# Chevrolet Başlığı

Cevap: Otomobil Sohbet Başlığı

Kuzenim sifir Mustang V6 Pony pack aldi 25 bin dolar. Yukaridaki arabanin aynisi 32 bin dolar falan

Ben gecen ay 2008 model M3 aldim 36 bin dolar

Vergiden cok pis geciriyolar Turkiye'de

M3 veya Mustang almakla bitmiyor burada olay. Mustang'in ilk 3 yıl, yıl başına 7.000$'da vergisi var. Yani 3 yılda 21.000$ vergi ödüyorsun arabadan sonra.

ABD-Kuzey Amerika'da yaşamanın en güzel yanı arabaların ve yakıtın ucuz olması. Ayrıca da araçların otomatik olması. Yakıtı "çok fazla" kafaya takmamak. Vergileri bir kenara koydum artık.

2008'de öğrenci olarak gidecektim. 17bin tL param vardı biriktirdiğim, projelerden yarı zamanlı kazandığım vs... O paraya bir o kadar daha ekleyerek Ford aldım burada. 2008'de Kanada'ya gitme durumum vardı 17bin tL'nin o zamanki Kanada Doları karşılığına bakıyordum "sıfır" olmak üzere güel bir Pontiac G5 ya da G6 alıyrodum tipini beğendiğim için.

Yorum yok daha. Şimdi aracımı değiştirmekten korkuyorum. Para var ama "mantıksız" geliyor.

Araba konusunda zaten en şanslı ülke ABD. Adamlar 2.0 ve hatta 2.5 motorun altında araba ithal etmiyorlar. Orada satılan Golf bile 2.5 motora sahip.

Emre ben oradayken benzin litresi TL olarak 0.98TL idi. Galonu 4küsür katı işte ve adamlar "offf çok pahalı" diyorlardı. En pahalı zamanıydı sanırsam. Honda-Toyota ve Mazda o dönem satış patlaması yaşamıştı.

Bizde ise leş kullan at içi boş aralar revaçta.

94 model beyaZ doğan slx aldım arkadaşlar hayırlı olsun diyin :asd:

sağol acemiyim çok dikkatli kullanırım acemiliği atayım yaza doğru satar iyi birşey alırım PARADA OLUR HEM

Evet 1 galon benzin 2 dolar bile değil. 2 doların altında 4 litre civarı benzin alıp pahalı diyorlarsa, hepsini buraya getireceksin. :D Ayrıca adamlarda donanım paketi bizde ki gibi değil. Burada mesela yok elektrikli ayna olsun, yok dijital klima olsun diye fazladan para veriyorsun ya, aynısı orada yok sanırım.

New Jersey'de bir kiraladığım Chevy arıza yapmıştı. Showroom kısmında Pontiac'lar vardı. Bir tanesi G5 GT sanırım Philadelphia'da Autoshow'a gidecekmiş özel tasarımmış. Neyse foto da çektirmiştim hatta bulursam eklerim haftasonu. Fiyatı 32bin dolardı. Yorumu sana bırakıyorum:) Araçta yok yok.

Araç kiralamıştım yine. Yanlışlıkla Ford Edge vermişlerdi. Fotosu face hesabımda mevcut harika bir jeep. Hatta bu model 2013 ya da 14'te Türkiye'ye de gelecek, neyse o araçta yine yok yoktu. 2008 yılından hemde. Haftalık kiralama ücreti GPS dahil 67 dolardı. Benzin için ise 120dolar harcamıştım Boston'dan-Maryland'a gidip gelmiş, büyük şehirlerde (Phila-Ny-Boston gibi...) epey dolaşmıştım.

94 model beyaZ doğan slx aldım arkadaşlar hayırlı olsun diyin :asd:

Barış aman dikkat kardeşim bak ciddi ciddi diyorum bunu. Eşimin kardeşi de genç kendi harçlığıyla aldı 2000model bir Doğan. Donanımı iyi fiyatına göre ancak güvensiz araç bunlar. Aman diyorum.

2005 Model Polo Basıclıne var bende 70.000 lere geldi araba

değiştireyim desenm yine POlo Golf ne önerirsiniz araba sevdalıları ??

ABD üzerinden otomobil konusu konuşunca benim moralim bozuluyor. :o

Bende o günlerimi düşündükçe Emre.

Sonra Ankara'ya ailem yanına gelemeye karar verip işe girdik işte. Birikimim üzerine maaşımdan ekleyip Ford Focus aldım.

Aldığım yeri tanıyordum (hala tanıyorum). Neyse, orijinal faturaları gördüm. Almanya Ford'un gönderdiği, aracın ülkemize gümrük giriş parası yaklaşık 15bin TL gibi bir rakam. Bana bayii'nin ultra indirim ve donanım hediyeleri ile verdiği fiyat 34.300TL idi.

2005 Model Polo Basıclıne var bende 70.000 lere geldi araba

değiştireyim desenm yine POlo Golf ne önerirsiniz araba sevdalıları ??

Hocam ben bakıyorum bu aralar. Dizel+otomatik. Neyse, Polo'yu da bu vesile ile inceledim. Alma derim. Bomboş bir araç. Esp-Hill holder-Yan hava yastığı "opsiyon" bile değil yok. Böyle bir araç alınmaz kanımca. Sırf tüketim cimri diye.

Bir de Polo muhtemelen makyaj yiyecek seneye en geç. Çünkü şimdi yine baktım hani hatalı birşey yazmamak adına. Boş abi. Konfor donanımları bile eskimiş rezil. EDL'de yok. Pfff. Az para da istemiyor ayıptır ya.

Ibize al eğer beğendiysen. VW grubu sonuçta. Daha donanımlı.

Mercedes'in sitesi güzel yapıyor, vergisiz araba fiyatını yazıyor herşey ortaya çıkıyor mesela;

C 63 AMG ABD'de çok satılan spor 4 kapılı bir araç. 6000cc motor var üstünde bildiğiniz gibi.

Mercedes Benz diyor ki ben bu aracı Türkiye'de 144.768 TL'ye satıyorum. Ama %130 ÖTV ekliyorlar ve fiyatı 402.300 TL oluyor.

Yani 257,532TL'si vergi. :o

Mercedes-Benz Türk - Satış öncesi - Fiyat listesi

Buradan bakılabilir.

EVet A serisi için bakarken dikkat etmiştim. Alfa'da yapıyordu bir aralar. Bir araba da devlete alıyoruz bir de üstüne para veriyoruz kısacası. Yetmiyor yakıtdan da dünya ödeme yapıyoruz. Keşke araba yerine daha iyi bir çözüm olsa. Ankara'da raylı ulaşım sistemi gelişmiş olsa hemen satarım aracımı. İhtiyaç durumunda da kiralarım.

Cıtröenlerin TC de servis ve yedek parça durumu nasıl ?

yedek parçası bulunuırmu mesela

Clio 4

Senelik 10.000 km yapıyorsun ve benzinli araba almanı şiddetle öneririm.

Clio 4 29.990TL sıfır km fiyatı var abi. ESP standart ayrıca.

Evet katılıyorum. Clio-Ibiza-Corsa öneririm bende. B sınıfı için tabii. Dizel Fiesta'da olabilir güzel bir araç. Bagajı biraz küçük ama Polo ile çok farklı değildir kanımca.

Ford'da tanıdığım var indirim aldırabilirim sen iletişime geçersen istersen. Kesin kararını verdikten sonra.

Emre benim araç ta Nisan'da 3 yaşına girecek 33bin de şuan. Bende mi benzinle devam etsem ne diyorsun ? TSI 1.2 motorlar mesela ?

Geri
Üst Alt