Charles Martin vs Anthony Joshua | Cumartesi | 23:00 | NTV Spor

Gökhan Sancak

~ Le père de Yağız ~
GalataSarayı Efendileri
martin-joshua-graphic-boxing-aj-charles-anthony_3428860.jpg

Anthony Joshua vs Charles Martin | Promo HD - YouTube
anthony-joshua-charles-martin-ibf-tale-of-the-tape_3416262.jpg

09 Nisan 2016 Cumartesi gecesi yapılacak karşılaşma öncesi Charles Martin ve Anthony Joshua, IBF Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonluk Maçı öncesi son basın toplantısında iki boksör yüz yüze geldi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleşecek dev maç öncesi iki boksör, Amerikalı şampiyon Charles Martin ve İngiliz rakibi 2012 Olimpiyat Şampiyonu Anthony Joshua, son açıklamalarını yaptı.
Charles Martin, maça şampiyon olarak gelmesine rağmen kendisini favori olarak göstermeyenleri yanıltacağını, bu seviyedeki bir maça hazır olmadığını iddia ettiği rakibini nakavtla yenerek kemerini koruyacağını iddia etti.
Anthony Joshua ise "Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdim, ama bu karşılaşma kesinlikle kolay olmayacak. Charles bu maçta daha önce hiç görmediği bir seviyeyi görecek. Böyle maçlarda kim daha çok kazanmak istiyorsa o kazanır. Bu kadar basit." şeklinde konuştu.

Joshua acayip potansiyelli olmakla birlikte daha büyük maç kazanmadı ki Martin'de o seviyede değil. Joshua yarın olur da kaybederse kariyeri başlamadan biter, bayağı önemli maç bu anlamda. Bunu geçerse önü açık önce Haye sonrada Wilder-Povetkin galibi gelir.

Charlesin 2-3 maçını izlemiştim ama anthonyde iyi anlaşılan. Antrenör farkı belirler

K012_2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Charles Martin, Kofi Kingston'a benziyor baya. Anthony Joshua favori olarak gösteriliyor bana kalırsa da favori ama Charles Martin alsın.

Charles Martin´in teknik olarak cok büyük eksiklikleri var, 26 yasinda profesyonel olmus, ve sadece 63 müsabakasi var ise amatör olarak, oda boxa cok gec baslamis olabilir. Bukadar deneyimli böxerin simdiye kadar Joshua´yi avoiding ederken, Charles´in direk onu secmesi IBF kemerinin ilk savunma macinda, bana göre en azindan Yüreginin oldugunu ve ADAM oldugunu gösteren birseydir.

Charles´in iki avantaji var normalde... Biri southpaw olmasi, diger de hayvan gibi bir yapiya ve hayvan gibi bir vurus gücüne sahip olmasi. Boyunun uzun olmasi da bir avantaji, normal sartlarida tabi... Cünkü Joshua´da sikinti bu ki, hem daha uzun, hemde fizik olarak muhtemelen George Foreman´dan beri en güclü boksör... Martin´in diger rakiplere karsi sahip oldugu en büyük avantaji, bu macta pek bir ekmek getirmeyebilir. joshua´nin da cok iyi bir teknige sahip oldugunu söyleyemeyiz, ancak hem patlayici gücünün yüksek olmasi, hemde ayak movement konusunda, daha saglam hareket ettigini eklemek lazim...

Benim icin öncelik ile bu soru var... Joshua´nin K.O edemedigi ilk rakibi olabilir mi ? Martin´in cok zeki dövüsmesi lazim, ama pek de zeki gibi durmuyor... Joshua bir kac sert darbe biraktigi an, muhtemelen emosyanal davranarak, oda ne varsa dalacaktir gibi bir his var. O hataya düserse, Joshua indirir... Vyacheslav Galazkov en zor rakibiydi, Martin´in su macini bir bir daha izleyecegim...

Dillian Whyte'la oynadığı bi maç vardı Joshua'nın. Rocky filmi gibiydi aynı, ordan beri severim kendisini

Чарльз Мартин – Вячеслав Глазков [16.1.216] Charles Martin vs. Vyacheslav Glazkov - YouTube

Sunu bir suraya birakayim... Martin´in simdiye kadar en zor rakibi, zamaninda Vladimir Klitchko´nun rakibi olacagi konusulan, Glazkov... 3 yada 4. roundda Glazkov ayagindan sakatlanip, pes etmek zorunda kaliyordu.

Burada diger maclarina göre, galiba daha passif, bekleyerek dövüsmüstü... Joshua macinda da bir plan olabilir, ancak Glazkov boy olarak daha kisa ve vurus gücü cok yüksek olmayan bir rakipti... Yine de All in ALL cok iyi bir boksör tabi...

Charles Martin´in teknik olarak cok büyük eksiklikleri var, 26 yasinda profesyonel olmus, ve sadece 63 müsabakasi var ise amatör olarak, oda boxa cok gec baslamis olabilir. Bukadar deneyimli böxerin simdiye kadar Joshua´yi avoiding ederken, Charles´in direk onu secmesi IBF kemerinin ilk savunma macinda, bana göre en azindan Yüreginin oldugunu ve ADAM oldugunu gösteren birseydir.

Charles´in iki avantaji var normalde... Biri southpaw olmasi, diger de hayvan gibi bir yapiya ve hayvan gibi bir vurus gücüne sahip olmasi. Boyunun uzun olmasi da bir avantaji, normal sartlarida tabi... Cünkü Joshua´da sikinti bu ki, hem daha uzun, hemde fizik olarak muhtemelen George Foreman´dan beri en güclü boksör... Martin´in diger rakiplere karsi sahip oldugu en büyük avantaji, bu macta pek bir ekmek getirmeyebilir. joshua´nin da cok iyi bir teknige sahip oldugunu söyleyemeyiz, ancak hem patlayici gücünün yüksek olmasi, hemde ayak movement konusunda, daha saglam hareket ettigini eklemek lazim...

Benim icin öncelik ile bu soru var... Joshua´nin K.O edemedigi ilk rakibi olabilir mi ? Martin´in cok zeki dövüsmesi lazim, ama pek de zeki gibi durmuyor... Joshua bir kac sert darbe biraktigi an, muhtemelen emosyanal davranarak, oda ne varsa dalacaktir gibi bir his var. O hataya düserse, Joshua indirir... Vyacheslav Galazkov en zor rakibiydi, Martin´in su macini bir bir daha izleyecegim...

Geçen ikisinin beraber katıldıkları bir programı izledim. Karşı karşı geldiler. Aralarında 1 metre bile yoktu neredeyse. Yüz yüze geldiler ve birbirleri hakkında konuştular. Joshua çok saygılı ve akıllı bir dille karşısında bir şampiyon olduğunu ve iyi hazırlandığından bahsetti. Martin ise Joshua'yı devireceğini, işi ciddiye aldığını söyledi. Martin daha çok sokak ağzıyla konuştu. Dipten geldiğini, amacının popülerlik olmadığını başka hedefleri olduğunu falan söyledi. Suratı hiç gülmedi. Çok ciddiydi. Bunun aksine Joshua ise çok sakin ve keyfi yerinde açıklamalar yaptı.

Martin kendi ülkesi dışında ilk kez dövüşecekmiş. Hele hele ilk maçının Joshua'nın ülkesinde olması da onun işini baya bir zorlaştırıyor. Tam anlamıyla bir deplasman olacak. Bakalım nasıl tepki gösterecek? Ciddi bir dezavantaj bu da.

Açıklamalarını düşündüğümde, Martin çok zeki cümleler kurmadı. Bence Joshua Martin'i kolay savuşturacak gibi. Ben Joshua'nın nakavt olmasa bile maçı bir şekilde kazanacağını düşünüyorum.

Bunların yumruklari ton cekiyormudur

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geçen ikisinin beraber katıldıkları bir programı izledim. Karşı karşı geldiler. Aralarında 1 metre bile yoktu neredeyse. Yüz yüze geldiler ve birbirleri hakkında konuştular. Joshua çok saygılı ve akıllı bir dille karşısında bir şampiyon olduğunu ve iyi hazırlandığından bahsetti. Martin ise Joshua'yı devireceğini, işi ciddiye aldığını söyledi. Martin daha çok sokak ağzıyla konuştu. Dipten geldiğini, amacının popülerlik olmadığını başka hedefleri olduğunu falan söyledi. Suratı hiç gülmedi. Çok ciddiydi. Bunun aksine Joshua ise çok sakin ve keyfi yerinde açıklamalar yaptı.

Martin kendi ülkesi dışında ilk kez dövüşecekmiş. Hele hele ilk maçının Joshua'nın ülkesinde olması da onun işini baya bir zorlaştırıyor. Tam anlamıyla bir deplasman olacak. Bakalım nasıl tepki gösterecek? Ciddi bir dezavantaj bu da.

Açıklamalarını düşündüğümde, Martin çok zeki cümleler kurmadı. Bence Joshua Martin'i kolay savuşturacak gibi. Ben Joshua'nın nakavt olmasa bile maçı bir şekilde kazanacağını düşünüyorum.

Joshua tam komsunun efendi avladi yapisinda zaten... Martin ise tamamen streetdan, Straße´den gelen, birseyden korkmayan, yigit bir adam... Aynisi tabi Dillian Whyte icinde gecerliydi, ve son yillarin en kaliteli müsabakasi ciksa da ortaya, yürek ve street bir yere kadar dayandi, Joshua´nin Cyborg gibi fizik yapisina. Zebellah gibi adam olan Dillan Whyte, kisa ve ciliz kaldi yaninda...

1000x69029-e1384107212856.jpg

Ibf şampiyonu şu klitchkoyu yenen iskoç değilmiydi en son. Ne ara kaybetti kemeri bu adam

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

IBF Kemerin sahibi Fury miş klitskoyu deviren. Bu maç kemer maçı değilde kemerden bir önceki maç oluyor heralde

IBF Kemerin sahibi Fury miş klitskoyu deviren. Bu maç kemer maçı değilde kemerden bir önceki maç oluyor heralde

Fury üsulsüzlükden dolayi kemeri kaybetti. Kemer bosa cikinca, IBF rankinglerde 1. ve 2. sirada olan Glazkov ile Martin sampiyonluk ünvan macina cikti... Martin kazaninca, kemerin sahibi oldu.

Yok kemeri aldılar Fury'den. IBF, Fury kemeri kazanınca herhangi bir rakibe karşı koruması gerektiğini söyledi fakat Fury'nin Klitschko ile rövanşa çıkma zorunluluğu var o yüzden kabul etmedi.

Fury üsulsüzlükden dolayi kemeri kaybetti. Kemer bosa cikinca, IBF rankinglerde 1. ve 2. sirada olan Glazkov ile Martin sampiyonluk ünvan macina cikti... Martin kazaninca, kemerin sahibi oldu.
Eyvallah renkdaşlar, arada geçen olaylardan bilgi sahibi değilmişim. Bu maç baya önemli o zaman.
Yok kemeri aldılar Fury'den. IBF, Fury kemeri kazanınca herhangi bir rakibe karşı koruması gerektiğini söyledi fakat Fury'nin Klitschko ile rövanşa çıkma zorunluluğu var o yüzden kabul etmedi.

Geri
Üst Alt