Netflix kore dizisi 4.5
Bir ihtimal daha var 6
Dizide mekan oynatıyor. Şirin yerdi ( Urla) Sıkan, salya sümük sahneler yoktu. Ileri sarma gereği duymadan izledim.
Esra Bilgiç de kim diye ekşiye baktım ve orada herkes Türkan Şoray ve Monica Belluci'ye benzetmiş ama benim ilk aklıma gelin Necla Nazır sonra Gülşen Bubikoğlu sonra ikisinin sentezi gibiydi. Hatta sesini radyodan duysan 70'lerden bir film dersin. Çok güzel bir kadınmış.

Kore dizisi de aslında 6 olurmuş ama Hintlilere özenme çabalarına son versinler. Adam ya ölsün ya da bıçak darbesi, kurşun darbesi filan almasın.
En sevdiğim yanı dizide kadın yoktu. Erkekler kendi aralarında hızlıca hallettiler.

Untamed izledim. Galiba yarın biter.
Action filan yok.
Gizem + doğa + çirkin kadınlar

Broadchurch
Küçük bir kasabada bir çocuğun ölümü sonrası açığa çıkan sırlar. Güçlü oyunculuk ve atmosfer. Beklediğimden iyiydi
The Fall
Bir seri katili ve onu takip eden dedektifi anlatıyor. Gillian Anderson harikalar yaratıyor.

Çok çok iyiydi ,jamie dorman da efso oynamıl

Dept Q
İskoç yada irlanda yine o taraflardan ,yine iyiydi
Son zamanlardaki polisiye dizilerim

İnstitut ,stephen king uyarlama ilk bölüm şans verilir ilerliyor

The Rookie

Dizinin baş karakteri eğlenceli bir tip, dizi de çerezlik gidiyor ama oyunculuktur, diyalogdur yerlerde sürünüyor. Abd'de son 25 yılda çıkan dizilerin çoğu tek kalıptan çıkmış gibi, eşitlik, adalet, demokrasi vurgusu, bitmek bilmeyen lgbt muhabbeti... Bir de üstüne çok kötü dövüş sahneleri vs. Neden böyle yapıyorlar anlamıyorum.

Dizide şöyle bir ortam var: Los Angeles'ta geçiyor. Memleketin %80'i zincirlik deli. Ne vardan anlıyorlar, ne yoktan anlıyorlar, ne kanun kural tanıyorlar acayip bir ortam. Halkın %70'i boş zamanlarında dışarıda polis avlayarak zaman geçiriyor. Adamın karşısında 50 tane polis var, Allah ne verdiyse selam sabah yok boşaltmaya başlıyor şarjörü. Makineli tüfekle falan polisleri yaylım ateşine tutan manyaklar var. Trafikte manyağın biri arabadan inip rastgele ateş edip kavga ettiği herif yerine hiç alakası olmayan bir kadını öldürüyor. Püh yanlışlıkla yaptım falan diyor. Bütün bunları neden yapıyorlar, yakalandıktan sonra g.tlerinden alınacak kan miktarı neden umurlarında değil bilemiyorsun. Polis ateşinde dart tahtasına dönmen de cabası tabii.

Orange Is New Black Nasıl? Vis a Vis sonrası ilaç kıvamında gider mi? İzleyen arkadaşlarımın yorumlarını ivedilikle rica ediyorum: öncesinde de Wentworth , Prison Break izlenmiştir.

Full Metal Alchemist Brotherhood izlememiştim, başladım birkaç gündür baya iyi.

Sağlam sitcom dizi önerisine açığım ( yenilerden)
October faction mı action mı diye dizi var. Tavsiye etmiyorum.

Çerezlık kıvamda, vakit geçirmek için güzel.

Geri
Üst Alt