Necmi Koyuncu
Cezalı
- 5 Şubat 2018
- 17.446
- 12.538
- 1.133
Uğur ağabeyin her şeyi naif bir şekilde anlatması ve diğer eskiler gibi "biz şöyleydik, böyleydik" dememesi büyüklük cidden.
Saygı duyuyorum kendisine.

Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Uğur ağabeyin her şeyi naif bir şekilde anlatması ve diğer eskiler gibi "biz şöyleydik, böyleydik" dememesi büyüklük cidden.
Saygı duyuyorum kendisine.

Mevzu disipline edilmen...Memur gibi akşam çıktıktan sonra ne anlamı var...Askerliğin komple profesyonel olması lazım.
Bedelli de çözüm değil. Mevzu silah tutmayı öğretmekse kurs gibi alırlar 1 ay boyunca hafta sonları 8-17 arası eğitim verirler belirli kışlalarda/okullarda. 7-8 ders ile öğrenirsin. Bunu da 30 yaşından önce yapmayı zorunlu kılarsın. Ya da 1 haftalık sürekli eğitime alırsın yine dediğim gibi mesai koşullarında.
Seferberlik ve vatan müdaafaası gerektiren savaş dışında zaten profesyonel ordu yeter.
mesela sakal kesmeyi unutuyorsun, yatağını toplamayı unutmussun, komutan emir veriyor tam duyamamıssın ya da sabah saati uykulusun algılayamamışsın vs vs alıyor favorilerinden tutup seni havada dikmeye calısıyor. zaten birşey yapamayacaksın -puşt, seni sopa manyağı yapacağım, dayak arsızı, sırtında sopa kıracam, seni adam edecem, falan diyor. artık biryerden sonra gulup geçiyorsun tabii ondan sonra daha fazla sinirleniyor komutan.Dövdü derken nası yani sevgili abim.
Kafanı duvara mı surttu
Basit bi tokat mı
Biraz açsana dayağı. Gidecek olanlar ona göre hazırlık yapsın.
ASUS_Z00AD cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Mevzu disipline edilmen...Memur gibi akşam çıktıktan sonra ne anlamı var...
Geçmiş olsun abi.mesela sakal kesmeyi unutuyorsun, yatağını toplamayı unutmussun, komutan emir veriyor tam duyamamıssın ya da sabah saati uykulusun algılayamamışsın vs vs alıyor favorilerinden tutup seni havada dikmeye calısıyor. zaten birşey yapamayacaksın -puşt, seni sopa manyağı yapacağım, dayak arsızı, sırtında sopa kıracam, seni adam edecem, falan diyor. artık biryerden sonra gulup geçiyorsun tabii ondan sonra daha fazla sinirleniyor komutan.
bir kere yanlıslıkla rütbeli bi adama el şakası yaptım görmemişim rütbeli olduğunu tam o gün fenaydı gözümü hastanede açtım ama hatırlamak bile istemem. anı oldu diyorum herseferinde kendimi avutuyorum ne yapayım
Mevzu disipline edilmen...Memur gibi akşam çıktıktan sonra ne anlamı var...
Askerliğin komple profesyonel olması lazım.
Bedelli de çözüm değil. Mevzu silah tutmayı öğretmekse kurs gibi alırlar 1 ay boyunca hafta sonları 8-17 arası eğitim verirler belirli kışlalarda/okullarda. 7-8 ders ile öğrenirsin. Bunu da 30 yaşından önce yapmayı zorunlu kılarsın. Ya da 1 haftalık sürekli eğitime alırsın yine dediğim gibi mesai koşullarında.
Seferberlik ve vatan müdaafaası gerektiren savaş dışında zaten profesyonel ordu yeter.
Ulkenin halinden anlasiliyor ne kadar efektif bir sistem oldugu
Sen subaylıktan kurmaylıktan bahsediyorsun üstat ben yalın piyadeden bahsediyorum21. yüzyılda disiplini askerlik ile mi sağlayacaksın.
Oldukça basit bir bakış açısı olur böyle düşünüyorsan açıkçası. Askerlik aşk işidir. Benim gibi angarya görecek kişileri 6 ay, 12 ay alsan ne fark edecek disiplin olarak. Hayatımızdan zaman gidiyor, orduya külfet. İşgal vs olmadıkça zaten bir daha ömür boyu silah görmeyecek, kullanmayacak insanlarız.
Bizim gibi ülkelerde yapılanma temelden olmadıysa profesyonel ordu olayı riskli, çünkü işin içine farklı şeyler girme ihtimali doğar o zaman.
Bir de bu tarz bir geçiş 10 yıl sürer minimum.
Bilmiyorum, o kadar derinlemesine düşünemem zira benim görevim değil bu.
Ama görevi bu olanlar sistemin bu hali ile de işlemediğinin, zorla olmadığının farkına varıp kalıcı çözüm getirmeli. 10 yıl önce başlansa şimdiye çözülmüştü. 10 yıl önce de muhabbeti vardı, hala gelişme yok. Twitter'a girip ''bedelli gelmezse oy yok'', tarzı vıcık vıcık şeyler de görmek istemiyorum daha fazla açıkçası.
Profesyonel ordu+ 15-21 günlük zorunlu eğitim vs ne olur bilmem doğrusu ama bir çözüm getirmeliler. Kademe kademe de hayata geçmeli.
Prof ordumuz olsun tabiki.Terör olaylarına 3 ay önce silah tutmuş insanları göndermek kadar saçma birşey yok.
Fakat biz savaşçı bir toplumuz.genlerimizde var.En azından bir aylık kısa temel bir dolu dolu eğitim yeterli diye düşünüyorum.
(Askeliğimi Siirt Eruhta yaptım, şimdiden söyliyim, orada yaşadıklarımi birçok arkadaş yaşamamıştır)
Sistem işliyor yav en güçlü ordulardan birine sahibiz ne olursa olsun.
İşlemeyen nokta insanların askerliği angarya olarak görmeye başlaması, daha farklı bir yapı gelebilir. Bedelli iyi bir yöntem aslında kötü değil.
Gitmek isteyen gitsin. Şu an anket yapsak inanıyorum ki gitmek isteyenlerin %50'den fazlası milliyetçi duygulardan bağımsız yapacak daha iyi bir şeyi olmadığı için veya toplumsal baskı sebebi ile gidiyorum şeklinde oy verir.
Eline mesleğini almış, ortalama kazancı ve hayatı olan herhangi biri büyük çoğunlukla askerliği angarya olarak görüyordur muhtemelen.
Genelde üniversite vs okumamış, daha iyi alternatifi olmayan kişiler askerliğe pozitif. Bunların da bir kısmı, aradan çıksın da bir meslek tutayım diye zaruret olarak görüyor. Ayrıca, olmadı en kötü askerde kalır, devam ederim, para da kazanırım diye düşünüyordur.
Keramettin in sardığı kadar varsınGitmek isteyen gitsin. Şu an anket yapsak inanıyorum ki gitmek isteyenlerin %50'den fazlası milliyetçi duygulardan bağımsız yapacak daha iyi bir şeyi olmadığı için veya toplumsal baskı sebebi ile gidiyorum şeklinde oy verir.
Eline mesleğini almış, ortalama kazancı ve hayatı olan herhangi biri büyük çoğunlukla askerliği angarya olarak görüyordur muhtemelen.
Genelde üniversite vs okumamış, daha iyi alternatifi olmayan kişiler askerliğe pozitif. Bunların da bir kısmı, aradan çıksın da bir meslek tutayım diye zaruret olarak görüyor. Ayrıca, olmadı en kötü askerde kalır, devam ederim, para da kazanırım diye düşünüyordur.
Şu askere gidince erkek olduğunu sananlarla yüz yüze karşılaşsam da erkeklik nedir göstersem keşke. Neyse
Keramettin in sardığı kadar varsın
Askerde sabun kullanıyor muydun?