Bedelli Askerlik

3 ay başvuru süreci olacak diyorlardı sonrasında başvuru sayısına göre planlama yapılma süresini düşünürsek o tarihleri bulur çünkü 3 ay sonundaki sayı netleşmeden planlama yapmazlar
Alternatif planları çoktan yapmış olmaları lazım önerdiklerine göre.

Askeriyede mantık aranmaz hata bendeki mantık arıyorum hay Mahir ya.

Askere giden belki herkes, ben dahil böyle düşünüyoruz ama gidince görüyorsun aslında birçok şeyin mantığı var gerçekten. Mantık aranmaz diyoruz ama mantık üzerine kurulu olduğunu farkediyorsun.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu alım konusu da baya ilginç, nasıl yapacaklar çok merak ediyorum. Az evvel biraz bakındım da Türkiye'deki eğitim piyade tugaylarının sayısı belli, buralarda hali hazırda normal askerliğini yapan insanlar eğitim alıyor. Mesela atıyorum Burdur ve bir kaç yer belirlediler diyelim bunların her biri taş çatlasa 6 bin kişi falan alabilir, 4 yer belirlendi diyelim 21 bin kişi. 400 bin kişi başvursa 2 yıla anca eritirler...

Büyük ihtimalle 200-250 bin katılım bekliyorlar her şeyi ona göre düzenlediler 400-500 bin katılım olursa çok zor işleri. Artık üst üste yatarsınız :D
Beklentiyi minimum 400 bin demişlerdi

İşte süreç uzarsa insanlar mağdur olacak.

Askere giden belki herkes, ben dahil böyle düşünüyoruz ama gidince görüyorsun aslında birçok şeyin mantığı var gerçekten. Mantık aranmaz diyoruz ama mantık üzerine kurulu olduğunu farkediyorsun.

Askeriye de mantık var bizim hükümette yok herşeye karışıp içine ediyolar

Kar yağdığında

"Ellerim cebimde yürümeyeceğim. Düşüp bir yerimi kırarsam sorumlusu benim" merkezli bir kağıt imzalamıştık. Gerçekten büyük bir aydınlanma yaşamıştım. Mantıklı.

Kar yağdığında

"Ellerim cebimde yürümeyeceğim. Düşüp bir yerimi kırarsam sorumlusu benim" merkezli bir kağıt imzalamıştık. Gerçekten büyük bir aydınlanma yaşamıştım. Mantıklı.
Tamam işte bunu yapacak insan çok çünkü. Oraya tuvalet ihtiyacının nasıl giderileceğini bile bilmeyen insanlar geliyor. Bu yüzden askeriye böyle zorunluluklar kılıyor.

Çok ters adamlar var, şişkin egolu çavuşlar falan hepsine eyv ama giden herkes gördü, çok orjinal adamlarda var. Bu tiplerin yüzünden arada normal askerlerde kaynıyor.

Şuna baksanıza :D

Tamam işte bunu yapacak insan çok çünkü. Oraya tuvalet ihtiyacının nasıl giderileceğini bile bilmeyen insanlar geliyor. Bu yüzden askeriye böyle zorunluluklar kılıyor.

"Su dolu bir alanda yüzmeyeceğim."

"Prize harbi vb. şeyler sokmayacağım"

"hamamda şakalaşma"

"çatıya çıkma"

gibi kendini gerizekalı hissedebileceğin bir sürü uyarı vardı. Hepsinin yaşanmış olduğunu söylemişti komutanlar.

Çok ters adamlar var, şişkin egolu çavuşlar falan hepsine eyv ama giden herkes gördü, çok orjinal adamlarda var. Bu tiplerin yüzünden arada normal askerlerde kaynıyor.

Şuna baksanıza :D

Çok yav böyle manyaklar. Az adamla uğraşmadık çürük alması için. 6 kişiyi göndermiştik sırf benim usta dönemimde.

"Su dolu bir alanda yüzmeyeceğim."

"Prize harbi vb. şeyler sokmayacağım"

"hamamda şakalaşma"

"çatıya çıkma"

gibi kendini gerizekalı hissedebileceğin bir sürü uyarı vardı. Hepsinin yaşanmış olduğunu söylemişti komutanlar.

Kısa dönem alt devre bir arkadaşım, atışlarda emri zamanında ve düzgün uygulamadığından az daha üs teğmeni vuruyordu HK ile.

61 sayfa ne konuştunuz la burda :) Valla hiç beklemediğim şekilde çıktı, mantıklı olduğu da söylenemez.

O 21 gün fiilen 19-18 gün falan olur, bir de size muhtemelen çarşı izni de verirler bulunduğunuz şehrin ekonomisine katkı vermeniz için. Yalandan biraz spor yaptırırlar bir kaç el ateş edersiniz, ha bir de milli güvenlik dersi gibi bir şey olacakmış sanırım onun haricinde yemin törenine hazırlarlar başka da bir şey yapmazsınız.

Zaten hep aşağı yukarı sizin gibi adamlarla birlikte olacağınız için aşırı bir kültür şoku yaşamazsınız ki aslında askerliğin en muhteşem yanı budur; Türkiyemizde ne müthiş insanların yaşadığını görürsünüz, siz ancak kantinde falan görürsünüz onları...

Size verebileceğim tek tavsiye alaturkaya sıçma egzersizleri yapmanız, evinizde alaturka tuvalet yoksa da çömelin kalkın.
Çömelip kalkarken bir kaza olursa sayın renktaşım?

Bedellilerin 21 günlük eğitimi hangi birliklerde alacaklarına yönelik taslak çalışma yapıldığı öğrenildi. Burdur, Manisa, Antalya, Sivas, Tokat, Erzincan, Amasya ve Bilecik’teki Piyade ve Topçu Er Eğitim Tugay ve Alay Komutanlıkları planlamaya alındı. Başvuru sayısına göre celp dönemleri de belirlenecek.

Geri
Üst Alt