Burak Elmas: "Terim, bir arkadaşıma 'Başkan'ı ben getirdim, ben götüreceğim.' yazmış"

hepsinin tutması gibi bişey tabiki olamaz ama büyük oranda başarılı tespitler yapmak gerek ki hem gençleşmeyi gerçekleştirip hem de başarı elde edebilelim. cicaldau morutan genç olduğu için zarar etmeden elden çıkarabilirsin ama başarısızlıkla gelen maddi ve manevi kaybı geri getiremezsin sonuçta biz sadece kar zarar dengesi güden bir şirket değiliz, başarı olmazsa olmazımız. takımı sadece emekli içi geçmişlerle doldurmak da hata, büyük takım ve şampiyonluk baskısını kaldıramayacak çömez oyuncularla doldurmak da hata. herşeyde olduğu gibi burda da denge önemli. sadece gençleşmek hedef olmamalı, gençleşirken yarışmacı kalabilmek de lazım.
Hedef genclesmek degildi bence, yatirimlik topcu almakti zaten. Bazen 28 yasindaki topcu da yatirimliktir. Sonucta araplara cakarsin, ya da Ingiliz alirsin geri onlara cakarsin homegrown diye.

Yabanci siniri atilabilecek kursun sayisini azaltiyor ama bu yoldan devam etmeliyiz, bence edecegiz de.

Bu arada

böyle bir yayın yapmışlar - yeni gördüm kapağı , izleyeceğim

Hedef genclesmek degildi bence, yatirimlik topcu almakti zaten. Bazen 28 yasindaki topcu da yatirimliktir. Sonucta araplara cakarsin, ya da Ingiliz alirsin geri onlara cakarsin homegrown diye.

Yabanci siniri atilabilecek kursun sayisini azaltiyor ama bu yoldan devam etmeliyiz, bence edecegiz de.
takımı taşıyacak tecrübeli ve kaliteli 2-3 ismi takımın gövdesine yerleştirip genç oyuncularla çevrelemek lazım.sadece genç oyunculardan oluşan takım baskı altında eziliyor. yetiştirip satmak, altyapı gibi şeyler geri planda yapılacak işler çünkü sabır gerekir. dediğim gibi şampiyonluk hedefi olmayan altınordu benzeri bi takım olmadığımız için önce başarı sonra yetiştirip satma işini düşünmeliyiz. ikisini aynı anda yapmak zorundayız ajax,porto gibi.

hepsinin tutması gibi bişey tabiki olamaz ama büyük oranda başarılı tespitler yapmak gerek ki hem gençleşmeyi gerçekleştirip hem de başarı elde edebilelim. cicaldau morutan genç olduğu için zarar etmeden elden çıkarabilirsin ama başarısızlıkla gelen maddi ve manevi kaybı geri getiremezsin sonuçta biz sadece kar zarar dengesi güden bir şirket değiliz, başarı olmazsa olmazımız. takımı sadece emekli içi geçmişlerle doldurmak da hata, büyük takım ve şampiyonluk baskısını kaldıramayacak çömez oyuncularla doldurmak da hata. herşeyde olduğu gibi burda da denge önemli. sadece gençleşmek hedef olmamalı, gençleşirken yarışmacı kalabilmek de lazım.
Hocam kadro mühendisliği diye birşey var. Bostaki genci alıp getiremezsin. Oynayacağın sisteme uygun getirirsin. Kerem sakatlansa, Marcao sakatlansa takım bitip gidiyor. Muslera gitti, ismaile kaldık uzun süre. Orta saha olmadan maçlara çıktık. Enkaz muhabbetine gelirsek, psikolojik olarak bitmiş futbolcularla 2. yarıya girildi. FTnin enkazı sadece bitmiş kondisyon değildi, en agiri psikolojik enkaz. Lyiundama gibi, Mohammed gibi her olayda kenara bakan ve resmen bitmiş oyuncularla doluydu. 2010-11 dönemindeki Arda gibi 50 tane oyuncun olsa tek şampiyonluk alamazsın. İsterse dünyanın en iyi oyuncuları olsun, o takımda huzur yoksa, özellikle floryadaki gibi yatan göbekli evlat neslinin ürünlerinin tek rahat ettiği, diğer iş yapanların dislandigi ezildiği, el opmeyenlerin hor görüldüğü ortamdan çıkmış futbolcuları tekrar futbola döndürmek çok çok zor oluyor.

takımı taşıyacak tecrübeli ve kaliteli 2-3 ismi takımın gövdesine yerleştirip genç oyuncularla çevrelemek lazım.sadece genç oyunculardan oluşan takım baskı altında eziliyor. yetiştirip satmak, altyapı gibi şeyler geri planda yapılacak işler çünkü sabır gerekir. dediğim gibi şampiyonluk hedefi olmayan altınordu benzeri bi takım olmadığımız için önce başarı sonra yetiştirip satma işini düşünmeliyiz. ikisini aynı anda yapmak zorundayız ajax,porto gibi.
Demek istedigim bu isin 1 dogrusu 1 yanlisi yok siyah beyaz degil. Evet tabii ki ideal olan harmanlamak 2-3 deneyimli yasli profesyonel ornek karakter adam bulup gencolari etrafina dizmek en guzeli. Ama kadro zor yapiliyor iste her daim olmuyor

Demek istedigim bu isin 1 dogrusu 1 yanlisi yok siyah beyaz degil. Evet tabii ki ideal olan harmanlamak 2-3 deneyimli yasli profesyonel ornek karakter adam bulup gencolari etrafina dizmek en guzeli. Ama kadro zor yapiliyor iste her daim olmuyor
gençleri de isabetli şekilde transfer etmen gerek, üstüne onları geliştirebilmen, bu bilgi ve yeteneğe sahip olman gerek. tabloya baktığımız zaman başarısız bir tablo mevcut. örneğin geçen yaz alınan oyunculardan hangisi iyi performans gösterdi, gelişim gösterdi veya piyasasını arttırdı
------------ performans - gelişim - piyasa değeri artışı
- morutan ----- kötü - kötü - kötü
- cicaldau ---- kötü - kötü - kötü
- berkan ---- orta - kötü - kötü
- boey ---- kötü - kötü - kötü
- nelson ---- iyi - iyi - iyi
- barış alper -- kötü - kötü - kötü

şahsi değerlendirmem böyle. bir yaz döneminde yapılan 6 genç oyuncu transferinden sadece 1 isabetli tespit yapmak kötü kadro mühendisliği ve bu işi başaramamışsın demek. bu şekilde başarı da, yetiştirip satma olayını verimli şekilde gerçekleştirmek de mümkün değil.

elmasın en büyük hatası terimi sezon ortası göndermek oldu çünkü bence hocanın eseri olan başarısız kadro yapılanması elmasın üstüne kaldı. sezon sonunu beklemeliydi. terim için ise gönderilmek hayatının en büyük nimetlerinden biri oldu, enkaz üzerine kalmadı çünkü.
Enkaz Terimin üstüne kalmazdı hiçbir şekilde Diagne geldiğinde ftciler Terim'in transfer ettirmediğini iddia ediyordu, Terim'in listesindeki 30.isimmiş Diagne:d

Enkaz Terimin üstüne kalmazdı hiçbir şekilde Diagne geldiğinde ftciler Terim'in transfer ettirmediğini iddia ediyordu, Terim'in listesindeki 30.isimmiş Diagne:d
diagneyi bilmiyorum ama geçen sezonki transferler tamamen terimin transferleri gibi duruyor. cengiz dönemindekilerin belki bazılarını hoca istememiştir ama orda da hocanın çoğu isteği yerine getirildi, türkiye standartlarına göre hocanın istekleri tatmin edici bir oranla yerine getirildi diyebiliriz.

gençleri de isabetli şekilde transfer etmen gerek, üstüne onları geliştirebilmen, bu bilgi ve yeteneğe sahip olman gerek. tabloya baktığımız zaman başarısız bir tablo mevcut. örneğin geçen yaz alınan oyunculardan hangisi iyi performans gösterdi, gelişim gösterdi veya piyasasını arttırdı

şahsi değerlendirmem böyle. bir yaz döneminde yapılan 6 genç oyuncu transferinden sadece 1 isabetli tespit yapmak kötü kadro mühendisliği ve bu işi başaramamışsın demek. bu şekilde başarı da, yetiştirip satma olayını verimli şekilde gerçekleştirmek de mümkün değil.
Ya evet de kisa vadede olmadi diye olmayacak diye bir sey yok. Sample space cok kucuk degerlendirme yaparken.

Ajax, Porto falan deniyor onlar da 3'te 1 belki tutturuyor transfer olarak.

Ya evet de kisa vadede olmadi diye olmayacak diye bir sey yok. Sample space cok kucuk degerlendirme yaparken.

Ajax, Porto falan deniyor onlar da 3'te 1 belki tutturuyor transfer olarak.
hemen olgunlaşsınlar demiyoruz tabi ama 1 sezonda az da olsa gelişim olmalı. tam tersi geldikleri hallerinden geriye gidiş bile mevcut. sen diyebilirsinki bi sonraki sezon terim bunların hepsine seviye atlattıracaktı belki ama bu sadece bir varsayım olur, eldeki verilerle gelişim değil geriye gidiş görünüyor ve terimin bu işi başaracağına dair bir ışık mevcut değildi malesef.

Genç ve bonservis geliri elde edilebilecek oyuncuların transfer edilmesi elbette yanlış bir strateji değildi, bunu iddia eden de pek yok zaten. Ancak daha doğru tercihler yapılabilirdi kesinlikle; büyük-küçük Süper Lig takımlarının ne futbolcuları yok pahasına alıp getirebildiklerini gördük...

Burak Başkan' ın seçilmesine pek taraftar değildim; bu son açıklamalarını ise samimi ve tamamına yakınını haklı bulduğumu belirtmek isterim. Güvendiği 'futbol aklı' adeta akıl tutulması yaşamış, sezonun kaybedildiği kesinleştikten sonra bile ''Vardır Hocanın bir bildiği'' denmesi gerektiğini söyleyebilmiştir!..İsmail' e güvenip Okan' ı göndermesi, Fatih' i Avrupa listesine yazdırmaması; takımda alternatif olmaktan öteye gidemeyeceği belli -bence tarihin en aciz büyük takım orta saha hattı olan- Taylan-Berkan-Cicaldau üçlüsü ile sezona başlaması vs vs vs...Sezon başında, transfer dönemi devam ederken ''Orta sahaya 6 mı 8 mi?'' diye açtığım başlıkta her ikisinin de mutlak elzem olduğuna dair büyük ölçüde fikir birliği oluşturmuştuk forumca. Hocanın bildiği yanıldığına yetmedi vesselam...

Bende birsey dedi sandim. Adam zaten dogrulari soylemis :) Hayir bir de uygulamali olarakta gosterdi. Onun sayesinde geldin ve onu zamansiz ve yanlis bir yontemle yolladigin icin gidiyorsun :)

şu Gökhan Dinçte sağlam bir FT "haber" diyelim hadi...yaptı.

şu söz doğruysa: "Ben veli toplantısı yapsaydım keşke" lafı ...bunuda çoluk çocukla uğraştık diye yorumladılar. yani öylese ki HİÇ SANMAM - FT'yi sevmiyor olabilirim ama başkanlak yapan birine çoluk çocuk aklında geçse bile ağza almaz.

Salak bir yorum olmuş.

Haluk Yürekli'nin Adnan Öztürk kısmını beğendim. buarada kim dediğimiz adam Altınordudan ayrılan TD imiş FUTBOL DİREKTÖRÜ.

Kendi başarısızlığını başka birinin başarısızlığı ya da eksikliği üzerinden örtmeye çalışmak bile bir daha bu kulüpte görev almaması için yeterli sebep.

Katılıyorum renktaş ama benim BElmas konusunda kızdığım nokta;
Marsilya maçı galibiyeti öncesi ve gruptan çıkma dönemimiz sırasında genç oyuncular beğenildiği için piyasaya kendisi veya yönetim tarafından
"Fatih Hoca, Morutan istemedi, Ghezzal'ı istedi, Boey yerine Larsen; Cica yerine Stanciu istedi. Başkan genç diye onları aldı." haberleri pompalattılar. Terim o dönem bu oyuncuları oynatmıyordu, şimdi tam tersi olunca Terim aldırdı işine döndü olay. Beraber aldık demiyorlar buna kıl oluyorum. Terim en başından beri tecrübeli isimler de istiyordu, PvA hariç kimse alınmadı. Neden? Yönetim 1 milyon € üzeri maaş vermek istemedi. Terim de kabul etti. Transferlerden tek bir kişi sorumlu değil bence. Terim'e tek başına kadro yapmasına müsaade etmek de doğru değil. Bir Teknik Direktör 50 tane lig nasıl izleyebilir? Romanya-Danimarka-Fransa ligini harmanlayabilsin. Yoksa bieeysel anlamda bu oyuncular bir önceki takımlarında yaptıkları genç transferleri parlatan, bizim de imrendiğimiz takımlar tarafından izlenen isimlerdi.

Katılıyorum renktaş ama benim BElmas konusunda kızdığım nokta;
Marsilya maçı galibiyeti öncesi ve gruptan çıkma dönemimiz sırasında genç oyuncular beğenildiği için piyasaya kendisi veya yönetim tarafından
"Fatih Hoca, Morutan istemedi, Ghezzal'ı istedi, Boey yerine Larsen; Cica yerine Stanciu istedi. Başkan genç diye onları aldı." haberleri pompalattılar. Terim o dönem bu oyuncuları oynatmıyordu, şimdi tam tersi olunca Terim aldırdı işine döndü olay. Beraber aldık demiyorlar buna kıl oluyorum. Terim en başından beri tecrübeli isimler de istiyordu, PvA hariç kimse alınmadı. Neden? Yönetim 1 milyon € üzeri maaş vermek istemedi. Terim de kabul etti. Transferlerden tek bir kişi sorumlu değil bence. Terim'e tek başına kadro yapmasına müsaade etmek de doğru değil. Bir Teknik Direktör 50 tane lig nasıl izleyebilir? Romanya-Danimarka-Fransa ligini harmanlayabilsin. Yoksa bieeysel anlamda bu oyuncular bir önceki takımlarında yaptıkları genç transferleri parlatan, bizim de imrendiğimiz takımlar tarafından izlenen isimlerdi.
terimin kadro mühendisliği yapacak oyuncu takip edecek vakti yok diyorsun katılıyorum buna ama o dediğin işi yapacak futbol aklı yani sportif direktörü de asla yanında barındırmıyor, yetki vermiyor, kendisi yapmak istiyor. avrupa takımlarının çoğunda bu işle uğraşan sportif direktörler mevcut.

diagneyi bilmiyorum ama geçen sezonki transferler tamamen terimin transferleri gibi duruyor. cengiz dönemindekilerin belki bazılarını hoca istememiştir ama orda da hocanın çoğu isteği yerine getirildi, türkiye standartlarına göre hocanın istekleri tatmin edici bir oranla yerine getirildi diyebiliriz.
Terim çok iyi kadroları iyi oynatabilen bir antrenör Melo, Sneijder, Drogba, Eboue prime Burak vereceksin eline hepsini gayet güzel oynatır, he o da bir meziyet sonuçta ama öyle ortalama oyuncular vererek Terimden verim almak zor. Zaten böyle olacağı belliydi, Terim'le bu seneye girmek bile anlamsızdı zaten de neyse.

terimin kadro mühendisliği yapacak oyuncu takip edecek vakti yok diyorsun katılıyorum buna ama o dediğin işi yapacak futbol aklı yani sportif direktörü de asla yanında barındırmıyor, yetki vermiyor, kendisi yapmak istiyor. avrupa takımlarının çoğunda bu işle uğraşan sportif direktörler mevcut.
Biz niye Terim'e bu kadar yetki veriyoruz onu da anlamıyorum. Aysal döneminde Tulun ile çalışmadı mı bu adam. Anlaşamıyorlardı falan ama bir şekil çalışıyorlardı. Elmas, Terim'i geri getirecekken pek ala oturup konuşabilirdi. Dursun varken geldiğinde Cenk vardı, birlikte çalışmak zorundaydı. Başkanlar kendileri veriyor bu yetkiyi sonra ağlıyor. Geçen sene seçim döneminde Elmas, Terim'i getireceksen yardımcı hoca konusunda anlaş diye kaç kere yazdım. Şimdi demiş, yardımcı hoca konusunda anlaşamadık. Kendi düşen ağlamaz. Şartlarını koyarsın, "Evet" derse devam edersin. Seçilmek için Canım Hocam çekersen yapamazsın tabii ki.

Geri
Üst Alt