Bedelli Askerlik

Hayır. O tip ifadelerden hoşlanmıyorum dedim sadece.

Benim eleştirim video çekimi değil. Soruşturma sözler için açılmışsa ikiyüzlülük diyorum.

Ve askeriyede kamera kullanmak yasak deme. Askeriyede akıllı cep telefonu kullanmanın yasak olmadığını genelkurmay başkanı ve cumhurbaşkanı arkasında selfie çeken askeri görerek anladık!!!
Yav adamlar videoya alıp videoyu sosyal medyaya koyuyor.

Sen oturduğun yerde her şeyi konuşursun belki ama bunu videoya alıp sosyal medyaya yaymazsın.

500 bin kişilik ordunun ağası gibi gelsinler onları hoplatacağız diyen tipler bir de pişkin pişkin yayıyorlar videoyu, ortada piyango falan yok.

Bu videoyu teknoloji çağında yaymaları bile ne kadar gerizekalı olduklarını gösteriyor.

Askeriyede Er-Erbaş kameralı telefon yakalatırsa askeri mahkemeye sevk edilir ve askerliği uzar ceza olarak. Yalnız bu zevzeklerin başına sadece bunun gelmeyeceğinden emin olabilirsiniz.

Bakın şöyle bir şey yaşandı birkaç ay önce. Bu asker ceza almadıysa bu çocuklar için emsal oluşturur.

Selfie çeken askerin akıbetini açıkladı

Hocam, o eleman uzman erbaş. Er-Erbaşla aynı kurallara tabi değil. Görevden alınmamış ama emin olun yanaşık düzen eğitimi vere vere zayıflatmışlardır elemanı. Komando birliğinde uzman olmuş herifteki harekete bak. Bir zahmet disiplin eğitimi alsın.

20 bin 25 yaş 0 gün olarak değişecek iddiaları var.

Varsa imkanınız yapın ben kısa dönem istememe rağmen uzun dönem as tek yaptım.Eğitim eski foçadaydı.Anamdan emdiğim süt burnumdan geldi

Her sene son olarak çıkarılıyor fakat askeriye'de sistem değişmedikten sonra 3-4 sene sonra gene birikmenin kaçınılmaz olacaktır ve tekrar seçim zamanı geldi mi yine çıkarılacaktır. Sistem olarak ekonomik gelir düzeyi düşük ve yüksek olanları bir şekilde belirlenip herkese göre bir bedel olsaydı daha sağlıklı bir sistem olabilirdi fakat bedel olarak geçmiş bedelli askerlik süreçlerine bakarsak bir düşüş var ki biraz daha iyi sonuç diyebiliriz genel olarak faydalanma oranını ciddi arttıracaktır.

Askeriyenin tamamen profesyonelleşmesi hatta robotlaşması gerektiğini düşünüyorum bir an önce insani ordular yerine robot askerler üretime geçmelidir bunun en güzel örneği İHA - SİHA'larda görülmüştür. Umarım yakın gelecekte bu teknolojik yatırımlar yapılır yeni teknolojik savunma ve saldırı sistemlerimiz olur.

Dövizli askerlik, bedelli askerlik, uzun dönem, kısa dönem hepsi kalkmalı ve 4 aya indirilmeli...Yoklama kaçakları ve bakayalara ağır ceza verilmeli...Ve en önemlisi tecil olayı kalkmalı en geç üniversite mezunları 25; lise mezunları 20 yaşında askere alınmalı...

Hem adaletsizlik ortadan kalkar hem asker açığı olmaz hem evliyim, sevgilim var, işim var, yüksek lisans yapacağım yalanları boşa düşer hem de herkes hayat tecrübesi edinmiş olur; tekmil vermeyi, silah parçalamayı öğrenir alaturka tuvalet kullanır...

Olacak olan bu...

Batı avrupa'dan yine örnekler verelim bakalım conscription süreli neymiş;

Avusturya-6 Ay
Danimarka-4 ila 12 ay arası
Finlandiya-6 ila 12 ay arası
Yunanistan-9 Ay
İsveç-12 Ay (yılbaşında yeniden zorunlu askerlik getirildi)

Görüldüğü üzere onlar daha uzun süre yapmalı zira nüfusları az...Bizde 4 ay yetecektir her sene 3 devre asker alımımız olur aynı zamanda jandarma da polis oldu...Profesyonel ordumuz da halihazırda kurulmakta...Türkiye'nin en önemli mevhumu olan ordumuz da böylece korunmuş olur...

Boşuna heveslenmeyin biz asla bir IT memleketi olmayacağız zira biz ordu-milletiz...Hürmetler...

21 gün ne ya. Ne fark ediyor ki 28 veya 21

Fakirler için
Vatan sana canım feda

Zenginler için
Vatan sana param feda

not askerliğimi bir önceki dönem 18bin tl 12 ay askerlik kampanyasından yararlanarak bedelli olarak yaptım

Geri
Üst Alt