Durduğun Yerde Sallanma Hissi

avcılar, silivri ve tekirdağ tarafında bir sallantı var hadi hayırılısı

Bu depremleri bir ben hissetmiyorum galiba hani bu durumdan şikayetçi değilim ama millette sensör mü var daha resmi veriler düşmeden hemen paylaşımlar filan sanki bu an için bekliyormuş gibi

Bu depremleri bir ben hissetmiyorum galiba hani bu durumdan şikayetçi değilim ama millette sensör mü var daha resmi veriler düşmeden hemen paylaşımlar filan sanki bu an için bekliyormuş gibi
Ben de hiç hissedemiyorum ama duvar sallandı diyen var ya bu sefer baya net olmuş galiba bazı yerlerde.

Bende kolay kolay hissetmem ama bu seferki gerçekten salladı

Fay hattinin ucunda ve bu kadar gergin olmadigini dusundukleri ama uzerinde tartisma olan bir yerde olmus. Depremle o bolgenin fay hattina bakis acisi biraz daha netlesmis. Domino etkisiyle 7.4 buyuklugunde bir deprem bekleniyormus.

arab yarım atası bizi alttan itekledikçe yakamızdan depremi atamayız. bu da imkansız olduğuna göre sağlam yapılar yapmak boynumuz borcudur.

gel gör ki depremi geçtim kendi kendine ayakta duramayan tonla bina var.

esasında bu halk da başına gelen her türlü belayı fazlasıyla hak ediyor bilmem ne oğlu çıkıp da zamanında istanbuldaki evlerin yarısını ben yaptım, malzeme sağladım, deniz kumuyla yaptık dediğinde bu ülkede yer yerinden oynamalıydı. artık millet birbirini enkaz altından toplar yapacak bir şey yok. 7 üzerinde bir depremde, türkiyenin hangi şehrinde olursa olsun ciddi bir nüfus ve üretim kaybı olacaktır. üretimi yerine koyarsınız da nüfusunuzu değil. gölcük depreminden ders alınmadıysa istanbulda deprem olduktan sonra 1 milyon kişi de ölse yine ders alınmaz böyle gider. keza kuzey anadolu hattının üretebileceği deprem şiddeti de 7 ve üzeri. bu kapasite orada da var. yani biz ankaradakiler de aslında rahat olmamalıyız. çerkeş kuzeyinde 7 şiddetinde olacak deprem zaten çerkeşi ve çankırıyı toz duman eder ama ankaranın da yarısını yere serer. özellikle demetevler ve şentepe deprem raporlarında en çok zarar görecek yerler olarak belirlenmişti. demetevlerde 50 tane apartman ayakta kalabilirse şaşırırım ben açıkcası.

istanbul ve ankara 7 ve üzeri şiddetle, merkez üstü olmasa da yüzleşme ihtimali mevcut. izmir de bunlardan farklı değil. orada 7.5 falan görür müyüz bilmiyorum ama 6.8-7 garantisi var. izmir de ayakta duramaz. depremin olası vurabileceği şiddeti biliyoruz geçmişteki örneklerle fakat ne zaman olacağı hakkında bir fikrimiz yok. 1944 çankırı depremi 7.4 olarak kayda geçmişti. yani ankarayı 7 şiddetnde bir depremin vurması olası, bir kere o şiddeti üretmişse bir daha üretme potansiyeli var demektir ve bu, bu şekilde devam eder. ne zaman kırılırsa o zaman deprem olur. biz görmezsek çocuklarımız onlar görmezse torunlarımız mutlak suretle 7 şiddetinde depremler görecek

Geri
Üst Alt