Bedelli Askerlik

Puhahaha millet birbirinden nefret ediyor, @Uğur Güzel rtşımız da hala askerliğin insanları kaynaştıracağını falan sanıyor.
Empati kurabilmek için tanış olmak lazım sıkıntı da insanların ötekileştirdiklerini yabancı görmesinden...O yüzden nefret ediliyor...Kaynakştıkça toplum normalleşecek...

Ayrıca 3 haftaya bile itiraz edenler var :) Ya korkmayın gidin göz açıp kapayıncaya kadar geçer...Öğrenmek istemez misiniz tekmil vermeyi, temel silah eğitimi almayı, içtima görmeyi, disipline edilmeyi, manga nedir, tabur nedir, yarbay kimdir bunları öğrenmeyi?

Empati kurabilmek için tanış olmak lazım sıkıntı da insanların ötekileştirdiklerini yabancı görmesinden...O yüzden nefret ediliyor...Kaynakştıkça toplum normalleşecek...

Ayrıca 3 haftaya bile itiraz edenler var :) Ya korkmayın gidin göz açıp kapayıncaya kadar geçer...Öğrenmek istemez misiniz tekmil vermeyi, temel silah eğitimi almayı, içtima görmeyi, disipline edilmeyi, manga nedir, tabur nedir, yarbay kimdir bunları öğrenmeyi?

hiç birini öğrenmek istemem tekmil vermek , manga nedir , tabur nedir öğrensem ne olacak boş işler 21 gün değil 3 gün olsa yine gitmek istemem vakit kaybı olarak görüyorum sadece hem para , hem gün isteyip adına bedelli demeleri saçmalıktan başka birşey değil.

hiç birini öğrenmek istemem tekmil vermek , manga nedir , tabur nedir öğrensem ne olacak boş işler 21 gün değil 3 gün olsa yine gitmek istemem vakit kaybı olarak görüyorum sadece hem para , hem gün isteyip adına bedelli demeleri saçmalıktan başka birşey değil.
Şükret üstat dedem süvariymiş atıyla 4 sene hizmet etmiş...

Tamam işte aga öğrenmek isteyen gitsin, istemeyeni zorlamanın ne alemi var? Ben sosyal yaşamımda uzak kalmaya çalıştığım insan tiplemesiyle 6 ay/12 ay aynı ortamda bulunma mazoşistliğini neden göstereyim? Aynı şeyi bana karşı gösteren/düşünen insanlar da elbet olacaktır, onları da benle birlikte zorla aynı ortamda tutmanın da bir anlamı yok. Toplumun normalleşeceği de yok zaten. O tren çoktan kaçtı ve eninde sonunda bir yerde rayından çıkacağı açık. Her ne kadar zorunlu şekilde bu denli bir emir komuta altına girmenin saçma olduğunu düşünsemde bulunduğumuz konum dolayısıyla askerliğin zorunlu olmasını da doğal karşılıyorum.

3 hafta meselesine gelince de; saçma olduğunu düşünüyorum. Madem bedelli çıkartıyorlar tamamen askerlikten muaf şekle getirmeleri gerekiyor. Ayrıca okuyanın 6 ay, okumayanın 12 ay yapmasının da saçma olduğunu düşünüyorum. Bir şekilde herkesin 3 ay gibi bir sürede askerlik yaptığı sisteme geçilmeli. Sırf ayak işlerini yapacak adamlar lazım diye insanları 12 ay alıkoymanın bir mantığı yok. Doğuda görev yapmış/yapan insanları tenzih ederek söylüyorum.

Kişisel duruma gelecek olursak; bana vurmuyor zaten, okul bitince gideceğim direkt. Vursa da aynı dönem içinde maddi külfetini karşılayacak bir işim olmadığı sürece bedelli topuna girmezdim büyük ihtimal. Karşılayabilecek insanların da kendilerine tanınan hakkı kullanması gayet doğal.

hayır

Geri
Üst Alt