Bu projeler ile ilgili cokca baslik var , su sekilde bir istirhamim olacak , ben bu surekli peskesmis , veya hainler muhabbetinden cok baydim , cunku bilen bilmeyen sirf yazmis olmak icin yaziyor , butun konularda herkes istedigini yazsin ama bir tane hakikaten bu isi bilenlerle konusabilecegimiz basligimiz olsun
Bir guvenin yazdigi yaziyi okuyorum , bir de mantiksiz ,bilmeden anlamadan ,sirf konusmus , ben de buradayim demis olmak icin yazanlari
Bilmiyorsaniz , bilgilenene dek bari kafa sisirmeyin de kayda deger yazilan seyler biraz yayinsin , bekleyin acele etmeyin
Artik su maddeleri kafaya kaziyin
1- Burada bir arazi satisi yok , gelir paylasimli proje gelistirme var . Yani ne olursa olsun kazanilacak paranin maliyetler cikarildiktan sonra , kar kisminin 80% inin klube kalmasi uzerine bir anlasma var
2- Fakat klubun daha erken paraya ihtiyaci oldugu icin , arazileri devretmesi esnasinda , satistan bagimsiz olarak , ciplak arsa degeri nispetinde bir talebi var . Bu talep de zaman icinde odenecek bir meblag (500 milyon TL olan)
3- Biz bu parayi alim hakkimizi bir faktoring sirketine bugunden satarak kirdiracagiz , piyasa faizine ve 500 milyon TL nin gelis vadesine gore kesinti ile 350 milyon civarinda bir nakit para alinarak faizdeki borclarin bir kismi kapatilacak
4- Ardindan binalar yapilip satildikca, once maliyet ,sonra bu aldigimiz 500 milyon dusulerek , ustune cikan miktarin 80% i klube kalacak . Bu 80% in hangi doviz cinsinden oldugunun hic bir onemi yok , cunku doviz de olsa TL de olsa , ev satildigi anda sana o an intikal eden bir para bu , zamanla kur riski iceren bir gelecek odemesi degil
Bir baska deyisle , ben burada forumdan birine 100 lira ile anlasma yapip bunu odeyisimi zamana yayarsam , o zaman kur negatif ya da pozitif bir anlam icerir.
Ama ben ayni adama "sana ya 100 lira vereyim , ya da karsiligi ornegin 25 euro vereyim" dedigimde ,bunlarin farki yoktur cunku o parayi alan adamin inisiyatifindedir artik para , ister doviz yapar , ister TL de tutar , ister borc kapatir , ister har vurup harman savurur
Bu maddeleri dikkatlice okuyun , kafaniza takilan seyleri sorun ama beyin terk yorumlarla sirf konusmus olmak icin konusmanin foruma katacagi bir sey yok