Sen ne anlatıyorsun ya ? Bizim kimsenin dünya bakışını anlayıp ona göre siyaset geliştirmemiz gerekmiyor. Ha bunda ısrarlıysan , buranın tampon ülke yapılması niyetini taşıyan ve bunu açık açık deklare eden Avrupa'yı nereye koyacağız ? Ha okey bize ırkçı demeyin yeterki 10 milyon mülteciyi sokun ohhh biraz da buramıza sokun mu diyeceğiz ? Batı bana faşist diyeceğine kendisine baksın , Avusturya şansölyesi olan dangalaktan başlayabilirler. Her ülke önce kendi çıkarını düşünüyor biz hariç. Türkiye öz devrimlerini gerçekleştirebilmiş bir ülkedir , sarılması gereken de ne EU ne de Avrasya'dır , kurucu değerler ve devrimlerdir.
Bir de HDP övmüşsün , her sene gerici şehylerı şıhları anan tırrekler mi Avrupai siyaset güdüyorlar?
Benim yazdiklarim ile ilgili ne alakasi var bunun ?
Hamaset ile, istedigimi yaparim, asarim, keserim ile bir yere varabilecegimizi mi düsünüyorsun ? Erdogan 10 yildir abnin abdnin tersine tersine gidiyor, ekonominin hali ortada. Bir papazdan papaz olup, neredeyse ekonomiyi yiktilar bir ay icinde. Parlamentodan gecmis, gercek ambargolari uygulamadilar bile daha.
Avrupa´da mülteci almamaya bakiyor, kriminaliteye karisan mültecileri yollama tartismalari yapiyor, ama bu bile kolay degil. Almanya´da bin bir suca karismis, cetelesmis yapilari bile ülkeden gönderemiyorlar. Neyseki bu ayri bir konu, buna karsi yine ülkenin solculari, üniverstileri bu tarz uygulamalara irkcilik diyor. Burada suc islemis yabancilari yollamak isteyenlere bile irkci diyorlar. Suc isleyen almanlari ne yapacaz oluyor...
Ben burada hic bir yerde mülteciler ile ülkeyi dolduralim demedim. Avrupa elbette Türkiye´yi, yada baska ülkeyi tampon olarak ister. Ben avrupayi yada abyi müthis insancil ve adaletin terazisi diye övmüyorum.
Benim dedigim, bu konular ile alakali dünyayi tanimak, o ülkelerdeki siyaseti tanimak, ve ona göre akilli siyaset üretmek. Erdogan yillarca acariz kapilari diye tehdit, acti kapilari, peki ne oldu ? Gönderebildi mi mültecileri ? Bu isler hamaset ile degil akilcilik ile yapilir. Sen acik acik irkci poltikalar gelistirirsen, sana o mültecileri de yollatmaz ab... Kolay mi milyonlarca mülteciyi göndermek ? Birinin burnu kanasa, bunun bedelini ödetirler. Zaten soykirimci demek icin sirada bekliyorlar.
Türkiye´min mültecileri yollamak adina bin tane argumani varken, siyasinin biri cikiyor suyu 10 kat pahaliya verecez diyor yabancilara. Magdurken zalim pozisyonuna düsüyüyorsun.
HDP´yi övdügüm felan yok. Adamlarin gelistirdigi siyasi dil avrupadaki sosyal demokrat, ve solculara hitap eden bir dil.
HDP dedigin almanyanin sol partisi Die Linke ile ic ice... Bir cok sol parti ile avrupada baglantilari var, ve ona göre siyaset üretiyorlar. Seyid riza yada sheih saidi yilda bir kere rahmet dilemeleri de bunu degistirmiyor. Ama bu Bolu Belediye Baskanini gibi düsünen ve siyaset yapan, dil üreten chplilerden dolayi CHP´yi bile sosyal demokrat bir parti olarak görmeyen cevreler var avrupada.
Ben sadece gercekleri yaziyorum.
Sonra kendisi mülteci düsmani, elin trabzon kökenli fasist yunani da cikip chp´ye irkci fasist diye laf ediyor. Bu sana dokunmuyorsa, okey. Bu tarz siyasi acik vermek bana dokunuyor.