Davet Gelirse Galatasaray Avrupa Süper Ligi'ne Katılmalı mı?

adamlar önümüze ayakbastı parası olarak bir kaç yüz milyon koyarlarsa sadece biz değil fener bile gider. arka planda hem galatasaraya hemde fenere teklif yapıldığı söyleniyor.

bence Türkiyeden direkt bankalar birliği takım kurup katılsın.

1618828396479.webp

12 takım kurucu olup diğer 5 takım her sene değişecekse o iş rüya.

Kimse öyle bir riske girmez, çünkü zaten bu lige katılanlara uefa ağır cezalar verecek. Ancak kurucu üye teklifi alırsan kabul edersin böyle bişeyi.

Euroleague'de fener ve efes gibi yapacaklarsa katılan takımı ve Türkiye'den Galatasaray'a teklif gelirse zaten hemen toplasınlar genel kurulu

O mesajdan olaya f1in dahil olduğunu düşünmen zaten ayrı komik 1 vaka da neyse
Neden komik olsun. Anket önerisine cevabı F1 ile vermezdim diyorum ayrıca bu ülkede F1 yapıldı ve her yerde yapılmıyor öncelikle altyapı gerektiği için. Dolayısıyla farklı mevzular. Adamlar kurulu düzeni yıkıyorlar, senin 1000katın kadar gelirleri/giderleri var ama sana anket açıp soracaklar fikrini. Onu geçtim bizi davet edeceklerini hatta ettiklerini söyleyenler var. Bence bu çok daha komik.
(Keşke olsa orası ayrı konu ve tartışma sebebi)

adamlar önümüze ayakbastı parası olarak bir kaç yüz milyon koyarlarsa sadece biz değil fener bile gider. arka planda hem galatasaraya hemde fenere teklif yapıldığı söyleniyor.

bence Türkiyeden direkt bankalar birliği takım kurup katılsın.

@At Kafası Istanbul City

5 büyük lig dışında porto-benfica-zenit-ajax-olimpiakos-Galatasaray-celtic-rangers gibi takımlara da davet yapacaklar bence.

tahminim 24 takımlı bir lig olur.

Tokat manyagi oluruz vs gibi gercekleri bir kenara birakirsak, finansal acidan ve marka degeri acisindan tabii ki davet gelirse katilmaliyiz.

Ama burada iki tane onemli nokta var.

1. Bizi cagirmazlar. Avrupadaki son 30-40 macimiza bakan organizasyon kuruculari taraftar gucumuze ragmen bizi cagirmaz.
2. Bu olusumun UEFA ile pazarlik piyonu olarak kullanildigi ihtimali ciddi bir olasilik bence. Tahminen SL'e gelen kucuk takimlara verilen payin iyice dusurulup, kendi paylarinin yukseltilmesini ve yonetimde bu buyuk kuluplerin daha fazla sozlerinin gecmesini istiyorlar. Sonuc olarak ortada milyarlarca Euro ve agizlari sulanan binlerce kisi var.

Uefa'dan 3 kuruş gelecek diye kılı kırk yaracağımıza yılda 30m euro geleceğine dair garantimiz olsa kesinlikle evet derim.

Para almaktan bahsederken sen para vermeyi çıkarttın renktaş. Bizi komple batıracan galiba.
rtaş şöyle düşün bu adamlar zaten pastadan pay vermemek için böyle bir yola düştü şimdi 2 3 zengin kulüp isim yapalım diye çok para verip katılabilir krasnodar gibi milyarderlerin kulüpleri

Burada olayı Uefa ve Federasyonların vereceği karar belirleyecek. Eğer yaptırım uygulamaya kalkarlarsa tüm takımların kalıcı olduğu 24 ve 32 takımlı düşme çıkmanın olmadığı nba tarzı bir lig kurulur. Bu ligin içine biz,sevilla,dortmund,ajax,porto,benfica gibi takımlarda eklenir. Bundan en büyük zararı Uefa ve yerel ligler görür. Yok eğer yaptırım olmazsa 15 takım sabit olmakla beraber 5 takım eklenir ve devam edilir. Burada şampiyonlar ligi ve Uefa zarar görür en mantıklı yolda bu gibi gözüküyor.

Eğer bizi bu ligin daimi üyesi olarak kabul edeceklerse hiç düşünmeden katılmalı.

Yeter abicim ben bu bizim turkcell züper şike ligi tiyatrosuna daha fazla tahammül edemeyeceğim. Bize ezeli rakip diye dayatılan kulüpler haysiyetsizin şikecinin önde gideni. Bir tanesi her b.ku yer ve der ki ben Atatürk'ün takımıyım! Atatürk ile Atatürkçülük ile uzaktan yakından alakası olmadığını kendileri dışında herkes biliyor. Diğeri de her b.ku yiyip Semra'ların bilmem nelerin altına yatıp şampiyon oluyor sonra diyor ki bu lig için fazla şerefliyim! Şeref ile haysiyet ile uzaktan yakından alakaları olmadığını kendileri dışında herkes biliyor. TFF, Mhk, Spor Basını vs... hepsi siyasetin ve holdinglerin köpeği olmuş zaten. Yani paranın köpeği olmuş.

Ayrıca ben bir Galatasaraylı olarak neden kendi rezil ligimde şampiyon olmak istiyorum abi? CL'ye gidip bu Süper ligi kuran takımlarla karşılaşmanın hatta imkasıza yakın da olsa Şampiyonlar Ligi şampiyonu olmanın hayalini kurduğum için! Koleksiyon da bir tek bu kupa eksik çünkü onu çok istedik her zaman lakin olmadı. Ayrıca tabi ki CL'de performans verip hem prestij hem de iyi para kazanmak için...

Her ne kadar son 5 senedir çok başarısız olsak da Galatasaray taraftarının motivasyonunu ateşleyen şey Avrupa Kupaları katılımı ve burada kazanabileceği muhtemel başarılardır. Bu takımlar benim bağlı olduğum federasyonun turnuvalarında olmayacaksa ben kendi ligimde şampiyon olsam nolur olmasam nolur? S.kmuşum antebine kasımpaşasına yeni malatyasına başakşehirine fbsine bjksine....

Olur da bu lig kurulur ve bize davet gelmezse benim açımdan futbol anlamını yitirir. Takım da takip edilmez maç da izlenmez o saatten sonra.

Şu yaşanan olay çok büyük bir olay bence.

Edit: Kimi renktaşlarda diyor ki Ömer Bayram ile Emre Akbaba ile mi katılacağız? Sen o lige daimi üye olarak katıl bak sana ne oyuncular geliyor sen merak etme.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt