Emre Utkucan | Scouting ve Performans Analizi Yöneticisi

a65e5e1fc3a9e4c928d7bccac0eab639.jpg
bunu diyen adamdan medet umuyoruz

En baştan beri söyledim gene söyleyeyim, Galatasaray'ın Türkiyeli sikotu Emre iyi bir sikot değil. Iyi bir tahminci hiç değil. Hangi konuda iyi o hiç ama hic belli değil.

Çarlinyos noldu yav 6-7 milyona sokacaklardi goturecekleri komisyonlar hariç.

Şu dönemde herşeyden önce iyi bir scout ekibi lazım. Sonuçlarını hiç alamadık bugüne kadar bu işin. Git afrikaya amerikaya baklanlara, 14-17 yaş arasında keşfet, getir altyapıya koy, 2-4 yıl geliştir sür sahaya. Gerekirse bir takım daha kur, başla 3. ligden oynatmaya. Belki bakarsın süperlige kadar yükselirler. Ya da PTT 1. Ligde oynarlar hep. Hiçbir cacık oılmaz bizden.

Yabancı scout lazım yabancı. Adam 70 milyonun izlediği Aatif'ı mı buluyor bula bula? Git gez kardeşim cebinden mi çıkıyor parası? Git Güney Amerika'ya, Afrika'ya.

Sözde Drogba bizim analiz sistemini görünce çok şaşırmış Avrupa'da başka örneği yokmuş yersen.

Vallah şimdi beni kimse yanlış anlamasın ama senin scout şefin bedensel engelli olursa bu adamın bir kere kolayca oraya buraya oyuncu izlemeye gitmesi çok zor.

Tabiki teknoloji zirve yaptı, video internet bilmem falan izleyebiliyorsun oyuncuları ama bunları canlı da izlemelisin. Ayrıca bu adamın hiç bir başarısı ve bilgisi olmadan "scout bölümünün" başına getirilmesi çok yanlış. Yine Terimin kazıklarından biri kendisi ne yazık ki.

Adamlar gidiyor tüm dünyayı geziyor topçu buluyor tanınmadık köylerden. Gezmeden bulamazsın arkadaş.

Parası neyse verelim Portoya adamlar bize bu işin temellerini öğretsinler göstersinler, öyle içimizden birine(camianın evlatları) bu görevi vermekle olmuyor. Türkiye herkes her boku bildiğini sanan insanlar ile dolu.

Yolla genç dinamik ve bu işi gerçekten yapmak isteyen birini ne bilim Porto,Benfica ya da Alman bir takımın Scout bölümüne öğrensin bu işi. Bu şimdi bu kadar zor mu yahu.

Bizde gelmişiz iddia kuponu yapan adamdan genç gelecek vaad eden topçu bulmasını istiyoruz. Adam oturduğu yerden paraları götürüyor bir bok yapmadan.

Yok bilmem ne oyuncu database'i varmış başka kimsede olmayan. Sokayım lan senin o database'ine.

Vallah şimdi beni kimse yanlış anlamasın ama senin scout şefin bedensel engelli olursa bu adamın bir kere kolayca oraya buraya oyuncu izlemeye gitmesi çok zor.

engeli olmasa gidip bir futbolcunun kac macini izleyebilir ki

sacma mantik bence, stadda 5 mac izlemek bilgisayarda 35 mac izlemekten yeg mi

engeli olmasa gidip bir futbolcunun kac macini izleyebilir ki

sacma mantik bence, stadda 5 mac izlemek bilgisayarda 35 mac izlemekten yeg mi
Ya tek sorun o değil, benim derdim de direkt olarak o değil ama yerinde de izlersin adamları maça giderek. Tabiki cogunu önce videoda falan izlersin beğenince ışık görünce yakından ilgilenirsin.

Geri
Üst Alt