Onur Arslan
10 Numara!
- 4 Ağustos 2010
- 11.741
- 483
- 1.548
hahahaha yemin ederim böyle birşey olduğunu bilmiyordum
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
hahahaha yemin ederim böyle birşey olduğunu bilmiyordum
Saklandınız kısmında yatar biraz işin sırrı. Gerilla taktiğiyle yani vurkaç prensibiyle büyük hasar verilmiştir.
![]()
Tong Yabgu
UluKÜRT devletinin en büyük savaşçısıydı.
Youtube yorumlarını analiz ederseniz pkk zihniyeti tarafından tarihin nasıl yazıldığını görebilirsiniz.
Kürt olmayan hükümdar kalmadı bütün tarihi büyükleri devletleri kendilerine nasıl yontabilirler onu düşünüyorlar.
Belge yok ortada hiç bir dünya ülkesinde de böyle belgeler mevcut değil.
Sadece kulaktan duyma boş laflar.
Ya tamam kimse yokken siz vardınızTürkiye neye göre senin anavatanın? senin anavatanın orta asya değil mi, anadoluya sonradan gelmedin mi? Sen anadoluya geldiğinde Kürtler zaten vardı, git biraz tarih araştır. Selçuklular tarlada mı yetiştirdi Kürtleri, Kürtler yüzlerce yıldır Mezopotamya'da yaşıyor.
Türkiye neye göre senin anavatanın? senin anavatanın orta asya değil mi, anadoluya sonradan gelmedin mi? Sen anadoluya geldiğinde Kürtler zaten vardı, git biraz tarih araştır. Selçuklular tarlada mı yetiştirdi Kürtleri, Kürtler yüzlerce yıldır Mezopotamya'da yaşıyor.
Yanlış anlama ama zorlama şekilde kürtlere tarih yaratma çabalarını insanlara ''tarih'' diye anlatmamak gerekir, kardukluların kürt olduğuna dair en ufak bir bilimsel(dilbilimsel) veri yok. Kürtler yoktur falan demiyorum yanlış anlaşılmasın.Kürtler her zaman savaşçı bir millet olmuştur dağlık coğrafyasını korumayı iyi bilmişlerdir. O dönemler İskender günümüz İranına saldırı halindeydi ve geçiş güzergahı Kürdistan bölgesi üzerindeydi. Gerilla taktiğini çok iyi uygulayan Kürtler yani o zamanki Karduklular kavmi
İskenderin geri çekilmesine sebep olmuştur.Ksenefonenin 'onbinlerin dönüşünü' inceleyebilirsin.
Kürtler (Kürtçe: Kurd, کورد), Orta Doğu'nun yerlilerinden olup doğuda Zagros Dağları'ndan batıda Toros Dağları'na, güneydeHemrin Dağları'ndan kuzeyde Kars-Erzurum platolarına kadar uzanan, Kürdistan adıyla da anılan coğrafi bölgede yoğun şekilde yaşayan tahminen yaklaşık 20–25[SUP][14][/SUP] veya 20–30[SUP][15][/SUP] milyon nüfusa sahip bir İran halkıdır.
bir de şöyle bir görüş var..
« Dağların yüksek kısımlarında, tepelerde yaz kış erimeyen karlar vardı. Güneş açınca üzerleri buzlaşan camsı parlak bir tabaka ile örtülürdü karın yüzü. Üstü sert altı yumuşak olurdu. Bu karın üstünde yürününce, ayağın bastığı yer içeriye çöker, 'kırt-kürt' diye ses çıkarırdı. Doğulu Türkmenlere, Kürt denmesinin nedeni buydu. Bölücülerin Kürt dedikleri, yüksek yaylalarda, karlık bölgelerde yaşayan Türklerin karda yürürken ayaklarından çıkardıkları sesin adıydı aslında. »
yani.. bi tarafınızdan millet uydurmayın..
Ak partililer sağolsun hala padişahım çok yaşa demeye devam ediyorlar.Ben hicbirsey demiyorum artik. Takip de etmiyorum aslinda. Almanya´da yasiyorum ben.
Türkiye´dekiler memnunsa, ki her secimde memnun olduklarini gösteriyorlar, ne halleri varsa görsünler.
Baska diyecek de birsey yok. Bunlari böyle simartan, azdiran ben degilim.
Yanlış anlama ama zorlama şekilde kürtlere tarih yaratma çabalarını insanlara ''tarih'' diye anlatmamak gerekir, kardukluların kürt olduğuna dair en ufak bir bilimsel(dilbilimsel) veri yok. Kürtler yoktur falan demiyorum yanlış anlaşılmasın.
Kılıç hakkına göre bizim anavatınımız oluyor, bizim binlerce yıl yaşadığımız yere de şuan rusya federasyonu deniyor ne yapalım yani.Türkiye neye göre senin anavatanın? senin anavatanın orta asya değil mi, anadoluya sonradan gelmedin mi? Sen anadoluya geldiğinde Kürtler zaten vardı, git biraz tarih araştır. Selçuklular tarlada mı yetiştirdi Kürtleri, Kürtler yüzlerce yıldır Mezopotamya'da yaşıyor.
Abi kimse yoklar demiyor ama ısrarla uydurma kulaktan dolma bilgilerle kendilerine devasa tarih yaratmaya çalışıyorlar.Yanlış anlama ama zorlama şekilde kürtlere tarih yaratma çabalarını insanlara ''tarih'' diye anlatmamak gerekir, kardukluların kürt olduğuna dair en ufak bir bilimsel(dilbilimsel) veri yok. Kürtler yoktur falan demiyorum yanlış anlaşılmasın.
Osmanlı topraklarından ayrılan bütün ülkeleri de geri isteyelim o zamanKılıç hakkına göre bizim anavatınımız oluyor, bizim binlerce yıl yaşadığımız yere de şuan rusya federasyonu deniyor ne yapalım yani.
Orasını anladım lakin buradan kardukluların kürt olduğuna dair bir çıkarımda bulunulmaz, dilbilimsel veri gerekir böyle iddialı tezler için. Ayrıca sana demiyorum ama genel olarak kürtlere böyle şeyler söylendiğin de sanki kendilerine hakaret ediliyormuş gibi bir hisse bürünüyorlar inan böyle bir niyetim yok.Ksenofon'un Anabasis adlı eserinde Kürtler ve ülkelerini bahsederken sık sık Karduklular ve ülkeleri şeklinde binevi eşanlamı kullanıyor.
Yaşadığı yıllar M.Ö 400-300 arası. Bıraktığı eserler yeterince eski.
Kılıç hakkına göre bizim anavatınımız oluyor, bizim binlerce yıl yaşadığımız yere de şuan rusya federasyonu deniyor ne yapalım yani.
Dilbilimcilerin kanıtladığı bir şey hocam burdaki bazı cahillerle tarışmamak için pek müdahil olmuyorum yalnız Kürtlere ait yazılı bir çok eser ve tablet var. Öğretilen tarihin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu aklı çalışan bir insan ayırt edebilir. Abbasi döneminin ünlü tarihçisi İbnül Vahşiyyenin bile mezopotamyada bulduğu orijinal Kürtçe yazılmış tabletler mevcut binlerce örnek verebilirim. Ayrıca Karduk-Ekrad-El Ekrad gibi terimler Kürtler için kullanılmış terimler ispatlı.Orasını anladım lakin buradan kardukluların kürt olduğuna dair bir çıkarımda bulunulmaz, dilbilimsel veri gerekir böyle iddialı tezler için. Ayrıca sana demiyorum ama genel olarak kürtlere böyle şeyler söylendiğin de sanki kendilerine hakaret ediliyormuş gibi bir hisse bürünüyorlar inan böyle bir niyetim yok.