Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un Yeni Adı Amedspor!

Sorun şurda yakın tarihe baktığımız zaman meşhur Sultan Süleyman bile Kürdistan ifadesini kullanıyor. Muhteşem Yüzyılda sansürlenen Fransız kralına mektubunun orjinalinde mevcuttur.Kendisine bağlı olan birçok eyaletleri/beylikleri sayarken aynı kelimeyi kullanıyor. Cumhuriyet döneminden itibaren kullanılması yasaklandığı için nesilden nesile uydurma olarak bilinmiş.

Bak kardesim bal gulum bak yurttdasim, diyoruzki o bolgenin kurt cografyasi olmasi osmanlinin politikasi yuzundendir simdi trakya onlarca pomak mahalesi var bunlarin hepsi musluman diye osmanli zamanindan baslayip buraya yerlesmis halklardir ama 20 tane cocuk yapma aliskanliklari olmadigindan nufuslari azdir. Mesela o mahale yada koylere pomak koyleri denir bu simdi onlarin oranin kadim halki oldugu anlamina gelmiyor. Ayni sekilde bosnak ve arnavut mahaleleri de var hepside osmanli sayesinde musluman diue bu topraklara alinmistir. Ayni sekilde sizde oyle sunni oldugunuz icin alevi turkmenlerinin yerine ve isyancilarin yerine siz yerlestirildiniz ama 15-20 cocuk yapma gibi yeteneginiz oldugundan bolgede cogalmaniz normaldir.

Sorun şurda yakın tarihe baktığımız zaman meşhur Sultan Süleyman bile Kürdistan ifadesini kullanıyor. Muhteşem Yüzyılda sansürlenen Fransız kralına mektubunun orjinalinde mevcuttur.Kendisine bağlı olan birçok eyaletleri/beylikleri sayarken aynı kelimeyi kullanıyor. Cumhuriyet döneminden itibaren kullanılması yasaklandığı için nesilden nesile uydurma olarak bilinmiş.
Kürdistan ifadesi kullanılıyordu doğru zaten buna itiraz etmek için ciddi art niyetli olmak lazım, lakin cumhuriyet dönemin'de çok farklı dinamikler devreye giriyor ve üniter bir devlet kuruluyor o gün ne yapılması gerekiyorsa onun yapıldığını düşünüyorum ki burada yazarak tartışılabilecek kadar basit ve kısa bir konu değil. Birşeyi eleştirmek için karşılaştırma yapmak lazım ben o dönem kusursuzdu demiyorum ancak o dönem de ki diğer örnekler ile karşılaştırıldığın da dönemin en kansız devrimiydi

Son düzenleme:
Dilbilimcilerin kanıtladığı bir şey hocam burdaki bazı cahillerle tarışmamak için pek müdahil olmuyorum yalnız Kürtlere ait yazılı bir çok eser ve tablet var. Öğretilen tarihin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu aklı çalışan bir insan ayırt edebilir. Abbasi döneminin ünlü tarihçisi İbnül Vahşiyyenin bile mezopotamyada bulduğu orijinal Kürtçe yazılmış tabletler mevcut binlerce örnek verebilirim. Ayrıca Karduk-Ekrad-El Ekrad gibi terimler Kürtler için kullanılmış terimler ispatlı.
İşin komiği burda utanmasak burda Kürtlerin varlığını tartışacağız.
Ben aksi kanıtlandı diye biliyorum ancak ahkam kesecek derecede bilgim var dersem de yalan söylemiş olurum. Konuyu ilk fırsatta inceleyecem.

Bak kardesim bal gulum bak yurttdasim, diyoruzki o bolgenin kurt cografyasi olmasi osmanlinin politikasi yuzundendir simdi trakya onlarca pomak mahalesi var bunlarin hepsi musluman diye osmanli zamanindan baslayip buraya yerlesmis halklardir ama 20 tane cocuk yapma aliskanliklari olmadigindan nufuslari azdir. Mesela o mahale yada koylere pomak koyleri denir bu simdi onlarin oranin kadim halki oldugu anlamina gelmiyor. Ayni sekilde bosnak ve arnavut mahaleleri de var hepside osmanli sayesinde musluman diue bu topraklara alinmistir. Ayni sekilde sizde oyle sunni oldugunuz icin alevi turkmenlerinin yerine ve isyancilarin yerine siz yerlestirildiniz ama 15-20 cocuk yapma gibi yeteneginiz oldugundan bolgede cogalmaniz normaldir.

Osmanlı'nın en büyük hatası bu hala kahrını çekiyoruz.
Yine yaşasalarmış ama keşke ötede dursalarmış.

Dilbilimcilerin kanıtladığı bir şey hocam burdaki bazı cahillerle tarışmamak için pek müdahil olmuyorum yalnız Kürtlere ait yazılı bir çok eser ve tablet var. Öğretilen tarihin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu aklı çalışan bir insan ayırt edebilir. Abbasi döneminin ünlü tarihçisi İbnül Vahşiyyenin bile mezopotamyada bulduğu orijinal Kürtçe yazılmış tabletler mevcut binlerce örnek verebilirim. Ayrıca Karduk-Ekrad-El Ekrad gibi terimler Kürtler için kullanılmış terimler ispatlı.
İşin komiği burda utanmasak burda Kürtlerin varlığını tartışacağız.

Tartistihimiz nokta anadoludaki kurtler elma ile armudu ayirt edelin. Erbilde ve irakta bulunmus tabletler bizi ilgilendirmiyor. Bu ulkenin topraklarindan pay isteniyorsa ve turklere isgalci sifati konuliyorsa bu topraklardaki tarihsel surec onemlidir. Yoksa banane iragin veya suriyenin toprak butunlugunden kurt harekati turk topraklarina goz koyup ac gozluluk yapmasa milli sinirlarini irak uzerinde cizse ve bu durumda abd yerine turkiyeden yardim isteseydi birbbagimsiz devlet icin suan milli takiminiz dunya kupasina hazirlik yapiyor olurdu belki ama kurtler stratejik ortak olarak sam amcayi secti.

Bende Osmanlı zamanında yerleştirilen bir halk olmadığımızı anlatmak için daha önceki dönemden mevcudiyetimize dair birkaç bilgi verdim.
Sen bizim nüfus artış hızımızdan dolayı bu hale geldiğimizi düşünüyorsan yapacak birşey yok.

Ben aksi kanıtlandı diye biliyorum ancak ahkam kesecek derecede bilgim var dersem de yalan söylemiş olurum. Konuyu ilk fırsatta inceleyecem.
Karduklular özelinde söylemedim ya aslında önemli de değil m.ö 400lü yıllardan önce bile Kürtlerin ön asya ve mezopotamyada yaşadığı etimolojik etnografik paleontolojik ve fonetik olarak ispatlanmış bir durumdur.

Osmanlı topraklarından ayrılan bütün ülkeleri de geri isteyelim o zaman :D
Mantığa bak ilk kurduğumuz devlet orta asya da diye oraya mı gidelim yani.

Türkleri orta asyaya sürme mantığı da 100-150 yıl önce emperyalistlerin arzusuydu.
pkk'lılar da hep aynı şeyleri söylüyorlar eee abilerinden alıyorlar tüyoları.
Gün gelir bugün yanınızda olan emperyalistler ve siyonistler size zulm eder o zaman size yardım edecek kimse bulamazsınız.
Kendi düşen ağlamaz.

Zamanın da ciddi biçimde horlanmış ve küçümsenmiş bir topluluk olmaları sebebiyle alınganlar ki bunu çok iyi anlıyorum, elbette yanlış gördüğümüz şeyi tartışacaz ama sana tavsiyem biraz daha empati kurmaya çalış çünkü söylediğin şeyleri geçmişin etkisiyle yanlış anlama ihtimalleri yüksek, nazik bir dil kullanırsa herkes en azından anlaşamasakta tartışmayı becerebiliriz.

Zamanın da ciddi biçimde horlanmış ve küçümsenmiş bir topluluk olmaları sebebiyle alınganlar ki bunu çok iyi anlıyorum, elbette yanlış gördüğümüz şeyi tartışacaz ama sana tavsiyem biraz daha empati kurmaya çalış çünkü söylediğin şeyleri geçmişin etkisiyle yanlış anlama ihtimalleri yüksek, nazik bir dil kullanırsa herkes en azından anlaşamasakta tartışmayı becerebiliriz.
Abi ben bu konuda ilk başta cok sakin bir mesaj yazdım ama direk ''orta asya'dan geldiniz oraya gidin'' zırvalığı ile karşıma çıktığı için öyle dedim.
Oraya gidin diye direkt olarak yazmadıysa bile üstü kapalı hep bunu yazıyorlar.

Hollanda, Almanya'da onlarca, belki yuzlerce Turk isimli spor kulubu var.

Kurt isimlerine tolere gostermeyecekmiyiz, ne kadar dar vizyonlu arkadaslarimiz var.

Bende Osmanlı zamanında yerleştirilen bir halk olmadığımızı anlatmak için daha önceki dönemden mevcudiyetimize dair birkaç bilgi verdim.
Sen bizim nüfus artış hızımızdan dolayı bu hale geldiğimizi düşünüyorsan yapacak birşey yok.

Bak kardesim turkler anadoluya girdiginde burasi hristiyan cografyasidir buranin muslumanlasmasi ve kalici olmasi bizim donemizdedir egerki sen diyosan turkler gelmesen biz burda vardik ozaman kurtler hristiyandi eakiden cunku bizans hriayiyan olmayan halki kilictan geciyorudu. Ayrica bana bitane kurt mimarisi goster anaeoluda? Bizden once burda olsaydiniz kurmus oldugunuz bir sehir olmaliydi yada bir devlet bizans olmamaliydi. Ne diyeyim daha yahu.

Kurt isimlerine tolere gostermeyecekmiyiz, ne kadar dar vizyonlu arkadaslarimiz var.

Yahi elma ile armut diyoz. Hangisi bir bolucu turk orgutunun bayragini temsil edenbhir amblemi var? Alman mareina yapilan saygisizlik? isimiz zor vallah sizinle.

Bu işin laga lugası yok, siz işi savaşa ve güç yarıştırmaya bağlıyorsunuz. Yeryüzünde yaşayan her insan kimliği ne olursa olsun o kimliği özgürce yaşama hakkına sahiptir, burası Türkiye Türkçe konuşacaksın Türküm diyeceksin demek faşizmdir. 15 milyon nüfuslu koca bir halkı yok sayamazsınız, PKK'ya karşıysanız ve bölünmek istemiyorsanız da onların kimliğine saygı duyacaksınız. Hem faşizan bir baskı kurup hem de bölücülük yapıyorlar diye ağlamak ikiyüzlülüktür.

Amacimiz toplu halde oynamak turk olmayanlari yenmek. Kurulus felaefemiz. siz once buranin turk topragi oldugunu sindirin biz size milli degerlerinizi yasatmaniza saygi duyariz ama en basindan bu topraklar kurtlerin biz turk degiliz diye ciglik atarsanis empati zorlasir.

Yahi elma ile armut diyoz. Hangisi bir bolucu turk orgutunun bayragini temsil edenbhir amblemi var? Alman mareina yapilan saygisizlik? isimiz zor vallah sizinle.
Türkler Almanya'yı bölmeye çalışsa asıl faşistlik neymiş işte o zaman görürüz.
Yapmadıkları pislik kalmadı (pkk'lıların) ama biz yine birşey yapmıyoruz.
Bu yaptıklarını Almanya'da yapsalardı faşist TC dedikleri burayı mumla ararlardı.
Kürtçe eğitim hakkını verilsin ama pkk ondan sonra susacak mı? tabi ki hayır.

Orada ki Türkler o ülkeleri bölmek istiyor mu?
Bu amedspor bir mesajdır görmesini bilene tabi.
Sıkıntı tam olarak bu zaten, güven yok, normal şartlarda amedspor isminin kullanılması son derece doğal ve normal bir şey ancak söylemler ciddi biçim de insanları şüpheye düşürüyor ve haliyle doğal ve olması gereken şeylere bile şüpheyle yaklaşıyoruz benzer olayı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de yaşadık, demirtaş ülkenin her kesiminden oy istedi ve propaganda döneminde de söylemleri bu şekildeydi pek çok kişi , aslında mantıklı olan bu adama oy vermek ama .... diyerek oy vermedi ve çok geçmeden şüphelerin de haklı çıktılar, seçimlerden hemen sonra sadece kürt hassasiyetiyle bağdaşan demeçler vermeye başladı. Şu çok açık ki sorunun çözülmesi yıllar alacak ve çözüm üst yapıdan değil alt yapıdan gelecek. Ne kadar çırpınılsa da realite bence bu ne yazık ki.

bu kadar safça cahilce bir düşünce olamaz.Türkler almanyada pazarda gidip alman polisini öldürsünler yada alman okullarını bayraklarını yaksınlar da senin gibilerin iflahını keserler.köpek gibi sınır dışı ederler.

Orada ki Türkler o ülkeleri bölmek istiyor mu?
Bu amedspor bir mesajdır görmesini bilene tabi.
Kompleksli dusunmeye gerek yok. Herseyi oldugu gibi degerlendireceksin. Spor kulubunun ismi hukuka, kamu duzenine vs vs herhangi bir aykiriligi yoksa olay budur.

bu kadar safça cahilce bir düşünce olamaz.Türkler almanyada pazarda gidip alman polisini öldürsünler yada alman okullarını bayraklarını yaksınlar da senin gibilerin iflahını keserler.köpek gibi sınır dışı ederler.
Konu spor kulubu ismiydi, ulkenin guvenligi ve teror meselelerini ayri ayri degerlendirmek lazim.

Ayrica Mayis 2013'te guzide sehrimizi altini ustune getiren, polise, esnafa saldiran guruhu destekleyen onlarca kisi var bu forumda. Emniyetimizin ve yasalarimizin bu konuda cok zayif kaldigi konusuna bende katiliyorum. Benim yasadigim Hollanda'da keza o olaylar cok efektif sekilde bastirilirdi haftalar gecmeden.

Geri
Üst Alt