# Elias Jelert

Jelert'i Kopenhag'da izlerken Manu maçı sonrası çok övmüştüm forumda. O maçta neyi iyi yaptığını yazayım;

Topla çıkışlarda driplingle çok iyi hat kırıyor, Manu'yu sürekli geri koşturuyordu. Çok hızlı olduğu için geçişlerde geniş alanı iyi savunuyordu. Hep en doğru yerde, doğru karşılamayı yapıp topu kapıyordu ve birden fırlayıp hücuma çıkarıyordu takımı. Rakip kanat oyuncusu kendisinin temposuna ayak uyduramadığından hücumda +1 opsiyonu sağlıyordu.

Rakip kanatlar için zulüm gibi bir performans vermişti temposuyla.

Burada ise daha fazla duran oyun ve tamamen 1'e 1'e kalan fiziksel eşleşmelere maruz kalınca zayıf yönünü gördük. Bizim rakipler ligde uzun vurup indirdiği toplarla sonuç arar. Jelert hava toplarında zaaf yaratır bu yüzden tercih etmiyor Okan Buruk. 3'lü oynadığımız takdirde kanat beke atar ama dünkü gibi.
Anladim. Yanlis planlama sonucu bir transfer. Benim gorusum bu.

Ben daha ümitliyim bundan.

Çocuk bir kere yılan gibi. Doğru kullanmasını bilmek lazım bence. Adaptasyon sürecini tamamlamadı bence daha.
3 hafta önce bunu yazmıştım.

Hep böyle dış kapının mandalı gibi bir hali vardı, dünkü golüyle biraz ısındı takım arkadaşları falan da sanırım. Dediğim gibi ben ümitliyim bu çocuktan.

Bir kere çok iyi hızlanıyor ve temposu çok iyi, epey foul aldırıyor falan. Topla çıkışları topla alan kat etmesi falan da gayet iyi. Hoca kullanmasını bilmeli sadece. Dün iyiydi bence. Artık daha fazla süre bulmalı, sonuçta yatırım yaptık öyle hemen kesip atmak olmaz.

Birebir adam savunması değil de yunus rolünde(benzer mantık) falan oynatıp defansa yardım edecek ekstra eleman olarak bakarsak bayağı yararlı eleman. Topu alıp sürebiliyor, ders kademeye doğru koşuyor.
21 yaşında ama metehandan daha çok umut veriyor.

Takımaki tek zarar etmeyeceğimiz transfer olabilir.

Kesinlikle çok mücadeleci ve çok konsantre oynuyor. Sahaya %100 ünü veren bir adamdan zarar gelmez.

Yapabilecekleri belli, bence az oyuncu olması da zor, verilen para da fazla ama itin şeyine sokulacak bir adam da asla değil.

Kaldı ki yaşına göre gelişim gösterme durumu da mevcut

SM-S901E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben hala bu çocuğun Torreira’nın yanında kanada kayan iki yönlü orta saha rolünde oynaması gerektiğini, ısrar edilirse çok iyi iş yapacağını düşünüyorum

Sanchez Kaan Abdülkerim/Jakops
Sallai Jelert Torreira Sara Yunus
Barış Osimhen

Bu takım rakibin hem sağ hem sol hattını felç eder

Tabi canım ahım şahım birşey yaptığı yok ama kanat bek için bir alternatif oluşturabilir .. Bu herif on taraf için yetersiz savunma için daha da yetersiz ileri geri kosacagi bir pozisyon ayarlamak lazım
Ya tabii normalde kadro boş olsa belki ama zaten Sallai ve Barış var orada alternatif oluşturabilen. Bence oraya net bir herif alıp yola devam etmek lazım o zaman da Jelert büyük oranda gereksiz oluyor

Ferdi kadıoğlu çıkartabiliriz jelert'den. O potansiyel var.

ztn sol bek oynadığında daha efektif gözükmüştü
4lü defansın sağında oynayamıycağı hemen hemen belli
ztn 3lü bize daha iyi oluo o yüzden 3lüde orta sahanın sağında ya da solunda belirttiğin vazifede iş yapabilir
sanki solda içeri girerekten daha fazla zayiat verebilir rakip müdafaya.

ztn sol bek oynadığında daha efektif gözükmüştü
4lü defansın sağında oynayamıycağı hemen hemen belli
ztn 3lü bize daha iyi oluo o yüzden 3lüde orta sahanın sağında ya da solunda belirttiğin vazifede iş yapabilir
sanki solda içeri girerekten daha fazla zayiat verebilir rakip müdafaya.
Oyun özellikleri birbirlerini çok andırıyor. İkisi de sağ bekte yapamıyorlar ve ileri top taşıma özellikleri benzer. Biraz ozguven kazansa ve ikili mücadelelerde daha kuvvetli olursa bir ferdi çıkarabiliriz.

Aslında ofansif 3-5-2 de orta sahada değerlendirebiliriz. Bu sayede beklerde birebir kalmak yerine yardım savunması yapar enerjisi ile fayda sağlar. Çok hareketli olduğu için pas opsiyonunu artırır. Bekde çok kötü oynayıp orta sahada çok iyi oynayan Ömer Bayramı hatırlatıyor bana. Yaptığı gol vuruşu ve koşusu oyun zekasını geliştirebileceğini gösteriyor. FB ortasahasında oynayan ismail yüksekden daha hareketli ve daha iyi pasör ondaki fiziksel oyun yok ama bizim orta sahada tempoya ihtiyacımız var. Fiziği geri 4lüden alıyoruz.

Kaan Sanchez Apokerim
Sara
Barış Torreira Jelert Yunus
Icardi (Mertens)
Osimhen

Geçen maç gol atıp baya özgüven kazanmıştır maçın en çok koşan oyuncularındandı aslında temposunu kullansak öne inanılmaz top taşıyıcısı olur her geçen maç daha iyi olabilir.

Fiziksel dezavantajına rağmen bir kere top kaybı dışında karşısında bu ligin usta kanatlarından birisine top oynatmadı ilk yarı.

Biraz daha ısırgan ol

Kendisini Baraka gibi korkunç görüntülerin oynatıldığı bir Tvnin önüne bağlamak gerekiyor.

Bu macin adami degil. Bu cocuk kanat bek disinda oynayamaz. Sagbek icin rotasyon bile olamaz. Malesef.

Gayet iyi oynuyor, çok hareketli ve pasları genelde isabetli

Geri
Üst Alt