Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un Yeni Adı Amedspor!

Kürtlerin tarihinin bilinmemesi çok normal.Çünkü yakın tarihe kadar kürtlerin ortaya çıkış nedeni olarak: Doğuda yaşayan vatandaşlar
kara basınca çıkan kart-kurt sesinden dolayı kendilerine kürt demişlerdir diyenlerde vardı bir zamanlar. Çok ciddiyim kendi babama komutanın anlattığı kürtlerin çıkış hikayesidir bu.

wrB3cYFb.jpeg

Tong Yabgu

UluKÜRT devletinin en büyük savaşçısıydı.

Youtube yorumlarını analiz ederseniz pkk zihniyeti tarafından tarihin nasıl yazıldığını görebilirsiniz.
Kürt olmayan hükümdar kalmadı bütün tarihi büyükleri devletleri kendilerine nasıl yontabilirler onu düşünüyorlar.

Belge yok ortada hiç bir dünya ülkesinde de böyle belgeler mevcut değil.
Sadece kulaktan duyma boş laflar.

wrB3cYFb.jpeg

Tong Yabgu

UluKÜRT devletinin en büyük savaşçısıydı.

Youtube yorumlarını analiz ederseniz pkk zihniyeti tarafından tarihin nasıl yazıldığını görebilirsiniz.
Kürt olmayan hükümdar kalmadı bütün tarihi büyükleri devletleri kendilerine nasıl yontabilirler onu düşünüyorlar.

Belge yok ortada hiç bir dünya ülkesinde de böyle belgeler mevcut değil.
Sadece kulaktan duyma boş laflar.

cengiz han da öyle yoksa cengiz isminde moğol ismimi olur? eee cengiz moğol ismiyse cengiz kurtoğlu moğol mu bırakın abi bu işleri yemiyo halk artık yemiyo!

Cizre-Göztepe maçında okunan İstiklal Marşını ıslıklayan taraftarın takımının "Türkiye Kupası'nda ne işi var diyince faşist oluyorsun.

Türkiye neye göre senin anavatanın? senin anavatanın orta asya değil mi, anadoluya sonradan gelmedin mi? Sen anadoluya geldiğinde Kürtler zaten vardı, git biraz tarih araştır. Selçuklular tarlada mı yetiştirdi Kürtleri, Kürtler yüzlerce yıldır Mezopotamya'da yaşıyor.
Ya tamam kimse yokken siz vardınız :D
Aslında bizde kürdüz çaktırmıyoruz

Ben hicbirsey demiyorum artik. Takip de etmiyorum aslinda. Almanya´da yasiyorum ben.

Türkiye´dekiler memnunsa, ki her secimde memnun olduklarini gösteriyorlar, ne halleri varsa görsünler.

Baska diyecek de birsey yok. Bunlari böyle simartan, azdiran ben degilim.

Türkiye neye göre senin anavatanın? senin anavatanın orta asya değil mi, anadoluya sonradan gelmedin mi? Sen anadoluya geldiğinde Kürtler zaten vardı, git biraz tarih araştır. Selçuklular tarlada mı yetiştirdi Kürtleri, Kürtler yüzlerce yıldır Mezopotamya'da yaşıyor.

Türkler Geldiğinde Kürtler Anadolu'da Değildi (Tufan Gündüz) - YouTube

Türkler Varken Kürtler Yoktu Anadoluda - YouTube

Burasi bizansindi ve biz turkler bir bedel odeyipz aldi burasini atalarim 1000 yildir yonetiyor bu cografyayi turkler disinda hic bir halk bukadar uzun sure hakim olamadi siyasi diplomatik olarak bizim anavatan demeye hakkimiz vardir. Ayrica anadolunun yerli halki yoktur buranin en eski kadim halko binlerce yil once kinisi yunan kimisi araplarin atasi akadlar tarafindan ortaliktan kaldirildi. Sonrasinda yunan,pers,arap egemenliginde dondu en sonunda biz geldik agirlimizi koyduk o yuzden bizim SOZ SOYLEMEYE HAKKIMIZ VARDIR!

Kürtler her zaman savaşçı bir millet olmuştur dağlık coğrafyasını korumayı iyi bilmişlerdir. O dönemler İskender günümüz İranına saldırı halindeydi ve geçiş güzergahı Kürdistan bölgesi üzerindeydi. Gerilla taktiğini çok iyi uygulayan Kürtler yani o zamanki Karduklular kavmi
İskenderin geri çekilmesine sebep olmuştur.Ksenefonenin 'onbinlerin dönüşünü' inceleyebilirsin.
Yanlış anlama ama zorlama şekilde kürtlere tarih yaratma çabalarını insanlara ''tarih'' diye anlatmamak gerekir, kardukluların kürt olduğuna dair en ufak bir bilimsel(dilbilimsel) veri yok. Kürtler yoktur falan demiyorum yanlış anlaşılmasın.

Ha sen böyle dedin diye bütün bir milliyeti ortadan kaldırdın yani. :)

Velev ki yazdıkların doğru diyelim, değil de hadi yine 30 sene öncede kalmış zihniyetin argümanlarına döndük... Yine bir şey ifade etmez. Niye? Çünkü kendini o milliyete ait hisseden, ülkemizde ve dünyanın çeşitli yerlerinde milyonlarca insan var. Hepsine tek tek gidip siz aslında yoksunuz mu diyeceksin...

Kürtler (Kürtçe: Kurd, کورد), Orta Doğu'nun yerlilerinden olup doğuda Zagros Dağları'ndan batıda Toros Dağları'na, güneydeHemrin Dağları'ndan kuzeyde Kars-Erzurum platolarına kadar uzanan, Kürdistan adıyla da anılan coğrafi bölgede yoğun şekilde yaşayan tahminen yaklaşık 20–25[SUP][14][/SUP] veya 20–30[SUP][15][/SUP] milyon nüfusa sahip bir İran halkıdır.

bir de şöyle bir görüş var..

« Dağların yüksek kısımlarında, tepelerde yaz kış erimeyen karlar vardı. Güneş açınca üzerleri buzlaşan camsı parlak bir tabaka ile örtülürdü karın yüzü. Üstü sert altı yumuşak olurdu. Bu karın üstünde yürününce, ayağın bastığı yer içeriye çöker, 'kırt-kürt' diye ses çıkarırdı. Doğulu Türkmenlere, Kürt denmesinin nedeni buydu. Bölücülerin Kürt dedikleri, yüksek yaylalarda, karlık bölgelerde yaşayan Türklerin karda yürürken ayaklarından çıkardıkları sesin adıydı aslında. »

yani.. bi tarafınızdan millet uydurmayın..

Ben hicbirsey demiyorum artik. Takip de etmiyorum aslinda. Almanya´da yasiyorum ben.

Türkiye´dekiler memnunsa, ki her secimde memnun olduklarini gösteriyorlar, ne halleri varsa görsünler.

Baska diyecek de birsey yok. Bunlari böyle simartan, azdiran ben degilim.
Ak partililer sağolsun hala padişahım çok yaşa demeye devam ediyorlar.

Facebook sayfasında yapılan açılışlarda başbakanı yalamaya devam ediyorlar şehit olmuş vatan elden gidiyormuş umurlarında bile değil.

Yanlış anlama ama zorlama şekilde kürtlere tarih yaratma çabalarını insanlara ''tarih'' diye anlatmamak gerekir, kardukluların kürt olduğuna dair en ufak bir bilimsel(dilbilimsel) veri yok. Kürtler yoktur falan demiyorum yanlış anlaşılmasın.

Ksenofon'un Anabasis adlı eserinde Kürtler ve ülkelerini bahsederken sık sık Karduklular ve ülkeleri şeklinde binevi eşanlamı kullanıyor.
Yaşadığı yıllar M.Ö 400-300 arası. Bıraktığı eserler yeterince eski.

Kılıç hakkına göre bizim anavatınımız oluyor, bizim binlerce yıl yaşadığımız yere de şuan rusya federasyonu deniyor ne yapalım yani.

Abi kimse yoklar demiyor ama ısrarla uydurma kulaktan dolma bilgilerle kendilerine devasa tarih yaratmaya çalışıyorlar.
Çok komik bir çaba bence.
Böyle söyleyince de faşist diyorlar :D

Kılıç hakkına göre bizim anavatınımız oluyor, bizim binlerce yıl yaşadığımız yere de şuan rusya federasyonu deniyor ne yapalım yani.
Osmanlı topraklarından ayrılan bütün ülkeleri de geri isteyelim o zaman :D
Mantığa bak ilk kurduğumuz devlet orta asya da diye oraya mı gidelim yani.

Türkleri orta asyaya sürme mantığı da 100-150 yıl önce emperyalistlerin arzusuydu.
pkk'lılar da hep aynı şeyleri söylüyorlar eee abilerinden alıyorlar tüyoları.
Gün gelir bugün yanınızda olan emperyalistler ve siyonistler size zulm eder o zaman size yardım edecek kimse bulamazsınız.
Kendi düşen ağlamaz.

Ksenofon'un Anabasis adlı eserinde Kürtler ve ülkelerini bahsederken sık sık Karduklular ve ülkeleri şeklinde binevi eşanlamı kullanıyor.
Yaşadığı yıllar M.Ö 400-300 arası. Bıraktığı eserler yeterince eski.
Orasını anladım lakin buradan kardukluların kürt olduğuna dair bir çıkarımda bulunulmaz, dilbilimsel veri gerekir böyle iddialı tezler için. Ayrıca sana demiyorum ama genel olarak kürtlere böyle şeyler söylendiğin de sanki kendilerine hakaret ediliyormuş gibi bir hisse bürünüyorlar inan böyle bir niyetim yok.

Mesela basit bir örnek vereyim, malum 300 efsanesi heredot anlatılarına dayanır ve pers ordusunun 2 milyon küsür askerden oluştuğunu iddia eder, bunun gerçek olmadığı açıktır, sırf heredot yazdı diye aklı,mantığı ve bilimi bir kenara koyup doğru mu kabul edecez.

Son düzenleme:

Sorun şurda yakın tarihe baktığımız zaman meşhur Sultan Süleyman bile Kürdistan ifadesini kullanıyor. Muhteşem Yüzyılda sansürlenen Fransız kralına mektubunun orjinalinde mevcuttur.Kendisine bağlı olan birçok eyaletleri/beylikleri sayarken aynı kelimeyi kullanıyor. Cumhuriyet döneminden itibaren kullanılması yasaklandığı için nesilden nesile uydurma olarak bilinmiş.

Orasını anladım lakin buradan kardukluların kürt olduğuna dair bir çıkarımda bulunulmaz, dilbilimsel veri gerekir böyle iddialı tezler için. Ayrıca sana demiyorum ama genel olarak kürtlere böyle şeyler söylendiğin de sanki kendilerine hakaret ediliyormuş gibi bir hisse bürünüyorlar inan böyle bir niyetim yok.
Dilbilimcilerin kanıtladığı bir şey hocam burdaki bazı cahillerle tarışmamak için pek müdahil olmuyorum yalnız Kürtlere ait yazılı bir çok eser ve tablet var. Öğretilen tarihin ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğunu aklı çalışan bir insan ayırt edebilir. Abbasi döneminin ünlü tarihçisi İbnül Vahşiyyenin bile mezopotamyada bulduğu orijinal Kürtçe yazılmış tabletler mevcut binlerce örnek verebilirim. Ayrıca Karduk-Ekrad-El Ekrad gibi terimler Kürtler için kullanılmış terimler ispatlı.
İşin komiği utanmasak burda Kürtlerin varlığını tartışacağız.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt