Bedelli Askerlik

Hacı zaten kendim gibiyim. O an neyi yaşamaktan veya yazmaktan zevk alıyorsam onu yapmaya çalışıyorum. Dengesiz olur, tembel olur, takıntılı olur, duyarsız olur ama kendin gibi değilsini kabul etmem.

Kalkıp hergün aynı ağızdan konuşmuyorum. Hergün şamata içinde değilim, Heran ciddi de değilim.

Nasıl mutlu olacaksak öyle yaşamalıyızdan yola çıkarak soruyorum. Böyle şeylerden küçük mutluluklar çıkartıyorsam ve bunun da karşı tarafı kısıtlayıcı bir yönü yoksa, bu özenti olmak mıdır?

Bazı kalıplar bazı kişilere özgü olmalıdır, çünkü o ortaya çıkarmıştır, o kullanır, forum-reel hayat ekseninde bunun ayrımını yapamıyor oluşunun da farkındasındır.

Burada mevzu ciddi olmak ya da geyik yapmak değil nitekim o yönde bir şey de söylemedim sadece bunun hoş gözükmediğini söylüyorum çünkü bunu alışkanlık haline getiriyor ve her yerde yapıyorsun, hani buradaki mevzu orada yazdığın iki kelime değil sürekli olarak benzerini yaptığın hareketler. Bence hoş durmuyor, kendin bilirsin.

Bazı kalıplar bazı kişilere özgü olmalıdır, çünkü o ortaya çıkarmıştır, o kullanır, forum-reel hayat ekseninde bunun ayrımını yapamıyor oluşunun da farkındasındır.

Burada mevzu ciddi olmak ya da geyik yapmak değil nitekim o yönde bir şey de söylemedim sadece bunun hoş gözükmediğini söylüyorum çünkü bunu alışkanlık haline getiriyor ve her yerde yapıyorsun, hani buradaki mevzu orada yazdığın iki kelime değil sürekli olarak benzerini yaptığın hareketler. Bence hoş durmuyor, kendin bilirsin.
sanki biz kullanınca telif atacaklar hey allahım
bu konuda ciddiyim ya, bu kadar kasmaya gerek yok bence
herkes istediği kalıbı birbirinden çalsın kullansın nolcak

Engelliler askere gidiyor mu? Ne alaka lan bedelli adamlar zaten muaf oluyordu.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

sanki biz kullanınca telif atacaklar hey allahım
bu konuda ciddiyim ya, bu kadar kasmaya gerek yok bence
herkes istediği kalıbı birbirinden çalsın kullansın nolcak

Bazı şeyleri bilmediğiniz ve görmediğiniz için anlamıyorsunuz.

Şurada dediğim lafın az bile olduğunu benim yerimde olsan anlardın.

28 gün saçmalığını anladıysam arab oluyum
Öyle leş insanlar varki adam sivil hayatta bi bok değil ama sana eziyet edecek kadar vicdansız
Mesela bizim memnun on başı hayatı zehir etmişdi bize

Ben onu hic anlamadim, engelli vatandaslar da para ödeyecek, tek avantajlari 28 gün mevzusu yok.

Belli bir yüzdesi alınıyor o yüzdeyi geçemezsen gitmek zorundasın

Benim bir arkadaş muaf oldu ama öyle muaf olmak kolay değil.Kurula felan çıkmıştı 3 sene uğraştı

Ben onu hic anlamadim, engelli vatandaslar da para ödeyecek, tek avantajlari 28 gün mevzusu yok.

İyi de adamlar zaten muaf niye para ödetiliyor yav. Düz tabanlar bile muaf sayılıyor, devrem düz tabandı ama zorla kabul ettirmişti kendi muaf sayılmayıp yapmak için.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

anladım işte
alpay reisin her yaptığı espri kalıp veya çalıntı diyon işte
napsın o da böyle yürüyor
bunun lafını yapmaya değmezdi bence

Bunun lafını sürekli yapıyorum, çünkü karşımda yaptığı hiçbir muhabbette orijinal olamıyor, başkalarının kelimeleri, başkalarının cümleleri. İki kelimelik şeyi 20 cümlede anlatamayacak noktaya getiriyor kendini, dolayısıyla da kendisini dinletemiyor, sıkıyor insanları.

Şu verdiğim tepkiyle ona iyilik yaptığımın farkında olmadığın için anlama ihtimalin yok diyorum.

28 gün yerine bedelliyi son sefer para ile çıkartıp sonrasında, askerliğin sadece acemi birliği kısmı olacak şekilde süresi düzenlense en doğrusu olur.

Vatanı 20 günlük eğitim almış adam değil, profesyonel olarak bu işi yıllardır yapanlar savunur savunma savaşı olmadıkça.

30 gün sonrası zaten ya nöbet tutuyorsun günde 2-3 kez ya da, bir yerden sorumlu oluyorsun. Bunun için askerde tutmak devlete de büyük yük.

Bunun lafını sürekli yapıyorum, çünkü karşımda yaptığı hiçbir muhabbette orijinal olamıyor, başkalarının kelimeleri, başkalarının cümleleri. İki kelimelik şeyi 20 cümlede anlatamayacak noktaya getiriyor kendini, dolayısıyla da kendisini dinletemiyor, sıkıyor insanları.

Şu verdiğim tepkiyle ona iyilik yaptığımın farkında olmadığın için anlama ihtimalin yok diyorum.
vay bee
döküllll adminim
ilginç detaylar
şaşırdım

En güzelini Almanya yapti, ben lisedeyken ya askerlik mecburiyeti vardi ya da toplum hizmeti vardi. Ya askere gidiyordun ya da bir sene ne bileyim huzur evinde , zihinsel engelliler icin olan özel okullarda bakim evlerinde falan calisiyordun.

Sonra bu olayi kaldirdilar artik isteyen gidiyor isteyen gitmiyor. Bir arkadasim lise sonrasi ne okuyacagina karar veremedigi ve aceleye gelip birsey secmek istemedigi icin mesela 1 yil gönüllü toplum hizmeti yapti. Bu da oluyor, gönüllü derken para da aliyorsun tabi.

Baska bir örnek vereyim benim 10 sene önce futbol takimimda bir arkadasim vardi. Akli ucuk biriydi, liseyi bitiremedi vs. Askerlige gitti sonra, 8 yillik mi ne görev üstlendi. Artik pek bir bagimiz kalmadi ama baska arkadaslarin anlattigina göre ve sosyal medyalardan takip ettigime göre Amerika ya gitmis bir askeri görev icin, bir daha da dönmemis. Orada yasiyor simdi, iyi para aliyormus güzel bir hayat yasiyormus. 3 tane arabasi falan var vs.

Bu anekdottan ziyade demek istedigim su askerlik isi profesyonellesmeli bence. Askere gidip orada okuyan veya meslek yapan cok var Almanya da. Bilemiyorum böyle seylerle kontrolle vs yasayabilirsen, bayagi iyi kariyer yapma imkanlarin da var askerlik sayesinde.

Ben askere gitmeyi düsünmüyorum ama atiyorum isler istedigim gibi gitmedi ve askere gitme mecburiyetim olustu.

2014 de capraz baglarim kopmustu, gecen sene tekrar dizimdem sakatlandim. Bu sefer baglar kopmadi ama zedelenme esneme vs falan var, futbolu biraktim ama biraz falan kosabiliyorum. Egitim olayinda ne olur mesela, simdi 3-4 tur kosunca dizim s.o.s veriyor. Askerde egitimlerden muaf mu olunuyor böyle bir durumda.

Merakimdan soruyorum.

Ben askere gitmeyi düsünmüyorum ama atiyorum isler istedigim gibi gitmedi ve askere gitme mecburiyetim olustu.

2014 de capraz baglarim kopmustu, gecen sene tekrar dizimdem sakatlandim. Bu sefer baglar kopmadi ama zedelenme esneme vs falan var, futbolu biraktim ama biraz falan kosabiliyorum. Egitim olayinda ne olur mesela, simdi 3-4 tur kosunca dizim s.o.s veriyor. Askerde egitimlerden muaf mu olunuyor böyle bir durumda.

Merakimdan soruyorum.

Raporun varsa kimse zorlamaz Hocam. Sadece 3-5 beyinsiz sosyal baskı yapar o kadar. Yatıyor muhabbetleri falan.

Geri
Üst Alt