Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un Yeni Adı Amedspor!

Kompleksli dusunmeye gerek yok. Herseyi oldugu gibi degerlendireceksin. Spor kulubunun ismi hukuka, kamu duzenine vs vs herhangi bir aykiriligi yoksa olay budur.
Başkan Apo Amed'e gelecek Kürdistan'ı kuracağız demişti. Gülten Kışanak

Böyle söylemler olmasa herkes olabilir derdi.
Sen böyle konuşursan insanları kuşkulandırır ve huzursuz edersin.

arkadaşlar kürt tarihi yoktur.osmanlı döneminden başlayan ingiliz ve diger ulkelerin tarih yazma çabalar vardır.tek tarihi eser yoktur urfada bulunan hüyüğe kürt hüyüğü vb gibi sarıldılar ama araştırmacılar Türk höyüğü oldugunu ortaya koydu.ilk olarak 1000 yıl sonra 5000 yıl şimdilerde 12 bin yıldır anadoluda olduklarını idda ediyorlar oysaki Türkler herkes bilirki bizans ile savaşarak bu toprakları ele geçirmiştir.yüzlerde devlet kurulmuş bu topraklarda böyle bir devlet olmaması komiktir.nitekim moldova lihtenştayn gibi ülkeler devlet kurmuştur.1936 da erivan da toplanılarak kürdoloji adı altında bir toplantı yapılmış kürtlere tarihsel bir kimlik verilmeye çalışılmıştır.

Son düzenleme:
Konu spor kulubu ismiydi, ulkenin guvenligi ve teror meselelerini ayri ayri degerlendirmek lazim.

Ayrica Mayis 2013'te guzide sehrimizi altini ustune getiren, polise, esnafa saldiran guruhu destekleyen onlarca kisi var bu forumda. Emniyetimizin ve yasalarimizin bu konuda cok zayif kaldigi konusuna bende katiliyorum. Benim yasadigim Hollanda'da keza o olaylar cok efektif sekilde bastirilirdi haftalar gecmeden.
sen ne diyon arkadaş ne sporu amaç spor falan degil nerden huzursuzluk çıkartalım.sen hollanda askeri eşinin yanına pazarda öldürürsen bırak klube izin vermeyi Türküm dedirtmezler adama.

Konu spor kulubu ismiydi, ulkenin guvenligi ve teror meselelerini ayri ayri degerlendirmek lazim.

Ayrica Mayis 2013'te guzide sehrimizi altini ustune getiren, polise, esnafa saldiran guruhu destekleyen onlarca kisi var bu forumda. Emniyetimizin ve yasalarimizin bu konuda cok zayif kaldigi konusuna bende katiliyorum. Benim yasadigim Hollanda'da keza o olaylar cok efektif sekilde bastirilirdi haftalar gecmeden.

Çok efektif bir yorum olmuş, hollanda'da çok efektif bir polis gücü olduğunu bilmiyordum teşekkürler.

Amacimiz toplu halde futbol oynamak, TÜRK olmayanlari yenmek. Simdi galatasarayda foşik bir klup galiba!! Ama bundan rahatsizlik duymuyorsunuz. Allah icin kurtce ozgurluk diyorsunuz kurtce egitim diyorsunuz kurdistan kurulursa kaciniz gidip orda kurtce egitim goreceksiniz? Yine foşik devlet dediginiz tcde bal kaymakla yasayasacaksiniz. Madem kurtceyi bukadar onemsiyorsunuz desteklsiginiz davanin ulkesinde yasayacaksiniz...

Ne güzel iş ya, sen orta asyadan gelip işgal ederken kahraman Türk ol, Kürt aynı şeyi yapınca terörist olsun..

Farkli durumlar, farkli zamanlar.

Savaslar bitti, devletler kuruldu.

Sana ait olmayan ülkeyi mahsum insanlari öldürerek almaya çalisiyorsan teröristden baska bir sey degilsin.

Bak kardesim turkler anadoluya girdiginde burasi hristiyan cografyasidir buranin muslumanlasmasi ve kalici olmasi bizim donemizdedir egerki sen diyosan turkler gelmesen biz burda vardik ozaman kurtler hristiyandi eakiden cunku bizans hriayiyan olmayan halki kilictan geciyorudu. Ayrica bana bitane kurt mimarisi goster anaeoluda? Bizden once burda olsaydiniz kurmus oldugunuz bir sehir olmaliydi yada bir devlet bizans olmamaliydi. Ne diyeyim daha yahu.

Kürtler Bizansın güçlü olduğu dönemlerde ağırlıklı olarak Ezidi ve Zerdüşttüler. Bu Bizans için bir tehdit teşkil etmiyordu. Fakat müslümanlık
yayılınca tabi kürtlerde müslümanlığa geçiş yaptılar. Bu dönemde Bizans'ın düşüşe geçtiği dönemlerdi.Bizi Hristiyan olmadığımız için kılıçtan geçiren Bizans değil aksine Müslümanlığı seçmemiz için kılıçtan geçiren araplardır.

Sen silah zoruyla zorbalık yaparak devlet kurmuşsun Türk toprağı diyorsun, onlar da silah zoruyla senin yaptığın gibi almaya çalışıyor. Törörüst, bölücü diye ağlamayacaksın o zaman. Ne güzel iş ya, sen orta asyadan gelip işgal ederken kahraman Türk ol, Kürt aynı şeyi yapınca terörist olsun.
O zamanlar savaş dönemleriydi çok bilmiş akıllı arkadaşım.

ak partiyi aldınız arkanıza ilerliyorsunuz ama bu işin bir dönüşü olacak elbet.
Biz daha son sözümüzü söylemedik.

40 bin kişiyi öldürmüş bir terörist grubu destekleyici haklı çıkartacak mesajlar atmaya çalışıyorsun.
Yasin Börü(kürt) gibi masum bir kardeşimizi IŞİD'i bile aratacak şekilde katleden bir hayvan ordusunu kahraman da yaptın ya ne diyeyim artık.

Sen silah zoruyla zorbalık yaparak devlet kurmuşsun Türk toprağı diyorsun, onlar da silah zoruyla senin yaptığın gibi almaya çalışıyor. Törörüst, bölücü diye ağlamayacaksın o zaman. Ne güzel iş ya, sen orta asyadan gelip işgal ederken kahraman Türk ol, Kürt aynı şeyi yapınca terörist olsun. İşi sidik yarıştırmaya, toprak mücadelesi vermeye çevireceksen niye savaşıyorlar diye ağlamayacaksın.
Türkler orta asya'dan gelip bizanslı subayları pazarda arkadan hançerleyerek kurmadı devletleri. Senin gibi adamlar kürt siyasetine hakim olursa o zaman görürsün savaş neymiş, nasıl yapılırmış o gün gelirse çok ağlarsın ama iş işten geçer, eninde sonunda senin gibilere rağmen barış tesis edilecek

Turk dediginiz nedir, Kurt dediginiz nedir? Sadece insanlarin zihinlerinde yer alan bos bos kavramlarla kendinizi tanimlayinca basiniz goge mi eriyor merak ediyorum dogrusu. Sadece evrimsel surecin parcasisiniz kardesim, dunyadan aldiginiz ve bugun "vucudum" zannettiginiz butun atomlari aynen iade edeceksiniz, bu sebeple hayatiniza 2 kurus farkindalik getirin derim. Sukuneti kendinizi bir sey olarak tanimlayinca bulacaginizi saniyorsaniz sadece tebessum ediyorum.

icinizdeki cehaleti ve bundan tureyen nefreti bir zahmed yok ediniz, amen.

Sen silah zoruyla zorbalık yaparak devlet kurmuşsun Türk toprağı diyorsun, onlar da silah zoruyla senin yaptığın gibi almaya çalışıyor. Törörüst, bölücü diye ağlamayacaksın o zaman. Ne güzel iş ya, sen orta asyadan gelip işgal ederken kahraman Türk ol, Kürt aynı şeyi yapınca terörist olsun. İşi sidik yarıştırmaya, toprak mücadelesi vermeye çevireceksen niye savaşıyorlar diye ağlamayacaksın.
sen 2-3 sayfa önce Türk ayagına ben kürt değilim Türküm demiyormuydun:)))Türk halkı devleti zorbalık yapmak istese 1000 lerce uçagıyla tankıyla acaba kaç dakikada bölgeyi temizler.bizim sorunumuz her kürdün pkk lı olmadıgını bilmemiz.bitlisli bingölllü insanlar da şehit düşüyor.sabah asker abeyy diyen akşam aynı askere kurşun sıkıyor.Allah aşkına molotofla mı havai fişekle mi devlet kuracaklar.idda ediyorum 3-5 bölge haricinde ilk olarak bu devlete kürtler karşı çıkar.

suan ortacagda degiliziz aydinlik cagindayiz eski cagda savasanlar ayakta kalirdi. Tabi 1000 sene geriden gelen bir guruh anlayamaz bunu.

Kürtler Bizansın güçlü olduğu dönemlerde ağırlıklı olarak Ezidi ve Zerdüşttüler. Bu Bizans için bir tehdit teşkil etmiyordu. Fakat müslümanlık
yayılınca tabi kürtlerde müslümanlığa geçiş yaptılar. Bu dönemde Bizans'ın düşüşe geçtiği dönemlerdi.Bizi Hristiyan olmadığımız için kılıçtan geçiren Bizans değil aksine Müslümanlığı seçmemiz için kılıçtan geçiren araplardır.

jesus crisus bunu bgendi:D ozaman haklarinizi gidin araplardan isteyin az oyede dovrim yapin hewaller.

Turk dediginiz nedir, Kurt dediginiz nedir? Sadece insanlarin zihinlerinde yer alan bos bos kavramlarla kendinizi tanimlayinca basiniz goge mi eriyor merak ediyorum dogrusu. Sadece evrimsel surecin parcasisiniz kardesim, dunyadan aldiginiz ve bugun "vucudum" zannettiginiz butun atomlari aynen iade edeceksiniz, bu sebeple hayatiniza 2 kurus farkindalik getirin derim. Sukuneti kendinizi bir sey olarak tanimlayinca bulacaginizi saniyorsaniz sadece tebessum ediyorum.

Humanist sevgi pitircigi cnm benim yha xD

Maalesef evrimsel sürecin en büyük gelişim kaynağı savaş ve zorluklar ve biz bu dönemi çoook uzun bir süredir yaşamamıza rağmen henüz
gerçekle yüzleşmeye vakit bulamıyoruz.

Vandallarin, teroristlerin kamu duzenini ortadan kaldirma tesebbuslerini bolunme tehlikesi olarak algilayan vatandaslarimizda maalesef ozguven eksikligi var. Spor kulubu isminde bolunme tehlikesi arayan vatandaslarimizda ozguven eksiligi var. Adamin evinden, ailesinden ogrendigi dili sokakta konusmaya serbestlik getirilirken bile bolunme tehlikesi arayan vatandaslarda ozguven eksiligi var.

Guvenlik, ozgurluk bunlar farkli farkli konular. Biraz sagduyulu, biraz rahat ve genis dusunun.

Reis haklısında dünya böyle bir yer değil malesef.
Hasta ruhlu adamlar yönetiyor dünyayı normal bir dünyada değiliz malesef bu kadar hümanistlik ters etki yapıyor dünyada :D

Geri
Üst Alt