Benfica Kulübü ile Uzun Vadeli İş Birliği İddiası

Benfica bize muhtaç değil. Bünyesindeki herhangi bir topçuyu her lige kiralayıp satabilir. Bu anlaşmanın en büyük kazananı biz oluruz Benfica değil.
Tabi Benfica alt yapisini guclendirelim baska isimiz yok nasilsa. Bizim cocuklar da Tavsanli Linyitsporda oynasin.

Tabi Benfica alt yapisini guclendirelim baska isimiz yok nasilsa. Bizim cocuklar da Tavsanli Linyitsporda oynasin.
Yahu Benfica da ölmüyor topçularımızı Galatasaray'a gönderelim diye. Benfica karlı çıkmaz yani milyon euroluk futbolcuların gelip burada Erzurumspor deplasmanında oynamasından. Tamamen bizim karımıza olan bir anlaşma bu.

Ayrıca bizim futbolcuların Tavşanlı Linyitspor'da oynayıp oynamaması değil olay. Kerem TFF 2. Lig'den gelip süre alabiliyorsa bizim futbolcular da bizim takımda süre bulup yeri gelip yıldızlaşabilir. Onun dışında biz de bu anlaşma ile birlikte bizim topçuları oraya kiralayabiliriz. Bizim altyapı bebeleri de orada gelişebilir. Daha anlaşma yok maddeler belli değil. Neye göre karşı çıkıyorsun anlam veremiyorum. Bir de haberdeki gibi olursa bize gelen topçuların ilerideki satışlarında bize pay da vereceklermiş işte.

Öyle bir sistemin yok senin. Mevcut ülke şartlarına bakılır, sadece ülkede ki futbol piyasası belirlemiyor bu durumu.

O tesisleşmeye bir gün gelirsek zaten bunun avrupa'da ki yansımalarını görürüz hep birlikte. Benfica şu an Galatasaray gibi batmaya yüz tutmuş bir kulübe böyle bir anlaşma teklif ediyorsa bu sadece bizim işimize gelir.

Yahu Benfica da ölmüyor topçularımızı Galatasaray'a gönderelim diye. Benfica karlı çıkmaz yani milyon euroluk futbolcuların gelip burada Erzurumspor deplasmanında oynamasından. Tamamen bizim karımıza olan bir anlaşma bu.

Ayrıca bizim futbolcuların Tavşanlı Linyitspor'da oynayıp oynamaması değil olay. Kerem TFF 2. Lig'den gelip süre alabiliyorsa bizim futbolcular da bizim takımda süre bulup yeri gelip yıldızlaşabilir. Onun dışında biz de bu anlaşma ile birlikte bizim topçuları oraya kiralayabiliriz. Bizim altyapı bebeleri de orada gelişebilir. Daha anlaşma yok maddeler belli değil. Neye göre karşı çıkıyorsun anlam veremiyorum. Bir de haberdeki gibi olursa bize gelen topçuların ilerideki satışlarında bize pay da vereceklermiş işte.
Yerli mali kullanmali. Ogretmediler mi size bunu okulda? Bak bakalim su linkteki konuya.

Simdi ben niye tembellik edip elalemin topcusunu uc kurus para icin gelistireyim kendi cocuklarim varken? Ihanet degil mi bu? Beylerbeyini zamaninda buyuk paralar harcayarak bir proje takimi yapmaya calistik ama sabretmedik. Olmuyo dedik kestirip attik. Cunku ROI cabuk ve pozitif olmadi. Adamlar beklemis istediklerini elde etmisler. Bize baliga degil balik tutmasini ogrenmetye ihtiyacimiz var. #tembelligeson

Ayrica ben yabanci dusmani yerli sevicisi de degilim. Ama elin tifillarini takimima dolusturacagima onlar kadar yetenekli kendi genclerimi yetistirme taraftiriyim. Zaten sinirli sayidaki yabanci hakkimi daha tecrubeli topcular icin kullanip kendi genclerimin onlardan bi seyler ogrenmesi alacagim verimi daha da artirir dusuncesindeyim. Kerem gibi topcular degil ikinci ucuncu ligte bile var yeter ki arayip bulasin.

Bu Benfica;nin genclerini getirip a takimda oynatmak 20-30 sene oncesine kadar kendi kendini besleyebilen bi ulke olan Turkiye'nin hiyarindan tut armuduna kadar her seyi ithal etmesine benziyo.

Dedigim gibi karsilikli bir anlasma olacaksa bizim onlarinkine veridigimiz sureler bi sekilde onlar tarafindan bizimkilere de verilecekse amenna yoksa bir kac senelik bir anlasma yeterlidir. Bu surede kendi akademimizi guclendirip kendi yolumuzu cizmeliyiz.

Yüksek ihtimal kolpa bir haber üzerine gereksiz kutuplaşıyorsunuz.

Merak etmeyin Benfica'ya topçu yetiştirme odaklı bir işe kimse ok vermez.

Ha Casemiro Porto transferi gibi Porto 1 sene oynattı diye 7.5 m euro kazanmıştı, bu tarz anlaşmaların da sakıncası olmaz.

Ya da topçuları %50-50 bonservisle alabilirsin, bunlarda abes bir durum yok ki bence bu model olması gereken bir model.

Ha Casemiro Porto transferi gibi Porto 1 sene oynattı diye 7.5 m euro kazanmıştı, bu tarz anlaşmaların da sakıncası olmaz.
Bunu Paris ile yapmaya calismaliyiz. Leonarda denilen gevsek bir kac kere, bizim genc oyuncular 18 yasini doldurdugu an, sözlesme imzalamayip kaciyorlar diye zirliyordu.

Cocuklar oynatilmayacaklarini biliyorlar diye gidiyorlar iste. Onlarla, siz bize 2 seneligine oyuncu yollayin, ve üstüne bize 1 milyon opsiyon verin ve 2 sene sonra 5-6 milyona geri alma hakkiniz olsun gibi bir anlasma yapalim.

Patlama yapmis oyunculari geri alirlar ve pahaliya satarlar. Onlara faydali olmayacak, ama bizde rahat oynayabilecek adamlar belki bizde 3-4 sene kalmaya sicak bakarlar.

Yüksek ihtimal kolpa bir haber üzerine gereksiz kutuplaşıyorsunuz.

Merak etmeyin Benfica'ya topçu yetiştirme odaklı bir işe kimse ok vermez.

Ya da topçuları %50-50 bonservisle alabilirsin, bunlarda abes bir durum yok ki bence bu model olması gereken bir model.
Kutuplasma yok ta haber uydurmasyon olsa bile fikirleri tartisabilelim. Ogrenmenin bir yolu da bu admirim.

Yerli mali kullanmali. Ogretmediler mi size bunu okulda? Bak bakalim su linkteki konuya.

Simdi ben niye tembellik edip elalemin topcusunu uc kurus para icin gelistireyim kendi cocuklarim varken? Ihanet degil mi bu? Beylerbeyini zamaninda buyuk paralar harcayarak bir proje takimi yapmaya calistik ama sabretmedik. Olmuyo dedik kestirip attik. Cunku ROI cabuk ve pozitif olmadi. Adamlar beklemis istediklerini elde etmisler. Bize baliga degil balik tutmasini ogrenmetye ihtiyacimiz var. #tembelligeson

Ayrica ben yabanci dusmani yerli sevicisi de degilim. Ama elin tifillarini takimima dolusturacagima onlar kadar yetenekli kendi genclerimi yetistirme taraftiriyim. Zaten sinirli sayidaki yabanci hakkimi daha tecrubeli topcular icin kullanip kendi genclerimin onlardan bi seyler ogrenmesi alacagim verimi daha da artirir dusuncesindeyim. Kerem gibi topcular degil ikinci ucuncu ligte bile var yeter ki arayip bulasin.

Bu Benfica;nin genclerini getirip a takimda oynatmak 20-30 sene oncesine kadar kendi kendini besleyebilen bi ulke olan Turkiye'nin hiyarindan tut armuduna kadar her seyi ithal etmesine benziyo.

Dedigim gibi karsilikli bir anlasma olacaksa bizim onlarinkine veridigimiz sureler bi sekilde onlar tarafindan bizimkilere de verilecekse amenna yoksa bir kac senelik bir anlasma yeterlidir. Bu surede kendi akademimizi guclendirip kendi yolumuzu cizmeliyiz.
Sana diyorum ki biz de onlara göndereceğiz. Exchange gibi düşün. Yerli malı olayına ise hiç girme çünkü TFF'nin getirmeye çalıştığı 6+5 kuralına çanak tutarsın anca. Oyuncunun milliyeti olmaz. İyisi, kötüsü olur. Sen gitsen Yunus Akgün'ü oraya kiralasan ve hayvan gibi gelişse sen de karşılığında onlardan 19-20 yaşında birisini alıp geliştirsen bunun kime ne zararı olur? Sonuçta yalnızca biz onların futbolcularını almayacağız böyle bir anlaşmada eğer olursa. Bizden de oralara gidecektir anlaşma halinde. Pilot takım gibi bir şey olmaz yani. Gedson, Florentino gibi kadroda düşünülmeyen futbolcular gelir ayrıca gelirse. 17 yaşındaki çocuğu göndereceklerini düşünmüyorsunuzdur herhalde bizim gibi altyapısı gelişmemiş bir ülkeye. Bu Oxford'tan Sütçü İmam Üniversitesi'ne exchange öğrenci olarak gelmek gibi bir şey olur onlar için zaten. Dünyanın en iyi altyapılarından birine sahiplerken buraya sübyan futbolcu göndermezler. Gedson tarzı şans bulamamışlar gelir rahat olalım bu konuda.

güzel işler böyle olmalı.

zaten toplu açıklayacağımız transferlerden biri bunlardan. gedson, kaan, barış ve onyekuru şeklinde.

Sana diyorum ki biz de onlara göndereceğiz. Exchange gibi düşün. Yerli malı olayına ise hiç girme çünkü TFF'nin getirmeye çalıştığı 6+5 kuralına çanak tutarsın anca. Oyuncunun milliyeti olmaz. İyisi, kötüsü olur. Sen gitsen Yunus Akgün'ü oraya kiralasan ve hayvan gibi gelişse sen de karşılığında onlardan 19-20 yaşında birisini alıp geliştirsen bunun kime ne zararı olur? Sonuçta yalnızca biz onların futbolcularını almayacağız böyle bir anlaşmada eğer olursa. Bizden de oralara gidecektir anlaşma halinde. Pilot takım gibi bir şey olmaz yani. Gedson, Florentino gibi kadroda düşünülmeyen futbolcular gelir ayrıca gelirse. 17 yaşındaki çocuğu göndereceklerini düşünmüyorsunuzdur herhalde bizim gibi altyapısı gelişmemiş bir ülkeye. Bu Oxford'tan Sütçü İmam Üniversitesi'ne exchange öğrenci olarak gelmek gibi bir şey olur onlar için zaten. Dünyanın en iyi altyapılarından birine sahiplerken buraya sübyan futbolcu göndermezler. Gedson tarzı şans bulamamışlar gelir rahat olalım bu konuda.
Iyi iste biz de karsilikli olsun dedik. Ama aslan payi hep onlarin olacaksa olmaz. Haydi selametle.

Bazi arkadaslar yazmis onlara ithafen demek istiyorum;

Benfica bizim genc oyunculari kiralamaz yani oraya kimseyi gonderemeyiz. Onlar bize gonderir (eger boyle bir anlasma sayet olursa) ama bizden kimseyi kiralamazlar, yani bize oyuncu 'yetistirmezler'. Onlarin boyle birseye ihtiyaci yok cunku, kim ister senin Yunus Akgun gibi oyuncularini zaten iyi oyuncular yetistirsek elin kulubu basar parayi senden alir. Bizim genc oyuncularimiz Bank Asya liginde bile fark yaratamiyor.

Bazi arkadaslar yazmis onlara ithafen demek istiyorum;

Benfica bizim genc oyunculari kiralamaz yani oraya kimseyi gonderemeyiz. Onlar bize gonderir (eger boyle bir anlasma sayet olursa) ama bizden kimseyi kiralamazlar, yani bize oyuncu 'yetistirmezler'. Onlarin boyle birseye ihtiyaci yok cunku, kim ister senin Yunus Akgun gibi oyuncularini zaten iyi oyuncular yetistirsek elin kulubu basar parayi senden alir.
Ya tamam da onlar da bize altyapı topçusu göndermez bunu da düşünmek zor olmasa gerek. Böyle bir anlaşma olursa 18-23 yaş arası gelişmeye açık topçular için olur. Benfica neden sana dünyanın en iyi altyapısı kendi ellerindeyken altyapı futbolcusu kiralasın? Ya bu anlaşma olmaz ya da iki taraflı olur Erasmus gibi.

Ya tamam da onlar da bize altyapı topçusu göndermez bunu da düşünmek zor olmasa gerek. Böyle bir anlaşma olursa 18-23 yaş arası gelişmeye açık topçular için olur. Benfica neden sana dünyanın en iyi altyapısı kendi ellerindeyken altyapı futbolcusu kiralasın? Ya bu anlaşma olmaz ya da iki taraflı olur Erasmus gibi
Zaten genc dedigimizde 18-23 yas arasi oluyor o konuda hem fikiriz, herhalde 18 yas alti bebeleri degil, o zaten yas geregi imkansiz.

Sorloth transferi gibi bir anlasma olursa, yani bir nevi 'ortaklik' veya bonservis konusunda 50-50 pay veya bidaki satisindan kar, o zaman mantikli olur. Diger turlu biz pilot takimi olmus oluyoruz bende o sozlere ithafen dedim, kimse bizden oyuncu kiralayip bize oyuncu yetistirmez. Bunu anca bizden cok daha kucuk kuluplerle yapabilirsin.

We are the best olayını maçlarda bağırabiliriz, evet büyük bir kulübüz , evet Türkiye’nin 1. Kulübüyüz, ama kabul edelim ki Benfica daha büyük bir kulüp gerçekçi olmakta fayda var ve bu anlaşma gayet mantıklı olurdu, destekliyorum…

Zaten genc dedigimizde 18-23 yas arasi oluyor o konuda hem fikiriz, herhalde 18 yas alti bebeleri degil, o zaten yas geregi imkansiz.

Sorloth transferi gibi bir anlasma olursa, yani bir nevi 'ortaklik' veya bonservis konusunda 50-50 pay veya bidaki satisindan kar, o zaman mantikli olur. Diger turlu biz pilot takimi olmus oluyoruz bende o sozlere ithafen dedim, kimse bizden oyuncu kiralayip bize oyuncu yetistirmez. Bunu anca bizden cok daha kuluplerle yapabilirsin.
Tamam işte bu haber tamamen "Biz Benfica'nın altyapı topçularını geliştireceğiz" gibi algılanmış ama öyle bir şey yok onu diyorum ben de. 18-23 yaş arası altyapı olmaz zaten ama insanların beklentisi altyapı topçuları gelecek biz burada eğiteceğiz vs.

Onun dışında haberde sonraki satıştan pay olacağı yazıyor eğer okuduysan. Bizde oynayan oyuncu günün birinde 50 milyon euroya satıldığında 7-8 milyonuna biz konsak burada şimdi pilot takım vs. diye konuşanların sesi çıkmaz. :D

Tamam işte bu haber tamamen "Biz Benfica'nın altyapı topçularını geliştireceğiz" gibi algılanmış ama öyle bir şey yok onu diyorum ben de. 18-23 yaş arası altyapı olmaz zaten ama insanların beklentisi altyapı topçuları gelecek biz burada eğiteceğiz vs.

Onun dışında haberde sonraki satıştan pay olacağı yazıyor eğer okuduysan. Bizde oynayan oyuncu günün birinde 50 milyon euroya satıldığında 7-8 milyonuna biz konsak burada şimdi pilot takım diye bık bık konuşanların sesi çıkmaz. :D
Eger bu tarz bir isbirligi olursa elimiz rahatlar, Gedson, Florentino gibi oyuncularin bonservisini odeyemezken belki bu tarz bir anlasma ile daha kolay hallederiz bundan sonra.

Eger bu tarz bir isbirligi olursa elimiz rahatlar, Gedson, Florentino gibi oyuncularin bonservisini odeyemezken belki bu tarz bir anlasma ile daha kolay hallederiz bundan sonra.
Tam olarak bahsettiğim bu ve deli gibi gerçekleşmesini beklememin sebebi de bu. Ama daha ortada hiçbir şey yok. Fakat çıkan haberler bile vizyon kokuyor.

Geri
Üst Alt