...

Sümer kültürünün semavi dinlere etkisini daha önce de okudum defalarca. Bunlar Kuran'a saldırı olarak görülemez. Niyeti Kuran'a saldırmak olanlar da söylüyor olabilir, ama bu ifadeler din sosyolojisi tarihi vs açısından gayet normal karşılanması gereken yorumlar.

Kuran'a geçmişin hikayesi demek hakaret değildir. Çünkü kanıtlarıyla ortada geçmişle benzerlikler. Ne bileyim peygambere pedofili denmesi gibi şeyler hakaret olur. Hamza'nın söyledikleri değil..

Hayır geçmişin hikayesi diyorsa nasıl saygısız oluyor onu anlamadım? Kitabın kutsal olduğuna inanmıyor sonuçta kitap hakkında ne dese saygısız olacak o zaman?
Ona âyetlerimiz okunduğu zaman, "eskilerin masalları" der.

Mutavaffin suresi

her neyse

Ona âyetlerimiz okunduğu zaman, "eskilerin masalları" der.

Mutavaffin suresi

her neyse

Abicim neyi kanıtlamaya çalışıyorsun bunla? Kuran'ın kutsal olmadığını, uydurma olduğunu düşünelim. İçinde önceki dinlerden, bölgenin kültüründen birçok şey barındırdığı için uyduran kişi böyle bir ayet yazabilir değil mi? Şüpheleri engellemek için.

Ayrıca konumuz Hamza'nın ve diğer arkadaşların hakaret edip etmemesi. Bu ayette "eskinin masalları diyenler hakaret ediyordur" falan mı yazıyor?

Şu ateist/deistlerin her İslam konusunda kendilerini kanıtlama çabası çok komik birşey
Hiç sorma ya sanki soran var ki ben hiçbirinin deist-ateist olduğunu sanmıyorum...Ya kültürel müslümanlar ya kriptolar ya da gençlik zamanında dur günah işleyim işlerken de vicdanım rahat etsin nasılsa yaşlanınca hacca giderim diyen tipik türk konformisti...Hürmetler...

Ben ateist de deist de degilim. Belki satir arasinda kaybolmustur ama bir daha soyleyeyim: nasil ki ortada Musluman olmam icin somut bir kanit yoksa, ateist ya da deist olmam icin de somut bir kanit da yoktur.

Turk tipi konformist, kripto ya da kulturel Musluman oldugumu da dusunmuyorum. Gerci kulturel Musluman olabilirim Turkiye'de buyudugum icin (ahlaki degerler acisindan etkileniyorum yani) ama hicbir sartini yerine getirmiyorum Islam'in.

Biri küfür etmeden kilitleyin der, birisi kanıtlamaya çalışıyorlar çok komik der, birisi türlü ithamlarda bulunur sonra çıkıp inançsızların saygısız olduğunu söylersiniz. Çelişki üstüne çelişki.

Hamza tamamen samimi bir şekilde yorumluyor, küçümsemiyor da. Siz ise tam tersi..

Ben de diyordum ki bir tek bana mi ironik geliyor

Biri küfür etmeden kilitleyin der, birisi kanıtlamaya çalışıyorlar çok komik der, birisi türlü ithamlarda bulunur sonra çıkıp inançsızların saygısız olduğunu söylersiniz. Çelişki üstüne çelişki.

Hamza tamamen samimi bir şekilde yorumluyor, küçümsemiyor da. Siz ise tam tersi..
Ne yapalım yani şu güzel ilahiyi söylediler çok iyi tef çalıyorlar diye dinimizi mi tahrif ettirelim?

Biri karı kız peşinde

Öbürü devleti ele geçirme

Diğeri gizli kamera

Bir diğeri cincilik

Ben ateist de deist de degilim. Belki satir arasinda kaybolmustur ama bir daha soyleyeyim: nasil ki ortada Musluman olmam icin somut bir kanit yoksa, ateist ya da deist olmam icin de somut bir kanit da yoktur.

Turk tipi konformist, kripto ya da kulturel Musluman oldugumu da dusunmuyorum. Gerci kulturel Musluman olabilirim Turkiye'de buyudugum icin (ahlaki degerler acisindan etkileniyorum yani) ama hicbir sartini yerine getirmiyorum Islam'in.

Ben de diyordum ki bir tek bana mi ironik geliyor
Tamam işte kendin ikrar etmişsin üstat sen kültürel müslümansın olabilir hürmetler...

Ne yapalım yani şu güzel ilahiyi söylediler çok iyi tef çalıyorlar diye dinimizi mi tahrif ettirelim?

Biri karı kız peşinde

Öbürü devleti ele geçirme

Diğeri gizli kamera

Bir diğeri cincilik

Ben tarikatlarla ilgili söylediklerini kastetmedim ki. İnançsızlar hakkında söylenenleri yazdım.

Abicim neyi kanıtlamaya çalışıyorsun bunla? Kuran'ın kutsal olmadığını, uydurma olduğunu düşünelim. İçinde önceki dinlerden, bölgenin kültüründen birçok şey barındırdığı için uyduran kişi böyle bir ayet yazabilir değil mi? Şüpheleri engellemek için.

Ayrıca konumuz Hamza'nın ve diğer arkadaşların hakaret edip etmemesi. Bu ayette "eskinin masalları diyenler hakaret ediyordur" falan mı yazıyor?
Hayır konumuz tarikatların mal olduğu ama malum tip konuyu islam düşmanlığına çekti seni ve hamzayı kastetmiyorum...Fatih'i de kastetmiyorum ona da cin musallat etmişler garibim :asd: hala para vermedim diyor...

Konu içinde birkaç kişi de yazmış, bende tekrarlayayım. Misal bugün bu adama deli diyoruz ama bundan bilmem kaç yıl önce seri şekilde bu tip şeyler iddia ederek 4-5 kişi peygamberlik ilan ettiler. Acaba gerçekten doğruluk payları var mıydı yoksa insan oğlu ölüm sonrasından korktuğundan bunlara inanmak konusunda ısrarcı mı oldu? Sonuçta ölüm sonrası tamamen bir bilinmez. Acaba doğumdan önceki gibi bir yokluk ve bilinçsizlik mi var(misal uyku gibi) yoksa cidden vaat ve iddia edilen gibi bir cennet veya cehennem mi var? İnsanoğlu ve bilim bu sorulara hala cevap veremediğinden bu dini tartışmalar yüzyıllarca daha sürecektir. İleride de cevabı bulunabilir mi? Bilinmez. Ancak bir gerçek var ki 1000’lerce yıl önce olan bu tip şeyler bugün olsa adamı deli diye tımarhaneye atarız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tamam işte kendin ikrar etmişsin üstat sen kültürel müslümansın olabilir hürmetler...

Yani kimligimde falan da yaziyor. Islami geleneklerin bir kismi hosuma da gidiyor. Olabilir.

Ama iste namaz, zekat, oruc, hac bunlar yok. Camileri, Mutezile-Maturidi ayrimini, Ibn Rusd ve Imam Gazali'yi de severim.

Kulturel Musluman olmak boyle bir seyse evet. Yine de ne yalan soyleyeyim benzer sekilde Hristiyanliga da bir ilgim mevcut; bazi geleneklerini, bazi katedrallerini, bazi dusunurlerini (mesela Thomas Aquinas) ve bazi din adamlarini (Giordano Bruno, Martin Luther) severim.

Yoo gidip görmeye ne gerek var bunların ağa babasını devlet zehirleyip öldürmemiş miydi?

Dönemin gazete küpürlerinden biri;

Babadağlı gencin iğnesi Menzil’i bölmeye yetti

Haa çok güzel tef çalıp ilahi söylüyorlar başkaca da bir haltları yok gelecekteki fetö olacaklar onun dışında...Hürmetler...

Iyi o zaman benim gözümde sen bu insanlara iftira atıyorsun.

Bir de dönemin anti dinci gazetesinden bir makale bulmuş devlet bunlara zehir batırdı diyorsun.

O gazetelerde o gazetenin televizyonlarında zamanında ne haberler yapıldı.
Ilk okul öğretmenini talebelerle cuma namazı kıldı diye tutuklattı bu senin dediğin medya oluşumu.

Sen sen ol her okuduğuna inanma. Okuduklarınla başkaları hakkında böyle keskin cümleler kurma.

Mazallah şeyhlerin cinleri seni carpar ha.

Hadi hörmetler.

Gscimbom Mobile

Konu içinde birkaç kişi de yazmış, bende tekrarlayayım. Misal bugün bu adama deli diyoruz ama bundan bilmem kaç yıl önce seri şekilde bu tip şeyler iddia ederek 4-5 kişi peygamberlik ilan ettiler. Acaba gerçekten doğruluk payları var mıydı yoksa insan oğlu ölüm sonrasından korktuğundan bunlara inanmak konusunda ısrarcı mı oldu? Sonuçta ölüm sonrası tamamen bir bilinmez. Acaba doğumdan önceki gibi bir yokluk ve bilinçsizlik mi var(misal uyku gibi) yoksa cidden vaat ve iddia edilen gibi bir cennet veya cehennem mi var? İnsanoğlu ve bilim bu sorulara hala cevap veremediğinden bu dini tartışmalar yüzyıllarca daha sürecektir. İleride de cevabı bulunabilir mi bilinmez? Ancak bir gerçek var ki 1000’lerce yıl önce olan bu tip şeyler bugün olsa adamı deli diye tımarhaneye atarız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İyi de yanıldığınız nokta şu hazreti muhammed (s.a.v) zaten hazreti ismaile inanan bir topluma hazreti ibrahimin şeriatını tamamlamaya geldi...

Yani sıfırdan bir din kurmadı...İşte diyalogçular ve tarikatlar olunca böyle oluyor zannediliyor ki hazreti musa ve hazreti isa islamiyete göre en önemli peygamberlerdir...Hayır...İşte keşte Tabari tarihi okuyabilseniz keşke Heredot Tarihi okuyabiliseniz o zaman anlardınız bunu

Kabe niye vardı? Hazreti Abdulmuttalibin görevi neydi? Kurban, namaz ve oruç hazreti muhammed ile mi ortaya çıktı zannediyorsunuız :)

Salli Barik okumuyor musunuz namaz kılarken??? Neden musa-isa yok da ibrahim ve ismail aleyhiselamların adını zikrediyorsunuz ???

Dolayısıyla peygamber efendimize kimse uyduruyorsun filan demedi zira herkesin bilip yaptığı şeyleri tamaladı icat etmedi farklı olarak zina-faiz-vergi yasaklandı...Zekat ve fitre getirildi...Yoksa namaz-oruç-kurban zaten vardı...Safa-merve arasında peygamber efendimiz küçük bir çocukken de koşmuştu, dedesiyle kabeyi tavaf etmiş, amcalarıyla namaz kılmıştı...

Kuranı kerimde o yüzden bu ibadetler detaylı anlatılmaz...Heredot bile arapların cinsel ilişkiden sonra gusül abdest aldığını yazar bilmeyenler okuyabilir...Bilgili olmak ne güzel yaaa...Hürmetler...

Ilk okul öğretmenini talebelerle cuma namazı kıldı diye tutuklattı bu senin dediğin medya oluşumu.

Bu yasadisi olmali ama cok asiri ayip.

Ayni ogretmen sarap ve ekmekle communion ayini yapsa ve tutuklansa dusuncen ne olurdu?

Cocuklara aileleri bir seyler asilamak isterse eyvallah ama okullarda falan bunlarin yapilmasi cok buyuk suc olmali, ki oyle zaten anayasal suc.

Yani kimligimde falan da yaziyor. Islami geleneklerin bir kismi hosuma da gidiyor. Olabilir.

Ama iste namaz, zekat, oruc, hac bunlar yok. Camileri, Mutezile-Maturidi ayrimini, Ibn Rusd ve Imam Gazali'yi de severim.

Kulturel Musluman olmak boyle bir seyse evet. Yine de ne yalan soyleyeyim benzer sekilde Hristiyanliga da bir ilgim mevcut; bazi geleneklerini, bazi katedrallerini, bazi dusunurlerini (mesela Thomas Aquinas) ve bazi din adamlarini (Giordano Bruno, Martin Luther) severim.
Demek ki sen de daha kimliğini yenilemedin...Biz protesto ediyoruz sonuna kadar eski kimliğimi kullanacağım zira yeni gavur işi kimliklerde din hanesi yok...

Iyi o zaman benim gözümde sen bu insanlara iftira atıyorsun.

Bir de dönemin anti dinci gazetesinden bir makale bulmuş devlet bunlara zehir batırdı diyorsun.

O gazetelerde o gazetenin televizyonlarında zamanında ne haberler yapıldı.

Sen sen ol her okuduğuna inanma. Okuduklarınla başkaları hakkında böyle keskin cümleler kurma.

Mazallah şeyhlerin cinleri seni carpar ha.

Hadi hörmetler.

Gscimbom Mobile
Ben hiç düşünmeden bir küpür buldum yoksa ben de doğan medyasından nefret ederim ve din düşmanı olduklarını biliyorum...İyi de bu da gerçek haber...Simaviler zaten sabetayist bilmeyen mi var...Allah b.... v....

Geri
Üst Alt