Eğer karar verici değilse, görüşmeşeri o yapmıyorsa ve verdiği listeler dikkate alınmıyorsa bence sorulması gereken hatta kendine sorması gereken soru “dikkate alınmadığım yerde 10 yıldır benim ne işim var?” 10 yıldan fazladır bu kulüpte abi. 2 adam saydın. Ha bide ben ekleyeyim 2 metrelik siyahi bir stoper vardı? Şimdi nerde Allah bilir.
Maalesef kendisinin topluma hizmet kapsamında a101’de çalışan kasiyerden farkı yok.
iyi de bu bakış açısı yanlış ki ben sana bizim ekibin ne yaptığını söyleyeyim 3 senedir falan da aynısını diyorum kendisi de itiraf etti bunu.
Kulübe menajerler tarafından oyuncu bilgileri geliyor bunlar da data analisti gib davranıp rapor hazırlıyorlar. Ne eksik ne fazla. Kendisi de oyuncu izlemiyor oo bu yetenekli demiyor zaten öyle bir rolü hiç bir zaman olmadı.
Abone olduğumuz bir kaç veri tabanı uygulaması var oradan analiz kastırıp oyuncu karşılaştırması vs yapılıyor.
Günümüz scout sistemleri bu şekilde işliyor tüm dünya da benzer şekilde çalışıyor.
Varsa senelik 100-200 bin dolar bütçen abonelikler ile iyi bir rapor veren personel olabilirsin. Bunu bağımsız bir şirket ile de yapabilirsin.
Futbol alanında 10 kişilik bir ekip kurarak avrupanın göz önünde olmayan oyuncularının araştırmasını oturduğun yerden yapabilirsin.
Bu uygulamalarda video kesitleri falan da oluyor.
Bu arada kendisi ve ekibi de data topluyor sadece verilen listedeki oyunculara bakalım değil. Kör olsan belirli bir standarta sahip ucuz yollu 2 herif bulursun. Sen ben araştırsan 3 milyona bir oyuncu burada önerebiliyoruz bu adam sabah akşam bir ekiple veri bakarak adam bulamıyor demek akla ve mantığa sığmıyor.
Ha fikirlerine önem verilip verilmiyor kısmına da karılıyorum yıllarca bende bu profilde bir mesaj yazdım. Bir iş yerinde oyuncu önerin değerlendirilmiyorsa orada ben olsam durmam ama karakter meselesi. İş yapısı çizilmiş buna göre anlaşmışsa da konuyu tartışmak bize düşmez.