Emre Utkucan | Scouting ve Performans Analizi Yöneticisi

Bruma dışında(ki onu da 2013 u20 dk’da ezelin kör annnesi bile görmüştür) A takımı geçtim akademiye kazandırdığı bir tane oyuncu var mı gerçekten merak ediyorum.
Gürpüz, vicent ne yapsın adsm gidip u20 başına geçip onların transferini de mi yaptırsın.

Kusura bakmayın da inşaat ustadına gidip bu binanı şekli niye böyle demekten farkı yok şu muhabbetin. Yada altta niye dükkan var.
Kapıların kalitesi niye kötü demeyle hiç farkı yok.

Sormamız gereken soru şu:
Bu adam karar verici mi?
Görüşmeleri bu mu yapıyor,
Adamın verdiği listelere sahip miyiz.
Bunlara sahip olan varsa getirin beraber gömelim.

Gürpüz, vicent ne yapsın adsm gidip u20 başına geçip onların transferini de mi yaptırsın.

Kusura bakmayın da inşaat ustadına gidip bu binanı şekli niye böyle demekten farkı yok şu muhabbetin. Yada altta niye dükkan var.
Kapıların kalitesi niye kötü demeyle hiç farkı yok.

Sormamız gereken soru şu:
Bu adam karar verici mi?
Görüşmeleri bu mu yapıyor,
Adamın verdiği listelere sahip miyiz.
Bunlara sahip olan varsa getirin beraber gömelim.
Eğer karar verici değilse, görüşmeşeri o yapmıyorsa ve verdiği listeler dikkate alınmıyorsa bence sorulması gereken hatta kendine sorması gereken soru “dikkate alınmadığım yerde 10 yıldır benim ne işim var?” 10 yıldan fazladır bu kulüpte abi. 2 adam saydın. Ha bide ben ekleyeyim 2 metrelik siyahi bir stoper vardı? Şimdi nerde Allah bilir.

Maalesef kendisinin topluma hizmet kapsamında a101’de çalışan kasiyerden farkı yok.

Yaw bu adam hem yeteneksiz hem beceriksiz hem de kötü niyetli

Aysalın devre arası transferlerini bu herif yaptırmış gstvde anlatıyodu umut gündoğan,olcan,kaan baysal,sinan gümüş vs

Herif yaptırdığı o transferlerle aysalı yedi,hem de ihaleyi aysala bıraktı

15 senedir hiç konuşmayan bu şahıs 1 kere konuştu gstvye onda da manciniye mi prandelliye mi ne satış yaptı,ft hamza falan klabın içinden geçerken sus pustu

İddia bülteni hazırlayan bu şahsı gsnin başına bela edenler iki elim yakanızda

Ya bu ve ekibi bedavadan klübü soyuyorlar. Üstüne bir de bazı transferlerde para vermiş satılırken yarısı benim filan yaptı.
Maalesef klübümüzde çok kirli işler dönüyor ve çok iğrenç insanlar var.
Bu adamın çapı çupu bilgisi hiçbirşeyi yok futbola dair.

Haalandi bulmuştu zamanında. Necati almadık diye anlatıyordu😄 bu mu buldu emin degilim ama. Anlaşılmış sonra ffp vs diyerek daha kazık transfere yonelmisiz

Eğer karar verici değilse, görüşmeşeri o yapmıyorsa ve verdiği listeler dikkate alınmıyorsa bence sorulması gereken hatta kendine sorması gereken soru “dikkate alınmadığım yerde 10 yıldır benim ne işim var?” 10 yıldan fazladır bu kulüpte abi. 2 adam saydın. Ha bide ben ekleyeyim 2 metrelik siyahi bir stoper vardı? Şimdi nerde Allah bilir.

Maalesef kendisinin topluma hizmet kapsamında a101’de çalışan kasiyerden farkı yok.
iyi de bu bakış açısı yanlış ki ben sana bizim ekibin ne yaptığını söyleyeyim 3 senedir falan da aynısını diyorum kendisi de itiraf etti bunu.
Kulübe menajerler tarafından oyuncu bilgileri geliyor bunlar da data analisti gib davranıp rapor hazırlıyorlar. Ne eksik ne fazla. Kendisi de oyuncu izlemiyor oo bu yetenekli demiyor zaten öyle bir rolü hiç bir zaman olmadı.

Abone olduğumuz bir kaç veri tabanı uygulaması var oradan analiz kastırıp oyuncu karşılaştırması vs yapılıyor.
Günümüz scout sistemleri bu şekilde işliyor tüm dünya da benzer şekilde çalışıyor.
Varsa senelik 100-200 bin dolar bütçen abonelikler ile iyi bir rapor veren personel olabilirsin. Bunu bağımsız bir şirket ile de yapabilirsin.

Futbol alanında 10 kişilik bir ekip kurarak avrupanın göz önünde olmayan oyuncularının araştırmasını oturduğun yerden yapabilirsin.
Bu uygulamalarda video kesitleri falan da oluyor.

Bu arada kendisi ve ekibi de data topluyor sadece verilen listedeki oyunculara bakalım değil. Kör olsan belirli bir standarta sahip ucuz yollu 2 herif bulursun. Sen ben araştırsan 3 milyona bir oyuncu burada önerebiliyoruz bu adam sabah akşam bir ekiple veri bakarak adam bulamıyor demek akla ve mantığa sığmıyor.
Ha fikirlerine önem verilip verilmiyor kısmına da karılıyorum yıllarca bende bu profilde bir mesaj yazdım. Bir iş yerinde oyuncu önerin değerlendirilmiyorsa orada ben olsam durmam ama karakter meselesi. İş yapısı çizilmiş buna göre anlaşmışsa da konuyu tartışmak bize düşmez.

LAn yok oğlum yok aw yaa her konuya her şeye bilimsel hipotez yazar gibi destanlar yazmayın babacım.
Emre Utkucan ve ekibindekilerin futbolla alakalı bir zkim bildikleri YOK YOKK
Sadece soyuyorlar klübü milyonlarca dolar.
Biliyorum ve söylüyorum kardeşim ya
En açığı Marcao transferinde idi. Herkes söyledi pay aldığını.
Neyin kafasını yaşıyorsunuz kardeşlerim siz?
Kimi getirdi kimi buldu?
Ne futbol geçmişi var ne bilgisi var bu adamın?
Futbolda istatistikler çok şeydir ama herşey değildir. Hatta en önemli verileri istatistiklerde bulamazsınız.
Analize gelirsekte eğer , siz futbolu bilmiyorsanız nereye bakacağınızı bilemezsiniz.

iyi de bu bakış açısı yanlış ki ben sana bizim ekibin ne yaptığını söyleyeyim 3 senedir falan da aynısını diyorum kendisi de itiraf etti bunu.
Kulübe menajerler tarafından oyuncu bilgileri geliyor bunlar da data analisti gib davranıp rapor hazırlıyorlar. Ne eksik ne fazla. Kendisi de oyuncu izlemiyor oo bu yetenekli demiyor zaten öyle bir rolü hiç bir zaman olmadı.

Abone olduğumuz bir kaç veri tabanı uygulaması var oradan analiz kastırıp oyuncu karşılaştırması vs yapılıyor.
Günümüz scout sistemleri bu şekilde işliyor tüm dünya da benzer şekilde çalışıyor.
Varsa senelik 100-200 bin dolar bütçen abonelikler ile iyi bir rapor veren personel olabilirsin. Bunu bağımsız bir şirket ile de yapabilirsin.

Futbol alanında 10 kişilik bir ekip kurarak avrupanın göz önünde olmayan oyuncularının araştırmasını oturduğun yerden yapabilirsin.
Bu uygulamalarda video kesitleri falan da oluyor.

Bu arada kendisi ve ekibi de data topluyor sadece verilen listedeki oyunculara bakalım değil. Kör olsan belirli bir standarta sahip ucuz yollu 2 herif bulursun. Sen ben araştırsan 3 milyona bir oyuncu burada önerebiliyoruz bu adam sabah akşam bir ekiple veri bakarak adam bulamıyor demek akla ve mantığa sığmıyor.
Ha fikirlerine önem verilip verilmiyor kısmına da karılıyorum yıllarca bende bu profilde bir mesaj yazdım. Bir iş yerinde oyuncu önerin değerlendirilmiyorsa orada ben olsam durmam ama karakter meselesi. İş yapısı çizilmiş buna göre anlaşmışsa da konuyu tartışmak bize düşmez.
Tam tersi ben bu adamın veri analizi dahi yapamadığını düşünüyorum.

Şimdi bu mantıkla menajerler Hadjam’ı Galatasaray’a önerecek bu da veri analizi yapıp ooooo çok iyi sol bek alalım diye rapor hazırlayacak. Biz de 7-8 milyon bayılacağız ve adı Scouting transferi olacak.

Bunun yaptığı iş scouting ise Hadjam’ı bulup Young Boys’a getiren adamın yaptığı iş ne?

Asıl demek istediğim şu. Allah şifa versin. Yaşadığını kimsenin başına vermesin ama bu güne kadar o koltukta oturmasının ve dokunılmaz olmasının tek sebebi pozitif ayrımcılıktan başka birşey değil. Onun yerine atıyorum Ayhan Akman olsa şimdiye kadar elli defa kovulmuştu.

Bunlara verilen cukkalarla gerçek anlamda gidip yerinde oyuncu izleyen, ilişkiler kuran ekip kurulabilirdi herhalde. Futbolda cukkasız iş olmuyor. Orası da bir gerçek. Ama cukkayı hakedenlere ver bari. Luyündama’ya 25 yaşında oyuncu diye rapor verip 9 milyona transfer ettiren scoutluk olmaz.

Tam tersi ben bu adamın veri analizi dahi yapamadığını düşünüyorum.

Şimdi bu mantıkla menajerler Hadjam’ı Galatasaray’a önerecek bu da veri analizi yapıp ooooo çok iyi sol bek alalım diye rapor hazırlayacak. Biz de 7-8 milyon bayılacağız ve adı Scouting transferi olacak.

Bunun yaptığı iş scouting ise Hadjam’ı bulup Young Boys’a getiren adamın yaptığı iş ne?

Asıl demek istediğim şu. Allah şifa versin. Yaşadığını kimsenin başına vermesin ama bu güne kadar o koltukta oturmasının ve dokunılmaz olmasının tek sebebi pozitif ayrımcılıktan başka birşey değil. Onun yerine atıyorum Ayhan Akman olsa şimdiye kadar elli defa kovulmuştu.
Ya kendisinin meraklısı değilim, hatta iddia ediyorum bu forumdaki bazı kişilerin futbol bilgisi kadar oyuncu görüşü olduğunu da düşünmüyorum.
Hatta tüm postlara da katılıyorum ortada bir ancak var kendisinin ve ekibinin ne yaptığı hakkında elimizde veri yok ve bunun üzerine sallanmasına cidden haksız buluyorum.
Yeteneğini vs her konuyu tartışalım elbette ama veriler ışığında bazı tartışmaları yapmamız lazım.

İşin özü bir kurban arıyoruz gibime geldi ve en zayıf halka kimse sırasıyla ona sallıyoruz.
Transferler konusunda sallamamız gereken kişiler sırasıyla
Cenk, hatip ve bunları isteyip aldıran okan

kasiyere hakaret en azından emek veriyor bu yan gel osman

Geri
Üst Alt