Bedelli Askerlik

15 verip 25 gün gideceğime para vermez 5.5 ay giderim

veya 3 yıl kıprısta kalıp 1000 euroya yaparım şahsen

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

yine var ben dahil bir çok kişi gördüm twitter da çünkü 80 ler 90 lar hep kasım sonu aralık başı hep yılbaşı yazılırmış hemen işlenmezmiş kimliğe
Ordaki olay yine askerlikle ilgili ve aileler tarafından yapılan birşey.İşlenmeyle falan alakası yok.Hangi tarihte doğduysan o tarih işlenir.1 gün için 1 yıl önce askere gitmesin diye özellikle 1 Ocak'a aileler tarafından kaydırılıyor

Ordaki olay yine askerlikle ilgili ve aileler tarafından yapılan birşey.İşlenmeyle falan alakası yok.Hangi tarihte doğduysan o tarih işlenir.1 gün için 1 yıl önce askere gitmesin diye özellikle 1 Ocak'a aileler tarafından kaydırılıyor
evet öyle zaten ailem 1 ay için 1 yaş büyük gözükmeyeyim diye 3 aralık 1993 yerine 1.1.1994 yaptırmışlar

Memnun on başı, vardı.Adam tek kelimeyle ruh hastası idi.Az daha yakıyordu askerliğimi o günler aklıma geldi gece gece

Umarım 28 garabeti de kalkarda kurtulursunuz gençler

Daha geçenlerde 38 yaşına kadar ertelettim askerliği. O zaman gelince parayı bastırır gitmem.

Daha geçenlerde 38 yaşına kadar ertelettim askerliği. O zaman gelince parayı bastırır gitmem.
Hayret sana Alman pasaportu almamışlar mı doğunca.

Hadi ben doğduğumda yoktu da sen 96 lı falan degil miydin, burada doğanlar direkt Alman vatandaşı olmuyor mu anne baba illa türk olsun diye diretmediği sürece.

Keşke benimkiler de yapsaymış o zamanlar, en küçük kardeşim Alman vatandaşı olmuştu otomatikmen burada doğunca.

Herşey sorun yav. Ben rahat adamın hiç çekemiyorum bu kağıt mağıt işlerini. Sırf bu yüzden 10 yıldır Alman vatandaşlığına geçmedim bu işlerle uğraşmaktan üşendiğim için.

Öğrenci iken taksitle Laptop alacaktım bin tane zart zurt istemişlerdi sırf yabancı vatandaşlık var diye. Burnumdan getirmişlerdi.

sent via GSC

Hayret sana Alman pasaportu almamışlar mı doğunca.

Hadi ben doğduğumda yoktu da sen 96 lı falan degil miydin, burada doğanlar direkt Alman vatandaşı olmuyor mu anne baba illa türk olsun diye diretmediği sürece.

Keşke benimkiler de yapsaymış o zamanlar, en küçük kardeşim Alman vatandaşı olmuştu otomatikmen burada doğunca.

Herşey sorun yav. Ben rahat adamın hiç çekemiyorum bu kağıt mağıt işlerini. Sırf bu yüzden 10 yıldır Alman vatandaşlığına geçmedim bu işlerle uğraşmaktan üşendiğim için.

Öğrenci iken taksitle Laptop alacaktım bin tane zart zurt istemişlerdi sırf yabancı vatandaşlık var diye. Burnumdan getirmişlerdi.

sent via GSC
97. Einbürgerungsurkunde var ama hatırlamıyorum şimdi 2-3 yaşında Alman olmuşum. Çifter çifter geziyorum, sıkıntı yok hiç bir şekilde. Bizimkiler Alman olmuş sonra vermişler. Sonra çıkmışlar yine. Ben ikisini de bırakmadım.

Sizde döviz bedellisi olmuyomu

Sonuçta almanyadasınız full 1000€ verip bitmiyomu sizin iş
Çalışmak lazımmış herhalde bir süre. Bende meslek yapmadım henüz, bu sebepten ötürü olmaz yani ama çat diye 1000 euroyu niye vereyim ki. Kaç sene vaktim var daha. ayrıca euro değer kazanıp duruyor 17 sene sonra euro 20-30 tl falan ederse epey bir memlekete faydası olur ???

Çalışmak lazımmış herhalde bir süre. Bende meslek yapmadım henüz, bu sebepten ötürü olmaz yani ama çat diye 1000 euroyu niye vereyim ki. Kaç sene vaktim var daha. ayrıca euro değer kazanıp duruyor 17 sene sonra euro 20-30 tl falan ederse epey bir memlekete faydası olur ???

Kac dil biliyordun reyis

Kac dil biliyordun reyis
Türkçe, doğal olarak Almanca var. İngilizce var okulda öğrendiğim. Akıcı falan değil tabi ama o da normal.

Fransızca bir kaç bir şey biliyordum, 4 yıl ortaokulda ders gördüm ama konuşmayalı 4 sene oldu. Gıcıktı zaten.

1000 € paramı lan almanyada

Bizimkiler 15bin vercek

Geri
Üst Alt