Baba I Show Tv

Umut Şimşek

Büyük Kaptan
1644955440299.png

Başrollerinde usta oyuncu Haluk Bilginer ile son yılların başarılı, genç oyuncusu Tolga Sarıtaş’ı buluşturan ‘Baba’ her Gökhan Horzum ve Ekin Atalar’ın kaleminin Çağrı Bayrak’ın rejisiyle buluşacağı dizi bir Anadolu kasabasında yaşayan Saruhanlı Ailesi’nin mütevazi hayatının aniden değişimini konu alacak. Şimdiden heyecanla beklenen diziden ilk fragman yayınlandı. Yayınlanan tanıtımda Saruhanlı ailesinin reisi Emin ile hapisten çıkan oğlu Kadir’in aile kavramı üstüne yaşadığı çatışmanın ipuçları yer alıyor.

Birçok duyguyu bir arada yaşatacak bir Anadolu hikayesiyle ‘Baba’ 15 Şubat Salı Show TV ekranlarında!

Son düzenleme:
Diziye az komedi sahnesi katsalar izlerim 1-2 bölümden fazlasını büyük ihtimalle..

konunun acilmasini temenni etmistim dun diger bir baslikta...

kendi adima tesekkur ederim sevgili @Umut Şimşek , ellerine saglik.

muthis oyunculuklarin yansitilacagi bir dizi olacak gibi..
kadro cok cok iyi duzenlenmis.
basta usta oyuncumuz haluk bilginer'in tiyatro tandanslil solo tirat ve performansini dort gozle bekliyor ve izliyor olacagm haftalar ilerledikce....

kiymeti bilinmesi gereken muthis oyunculardan...
tv de her hafta kendisini izliyor olmak ayrica memnuniyet verici.. umarim uzun soluklu olur,hak ettigi degeri gorur.

tolga saritas'in son dizisi tutmamisti,erken yayindan kaldirilmisti cansu dere ile basrolu paylastigi...
cansu dere sonraki projesinde muthis bir geri donus yapti. sadakatsiz dizisi ile...
umarim tolga da ayni donusu yapar, dizisi uzun soluklu olur.

1.bolum muhtesem basladi.. 2. bolumu merakla bekliyo olacagim.

iyi seyirler takip edenlere...

konunun acilmasini temenni etmistim dun diger bir baslikta...

kendi adima tesekkur ederim sevgili @Umut Şimşek , ellerine saglik.

muthis oyunculuklarin yansitilacagi bir dizi olacak gibi..
kadro cok cok iyi duzenlenmis.
basta usta oyuncumuz haluk bilginer'in tiyatro tandanslil solo tirat ve performansini dort gozle bekliyor ve izliyor olacagm haftalar ilerledikce....

kiymeti bilinmesi gereken muthis oyunculardan...
tv de her hafta kendisini izliyor olmak ayrica memnuniyet verici.. umarim uzun soluklu olur,hak ettigi degeri gorur.

tolga saritas'in son dizisi tutmamisti,erken yayindan kaldirilmisti cansu dere ile basrolu paylastigi...
cansu dere sonraki projesinde muthis bir geri donus yapti. sadakatsiz dizisi ile...
umarim tolga da ayni donusu yapar, dizisi uzun soluklu olur.

1.bolum muhtesem basladi.. 2. bolumu merakla bekliyo olacagim.

iyi seyirler takip edenlere...
Ne demek üstat , eline sağlık , teşekkür ederim değerli yorumun için.

Benim de ilgimi çekti bu dizi , ilk bölümünü daha izleyemedim ama kısa süre içerisinde izlerim. Yorumlarımı paylaşırım sonrasında.

1.bolum on izleme ,tek kelime ile muhtesem muhtesem...

haluk ustad resital sunmus su kisa vidyo da...

show tv'ye tekrardan cok tesekkur ederim boylesine bir degerli oyuncuyu her hafta evlerimize konuk edecegi icin...

izleyin izletin derim kisaca.

Ne demek üstat , eline sağlık , teşekkür ederim değerli yorumun için.

Benim de ilgimi çekti bu dizi , ilk bölümünü daha izleyemedim ama kısa süre içerisinde izlerim. Yorumlarımı paylaşırım sonrasında.

sevgili umut,

buyuk bir zevkle bolume dair yorumunu okumak isterim...

biraz uzun 1.bolum ve genel bu diziye dair gorusum olacak. simdiden okudugun/uz icin tesekkurler....

diziye gelirsek, ilk bolume dair nacizane bir kac sey karalamak istedim;

dizi, performans olarak 1.bolum ozelinde adeta bir sinema filmi gibi olmus, bastan sona su gibi akip gitti...

*dizi de cok cok saglam replikler mevcut,
bolumu izledigini varsaydigimdan bahsini ettigim onemli sahneler misal;
(izlemediysen, asagidaki yorumu es gecebilirsin)

* tolga saritas 'in eve geldigi ilk kareler de ,babasi ile karsilastiginda yapmis oldugu sozler, cok saglam repliklerdi...
akabinde disarida evin onunde baba ogul arasindaki diyaloglar cok cok iyi islenmisti-harika performanslar izledik.bununla ilgili ustte vidyosunu eklemistim .

*bolumde abi kardes dayanismasi cok cok iyi islenmis tolga ve ozge cok iyi oynamislar karsilikli,..duyguyu hissettik resmen.

*baba figuru bold sekilde islenmis.keza aile kavrami da....

*bolumde en begendigim sahneler ise ,asagida birakacagim vidyo da sakli:
baba figuru , *emin bey'in kabuslari < - >

< - *yerli dizi dunyasinda 2000lerin basindan beri izledigim diziler arasinda en carpici kareler de ilk 3e koyabilirim bu sahneleri....

*emin bey'in gelgitleri,kabusu vs inanilmaz islenmis. kopru sahneleri inanilmazdi, calan arka plan parca ile inanilmaz olmus haluk bilginer'in oyunculugunu dokturmus bu sahnelerde...

*ayni vidyo da evde mutfak sahnesinde yasadigi mini kabus sahnesi,,, kelimelerle ifade edilemeyecek ust duzey bir kare benim adima...
< - bu tarz sahneyi(mutfakta kabus vs) meshur *sarmasik filminde tat olarak benzer hazzi almistim.... dolayisiyla tv de yerli bir dizide benzer tadi almak beni oldukca sasirtmisti keyif aldim kisaca... cok ama cok begendim bu tarz bir sahnenin dizi ozelinde islenmesi...

*bu iki sahne ozelinde benim adima dizinin kalitesini adeta bold sekilde deklare eder kalitede ve referansta idi...

*haluk bilginer basli basina yuruyen sinema,tiyatro ,eser adina ne derseniz deyin, ulkemiz icin olaganustu bir deger,sanatci...

< - *tolga saritas icin kendisi buyuk bir sans, karsilikli performanslarda haluk bey den cok saglam doneler alacaktir elbette... bir nevi ufak bir okul gibi olacak bir bakima...

*dizi de kadro cok ama cok genis. adeta muhtesem yuzyil gibi oyuncu bollugu vardi,..bu kimilerine karisiklik olarak gorulebilir, takibi zor olmasi olagan... fakat, her oyuncu rolunun hakkini fazlasiyla vermis. genc oyunculardan ustalara, 1.bolumu adeta bir filmde oynuyorcasina oyuncular herseylerini vermisler performans babinda....

*begendgm diger noktalar;
* muzikler cok cok basarili secilmis. tebrik ederim.
*goruntu ve gecisler cok basarili olmus, keza yakin ve uzak plan cekimlerde akicilik iyi islenmis...
*dizi ilk sahneden once giris baslik yazisi bold sekilde iddiali olmus: < - > BABA 'Bir Anadolu Hikayesi.
*agir dram olarak gorulebilir dizi... hikaye senaryo geregi bu minvalde ilerlerse ,izleyicisi bol olacaktir, <keza bir zamanlarin meshur dizisi *yaprak dokumu vibe'i alanlar cok olmus,.. bu da onun gibi tutulur gibi -yorumlar olmus.
*dizinin reytingi iyi gelmis sanirim.. tekrar yayini da iyi reyting almis...
*hafta boyu bol tekrar yayinlari ve fisilti gazetesi ile dizi bayagi yayilir ve izlenir gibi....
*biraz iddiali olacak , mevcut diziler arasinda benim adima acik ara en iyi dizi olarak tepeden giris yapti ilk bolumden...
tam sezon bu cizgide devam ederse, tum zamanlarin en iyi diziler listesinde tepe ilk 3ume ekliyebilecegim bir dizi havasi aldim,.. bunda sahsen haluk bilginer ustadin aurasi nin ve performansinin etkisi elbette buyuk,.- diger oyunculari da ayrica tekdir ederek umarim dizinin sezon sonuna dek ayni cizgide bir gidisati olur,bizlerde cok saglam oyunculuklar ve performanslar izleriz....

*1.bolumun sonu asiri heyecanli bir yerde bitti....

umarim basladigi gibi ayni kalitede ve akicilikta ilerler... reytingi bol olsun ,herkesin emegine saglik....

bolumleri burada bolca konusuruz temennisiyle...
iyi seyirler dilerim sana ve diger izleyenlere...

selamlar,

İlk bölümü izlemeyi atladım. En kısa zamanda izlerim. Haluk reis için merak diyorum ediyorum çünkü :ka21:

sevgili gokhan,

anladigim kadariyla sende haluk bilginer hayranisin...

diger oyuncularin performanslarini da begendigimi bastan soylemem lazim,hak edilen iyi performanslar izledik...

haluk bilginer icin bu dizi de performansina yonelik
ilk bolum ozelinde onceki mesajlarimda da belirttigim gibi, ustad resmen tek kisilik resital sunmus...
dolu dolu haluk bilginer karelerinin oldugu dort dortluk bir bolume sahit olduk... tek bolum ozelinde baktigim vakit resmen oyunculuguna doyduk diyebilirim,,bunu da nacizane kendisinin duygudan duyguya gecislerdeki inanilmaz aurasi ile aciklayabilirim...

izlersen ,yorumunu memnuniyetle okumak isterim.

selamlar,

Senarist Gökhan Horzum. Yine Çukur dizisinde olduğu gibi gelenekçi, otoriter bir baba var. Onun oğulları ve torunlarıyla olan ilişkisini ve çatışmasını anlatıyor.

*Senarist Gökhan Horzum. Yine Çukur dizisinde olduğu gibi gelenekçi, otoriter bir baba var. Onun oğulları ve torunlarıyla olan ilişkisini ve çatışmasını anlatıyor.

sanirim *ekin atalar da ise dahil .

cukur denklemine katiliyorum...sema olarak benzerlikler mevcut...
cukur dan da bazi oyuncular var gibi dizi de. sahsen cukur'u pek takip etmedim,fakat dizi de tek gozu kapali bir oyuncu vardi ya?, bu dizi de yer aliyor-koskte calisan rolunde ,simdilik...

cukur'un kadrosu ile kiyas yapmak istemem,fakat ustteki mesajlarimda da belirttigim gibi, agir bir kalite var. haluk bilginer...

ayda aksel cok cok iyi bir secim keza...
tolga saritas role cuk oturmus diyebilirim. bundan onceki cansu dere ile son oynadigi diziye nazaran...

kadro da genc izleyicileri de kapacak populer oyuncular da mevcut.
dolayisiyla kadro/cast kurulumu cok cok basarili buldum.

muzik olarak bu dizinin muzikleri asiri kaliteli simdilik...
gecisleri de basarili buldum sahneler ozelinde...

hikaye olarak nerelere gelecek merakla bekliyorum. tahminler yapanlar elbette var... misal, evin kizlari ve erkekleri para ile degisime ugrayip aile catirdayip daglacak vsvs diyenler mevcut. dizinin ilk sahnesini hatirlarsan haluk bilginer koskte tek basina ,aklini yitirmis vaziyette goruluyor, kosk nerdeyse harabe modunda... bu sahne sonrasi diziye giriliyor, olaylar gelisiyor... bayagi bir kayip olacak gibi... kilit oyuncu bu noktada kanimca tolga saritas olacak. akli selim evi aileyi cekip cevirecek potansiyel olarak... basarili olacak mi izleyip gormeli...

ozetle;

ay yapimin bu sezon ilk bolum baz alirsam -en begendigim isi oldu baba dizisi...

iyi seyirler

ps:

2.bolum fragmani cikarsa,eklemeyi dusunuyorum. fragman uzerinden yorumlara devam ederiz....

@Umut Şimşek , @Murat Durmaz , @Gökhan Sancak , @Ahmet Şimşek

youtube resmi sayfasinda izlenme olarak : 1. bolum 5.milyona dayanmis < ; > 4.8
muthis bir rakam ,sonuna kadar hak ediyor hatta daha da fazlasini...

2.bolum yorumunu bugun ekliyeyim dedim ,gec bile kaldim ,. - keza aksam 3.bolum ekrana geldi...
lig macimiz ,mac yorumlari vs derken 2.bolume dair nacizane yorumu biraz gec eklemek durumunda kaldim.

biraz uzun yorum olacak simdiden okuyan arkadaslara tesekkur ederim.

neyse, bolume doneyim; *spoiler tandansli bir yorum olacak 2.bolumu izleyecekler simdiden asagidaki yorumu gormezden gelsin.

2.bolumde cok saglam sozlerin oldugu anlar vardi... sirkette ozel toplantida, ve televizyon tamircisi nin mekanindaki sahneler kanimca boluem damga vuran anlardi. birde kadir'in eski sevdigiyle gece gitti mekanda karsilikli siir atismalari anlamliydi..duygusal anlardi.....

"Bir an var Kadir hepimizin hayatinda, birseyler oldu oldu. Olmadiysa, gectiyse o an.. ki gecti bizden." ......

< ; dokunakli anlardandi bolume etki eden sahneler ozelinde.

dizi de ilk bolum ve bundan sonraki bolumlerde klise olacak ve gorulecek performans bazli ovgu sozlerimi sanirim boyle giderse *her bolum sanirim en azindan sahsen performanslar adina soyleyecegim gibi...
ozellikle ; >

haluk ustad ve tolga nin oyunculuguna bu bolumde emin bey'in *televizyon tamircisi dostu *cemal bey de eslik etti. bu oyuncumuzun da oyunculugu bu bolume damga vuran karelerdendi, ses tonu ve mimikleri cok cok iyidi- ozellikle haluk ustadla karsilikli performanslari diziye dair tepe noktalardandi.

emin bey'in hastalik konusunu cemal beyle paylasmasi akabinde
cemal ve kadir(tolga saritas) 'in karsilikli dertlesmeleri adeta bir akil hocasi gibi kadire yol gostermesi cemal beye sempati duymam icin bir nevi duygusal olumlu kapi acti - zaten bolumde cemal bey'in tamirci dukkaninda kadir ile iki kez ,emin bey bir kez misafir olup dertlesme bazli degerli sohbetler yapmalari bu duygunun dogal gecmesi icin yeterli kareler idi.. ozetle; bolumun en iyi sahnelerindendi bu uc ayri an...

* bolume damga vuran sahne ise emin bey'in sirkette , kredi veren sahisla yaptigi konusma diyebilirim. tek kelime ile muthisti- ici dolu tokat gibi az ama oz kelimeler.... ozellikle sonda soyledigi *hoduk kelimesi ile ilgili soz , tokat gibi geldi karsidaki kisiye... < - >

1:30:00 “Yanliz bizim orda alacagini erken isteyene hödük derler”

<; ustteki anlamli sozu haluk bey'in muhtesem ses tonuyla ve mimikleri ile hayal edin. etkisi misli oluyor gittigi adrese...

dizi de koske yerlesme , sasali hayatin ilk kivilcimlari fazla harlanmadan iyi yansitildi... eldiselerden elbise begenen , kojudan ,ruj dan vs vs,...
evin erkekleri de bir kasik havada agizlarla alt yapisi olmadan yapariz ederiz vs gibi buyuk sozler,beylik sozler vs ile sonraki bolumlere dair fragman gibiydi evin erkeklerinin bu gordumculuk olayi...

tamirci ustamizin dedigi gibi, iclerinde kadir en ayagi yere basan ve en zekileri... emin bey de sonunda aziz dostu cemal ustanin sozunu dinleyip kadir'i istanbula cagirmasi - bu cagriyi yaparken eski evde ogluyla yuzlesmesi asiri peak anlardi bolume dair baba ogul ozelinde...
genel anlamda ikili arasindaki senkronun -muthis baba ogul uyumu oldugunu da belirtmek gerekir.
kadir babasinin yaninda istanbula gitmek icin bavulu aramaya yukleyip direksiyona gectikten sonra jenerik iner.....

muzikleri yine harikaydi... suan aklima gelmiyor fakat, muthis bir composer durumu mevcut. cok dokunakli ezgiler,tinilar, muzikler ve parcalar tam yerinde isleniyor...

sinematogografi olarak cekimi cok cok begendigimi ayrica belirtmem gerekir.
gecisler iyi, yakin ve uzak planlar keza, diyaloglari yazanlar senaryo olarak * ekin atalar birde sanirim *cukur dizisinin senaristi horzum ikisi birden yaziyorlar gordugum kadariyla...

kredi veren sahsin psikopat bir tarzi var. kafaya koymus bir bakista, masaya tum aile bireylerinin vesikalik resimlerini tek tek ekleyip ardindna her birine ozel dosya yapma sahnesi asiri iyi dusunulmus ve bir o kadar da heyecanla sonraki bolumlerde bu denkleme dair sahneleri merakla ve heyecanla beklememize de sebebiyet verdi.
umarim bu denkleme dair iyi sahneler yazilir. gozlemledigim kadariyla bu konu dizinin ana sema'si olacak gibi...
dagilma versus bir arada olma....

acaba kadir'in bu denklemde etkisi ne derece olacak.... akillarda sorular.....

3.bolumu bugun izleyecegim. boluem dair yorumu daha sonra eklemeyi dusunuyorum...

uzun bir yorum oldu okudugunuz icin tekrardan tesekkur ediyorum.....

iyi seyirler.

ps:

ustteki yorumda belirttigi emin bey-kadir-cemalusta yorumda, bolumde en begendigim sahneler ,bastan sona cok cok iyi- oyunculuklar,kelimeler, muzik,cekim acilari gecisler < > vidyosu yapilmis cok iyi olmus eklemeleri >

Son düzenleme:
3.bolumu de begendim.

bolumden begendigim ve akilda kalan anlar:

-ozellikle yolculuk sahneleri..
< baba ogul hesaplasmasi tartisma tandansli gecmisle ve mevcutla karsilastirmali karsilikli soylemler duygusal anlar yasatti. her iki oyuncu da o duyguyu sonuna kadar hissettirdiler...
yolculugun cok uzun surmesi kimi izleyici sogutmus zorlamis olabilir- ben oldukca tatmin oldum haluk ustad ve tolga'nin karsilikli dokturmelerini uzun dakikalar pur dikkat izlemek...

bu yolculuk kanimca sartti her ikisi adina...
baska turlu bu yuzlesme hesaplasma vs sehirde, evde, kapali bir mekanda vb yerlerde yapilsaydi birinden biri oldugu yeri terk edip tartisma yarida kalir suruncemeye suruklenirdi-bence.

dolayisiyla ikisininde bir yere kacamayacagi sekilde cok guzel dusunulmus bir senaryo ile araba da giderken ve mola verirken bu sehirler arasi yolculuk cok yerinde bir hamle idi baba ogul ve dizinin acilimina dair....

*ustte belirttigim yolculuk seruveninde en begendigim anlardan birini asagida ekledigim youtube kullanicisi bir arkadasta guzel belirtmis:
< --- >

''Tam 57. Dakika bölümün en güzel sahnesi. Baba tamda bu Pirzolanın en güzel yerini koparıp oğlunun önüne bırakmasıydı. Ne kadar aksi veya sert olsada bu iş böyle..''

.

< muthis bir sahneydi bence de...

bu bolumde begendigim bir diger kritik yer :

kadir ile yusuf(kredi veren kisi) nin karsilikli sahneleri...
ozellikle *kadir'in su asagidaki tepkisi cok iyi dusunulmus ve oynanmis.. *masanin titremesi , kadir'in yumrugu masada sabit tutmasi, ve yerinde kelimelerle ,fiziksel tepki olmadan soguk kanli bir sekilde yumruktan tokattan daha etkili ve yipratici olmus bence < - >

"Benim babama saygısızlık etmeyeceksin!" | Baba 3. Bölüm​

ozetle; 3. bolum de ustte bahsettigim iki farkli yerlerde muthis keyif aldim. birinde baga ogul asiri duygusal sahnelerle duyguyu hissettirip izleyen aks ettigi sahneler.. digeri de ustte ekledigim sahne nin vuruculugu...

bolum sonu cok ilginc bitti... oyle bir sahneye gerek varmiydi, yoruma acik...
kimi izleyicilerin gorusu; son sahnenin olmamasi gerekirdi o turde bir sahne, daha farkli yoldan olabilirdi vs gibi bir bakis acisi getirmisler...

dizi de bazi iliskilerin carpikligi vs de gerekli mi sorusu da diger elestirilen yerlerdi yorumlar ozelinde youtube bazli,son bolume dair.

umarim hak ettigi degeri artarak devam ettirir. salt baba ogul iliskisi uzerinden bile saatlerce izliyebilecegim ust duzey oyunculuklarin oldugu kaliteli bir is gorunumunde suan icin... cekimler,gecisler,muzik,duygu vb yonlerden, + boylesi kaliteli bireysel basrol performanslarin oldugu *baba dizisinin -umarim ozellikle tv uzerinden izlenimi artarak devam eder.

iyi seyirler diliyorum....

Senarist Gökhan Horzum. Yine Çukur dizisinde olduğu gibi gelenekçi, otoriter bir baba var. Onun oğulları ve torunlarıyla olan ilişkisini ve çatışmasını anlatıyor.

cukur'un senaristi bu dizi de diger bir senaristle beraber calisiyor sanirim.jenerikte ikisinin ismi ayni anda gecmisti.
ekin atalar.

birde cikkatimi ceken ilginc cast secimi:
cukur dan bir kac oyuncu da bu dizi de yer aliyor gordugum kadariyla,,,
onceki yorumlarimdan birinde *cukur'un tek gozu kapali olan oyuncusunun bu dizide de yer aldigini belirtmistim.

bir diger oyuncu ise , cukur yayinlandiginda sahnesini izledigim(cok konusulmustu bu sahne) *kadina siddet yapan biri vardi ya zengin cocugu ? sonra aras cocugu bayagi bi dovmustu disler felan dokulmustu hatta ?
bu oyuncu da *baba dizisinde evin kucuk kizinin gereksiz esi rolunde. daha ilk bolumden kadir'den efsane ayarlar yedigi sahneler ses getirmisti...

dun son bolumde yine ortaya cikti. 4.bolum fragman da kadir yine bu arkadasla karsi karsiya geliyor...

cukur dan baska oyuncu var mi tam emin degilim. cukur'u bolumsel olarak izlemedigimden net bir yorum getiremiyorum.

*genel casting olayi cok cok basarili bu dizimizde.
umarim uzun soluklu bir proje olur...

4.bolum 2.fragman cok iyi gozukuyor...

heyecanli ve olayli bir bolum olacak gibi...

aile ozelinde, ev disi hareketlerden kaynakli catirdamalari net gorecegimiz sahneler cekilmise benziyor...

maclardan dolayli bakalim bugun ne kadar izlenecek...

haluk ustad'i tv de bol bol gorecegimiz uzun soluklu bir is olmasini bastan beri temenni ediyordum. umarim tek sezon bir is olmaz.

iyi seyirler dilerim....

Begendim, Haluk Bilgineri görmek herzaman güzel

sevgili batuhan dedigin gibi *haluk ustadi 'ozellikle ekranda(tv) gormek her zaman guzel ve de buyuk keyif...

diger oyuncularin da emeklerine saygi duyup takdir ederek-nacizane gorusum dizinin ilk bolumune dair yorumumdaki gibi < ; > her hafta evlerimize *solo performans resitali vererek konuk oluyor bir anlamda....

sali gunu yeni bolum yayinlanacak...
yeni bolume dair 2.fragman bir onceki yorumumda mevcut. asagidaki ise 4.bolume dair fotografli vidyo:
1.30dan itibaren sahneye haluk ustad cikiyor. jeneriklik pozlarla vidyo da zaten one cikiyor. ozellikle baba ogul sahnelerini ayri bir heyecanla bekliyor olacagim.

*umarim televizyondan izlenir-dizi de bu sayede uzun omurlu olur temennisiyle.

Geri
Üst Alt