Bolu Belediyesinden Mültecilere 10 Kat Zam

Herşeyi ucuz yapınca sıkıntı yok pahali yapınca insan hakları vaaaaaooov yok ya beter olsunlar ellerinden öperim bu başkanın.Ulan tüm türk cocuklarin hakkına girince birinizin sesi çıkmıyordu iki arap vatandaşının hakkı ne kadar çok ilginizi çekti.Turkun türkten başka dostu yoktur demiş atam da türkün türkten başka düşmani da yok her boka muhalefet

SM-G955F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Türkiye yeniden AB ve ABD'ye yaklaşmadığı sürece başta ekonomik olarak durumu kurtarmasi mümkün gibi gözükmüyor.
Bu tarz uygulamalar, açiklamalar sayesinde adamlar seni istediği gibi kara listede olan ülkelerin içine sokup çikarir. Bu sisteme uzun vadede bağimliliğimiz bir tercih değil.

Mültecilerin bu durumuna elbet bir cözüm gerek. Bunun cözümü ise bir belediyenin apartheit uygulamasi değil.

20 sene sonra devran öyle bir döner ki, odtüde mezun olmuş mültecilerin cocuklari uğradiklari irkcilik ile ilgili konuşma yaparken, bu belediye baskaninin kendi torunlari alkişlamaya başlar.

HDP'nin siyasi argumanlari genel olarak avrupanin dünya görüşü ile barişik oluyor. Öyle yada böyle adamlar avrupanin ne duymak istediğini biliyor.

Bolu Belediyesi çözüm üretme amacında değil, çözüm üretecek merci de değil. Bolu Belediyesi'nin derdi tepki koymak. Niyet belli etmek. Senin bulunduğun yerden bunu görmen zor belli ki.
HDP-AB yorumun ise Türkiye konusunda hiç bilginin olmadığını gösteriyor.

Peki hedef orta doğu karanliğina perdeleri indirip avrupaya yanaşmsk değil mi ?
Öncelik olarak sen avrupalilarin dünya görüşünü, dünyaya bakişini anlayip ona göre arguman ve siyaset geliştirmen gerekiyor. Bu illaki bir mülteciler kalsin etsin olayi olmak zorunda değil.
Senin Belediye Başkanlarin açikca irkcilik yapmasi ise, batinin bizi faşişt irkci ülke olarak tanimlamasina davet sadece...
Sen ne anlatıyorsun ya ? Bizim kimsenin dünya bakışını anlayıp ona göre siyaset geliştirmemiz gerekmiyor. Ha bunda ısrarlıysan , buranın tampon ülke yapılması niyetini taşıyan ve bunu açık açık deklare eden Avrupa'yı nereye koyacağız ? Ha okey bize ırkçı demeyin yeterki 10 milyon mülteciyi sokun ohhh biraz da buramıza sokun mu diyeceğiz ? Batı bana faşist diyeceğine kendisine baksın , Avusturya şansölyesi olan dangalaktan başlayabilirler. Her ülke önce kendi çıkarını düşünüyor biz hariç. Türkiye öz devrimlerini gerçekleştirebilmiş bir ülkedir , sarılması gereken de ne EU ne de Avrasya'dır , kurucu değerler ve devrimlerdir.

Bir de HDP övmüşsün , her sene gerici şehylerı şıhları anan tırrekler mi Avrupai siyaset güdüyorlar?

Sen ne anlatıyorsun ya ? Bizim kimsenin dünya bakışını anlayıp ona göre siyaset geliştirmemiz gerekmiyor. Ha bunda ısrarlıysan , buranın tampon ülke yapılması niyetini taşıyan ve bunu açık açık deklare eden Avrupa'yı nereye koyacağız ? Ha okey bize ırkçı demeyin yeterki 10 milyon mülteciyi sokun ohhh biraz da buramıza sokun mu diyeceğiz ? Batı bana faşist diyeceğine kendisine baksın , Avusturya şansölyesi olan dangalaktan başlayabilirler. Her ülke önce kendi çıkarını düşünüyor biz hariç. Türkiye öz devrimlerini gerçekleştirebilmiş bir ülkedir , sarılması gereken de ne EU ne de Avrasya'dır , kurucu değerler ve devrimlerdir.

Bir de HDP övmüşsün , her sene gerici şehylerı şıhları anan tırrekler mi Avrupai siyaset güdüyorlar?

Benim yazdiklarim ile ilgili ne alakasi var bunun ?

Hamaset ile, istedigimi yaparim, asarim, keserim ile bir yere varabilecegimizi mi düsünüyorsun ? Erdogan 10 yildir abnin abdnin tersine tersine gidiyor, ekonominin hali ortada. Bir papazdan papaz olup, neredeyse ekonomiyi yiktilar bir ay icinde. Parlamentodan gecmis, gercek ambargolari uygulamadilar bile daha.

Avrupa´da mülteci almamaya bakiyor, kriminaliteye karisan mültecileri yollama tartismalari yapiyor, ama bu bile kolay degil. Almanya´da bin bir suca karismis, cetelesmis yapilari bile ülkeden gönderemiyorlar. Neyseki bu ayri bir konu, buna karsi yine ülkenin solculari, üniverstileri bu tarz uygulamalara irkcilik diyor. Burada suc islemis yabancilari yollamak isteyenlere bile irkci diyorlar. Suc isleyen almanlari ne yapacaz oluyor...

Ben burada hic bir yerde mülteciler ile ülkeyi dolduralim demedim. Avrupa elbette Türkiye´yi, yada baska ülkeyi tampon olarak ister. Ben avrupayi yada abyi müthis insancil ve adaletin terazisi diye övmüyorum.

Benim dedigim, bu konular ile alakali dünyayi tanimak, o ülkelerdeki siyaseti tanimak, ve ona göre akilli siyaset üretmek. Erdogan yillarca acariz kapilari diye tehdit, acti kapilari, peki ne oldu ? Gönderebildi mi mültecileri ? Bu isler hamaset ile degil akilcilik ile yapilir. Sen acik acik irkci poltikalar gelistirirsen, sana o mültecileri de yollatmaz ab... Kolay mi milyonlarca mülteciyi göndermek ? Birinin burnu kanasa, bunun bedelini ödetirler. Zaten soykirimci demek icin sirada bekliyorlar.
Türkiye´min mültecileri yollamak adina bin tane argumani varken, siyasinin biri cikiyor suyu 10 kat pahaliya verecez diyor yabancilara. Magdurken zalim pozisyonuna düsüyüyorsun.

HDP´yi övdügüm felan yok. Adamlarin gelistirdigi siyasi dil avrupadaki sosyal demokrat, ve solculara hitap eden bir dil.
HDP dedigin almanyanin sol partisi Die Linke ile ic ice... Bir cok sol parti ile avrupada baglantilari var, ve ona göre siyaset üretiyorlar. Seyid riza yada sheih saidi yilda bir kere rahmet dilemeleri de bunu degistirmiyor. Ama bu Bolu Belediye Baskanini gibi düsünen ve siyaset yapan, dil üreten chplilerden dolayi CHP´yi bile sosyal demokrat bir parti olarak görmeyen cevreler var avrupada.

Ben sadece gercekleri yaziyorum.

Sonra kendisi mülteci düsmani, elin trabzon kökenli fasist yunani da cikip chp´ye irkci fasist diye laf ediyor. Bu sana dokunmuyorsa, okey. Bu tarz siyasi acik vermek bana dokunuyor.

Bolu Belediyesi çözüm üretme amacında değil, çözüm üretecek merci de değil. Bolu Belediyesi'nin derdi tepki koymak. Niyet belli etmek. Senin bulunduğun yerden bunu görmen zor belli ki.
HDP-AB yorumun ise Türkiye konusunda hiç bilginin olmadığını gösteriyor.

Koydugu tepki Türkiye´nin mütleci sorununu cözmeye degil, daha karmasik hale getirmeye yariyor anlayamadiginiz bu. Bugün bunlari arsivleyip, 15 sene sonra bunu ülkenin önüne koyacaklar.

Ben Türkiye´yi iyi bilirimde, Türklerin avrupayi anlamadigini gözlemliyorum sadece. Özellikle bu avrupai düsünen, avrupaya yakin olmak isteyen kesim de dahil. Adamlar zaten o HDPyi burada yüzde yüz hakli görüyor, ötesi bize sözde destek vermeleri sadece bizim ile ilgili stratejik anlasmalari ile alakali. Bu konuda celiskili davranmalari da bundan kaynaklaniyor.
Bunun da sebebi yine 10 yillardir Avrupayi anlamadan siyaset yapan, siyasi dil kullanan insanlarin sebebiyet verdigi yikim ile alakalidir...

kaynak göster bakayım neredeymiş o 80 milyar dolar?
türkiye mülteciler için cebinden para harcamıyor. ab'nin gönderdiğinin mültecilere ulaştığı da şüpheli. o miktar da 80 milyar dolar falan değil. türkiyenin ekonomisi zaten 700 milyar dolar küsür. sen inanıyor musun 80 milyar doların mültecilere harcandığına?

türkiyede ne mültecilere ne de yoksullara kaynak aktarıldığı falan yok. madem aktarılıyor türkiye neden pandemide yurttaşa destekte dünyanın en kötüsü oldu? dediğin miktar ayrılmış olsaydı türkiye en kötüsü mü olurdu?
Multeci kısmını bilmiyorum ama dusuk gelirli akpliler,baştan aşağı yardım alıyor.Zenginleri zaten belli.

Multeci kısmını bilmiyorum ama dusuk gelirli akpliler,baştan aşağı yardım alıyor.Zenginleri zaten belli.
erdoğanın taktiği zaten kendine bağımlı kitleler yaratmaktı bunu da başardı. benim yardımdan kastım aylık 300-500 lira ekmek parası değil.
işsiz bile kalsa rahatça geçinebileceği bir vatandaşlık ücreti
300-500 liraya mahkum insanlara bahşedilmiş sadakadan bahsetmiyorum

mültecilik meselesinin benim açımdan hümanist olmakla fln ilgisi yok bu arada
hümanist değilim, hümanizm politik bir ideoloji de değil
ben meseleye sınıfsal bakıyorum. insanlar mülteci olmak zorunda kalabilirler, mülteciliği suriyeliler icat etmedi. türkiye, çin, abd, iran, rusya, almanya, fransa başta olmak üzere bir ülkeyi talan edip yağmalarsa oradaki insanlar kaçacak delik arar.
sınır ötesi operasyonları yapalım (operasyon yapmayalım diyenler o dönem hainlikle suçlanıyordu) ama ülkeye mülteci gelmesin denince komik oluyor.

ayrıca kimsenin kimseye baktığı da yok. milyonlarca insan ucuz emek gücü olarak kullanılıyor. siz de buradan oturup nargile fln diyorsunuz. siz akıllı biz de eliyle kalp işareti yaparak gezen romantikler oluyoruz

Yahu böyle saçmalık mı olur? Tamam ben de bayılmıyorum mültecilere, ortada büyük bir sorun var ama böyle mi çözülecek? Bir de demişki birileri bana faşist diyecek. Ne diyelim Tanju Bey şimdi?
CHP belediyesinin elinden başka ne gelecek hukumet mi bu adamlar ? İl yönetimi elinde böyle yapıyorlar. Saçmalık ne biliyor musun ? Türk gençleri iş bulamazken bunları iş yerlerinde yerleştirmek iş aş vermek. Adam ilinde istemiyor bende olsam aynısı yapardım hatta daha fazlasını yapardım.

Geri
Üst Alt