Ne demek üstat , eline sağlık , teşekkür ederim değerli yorumun için.
Benim de ilgimi çekti bu dizi , ilk bölümünü daha izleyemedim ama kısa süre içerisinde izlerim. Yorumlarımı paylaşırım sonrasında.
sevgili umut,
buyuk bir zevkle bolume dair yorumunu okumak isterim...
biraz uzun 1.bolum ve genel bu diziye dair gorusum olacak. simdiden okudugun/uz icin tesekkurler....
diziye gelirsek, ilk bolume dair nacizane bir kac sey karalamak istedim;
dizi, performans olarak 1.bolum ozelinde adeta bir sinema filmi gibi olmus, bastan sona su gibi akip gitti...
*dizi de cok cok saglam replikler mevcut,
bolumu izledigini varsaydigimdan bahsini ettigim onemli sahneler misal;
(izlemediysen, asagidaki yorumu es gecebilirsin)
* tolga saritas 'in eve geldigi ilk kareler de ,babasi ile karsilastiginda yapmis oldugu sozler, cok saglam repliklerdi...
akabinde disarida evin onunde baba ogul arasindaki diyaloglar cok cok iyi islenmisti-harika performanslar izledik.bununla ilgili ustte vidyosunu eklemistim .
*bolumde abi kardes dayanismasi cok cok iyi islenmis tolga ve ozge cok iyi oynamislar karsilikli,..duyguyu hissettik resmen.
*baba figuru bold sekilde islenmis.keza aile kavrami da....
*bolumde en begendigim sahneler ise ,asagida birakacagim vidyo da sakli:
baba figuru , *emin bey'in kabuslari < - >
< - *yerli dizi dunyasinda 2000lerin basindan beri izledigim diziler arasinda en carpici kareler de ilk 3e koyabilirim bu sahneleri....
*emin bey'in gelgitleri,kabusu vs inanilmaz islenmis. kopru sahneleri inanilmazdi, calan arka plan parca ile inanilmaz olmus haluk bilginer'in oyunculugunu dokturmus bu sahnelerde...
*ayni vidyo da evde mutfak sahnesinde yasadigi mini kabus sahnesi,,, kelimelerle ifade edilemeyecek ust duzey bir kare benim adima...
< - bu tarz sahneyi(mutfakta kabus vs) meshur *sarmasik filminde tat olarak benzer hazzi almistim.... dolayisiyla tv de yerli bir dizide benzer tadi almak beni oldukca sasirtmisti keyif aldim kisaca... cok ama cok begendim bu tarz bir sahnenin dizi ozelinde islenmesi...
*bu iki sahne ozelinde benim adima dizinin kalitesini adeta bold sekilde deklare eder kalitede ve referansta idi...
*haluk bilginer basli basina yuruyen sinema,tiyatro ,eser adina ne derseniz deyin, ulkemiz icin olaganustu bir deger,sanatci...
< - *tolga saritas icin kendisi buyuk bir sans, karsilikli performanslarda haluk bey den cok saglam doneler alacaktir elbette... bir nevi ufak bir okul gibi olacak bir bakima...
*dizi de kadro cok ama cok genis. adeta muhtesem yuzyil gibi oyuncu bollugu vardi,..bu kimilerine karisiklik olarak gorulebilir, takibi zor olmasi olagan... fakat, her oyuncu rolunun hakkini fazlasiyla vermis. genc oyunculardan ustalara, 1.bolumu adeta bir filmde oynuyorcasina oyuncular herseylerini vermisler performans babinda....
*begendgm diger noktalar;
* muzikler cok cok basarili secilmis. tebrik ederim.
*goruntu ve gecisler cok basarili olmus, keza yakin ve uzak plan cekimlerde akicilik iyi islenmis...
*dizi ilk sahneden once giris baslik yazisi bold sekilde iddiali olmus: < - > BABA 'Bir Anadolu Hikayesi.
*agir dram olarak gorulebilir dizi... hikaye senaryo geregi bu minvalde ilerlerse ,izleyicisi bol olacaktir, <keza bir zamanlarin meshur dizisi *yaprak dokumu vibe'i alanlar cok olmus,.. bu da onun gibi tutulur gibi -yorumlar olmus.
*dizinin reytingi iyi gelmis sanirim.. tekrar yayini da iyi reyting almis...
*hafta boyu bol tekrar yayinlari ve fisilti gazetesi ile dizi bayagi yayilir ve izlenir gibi....
*biraz iddiali olacak , mevcut diziler arasinda benim adima acik ara en iyi dizi olarak tepeden giris yapti ilk bolumden...
tam sezon bu cizgide devam ederse, tum zamanlarin en iyi diziler listesinde tepe ilk 3ume ekliyebilecegim bir dizi havasi aldim,.. bunda sahsen haluk bilginer ustadin aurasi nin ve performansinin etkisi elbette buyuk,.- diger oyunculari da ayrica tekdir ederek umarim dizinin sezon sonuna dek ayni cizgide bir gidisati olur,bizlerde cok saglam oyunculuklar ve performanslar izleriz....
*1.bolumun sonu asiri heyecanli bir yerde bitti....
umarim basladigi gibi ayni kalitede ve akicilikta ilerler... reytingi bol olsun ,herkesin emegine saglik....
bolumleri burada bolca konusuruz temennisiyle...
iyi seyirler dilerim sana ve diger izleyenlere...
selamlar,