Bedelli Askerlik

Ben askere gitmeyi düsünmüyorum ama atiyorum isler istedigim gibi gitmedi ve askere gitme mecburiyetim olustu.

2014 de capraz baglarim kopmustu, gecen sene tekrar dizimdem sakatlandim. Bu sefer baglar kopmadi ama zedelenme esneme vs falan var, futbolu biraktim ama biraz falan kosabiliyorum. Egitim olayinda ne olur mesela, simdi 3-4 tur kosunca dizim s.o.s veriyor. Askerde egitimlerden muaf mu olunuyor böyle bir durumda.

Merakimdan soruyorum.
Almancı isen 1000 Euro ödeyip zaaten askerlik yapmadan iş bitmiş oluyor :asd:

Ben askere gitmeyi düsünmüyorum ama atiyorum isler istedigim gibi gitmedi ve askere gitme mecburiyetim olustu.

2014 de capraz baglarim kopmustu, gecen sene tekrar dizimdem sakatlandim. Bu sefer baglar kopmadi ama zedelenme esneme vs falan var, futbolu biraktim ama biraz falan kosabiliyorum. Egitim olayinda ne olur mesela, simdi 3-4 tur kosunca dizim s.o.s veriyor. Askerde egitimlerden muaf mu olunuyor böyle bir durumda.

Merakimdan soruyorum.

Çürük raporu alabilirsin ama tekte vermiyorlar kolay kolay.

Merakimdan soruyorum.

Şansını zorlama ver 2.000 avro huzur içinde çözülsün bu iş.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Yav askerde eğitim falan yok öyle çökme kalkma yatma kalkma yaparsınız en fazla o da acemi birliğinde sonrası görev alırsınız nöbet falan. Bu arada 28 gün eğitimi küçümsemeyin öyle temel olarak savaş sahasında askeri birlik içinde nasıl hareket edeceğini öğrenirsin.

Yav askerde eğitim falan yok öyle çökme kalkma yatma kalkma yaparsınız en fazla o da acemi birliğinde sonrası görev alırsınız nöbet falan. Bu arada 28 gün eğitimi küçümsemeyin öyle temel olarak savaş sahasında askeri birlik içinde nasıl hareket edeceğini öğrenirsin.

Alakası yok kandırma milleti :D birliğe göre değişiyor.

Doğu’nun dediği savaş sahasını eğitimine şöyle örnek vereyim. Başlık,yelek,silah kuşanıp tanklarka tatbikata çıkıyorsunuz mesela. Savaş meydanındaki gibi üst komutanlardan emirler geliyor şu bölgeye şöyle girin şu takım şurayı alsın falan. Sonra emir geliyor bir anda saldırıya çıkıyorsun geyik iş aslında :D

Askerde en sıkıntı konu hasta olmak. Öl ama hasta olma derler zaten bu yüzden. Revir var ama şöyle bir şey

böyle işi .... :) 3 aralık 93 doğumluyum ama kimlikte 1 0cak 1994 :) hayatta ki şansım

Helikopterle ters takla atmıyorsak sıkıntı olmaz diye düşünüyorum
Atıyorsak da GTA5’te trevor ile yapmışlığımız var çok şükür. Hallederiz icabında.

Almancilarada bir aralar temel eğitime zorladir veriyordun 5000 euroyu 3 hafta ispartada askeri tatil yapip geliyordun (yemin töreni, kamuflaj takma, iki atış ve kapanış) Yani büyütmeyin okadar.

Beyler net olarak şunu söyleyeyim işim gücüm var askere zaman ayıramam diyorsan bedelli yap. Ama işin gücün yok ekstra yük bindirme ailene git yap paşalar gibi 5.5 ay bitmeyecek bir şey değil. O parada cebinde kalıyor.

Tamam sagolun arkadaslar anladim.

Yok gitme gibi bir niyetim yok zaten, su an 2028'e kadar mi ne ertelenmis durumda askerligim :D O zamana kadar zaten Alman vatandasligina gecerim ben coktan. Agustos da izine gelecegim, ondan sonra islemlere baslarim artik herhalde.

Yillardir hep üsengeclikten ileri erteleyip duruyorum su olayi. Zaten Alman vatandasligina gecince o askerlik icin 1000€ mu 2000€ mu ne o mevzu da kendiliginden ortadan kalkiyor.

Üsengeclikten ziyade bilemiyorum icimden bir ses de hep engel cikiyordu alman vatandasligina gecmeme. Sanki beni Türkiye ye baglayan en büyük sey pasaportum mus gibi bir his vardi hep icimde. Hayatimin kalanini da burada gecirmeyi hedefledigim icin er ya da gec "Alman" olacagim zaten. Biktim artik su ekstra belge islerinden veya en sinir bozan sey vize olayi. Türk pasaportuyla neredeyse her yere vize istiyorlar.

Ben rahat adamim hic gelemiyorum böyle seylere, konsolosluga gidip pasaport süresini uzatmak falan bile bayagi geriyor beni.

Karşıyım. Lafa gelince vatan millet sakarya edebiyatı iş askerliğe gelince para vereyim. 300 bin şehidimizden utanın.

Tamam sagolun arkadaslar anladim.

Yok gitme gibi bir niyetim yok zaten, su an 2028'e kadar mi ne ertelenmis durumda askerligim :D O zamana kadar zaten Alman vatandasligina gecerim ben coktan. Agustos da izine gelecegim, ondan sonra islemlere baslarim artik herhalde.

Yillardir hep üsengeclikten ileri erteleyip duruyorum su olayi. Zaten Alman vatandasligina gecince o askerlik icin 1000€ mu 2000€ mu ne o mevzu da kendiliginden ortadan kalkiyor.

Üsengeclikten ziyade bilemiyorum icimden bir ses de hep engel cikiyordu alman vatandasligina gecmeme. Sanki beni Türkiye ye baglayan en büyük sey pasaportum mus gibi bir his vardi hep icimde. Hayatimin kalanini da burada gecirmeyi hedefledigim icin er ya da gec "Alman" olacagim zaten. Biktim artik su ekstra belge islerinden veya en sinir bozan sey vize olayi. Türk pasaportuyla neredeyse her yere vize istiyorlar.

Ben rahat adamim hic gelemiyorum böyle seylere, konsolosluga gidip pasaport süresini uzatmak falan bile bayagi geriyor beni.

Ayağında mantar çıktığı için TERLiK İstirahati alan var 1 ay rahat ol:) İsmi komiktir ama 1 ay düşünse koğuşta takılırsın bot nöbeti vs gibi geri hizmet mis.

Geri
Üst Alt