Bedelli Askerlik

Yemin töreninde iyi yürüyemezseniz bütün emeklerin heba olduğunu düşünecekleri için (askerlikte görüntü her şeydir) yemin törenine abanacaklardır bence de. Hayırlı olsun.

Acemilikte serbest zaman olurdu hatta bol bol olurdu.

Ben şu bedelliden hiç bir şey anlamadım. İnsanları 21 gün alıkoymak birde parasını almak amaçsızca bir eylem. Al parasını bırak adam işine gücüne baksın. Nedir yani TSKnın 21 gün malı olunca ne oluyor. Hiç birşey olmuyor.

21 günde seni rambo da yapamayacaklarına göre. Bence hükümetin yada tsk'nın işgüzarlığı. Eğer bu 21 günde kim direttiyse açık ve net beyinsel fonksiyonlarında zayıflama vardır.

Askerde hırsızlara dikkat edin. Çok var hiç beklemediğiniz adamlar eşyalarınızı çalıp suçu size bile yıkabilir. Yer değiştirme olayı sık olur ama artık hırsızlık ayyuka çıkmış.

Mümkünse 21 gün boyunca sim kart veya telefon yanınızda götürmeyin. Zaten 21 gün ha diyince geçiyor. 21 gün sosyal medyadan uzak kalın belki biraz kafanıza aydınlanma gelir.

Onu biliyorum da bedellide uğraşacaklarını pek sanmam.

Asıl orada olur. Kendinizi bizim yaptığımız askerliğin acemiliği olarak görün. Biz 5 buçuk ay askerlik yaptık. Bunun 15-20 günü (celpten celbe değişiyor) acemilikti. Orada bize askeri eğitim vermişlerdi evet ama komutanların bütün motivasyonu yemin töreniydi. Oraya çok önem veriyorlardı. Benim gibi duygusuz bir adam bile gaza geldi. Boyum uzun en önde tören alanına ilk girdim alkışlar kopunca ayaklarım titremiş gözlerim dolmuştu :asd:

O değilde normal acemilikte serbest zaman oluyor muydu

Hem de deli gibi. Kurban bayramına denk gelmişti benim acemilik 5 gün yattık bahçede. 30 Ağustos da öyle. Cumartesi , Pazar da

keretalar bol bol serbest dersiniz olacak atv izler çekirdek çitlersiniz köftehorlar sizi

Askerde hırsızlara dikkat edin. Çok var hiç beklemediğiniz adamlar eşyalarınızı çalıp suçu size bile yıkabilir. Yer değiştirme olayı sık olur ama artık hırsızlık ayyuka çıkmış.

Bu şans işi. Temiz iç çamaşırı çorap çok çalınıyordu. Ama para çalındığını hiç görmedim. Öyle ki esas birliğimde koğuş kocaman ve 25 kişi kalırdık. İçi dolu cüzdanı yatağın üstüne öylece bırakır giderdim. Kuruş çalınmadı. Şans işi. İyi insanlar denk gelmiş demek.

Bu şans işi. Temiz iç çamaşırı çorap çok çalınıyordu. Ama para çalındığını hiç görmedim. Öyle ki esas birliğimde koğuş kocaman ve 25 kişi kalırdık. İçi dolu cüzdanı yatağın üstüne öylece bırakır giderdim. Kuruş çalınmadı. Şans işi. İyi insanlar denk gelmiş demek.

Para çalınıyor demedim. Genelde don atlet sigara özellikle kep :)

Kep gitti gö. gitti diye bir laf vardı.

Para çalınıyor demedim. Genelde don atlet sigara özellikle kep :)

Kep gitti gö. gitti diye bir laf vardı.

Çorap çalınması o kadar çok oluyordu ki sıradanlaşmış, hırsızlık gibi gelmiyordu demek bana aklıma hemen para geldi :D

Bu arada Kellerman çok iyi seçim üstat. :hat:

Keramettin Bey bıraksa da biz de avatarımızı süslesek.

İlk partiye belki yarısını yaptırırlar ama esas 3 kasımdan sonra gideceklere çeyreğini bile yaptıracaklarını zannetmiyorum. Eğitimi verecek subay-astsubaylar için tam bir angarya.

Onlar da eğitim vermiyor ki artık normal askere gidenlere bile yok neredeyse. Kısa dönemler eğitim çavuşluğu yapar bunlara. Çavuşum çavuşum diye gezerler. :asd:

Önceden yemekler efsaneydi. Sonrası malum. Tavuk yemeklerine dikkat edin renktaşlar.

Aranızdan biri hafta sonu dokanmazlar size 15 iş günü olarak sayın gibisinden bise demisti. Geçtiğimiz günlerde Ankara muharebe de görevli bi albayla tanıştım ve bunu belirttim söylediği şey ' sen 21 iş günü olarak bak gene meseleye sonra hayal kırıklığına ugrama' oldu.

Olayı tatil Gibi düşün çok açık olmasada sabah açık mutfağımiz var sonra biraz spor, sonra öğle yemeği, öğleden sonra da sağa dön sola çık öğretilir akşam serbestsiniz diye söyledi.

ASUS_Z00AD cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt