Bedelli Askerlik

Kapsama giren sayı 1.324 milyon imiş

28 gün koşulu ile, yüzde 15in üzerine çıkmaz katılım.

Ayrıca teorik eğitim için yüz binlerce insana iş güç mü bıraktırılır.

Hadi eli silah tutsun mantığı için olası seferberlik durumu baz alınarak çağırıyor olsalar neyse.

Bedelli askerlik son dakika gelişmesi! AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, yaptığı açıklamada '28 gün' maddesinin kaldırılmayacağı sinyalini vererek "Bu bedellinin öncekilerden farkı, 28 gün askerlik eğitimi olması. Bu eğitimi de askeri eğitim olarak değil, daha çok teorik eğitim olarak görmek gerekir. 28 günlük eğitim sürecinde; askeriye, toplumsal hayat, Türkiye'nin jeopolitiği, tarihi ve geleceği konusunda yetkin hocalar dersler verecek" dedi.
Babamda yapmışti bunu, tatil gibi birsey.

Yahu Teorik eğitim vereceksen, her ilde buna uygun sistem kur, akşamları veya hafta sonları ver bu eğitimi.

Kesinlikle uygulanmaz, vazgeçerler diye düşünüyordum ama iş ciddiye bindi artık. Sivil kesimin 28 günü umursadığını sanmıyorum, askeri kanat bastırdı herhalde.

Tarih dersi vereceklermiş. Basit düzeyde askeri eğitim falan.

Birader önce YAŞ üyesi olan ex bedelli Damat'la başlayın isterseniz. TBMM'ni de es geçmeyin. Savaş çıksa kararı alacak olan onlar (hiç inanmıyorum ama neyse) alsın tarihi-askeri eğitimi.

28 günlük temel eğitim hakkında konuşan Yazıcı, "28 gün temel eğitimi alsın, durmasını kalkmasını, koşturmasını, silah kullanmayı öğrensin diye 28 günlük eğitim konulmuştur. Kanun teklifinde karşılandı kamuda özel sektörde çalışan ücretsiz izinli sayılacak. Sanmıyorum kalkabilir mi? Görüşülür bu. Farklı yöntemler geliştirilebilir. Geçmişte de bu yönde itirazlar oldu. 28 gün askerlik yapıyorlar, askeri gerekliliği görsünler diye pratikten geçiyor ama disiplini de bozuyor denilerek kaldırıldı. Herhalde bu prosedürden Savunma Bakanlığı'nın da değerlendirmeleri vardır" dedi.

CHP 28 gün şartı kaldırılsın diye teklif yapmış . Aklın yolu bir de bunlar şimdi sıf CHP teklif etti diye red edebilir :D

Eski bir CHP'li olarak söylemek zorundayım. CHP de sırf muhalefet olmak için bu teklifi göndermiştir. Zamanında bedelli askerliğe en çok CHP karşı gelirdi. Hey gidi CHP ne hale geldi!

28 günlük temel eğitim hakkında konuşan Yazıcı, "28 gün temel eğitimi alsın, durmasını kalkmasını, koşturmasını, silah kullanmayı öğrensin diye 28 günlük eğitim konulmuştur. Kanun teklifinde karşılandı kamuda özel sektörde çalışan ücretsiz izinli sayılacak. Sanmıyorum kalkabilir mi? Görüşülür bu. Farklı yöntemler geliştirilebilir. Geçmişte de bu yönde itirazlar oldu. 28 gün askerlik yapıyorlar, askeri gerekliliği görsünler diye pratikten geçiyor ama disiplini de bozuyor denilerek kaldırıldı. Herhalde bu prosedürden Savunma Bakanlığı'nın da değerlendirmeleri vardır" dedi.

ha iyi

Bedelli askerlik son dakika gelişmesi! AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, yaptığı açıklamada '28 gün' maddesinin kaldırılmayacağı sinyalini vererek "Bu bedellinin öncekilerden farkı, 28 gün askerlik eğitimi olması. Bu eğitimi de askeri eğitim olarak değil, daha çok teorik eğitim olarak görmek gerekir. 28 günlük eğitim sürecinde; askeriye, toplumsal hayat, Türkiye'nin jeopolitiği, tarihi ve geleceği konusunda yetkin hocalar dersler verecek" dedi.

O eğitimlerde neler anlatılacağını ufak ufak kestirebiliyorsunuzdur herhalde! Forumdan çok kişi gidecek gibi. Bakalım neler anlatacaklar!

Arkadaşlar askerlikten kaçmak için açıköğretim okuyanlar için şu an durum nedir bilginiz var mı? Öğrenciler ve askerlikleri tecilli. Ne yapmaları gerek acaba? Okulu bırakıp tecili mi bozmaları gerek yoksa zamanı geldiğinde öğrenci olmalarına rağmen bedelliye başvuru yapabilecekler mi?

Arkadaşlar askerlikten kaçmak için açıköğretim okuyanlar için şu an durum nedir bilginiz var mı? Öğrenciler ve askerlikleri tecilli. Ne yapmaları gerek acaba? Okulu bırakıp tecili mi bozmaları gerek yoksa zamanı geldiğinde öğrenci olmalarına rağmen bedelliye başvuru yapabilecekler mi?

29 yaşına kadar Aöf kaydın varsa erteleyebiliyorsun diye biliyorum

Geri
Üst Alt