donald trump

Çok garip bir seçim dönemi yaşandı, adeta istihbarat savaşları oldu. Kasetler, dökümanlar havada uçuştu... Reagan'dan bugüne devam eden 2 dönem geleneği devam etmiş oldu, adaylar belli değilken kesin cumhuriyetçiler kazanır demiştim lakin Trump'ın adaylığı kesinleşince 2 dönem geleneği sonlanır diyordum, öyle olmadı.

Trump yönetimi ne yapar ne eder bilinmez, bunları konuşmak için çok erken ocak'ı bekleyip kadrosunu görmek lazım. Emin olduğum tek bir şey var o da uzlaşmacı/barışçıl söylemlerinin aksine, bu dönemin dünya açısından epey kanlı geçeceği.

Trump'ın Bush ailesinde olduğu gibi Suud ailesiyle yakın ilişkileri var, bu ilişki başkanlığına nasıl yansıyacak bekleyip göreceğiz.

Uzun lafın kısası çok seri bir şekilde çark edişine şahitlik edeceğiz. Özellikle Nato konusunda.

Son düzenleme:
Çok garip bir seçim dönemi yaşandı, adeta istihbarat savaşları oldu. Kasetler, dökümanlar havada uçuştu... Reagan'dan bugüne devam eden 2 dönem geleneği devam etmiş oldu, adaylar belli değilken kesin cumhuriyetçiler kazanır demiştim lakin Trump'ın adaylığı kesinleşince 2 dönem geleneği sonlanır diyordum, öyle olmadı.

Trump yönetimi ne yapar ne eder bilinmez, bunları konuşmak için çok erken ocak'ı bekleyip kadrosunu görmek lazım. Emin olduğum tek bir şey var o da uzlaşmacı/barışçıl söylemlerinin aksine, bu dönemin dünya açısından epey kanlı geçeceği.

Trump'ın Bush ailesinde olduğu gibi Suud ailesiyle yakın ilişkileri var, bu ilişki başkanlığına nasıl yansıyacak bekleyip göreceğiz.

Uzun lafın kısası çok seri bir şekilde çark edişine şahitlik edeceğiz. Özellikle Nato konusunda.

Yanlışın var. suudlarla arası iyi olan clinton'du.suudlar ve katarlılar clinton vakfına milyonlarca dolar bağış yollamış seçim için wikileaks yayınlamıştı.trump suudlara çok mesafeli hatta suriye'deki cihatcıların sponsoru diye bozuk atıyordu.

Yanlışın var. suudlarla arası iyi olan clinton'du.suudlar ve katarlılar clinton vakfına milyonlarca dolar bağış yollamış seçim için wikileaks yayınlamıştı.trump suudlara çok mesafeli hatta suriye'deki cihatcıların sponsoru diye bozuk atıyordu.

Seçim döneminden bahsetmedim, öncesinden bahsettim. Suudlara topyekün mesafeli değil, belirli aile üyelerine mesafeli ki mesafeli olduğu aile üyeleri kralın ölümünden sonra güçlenip söz sahibi olan aile üyeleri.

Seçim dönemi vaatleri hiçbir şey ifade etmiyor açıkçası, medyada dönenler geyikten ibaret.

Suudlara karşı bir operasyon zaten hali hazırda başlamıştı, son aylarda iyice ayyuka çıktı esas merak ettiğim şey Trump sonrası bu operasyonun alacağı hal; şiddeti artacak mı yoksa azalacak mı.

Cumhuriyetçi kadrolar genelde petrol/silah lobisiyle içli dışlı kişilerden oluşur dolayısıyla epey karmaşık bir durum söz konusu.

Yeni First Lady.

melaniatrump_010616douglasfriedman.jpg

konuşmaların hepsi kendi halklarına karşı iyi görünmek için kısaca oy toplamak için

kazanınca her şey değişir

bundan sonra ki seneler Avrupayı pofpoflayıp duran bir Amerika olmayacak,Avrupa fazlasıyla dışlanacak,o iyi

trump-ailesi.jpg

DONALD TRUMP'IN ÖZEL DÜNYASI

– 1977'de evlendiği ilk eşi Çek model Ivana Zelnickova 1991'de boşanma için 2 milyar dolar istedi; 25 milyon dolara razı oldu.
– Bu evlilikten üç çocuğu var: Donald Jr (d: 1977), Ivanka (d: 1981) ve Eric (d: 1984).
– 1993'te aktrist Marla Maples ile evlendi. Tiffany bu evlilikten iki ay önce doğmuştu. 1999'da boşandılar.
– 2005'te Sloven manken Melania Knauss ile evlendi. 2006'da Baron William doğdu.
– Yedi torun sahibi: oğlu Donald Jr'dan; (Kai Madison, Donald John, Tristan Milos, Spencer Frederick ve Chloe Sophia) ve kızı Ivanka'dan; (Arabella Ross ve Joseph Frederick).
– Kızı Ivanka'nın eşi Jared Kushner, Amerikalı Yahudi. Ivanka kocasının dinine geçerek Yael adını aldı.
– Donald Trump kısaca “Donny” denmesini sevmiyor.
– Saçı peruk değil. CNN ekranında Larry King saçını çekerek bunu ispatladı!
– Hastalık derecesinde titiz; sürekli ellerini yıkıyor.
– Spor yapmayı sevmiyor. En hoşlandığı spor golf.
– Babasının “dört adım formülünü” uyguluyor: “İçeri gir, işi yap, işi doğru yap ve dışarı çık.” Yaptığı işlerde en küçük ayrıntılarla ilgileniyor.
– İşkolik; sabah beşte uyanıyor; yedide işinde oluyor.
– İş'te havadan sudan ve evde iş konuşmayı sevmiyor.
– İş yerinden çıkmayı pek sevmiyor; zaten evi de aynı gökdelen içinde.
– Teknolojik aletler kullanmayı sevmiyor. Örneğin, bilgisayar!
– E-mail'in tembel işi olduğunu söylüyor. Hâlâ gazete kesip arşivliyor.
– Sert ve abartılı konuşan yapısı var. Bunu etkileyici buluyor.
– Uzun yolculukları ve tatiller yapmayı sevmiyor.
– Elinden telefon düşmüyor; hep konuşuyor.
– Kadınlara ve erkeklere iltifat etme konusunda usta.
– Duymak istemediği söz şu: “Bu iş olmuyor!”
– Cevap vermek istemediğinde sadece gülüyor.
– İyi yapılan işe “şiir gibi” diyor.
– Kendini eleştirenlere, kızanlara aynı yanıtı veriyor: “Beni kıskanıyorlar, çünkü zenginim.”
– Kimi ticaret görüşmelerinde Diana Ross gibi sanatçı arkadaşlarından yararlanıyor. “Güvenilmez” dediği için Frank Sinatra'dan nefret ediyordu.
– 1990'lı yılların başında iflas edecekti; babasının da desteğiyle zor günleri atlattı.
– Medyadan kaçan patronlardan değil; Playboy dergisi dahil her yere röportaj veriyor. Ona göre teşhirin sonu yok. Dikkat çekmek için gerekirse bedel ödenmeli.
– Negatif reklamların bile değeri olduğunu düşünüyor.
– 1987'den itibaren, “Nasıl Zengin Olunur”, “Tepeye Çıkan Yol”, “Milyarder Gibi Düşün” gibi kitaplar yazıyor. Hepsi en çok satanlar listesinde yer alıyor.
– Fortune dergisinin hep en güçlü işadamları listesinde.
– Forbes dergisinin hep en zenginler listesinde.
– Satış-pazarlama işinde Muhammet Ali'yi örnek aldığını söylüyor. Boks gibi bir sporda “en büyük ben” diye markalaşarak kendini dünyaya pazarlamanın çok güç olduğunu belirtiyor…
Ve Donald Trump'ın…
Dünyanın en kurnaz satıcısı-pazarlamacısı olduğu konusunda herkes hemfikirdir.
Bakalım bu hüneri başkan olmaya yetecek mi?

Abd baskanina gore abd politikasi degismez.

Demokrat obama butun ortadoguda , arap yarimadasinda sozde arap baharini ve mezhep savaslarini baslatan, terorist kurtleri azdirip Turkiyenin bolunmesi icin dugmeye basan serefsizin tekiydi mesela. Sozde demokratti pzvnk.

Bakalim donald duck amca sapkadan basimiza ne belalar cikaracak! :(

Malesef abd bizim toraklarimizi ve ulke yonetim sistemi dahil herseyi degistirmek istiyor!!!

Trump,genel oy sayısında zaman zaman 1.5 milyona varan üstünlüğünü kaybettiği gibi 25 bin de geriye düştü şimdi.Ama eyalete dayalı sistem sayesinde saatler önce başkanlığı garantiledi bile,muhtemelen de daha az oy almasına rağmen başkan seçilen 4. başkan olacak Abd tarihinde.

f3df1ffa56546cfa319a43097f9f13c2.jpg

LG-LS980 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Trump'ın başkanlığı sebebiyle idiocracy filmini izlememiş olanlara önerelim; Idiocracy (2006) - IMDb

Kullanmadığımız beynimiz işlevini yitirebilir, dünya genelinde gidişat bunu gösteriyor ne yazık ki evrim illa ileri yönlü olacak diye bir şey yok :D

Bende Trumpın kazanmasını istemedim ama Clintonın Kurtler ve Ruslar hk. söylediklerini duyunca sonra fikrimi değiştirdim

Trumpın seçilmesi Türkiye için daha iyi oldu

Clinton kazansaydi Kürtlere silah dağıtacaktı ve Ruslara savaşacaktı.
abi ne korktunuz şu kürtlerden yahu dağıtırsa dağıtsın ne olacaktı yani topu topu ne kadar ki anasını satayım

Compare Hillary Clinton and Donald Trump on Foreign Policy

The Russian Military - Council on Foreign Relations

CFR'ye göre yeni başkanın çözmesi veya uğraşması gereken problemlerden bazıları...

Başlıklardan bazıları açık bir şekilde Trump'ın vaadleriyle çelişiyor, yani Trump sorun olarak görmüyor. Peki gerçekten CFR'nin sorun olarak tanımladığı bir şeyi Trump'ın (ABD başkanının) sorun olarak görmemesi mümkün mü ? Bence değil.

Yemin edeceği güne kadar bu başlıkları baya bir özümseteceklerdir hiç şüphesiz.

al birini vur ötekisine ikiside aynı bok olan yine masum müslümanlara olacak ama en azından dürüst açık açık söyledi clinton gibi iki yüzlü değil

Adam müslümanlar Amerika'dan nefret ediyor demiş ve halkı risk altına sokuyor demiş ne var ki bunda yalan mı ? Allahın yobazının biri belki turist diye ülkeye gelip içerde patlatacak nereden bileceksin, ben olsam bende almam adam kendi halkını koruyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Umarım dünya için en hayırlısı neyse o olmuştur. Bu şaklaban bile başkan seçilebiliyor ki varın demokrasinin güzelliğine bakın. Ya bizde öyle mi ?

Geri
Üst Alt