Bedelli Askerlik

21 gün konusunda shittiklerini bugün alenen ilan ettiler artık. 2020 nedir be ya? Bu saatten sonra kaldırmaları da tam rezillik olur. Koymaları da rezillikti.

Güya bu bedelliyi çok birikim var,askeriyede yer sıkıntısı olduğu için çıkarmışlardı.Dönü dolaşıp yine insanları biriktirip,yalandan askercilik oynatacaklar.

İleride bolca geyiği yapılacak bir yasa çıkarttılar hakikaten, neresinden tutsan elinde kalıyor. Ne bedelli yapmak isteyenlerin sorunlarını tam olarak çözebildiler ( ki umursadıklarını zerre zannetmiyorum) ne de bu hassas süreci başarıyla yürüttüler... Türk milleti için özel bir yeri olan askerlik kurumu kamuoyuna meze yapıldı, millet ağzında cak cak sakız gibi çiğnedi.

Bu gibi adaletsiz ama zorunluluk arz eden yasalar kamuyounda fazla tartışıltırılmadan çıkar, hızlı bir şekilde de neticelendirilip kamuoyu gündeminden çıkarılır.

Bu 21 meselesi akla ziyan bir mesele, %99 yaş düşük olduğundan dolayı böyle bir şart koşuldu atıyorum yaş 27 şeklinde çıksa 21 gün şartı olmazdı. 500 bin + kişinin seferberlik dışı kalmasına göz yumamadılar belliki, eh ozaman 25 yaş diye çıkarmayacaktınız en baştan.

Hulusi Beye bir sorum olacak.

24 Kasım'da ilk celp alınsa ki mümkün değil ama alındı diyelim. 7 şubat 2020 diyelim son celbe de yaklaşık 459 gün yapar 21e bölersek yaklaşık 21 celp yapar.

37 için asimetrik mi alınacak insanlar, nasıl olacak, BU NE SAÇMALIK?

24 Kasım'da ilk celp alınsa ki mümkün değil ama alındı diyelim. 7 şubat 2020 diyelim son celbe de yaklaşık 459 gün yapar 21e bölersek yaklaşık 21 celp yapar.

Az sayıda ama sık alım yapılacak, 15 günde 1 yeni celp gidecek yani gidenler dönmeden yeni celp gidecek. Daha iki hafta önce bir yarbay ile konuştum, çok önceden beri belliymiş zaten nerenin kaç kişi alacağı başvuruların bitimine son 3 hafta kala aşırı bir başvuru olmuş bu sebeple ince ayar yapmak zorunda kalınmış bu yüzden açıklanması biraz gecikmiş.

Az sayıda ama sık alım yapılacak, 15 günde 1 yeni celp gidecek yani gidenler dönmeden yeni celp gidecek. Daha iki hafta önce bir yarbay ile konuştum, çok önceden beri belliymiş zaten nerenin kaç kişi alacağı başvuruların bitimine son 3 hafta kala aşırı bir başvuru olmuş bu sebeple ince ayar yapmak zorunda kalınmış bu yüzden açıklanması biraz gecikmiş.
48 il diyorlar da 2020 gerçekten geç 40 bin ortalama ile alsalar daha iyi olurdu.

Erdoğan buna nasıl müdahale etmedi anlamıyorum...

Bedelli askerlik görüşmelerinde bir tane çapsız, vitamninsiz fare suratlı bi adam 700 bin gencin hayatının içine ediyor.
İnadım inat, götüm iki kanat dedi resmen bu kadar ısrar etti.

AK partili dostlarımın da tepkisi var, ve cidden seçimlerde büyük zarar vereceğini düşünüyorlar.

Ama Erdoğan'ın kaldıracağına inanıyorum

Erdoğan buna nasıl müdahale etmedi anlamıyorum...

Bedelli askerlik görüşmelerinde bir tane çapsız, vitamninsiz fare suratlı bi adam 700 bin gencin hayatının içine ediyor.
İnadım inat, götüm iki kanat dedi resmen bu kadar ısrar etti.

AK partili dostlarımın da tepkisi var, ve cidden seçimlerde büyük zarar vereceğini düşünüyorlar.

Ama Erdoğan'ın kaldıracağına inanıyorum
Yasa Erdoğandan habersiz mi çıkmış, hadi yapım aşamasında dahli olmadı diyelim yasalara onayı kim veriyor ?

Yasa Erdoğandan habersiz mi çıkmış, hadi yapım aşamasında dahli olmadı diyelim yasalara onayı kim veriyor ?

Erdoğanın çevresi çok kötü ve yılanlarla dolu.
Adam herşeyle uğraşamaz yanlış bilgi veriyorlar çoğu şeyde
Böyle plansız iş olmaz.
3 kasımdan sonra gidicekti herkes, sonra karar değiştirip askere aldılar
Oyun oynanırken kural değiştirmektir bu.
Bu kadar insan buna göre plan yapıyo yazık günah gerçekten
Devlet halkına yardımcı olmak için var sorun çıkarmak için değil

12 günde 1 celp olarak plan yapılmış sanırım. Gidecekler 2'ye ayrılacak büyük ihtimalle. Önce giden grubun ardından diğer grup yollanacak 12-14 gün arasında ama tabi bunlar farklı yerlere gidecek. Bundan sonrası da sürekli devir daim olarak bitirilecek. Yani ilk gidenler 21 günü bitirir bitirmez ilk grubun 2.celbi gelecek. Kısa dönemlerde de var sanırım bu olay. 1.grup 2.grup diye. Bazıları önce gidiyor bazıları sonra. Tarih ayarlamaları da yapılmıştır bile çoktan

ALP-L09 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

12 günde 1 celp olarak plan yapılmış sanırım. Gidecekler 2'ye ayrılacak büyük ihtimalle. Önce giden grubun ardından diğer grup yollanacak 12-14 gün arasında ama tabi bunlar farklı yerlere gidecek. Bundan sonrası da sürekli devir daim olarak bitirilecek. Yani ilk gidenler 21 günü bitirir bitirmez ilk grubun 2.celbi gelecek. Kısa dönemlerde de var sanırım bu olay. 1.grup 2.grup diye. Bazıları önce gidiyor bazıları sonra. Tarih ayarlamaları da yapılmıştır bile çoktan

Ben banko 2020'de giderim.

asker adamı milli savunma bakanı yaparsan böyle yüzbinlerce gence tasma vurmaya kalkar. başka biri savunma bakanı olsaydı bu olay yazın tamamen kapanmıştı eminim bundan

Ben banko 2020'de giderim.
Belli olur yakında herhalde. 2020'ye kalmazsın yav. Öğretmenleri falan yaza atarlar. O zamanlardan umudu kesin bence gerçi o kadar çok öğretmen başvurmamıştır. Araya sıkıştırırlar belki ama yazın askerlik yapılmaz. Şimdi yapanlar tam kebap. Erkenden hava kararıyor. Ortalıkta kimse yok. Ne zaman gün bitmiş anlamıyorsun bile

Belli olur yakında herhalde. 2020'ye kalmazsın yav. Öğretmenleri falan yaza atarlar. O zamanlardan umudu kesin bence gerçi o kadar çok öğretmen başvurmamıştır. Araya sıkıştırırlar belki ama yazın askerlik yapılmaz. Şimdi yapanlar tam kebap. Erkenden hava kararıyor. Ortalıkta kimse yok. Ne zaman gün bitmiş anlamıyorsun bile

Aynen keşke ilk alsalar aradan çıksa ama o kadar şanslı değilimdir çok ters 1 zaman olmazsa bari.

Saçmalık. Bu nasıl bir mantık , bedelliye başvuranların önünü kapatmaktan başka bir şey değil

genel seçimler uzak tarihte olunca böyle oldu, bu yapılanlara bakınca reis yerel seçimleri pek umursamıyor gibi duruyor. ya da bunlara artık ne yaparsam yapayım oyum düşmüyor diye düşünüyor

Geri
Üst Alt