Tepki,eleştiride sıkıntı yok ama adamı yerden yere vuruyorlar. Ellerine geçse linç edecekler öyle böyle tepki yok. Geçen farklı bir konuda yazmıştım reyz, seçimden ziyade zorunluluk var ortada.Ya akp seçilecek ya başkası. Başka seçenek yok işte. O seçeneğide böyle yıpratmak faydadan çok zarar getiriyor.
Olamayacağız zaten üstad, aşağıda büyük resim filan yazmışsın. Böyle muhalifliğie devam et. Rte'nin balkon konuşmasını izlersin ne diyeyim.
82'de ordu eliyle intikam alındıda ne oldu. Solcular asıldı,işkenceye uğradı. Akp'nin ve bir ton cemaatin meşrulaşma yolu açıldı. O zamanda millet diyordu intikam diye şuan acısını biz çekiyoruz.
Tetikçi,hain ne olursa olsun gazeteci. Nagihanı savunmuyorum ama bugün sen iktidara gelecem diyorsan basın özgürlüğünü sağlayacaksın. Ülkede para yok. Avrupa'nın kapısını Nagihan'ı içeri atarak mı çalacaksan yoksa toplumsal barışı sağlıyorum diye mi? Ben ileriyi düşünüyorum, kişisel hırsıma yenik düşsem bende asarım keselim modunda olurum. Bunu kendi dost meclisimizde söyleriz,içimiz rahatlar ama beni temsil edecek adamdan bunu isteyemem. Çünkü bu tavrın yararı olmuyor zararı daha fazla oluyor. Mesele Nagihan gibi satılmışlar değil. İktidar değişecek diyorsan toplumun her kesimine güven aşılamak zorundasın. Benim de zoruma gidiyor hdp veya bu tip olaylar ama sabır diye bir şey var. Ülke şuan güçsüz hiç bir alanda yaptığının sorumluluğunu veremem diyemezsin. Ülkenin toparlamasına kadar ayıya dayı demek zorundayız. Bunu diyince hemen baş üstünde tutacağız anlamında değil yavaş yavaş sindireceksin.
Erdoğan'ın karşısında tek aday var o da İmamoğlu. Diğerleri faso fiso. Onlarda bildiği için tek bu adamın üstüne gidiyorlar. Bugün Kılıçdar ankette bile geçemiyor hadi diğer adaylar neyse. Ama onlarıda seçim zamanı hap gibi yutar Akp, bu kadar basit. Tek yutamadıkları adam bu oldu, adam 2 kez kazandı daha ötesi var mı. 20 yıldır kim uğratabilmiş akp yi böyle yenilgiye.
Adam İstanbul seçiminde Rte+Binali'ye karşı kazandı. İlber gibi yetmez ama evetçilerin olduğu bloğa karşı kazandı.