ekrem imamoğlu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İmamoğlu, "vız gelir tırıs gider" sözleri için özür diledi

"Ben çiftçi çocuğuyum, benden kibir doğmaz. Bu yakıştırmaları yapan arkadaşlardan sadece 'vız gelir tırıs gider' lafından dolayı özür diliyorum"
Yola geldi. Şimdi bu özür samimi mi onu göreceğiz. Takip edeceğiz.

hee yine de akıllı olun cümlesini söylemekte haklı görüyor kendini

Yav şunu da bir idrak edin.
Bu kadın ve kocası her devrin adamı.
Iktidar el değiştirirse bunların demeçleri de değişir.

Zamanında fetoyü yalayan kişiler bunlar.
Rüzgar artık nereden eserse.

Bölgede seviliyormuşmuş. Bir dahaki geziye RTE yi al o zaman ne de olsa rizeli. Sen bu süreç boyunca dik duran, hapse atılan, işsiz kalan gazetecilere de ihanet ettin...

Bunla tepki gelince 200-300 kişiler, vız gelir tırıs giderin alakası ne onu anlamadım

Halk tepki göstermeyecek mi

İktidar napsa tepki göstermeyen halktan ne farkı kalıyor bu durumda
Tepki,eleştiride sıkıntı yok ama adamı yerden yere vuruyorlar. Ellerine geçse linç edecekler öyle böyle tepki yok. Geçen farklı bir konuda yazmıştım reyz, seçimden ziyade zorunluluk var ortada.Ya akp seçilecek ya başkası. Başka seçenek yok işte. O seçeneğide böyle yıpratmak faydadan çok zarar getiriyor.

Bu konuda asla aynı fikirde olamayacağız. Kullanacağın bir sürü gazeteci var. Popüler isim istiyorsanız Hande Fırat derim. Onu al yanına. Ahmet Hakan; evet Ahmet Hakan. Her devrin adamı Ahmet. Ertuğrul Özkök'ü almışsın. Kabul. Ama Nagehan olmaz arkadaşım. Nagehan herhangi biri değil. Hedef gösteren tetikçinin tekidir!
Olamayacağız zaten üstad, aşağıda büyük resim filan yazmışsın. Böyle muhalifliğie devam et. Rte'nin balkon konuşmasını izlersin ne diyeyim.

Sarı akp gitsin laciverti gelsin , aynen. Aklı başında bildiğimiz insanlar bile böyle yorumlar yapıyor , vay halimize. Nagehan'ı iteledik diye seviniyor akpliler aç bak biraz sağa sola. Kimse Nagehan'ı yanında gezdirdi diye oy moy vermez Eko'ya. Sen refahı sağlayana kadar intikam alman gerekenler kuvvetle muhtemel kaçmış olacak. Yıllardır acı çeken milyonlardan utanmıyor musunuz şunları yazarken yahu ? Lan kaç tane vatansever askerin hayatını kararttılar , ülkenin yıllardır inşa ettiği savunma planları Nagehan gibiler yüzünden çalındı. Birazcık size yaşatılanları hatırlayın. İnsanlar ilkeli olmak yerine kaypak olduğu sürece ne düzen değişir ne düzülen değişir. Bu memlekette sözde endişeli yobazlar olduğu kadar bizim gibiler de var kılpayı aldı herif referandumu ne çabuk unuttunuz ? Muhalefetin çoğunluğu Akp'den ayrılan dediğin adamların max alacağı oy %2 , eski ülkücülerin ayrılma sebepleri de zaten belli. Eski ülkücüler zaten muhalifti kim onlar yargılansın diyor ? Çok yanlış okuyorsun durumu. Bu kafayla sizin inisiyatif alarak oyunuzla getirdiğiniz , makam sahibi yaptığınız adamlardan posta yemeye devam edersiniz.
82'de ordu eliyle intikam alındıda ne oldu. Solcular asıldı,işkenceye uğradı. Akp'nin ve bir ton cemaatin meşrulaşma yolu açıldı. O zamanda millet diyordu intikam diye şuan acısını biz çekiyoruz.

Tetikçi,hain ne olursa olsun gazeteci. Nagihanı savunmuyorum ama bugün sen iktidara gelecem diyorsan basın özgürlüğünü sağlayacaksın. Ülkede para yok. Avrupa'nın kapısını Nagihan'ı içeri atarak mı çalacaksan yoksa toplumsal barışı sağlıyorum diye mi? Ben ileriyi düşünüyorum, kişisel hırsıma yenik düşsem bende asarım keselim modunda olurum. Bunu kendi dost meclisimizde söyleriz,içimiz rahatlar ama beni temsil edecek adamdan bunu isteyemem. Çünkü bu tavrın yararı olmuyor zararı daha fazla oluyor. Mesele Nagihan gibi satılmışlar değil. İktidar değişecek diyorsan toplumun her kesimine güven aşılamak zorundasın. Benim de zoruma gidiyor hdp veya bu tip olaylar ama sabır diye bir şey var. Ülke şuan güçsüz hiç bir alanda yaptığının sorumluluğunu veremem diyemezsin. Ülkenin toparlamasına kadar ayıya dayı demek zorundayız. Bunu diyince hemen baş üstünde tutacağız anlamında değil yavaş yavaş sindireceksin.

Erdoğan'ın karşısında tek aday var o da İmamoğlu. Diğerleri faso fiso. Onlarda bildiği için tek bu adamın üstüne gidiyorlar. Bugün Kılıçdar ankette bile geçemiyor hadi diğer adaylar neyse. Ama onlarıda seçim zamanı hap gibi yutar Akp, bu kadar basit. Tek yutamadıkları adam bu oldu, adam 2 kez kazandı daha ötesi var mı. 20 yıldır kim uğratabilmiş akp yi böyle yenilgiye.

Adam İstanbul seçiminde Rte+Binali'ye karşı kazandı. İlber gibi yetmez ama evetçilerin olduğu bloğa karşı kazandı.

nagehanla gittigi icin özür dilemesi gerekirdi. benim için degil zaten bu adam cem özdemirle cengiz inşaatla falanda görüştü asla güvenmem ama seni belki kazanabilirdi
Beni kazandı demiyorum. Özür diledi. Nagehan'ı aldım diye özür dilerim demesi imkansız zaten. Böyle bir şey beklemiyoruz. Şimdiden sonra attığı adımlara dikkat edecek. Dostlarına yanındakilere dikkat edecek.

Ekremin yanlislarini soyleyemeyeceksek erdoganin gotunun kiliyiz diyen kadindan ne farkimiz kalir? Dunku olay tepki gormeseydi yanlis oldugunu anlamasaydi bu adam belki daha da bokunu cikaracakti. Dizginlemesi gerekenler bizleriz siyasileri. Dun gerekli dersi aldi ekrem bence, nagihanin falan ne kadar rezil bi karar oldugunu umarim gormustur.

Olur da millet ittifaki secimi kazanirsa ilk gun kutlama mutlama 2. Gun en buyuk muhalefet biz olmaliyiz ki boyle rezillikleri bir daha yasamayalim

Tepki,eleştiride sıkıntı yok ama adamı yerden yere vuruyorlar. Ellerine geçse linç edecekler öyle böyle tepki yok. Geçen farklı bir konuda yazmıştım reyz, seçimden ziyade zorunluluk var ortada.Ya akp seçilecek ya başkası. Başka seçenek yok işte. O seçeneğide böyle yıpratmak faydadan çok zarar getiriyor.

Olamayacağız zaten üstad, aşağıda büyük resim filan yazmışsın. Böyle muhalifliğie devam et. Rte'nin balkon konuşmasını izlersin ne diyeyim.

82'de ordu eliyle intikam alındıda ne oldu. Solcular asıldı,işkenceye uğradı. Akp'nin ve bir ton cemaatin meşrulaşma yolu açıldı. O zamanda millet diyordu intikam diye şuan acısını biz çekiyoruz.

Tetikçi,hain ne olursa olsun gazeteci. Nagihanı savunmuyorum ama bugün sen iktidara gelecem diyorsan basın özgürlüğünü sağlayacaksın. Ülkede para yok. Avrupa'nın kapısını Nagihan'ı içeri atarak mı çalacaksan yoksa toplumsal barışı sağlıyorum diye mi? Ben ileriyi düşünüyorum, kişisel hırsıma yenik düşsem bende asarım keselim modunda olurum. Bunu kendi dost meclisimizde söyleriz,içimiz rahatlar ama beni temsil edecek adamdan bunu isteyemem. Çünkü bu tavrın yararı olmuyor zararı daha fazla oluyor. Mesele Nagihan gibi satılmışlar değil. İktidar değişecek diyorsan toplumun her kesimine güven aşılamak zorundasın. Benim de zoruma gidiyor hdp veya bu tip olaylar ama sabır diye bir şey var. Ülke şuan güçsüz hiç bir alanda yaptığının sorumluluğunu veremem diyemezsin. Ülkenin toparlamasına kadar ayıya dayı demek zorundayız. Bunu diyince hemen baş üstünde tutacağız anlamında değil yavaş yavaş sindireceksin.

Erdoğan'ın karşısında tek aday var o da İmamoğlu. Diğerleri faso fiso. Onlarda bildiği için tek bu adamın üstüne gidiyorlar. Bugün Kılıçdar ankette bile geçemiyor hadi diğer adaylar neyse. Ama onlarıda seçim zamanı hap gibi yutar Akp, bu kadar basit. Tek yutamadıkları adam bu oldu, adam 2 kez kazandı daha ötesi var mı. 20 yıldır kim uğratabilmiş akp yi böyle yenilgiye.

Adam İstanbul seçiminde Rte+Binali'ye karşı kazandı. İlber gibi yetmez ama evetçilerin olduğu bloğa karşı kazandı.
Furkan kaç kere anlatmam gerek. Aday olmasın oy vermeyeceğiz demiyor ama karşısında seçmenini hafife almayacak. Hareketlerine dikkat edecek. Kiminle dolaştığına dikkat edecek.

Erdoğan karşısında kim varsa zaten oyumuz ona artık durum milli güvenlik sorununa dönüştü. Ama ikinci ihtimali kimse görmek istemiyor. Erdoğan yenileneceğini anlayıp aday olmazsa Ekrem in karşısına herhangi biri çıkarsa bu tavrıyla devam ederse ben ekrem İmamoğlu na oy vermem! Başkası versin. Kazanır zaten. Ama ben ileride pişman olmamak için oy vermem! Beni bir tek Erdoğan karşısında pişmanlıga ugratmaz. Düşün seviyesini. Anlamışsındır umarım. Erdoğan'ın sadece bir tık iyisi! Erdoğan'ın laik hali. Daha tanımıyoruz. Belki de Erdoğan'ın hem laik hem de hırsız olmayan halidir.

Ordu kimden intikam aldı olm ? Sadece solcular mı asıldı ? Valla böyle yarım bilgiyle olayları yorumlamak hiç bilmemekten çok daha yanlış. Ne olursa olsun gazeteci falan yazmışsın bir de. Ötesini konuşmaya gerek yok aslında da neyse. Yıllardır hıyanet içerisinde ama gazeteci , evet. Bana bir kere geldiğim hayatta bunları yaşatanları toplumsal barış ayağına affedersem inandığım her şeye ihanet etmiş olurum. Yavaş yavaş sindirme falan da olmayacak göreceğiz , sen de buradasın ben de. Bunlar kafalarına vurulmadığı her devirde azıttılar , kafalarına vurmayacak adamla da benim işim olmaz. Zira RTE klonu olacak adamla RTE arasında bir fark görmüyorum. Bunu İmam için söylemiyorum , bu kadar net çıkarım yapacak done yok elimde ama adam bariz bir şekilde o yolda gidiyor. Ha klonu kazanmış ha kendisi. Ne helalleşirim ne de helalleşecek olana oy veririm. Benim tek gücüm oy , başkalarının siktiriboktan hassasiyetlerini düşünüp benim hassasasiyetimle ilgilenmeyenle beni cebinde görenle işim olmaz zira biatçı dediklerimizden yıllardır alaya aldıklarımızdan farkımız kalmaz.

Bence buradaki mevzu bu değil.

Eleştirilmeyen insanlar kendilerini değiştirmez, yenilemezler. Siyaset boktan bir olgudur, senin karakterin vardır ve siyaset için yaptıkların vardır. Halk seni karakterin için sever ama yaptıklarınla yargılamalıdır. Türkiye'nin yıllardır yaşadığı temel sorun, ilk kanıdaki karakterin insanlara doğru gelmesi ve yapılanların anlamsız görülmesidir. 2010'a kadar en muhalif kesimler dahi RTE'yi övebiliyordu (en basiti davos davası, imf mevzuları) zira bu ayıp değildir, doğru iş övülür yanlış iş yerilir ancak övmek ya da yermek kişiyle ilgili kesin bir kanı bırakmaz.

İmamoğlu da burada gösterdiği yaklaşımdan dolayı halktan eleştiri almıştır sonra da çıkıp bir avuç kişi bunlar, eleştirseler nolur minvalinde cevap vermiştir ki ben fotoğraf çıktığında o kadar tepki göstermemiştim ancak verdiği cevap kabul edilemez. Eğerki çıksaydı ve ben karşıt görüşlü olduğum insanlara dahi yaklaşımımı açıklamak istiyorum, o yüzden de yüz yüze gelmemde bence bir sakınca yok, bu onlarla aynı fikirlere sahip olduğum anlamına gelmez ancak yine de beni bu konuda eleştirenlere de saygı duyuyorum deseydi bu mevzu büyümezdi.

Senin yazdıklarından çıkan şu, ya o ya bu durumu var, naparsa yapsın bu diyeceğiz yoksa o seçilir. Çok yanlış olsa da pratikte gereken bu olabilir ama bu yine de oy verilecek kişiyi eleştirmeyeceğiz anlamına gelmez, eleştiri olacak ki halkın ne istediğini iyi kavrasınlar.

Furkan kaç kere anlatmam gerek. Aday olmasın oy vermeyeceğiz demiyor ama karşısında seçmenini hafife almayacak. Hareketlerine dikkat edecek. Kiminle dolaştığına dikkat edecek.

Erdoğan karşısında kim varsa zaten oyumuz ona artık durum milli güvenlik sorununa dönüştü. Ama ikinci ihtimali kimse görmek istemiyor. Erdoğan yenileneceğini anlayıp aday olmazsa Ekrem in karşısına herhangi biri çıkarsa bu tavrıyla devam ederse ben ekrem İmamoğlu na oy vermem! Başkası versin. Kazanır zaten. Ama ben ileride pişman olmamak için oy vermem! Beni bir tek Erdoğan karşısında pişmanlıga ugratmaz. Düşün seviyesini. Anlamışsındır umarım. Erdoğan'ın sadece bir tık iyisi! Erdoğan'ın laik hali. Daha tanımıyoruz. Belki de Erdoğan'ın hem laik hem de hırsız olmayan halidir.
Bende adama yeni Rte gibi davranalım demiyorum. Muhalifliği önce seçip sonra yapma taraftarıyım. Çünkü önce muhalefet yapacak bir ortam yok. Akp ve X var. Ben X'e yaptığım muhalefeti muhalefet saymıyorum.

Ordu kimden intikam aldı olm ? Sadece solcular mı asıldı ? Valla böyle yarım bilgiyle olayları yorumlamak hiç bilmemekten çok daha yanlış. Ne olursa olsun gazeteci falan yazmışsın bir de. Ötesini konuşmaya gerek yok aslında da neyse. Yıllardır hıyanet içerisinde ama gazeteci , evet. Bana bir kere geldiğim hayatta bunları yaşatanları toplumsal barış ayağına affedersem inandığım her şeye ihanet etmiş olurum. Yavaş yavaş sindirme falan da olmayacak göreceğiz , sen de buradasın ben de. Bunlar kafalarına vurulmadığı her devirde azıttılar , kafalarına vurmayacak adamla da benim işim olmaz. Zira RTE klonu olacak adamla RTE arasında bir fark görmüyorum. Bunu İmam için söylemiyorum , bu kadar net çıkarım yapacak done yok elimde ama adam bariz bir şekilde o yolda gidiyor. Ha klonu kazanmış ha kendisi. Ne helalleşirim ne de helalleşecek olana oy veririm. Benim tek gücüm oy , başkalarının siktiriboktan hassasiyetlerini düşünüp benim hassasasiyetimle ilgilenmeyenle beni cebinde görenle işim olmaz zira biatçı dediklerimizden yıllardır alaya aldıklarımızdan farkımız kalmaz.
Rte klonu diyorsan zaten adama diyecek bir şey yok. Bir kere adama seçilmiş değil, Cumhurbaşkanı oldu biz her dediğini mi şakşakladık. Biatçı nasıl oluyoruz anlamıyorum. Bu adamın bir planı,programı olamaz mı? Toplum yarı yarıya bölünmüş senin hasasiyetin başkasının değil. Adam İbb zamanında birleştirici olarak yola çıktı şimdide aynısı yapıyor ama geçmişte olanları unutmuyor. Nasıl İbb'ye gelince hortumcuları kovduysa iktiadara gelince de bu adamlara göz aştırmayacak. Nagihan'ı veya zihniyetini el üstünde tutmayacak. Köprüyü geçene kadar adam her kesimden oyu garantiye almak istiyor bu kadar basit. Buna omurgasızlık diyin ne derseniz diyin adam bunu yapmak zorunda. Karşısında 20 yıllık iktidar var onun kesimine sizin 'a.. koyacam'' diye mi gelecek. Bu kesimden oy alacak bu kesime kendisiie güvendirecek ki. Bu kesimi yönetenleri yargılayabilsin.

Yönetmek sorumluluktur. Demokratik yönetimler de vatandaşlara denetim hakkı sağlar.
Halk da hakkını kullanıp verdiği oyu hatırlatarak ikaz etmiş, denetlemiş ve ne oldum delisi olma yolundaki yöneticisine kendine gel demiştir.
Bu yaşananlar halk açısından bir skandal ya da bir utanç değil aksine yeni bir umut, yeni bir farkındalık ve başarıdır. Demokrasi budur.
Keşke bu şekil hızlı ve etkili tepki ülke genelinde destekledikleri siyasi liderin uyguladığı her politikaya başını eğip destek veren kesimlere de yayılabilse.

Ayrıca size belki de yıl olmuştur yazdım, muhalefetin çıkaracağı aday hakkında ciddi karalama kampanyaları olacak o yüzden kendisine çok dikkat etmeli hatta muhalefetin adayını hala açıklamamış olmasının temel sebebi de budur.

Medya iktidarın elinde dolayısıyla da aday olma ihtimalleri olanlar dahi bir adım atarken kırk kere düşünmeliler gelecek 1 yılda.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt