ben mantıklı bi cevap almak için değil eş dost veya beslemiş birini bilen duyan fikir versin diye açtım oyle bi cevap da henüz gelmedi
Vahşi hayvan besledim ama kaplan besleyen hiç tanımadım. Yalnız bir arkadaşımın kurdu vardı, kurt köpeği diil bildiğin kurt, evde besliyordu. 3-4 aylık yavruydu gerçi ama kurt hiç evcilleşmiyor, yavruyken bile sevmek isteyeni ısırmaya çalışıyordu. O da biraz büyüyünce idare edemedi hayvanat bahçesine verdi galiba hatırlamıyorum ama öyle iki sene bakmadı, 1 yaşında filan verdi galiba. Kontrol edemiyormuş hayvanı, ki çok köpekleri olmuş bahçeli evi olan bir arkadaştı. Kurt evcilleşmiyormuş.
Aslan kaplan panter besleyenler var Amerika'da, egzotik hayvan diyorlar. Ama ona şimdi 3 kilo et vereceksen büyüdüğünde 15-20 kilo vermeye başlayacaksın. Ayrı yerde tutacaksın bakıcısı olacak, belki uyuşturman gerekecek bilmiyorum çünkü hayvanın avlanma içgüdüsü var, seni av olarak görmese de (ki kendinden görüyormuş diyorlar) etraftaki canlılar potansiyel av olacaklar, etrafta mahallede köpekler varsa köpekler buna bulaşır. Evine misafir gelir, hayvan gayet dostane yaklaşır misafirin panikler, hayvan paniği hisseder hoş olmayan şeyler gelişebilir, bunları göze alacaksın, yetiştiren bakıcı birisi yoksa kendin öğreneceksin.
Bakabileceğini düşünüyorsan bence burda hiç sorma al besle, gscimbom.com'da evde panter besleyen biri olduğunu sanmıyorum (varsa selfie isteriz), beslemeyen adam da sana istediğin bilgiyi veremez, internetten öğrenirsin artı kendin tecrübe edinirsin, ama risklerini göze al. Bu hayvanlara bakanların yatağa birlikte girdiklerini sanmıyorum, mike tyson'un resimlerinde işte bahçe kadar kafes alanı yapmışlar hayvana içinde yürüsün takılsın diye. Sen uyurken napacağı belli diil.
Bu da Amerika'da kaplanlarla 20-30 yıl boyunca şov yapan ve kaplanlarla birlikte yaşayan gay çift Sigfriend &Roy'un hikayesi:
CNN.com - Roy of Siegfried and Roy critical after mauling - Oct. 4, 2003