Camiadan Duyumlar

Hepsini okudum hiçbiri inandırıcı değil özellikle riva olayı uefa zaten kabul etmiyor mal varlığı satışını fair playde konular belli oyuncu satisi sponsor desteği

Bu Alemin Tek Kralı

3 milyarlık teminatta nasıl 200 milyon para kazanıyorsun geçin bunları

Bu Alemin Tek Kralı

Ikinci ihale sahibi için hacim düşürüldüğü söyleniyor bu konu satisi etkileyen birşey değil sonuçta yüklenici en fazla paraya çalışacak yaptığı konutları kar oranını artırmak için hasılat dağılımı belli

Bu Alemin Tek Kralı

Bu arada konuyu biraz okudum. Sinan'a katılıyorum mali konularda bence hesaplama hataları var keza Riva'dan daha fazla gelir edilme durumu oluşabilir, oluşmazsa peşkeş çekme vardır asıl.

Florya konusundaki 190 milyon dolar rakamı doğru mu bilmiyorum, doğruysa çok iyi.

Asıl önemli mevzu şu, borç ödenmedikçe faizlerle artacak, dolayısıyla o paraların ne zaman geldiği önemli. 3 başkan borç yaptı eyvallah da kurlar 3-4 katına çıktı bu süreçte, dolayısıyla bu borç yönetiminde kurun geldiği noktanın da bize ciddi zararları var. Ben bu işin sonunda sıfıra sıfır kalma ihtimalimizi görüyorum ancak artıya geçer miyiz orası muamma.

Kur artışının bir de olumluya çekilebilecek yönü var o da oyuncu satışı, 20 milyon euroya adam sattığınızda 94 milyon lira para giriyor şu an ve bu Avrupa'da olmadığımız bir sene için yıllık gelirimizin önemli bir yüzdesine tekabül ediyor.

Her neyse sıkıntı faizler, o faizler durdurulmadıkça bizi bitirecek. Diğer yandan diğer kulüpler 1-2 milyar borçlarla cebelleşirken bizim borcumuzun bitmesi de pek söz konusu olmaz, onlara da bir şekilde yardım ederler. Dün Orduspor'u eleştiriyorlardı burada mesela yahu 4 büyüklerin farkı mı var sanki, tüm kulüpler batık durumda şu an, arkada taraftar olmasa ayakta durabilir mi.

Ha bir de asıl Adnan Polat'ın ibra mevzusuna takıldım. Haklı, idari olarak ibra edilmeliydi ancak kesinlikle mali olarak ibra edilmemeliydi.

Dursun Özbek diye bir adam çıktı, yönetici olmasa, başkan olmasa adını bile duymayacağım bir adamdı, yüzünü görsem tanımayacağım bir adamdı ve bu adam kendi reklamını yaptı, bedel olarak da Galatasaray'ı daha da geriye götürdü ve bu adama bir yaptırım olmayacak ha? İşte kulüpleri bu noktaya getiren bu zihniyettir. Herkese eyvallah denile denile bu noktaya geldi, kulübü zarara uğratan adam ibra edilmemelidir. Gidip çöp çöp adamlara 2-3 milyon euro maaşları verirken kameralar karşısında şov yapan adamlar, gün hesap günü olunca kur vs diyor, kim dedi sana Türk oyunculara o paraları ver diye?

Ulke icerisindeki borclarin cozumu olsaydi fb cok rahatlikla basketboldaki sponsor yatirimlarini futbola
tasirdi

bugun belki anlasilamiyor ama ffp esas darbeyi Gs ye degil Fb ye vurmustur cunku fb nin ulkede istedigi parayi bulabilecegi cok fazla kaynagi var

ama uefa seti o kadar sert cekmis ki fb de para enjekte ederek durumu toparlayamiyor , sponsor da cozum degil , uefa onda da sponsor katkisinin tavan miktarini ulke olceginde sabitleyerek engel koymus durumda

bu detaylarin hepsi bir ara paylastigim yazida vardi , o bolumu getireyim tekrar

"5) Are owners allowed to inject money into their club as they like or through sponsorship?If a club's owner injects money into the club through a sponsorship deal with a company to which he is related, then UEFA's competent bodies will investigate and, if necessary, adapt the calculations of the break-even result for the sponsorship revenues to the level which is appropriate ('fair value') according to market prices.
Under the updated regulations, any entity that, alone or in aggregate together with other entities which are linked to the same owner or government, represent more than 30% of the club's total revenues is automatically considered a related party."

Cahil cahil konusuyor Sinan efendi.

Kendini bu kadar dev aynasinda gormesine ragmen azicikda olsa ingilizce bilmemesi komedi.

Orda injecting money by owner of the club diyor, yani fenef meselesinde yonetim sponsor olamuyor ama Mehmet Ali Aydinlar gibi adamlar sponsor olabilir cunku ne yonetimde yer aliyor nede Aziz ile sirketlerin ortakligi var.

Kimsenin degerinin uzerine sponsor olamayacagi varsayimiyla dusunebiliriz . Kendi sirketinden yoneticisi oldugun klube para aktarmanin onune gecmisler

x sirket su kadar para veriyorum derse verir elbette , bunu konu etmeye dahi gerek yok

Cok bos konusyorsun, disaridan destek alamaz diyorsun sonra yonetimin destek veremedigi bir kural yaziyorsun foruma.

Yok rencide ederim, yok soyle ederim, daha ingilizce bilmiyen sahsiyetin burda ingilizce bir yaziyi kendi kafasina gore milette aciklamasi komik olmus.

Moderatör tarafında düzenlendi:
borcumuz kalan bankalar 2018 başı itibariyle;

1) türkiye finans-%18 faizli tl ve teminatlı
2) odeabank-%7.25 faizli euro ve teminatlı
3) şekerbank-%6.62 faizli usd ve teminatlı

esas sıkıntı olanlarsa faktoring firmaları ki denizbankın borcunun içinde denizfaktoring de vardı;

1) destek faktoring-%17.5 faizli tl ve temlikli
2) garanti faktoring-%22.75 faizli tl ve temlikli
3) creditwest faktoring-%26 faizli tl ve temlikli
4) ulusal faktoring-%32 faizli tl ve temlikli
5) sardes faktoring-%20.72 faizli ve temlikli
6) atılım faktoring-%30.4 faizli ve temlikli

ezcümle mafyaya gitsek daha vicdanlı olurdu belki adamlar tefeci de olsa galatasaraylı çıkar yıllık faizine denk gelen tutarı bize bağışlar drogba'yı galatasaray'a aldırdım diye sevinirdi...işte bunlar kalan banka ve faktoring firmaları alacaklılar olarak toplam finansal borçlarımız bunlarda...

Bu nasıl bir borçlanmadır? % 15-18 aralığında kredi kullanan kobiler var, bankalar sağlam gördüğü firmaya para satmak için sıra bekliyor, hemde şahsi kefalet karşılığı.
Koca Galatasaray %30 ile kredi mi kullanır? Bugün git bir ticaret erbabına, faktoring nedir diye sor, yasal tefeci der. Batmaya yüz tutan firmalar veya faktoring maliyeti peşin mal alımından daha ucuz ise orada kullanan firmalar tercih eder. Koca şirketlerin sahibi yöneticiler bunu bilmiyor mu?

Vadeye göre değişir de o faiz oranları az bile, para büyüdükçe faiz de deli büyüyor.

Faizden kurtulmak istediginde de bu kez ileride elde edecegin gelirleri kirdirmak icin iskonto edilmis paraya talim ediyorsun

iste o yuzden elde edilen her kurusu borca yatirmak , aslinda sadece borcu degil , o borca bagli faizi de oduyor

Algı yönetimi gerçekten muhteşem birşey ağzın laf yapsın dolambaçlı konuş millet çok iyi yiyor
Ben kağıt üzeri konuşurum afaki kulaktan duyma reel olmayan şeylerin hükmü yok gözümde

Bu Alemin Tek Kralı

Uefanin banka faizleri yüzünden ödenen parayı eksiye yazıp aynı şirketin sermaye arttırımı kabul etmemesi mantığa aykırı

Bu Alemin Tek Kralı

Orda bir tezatlık daha var ünal aysalin yeni takım kurmadan fenerle baş edebileceğimizi söylüyor burası saçma super finalde fener bizi yenseydi bu kadroda yetmiyordu şampiyonluğa

Bu Alemin Tek Kralı

Uefa işini diyorum ndiaye satışı sermaye artrimi ceza gelmeyeceğini faruk sürenin loca parasını istedi diye yaptığı ortaya çıktı işte

Bu Alemin Tek Kralı
Yahu yine ortaya bir şey attın, tam olarak ne demek istediğini dahi anlamıyorum ama okuduklarımda Faruk Sürenin loca ile ilgili olayı kısa bir geçiyor ama o yüzden bir şeyler olduğu hakkında hiç bir bilgi yok. Yani bu yüzden ne ayarı, bunu yazılanların tam olarak neresinden çıkardığını gösterirsen sevinirim ama kendi yorumunu ile değil, çünkü sen kendi yorumun ile altı aylık zararı bir senelik diye falan yorumluyorsun.

Ben arkadaşın yazdığı tüm mesajları okudum ve yazılanlarda bana göre uyuşmayan konular var. Bu yüzden dün kendisine bir kaç soru sormuştum ama yuvarlak cevaplar dışında açıklayıcı cevaplar alamadım.

Kendisi zaten duyum olarak ortaya koyuyor. Kaynağı nedir bunu bile bilmiyoruz. Bu yüzden bana bir çok şey inandırıcı gelmedi doğrusu ve benim için hepsi şu ana kadar kaynağı bilinmeyen duyum dan ibaret.

Ha şöyle bir şey var, daha bir kaç mesaj önce kendin bana hiç birisi inandırıcı gelmedi yazıp, mesajların hiç bir yerinde benim şahsen okumadığım bir şeyi ortaya atman, sırf dün Faruk Süren konusunda farklı fikirlere sahip olduğumuz için bunu bana mention atarak yapman ilginç. Sana şimdi yazılanların hiç biri inandırıcı geldi mi gelmedi mi önce buna bir karar vermen gerekir. Hırsına yenik düşüp, bir kaç mesaj sonrası kendini inkar edip yazılanların içinde benim okumadığım bir şeyi iddia etmemelisin bence.

Ha yok o mesajını şimdi inkar edip inandırıcı geliyor diyecek isen, duyumcu bu arkadaş Faruk Sürenin dönemi için olumlu şeyler yazmış. Mesela dün senin Faruk Sürenin konusunda, onun dönemi için iddia ettiğin 50-60 Milyon dolar borç miktarı söz konusu dahi değil. Arkadaşın o dönem için belirttiği borç çok daha düşük ve bu borcun kaynağını o zaman alınan bazı gayrimenkuller için olduğunu yazmış.

Yahu yine ortaya bir şey attın, tam olarak ne demek istediğini dahi anlamıyorum ama okuduklarımda Faruk Sürenin loca ile ilgili olayı kısa bir geçiyor ama o yüzden bir şeyler olduğu hakkında hiç bir bilgi yok. Yani bu yüzden ne ayarı, bunu yazılanların tam olarak neresinden çıkardığını gösterirsen sevinirim ama kendi yorumunu ile değil, çünkü sen kendi yorumun ile altı aylık zararı bir senelik diye falan yorumluyorsun.

Ben arkadaşın yazdığı tüm mesajları okudum ve yazılanlarda bana göre uyuşmayan konular var. Bu yüzden dün kendisine bir kaç soru sormuştum ama yuvarlak cevaplar dışında açıklayıcı cevaplar alamadım.

Kendisi zaten duyum olarak ortaya koyuyor. Kaynağı nedir bunu bile bilmiyoruz. Bu yüzden bana bir çok şey inandırıcı gelmedi doğrusu ve benim için hepsi şu ana kadar kaynağı bilinmeyen duyum dan ibaret.

Ha şöyle bir şey var, daha bir kaç mesaj önce kendin bana hiç birisi inandırıcı gelmedi yazıp, mesajların hiç bir yerinde benim şahsen okumadığım bir şeyi ortaya atman, sırf dün Faruk Süren konusunda farklı fikirlere sahip olduğumuz için bunu bana mention atarak yapman ilginç. Sana şimdi yazılanların hiç biri inandırıcı geldi mi gelmedi mi önce buna bir karar vermen gerekir. Hırsına yenik düşüp, bir kaç mesaj sonrası kendini inkar edip yazılanların içinde benim okumadığım bir şeyi iddia etmemelisin bence.

Ha yok o mesajını şimdi inkar edip inandırıcı geliyor diyecek isen, duyumcu bu arkadaş Faruk Sürenin dönemi için olumlu şeyler yazmış. Mesela dün senin Faruk Sürenin konusunda, onun dönemi için iddia ettiğin 50-60 Milyon dolar borç miktarı söz konusu dahi değil. Arkadaşın o dönem için belirttiği borç çok daha düşük ve bu borcun kaynağını o zaman alınan bazı gayrimenkuller için olduğunu yazmış.
Ben inandırıcı gelmediği basta belirttim zaten kısaca benim söylemek istediğim faaliyet raporları dışındaki herşeyin yalan olduğu ne faruk sürenin söyledikleri nede burda bahsi geçen konular

Bu Alemin Tek Kralı

Geri
Üst Alt