- 19 Mayıs 2009
- 13.176
- 22
- 1.363
Cevap: En iyi box-to-box futbolcu
Hadi isabetli pas yüzdesinde Xavi önde diyelim.(bunu istatistikle kanıtlıyorsun)Peki diğerlerinde nasıl Xavi'nin Gerrard'dan daha iyi olduğunu söyleyebiliyorsun?Hücum pas ve ara pası konusunda sanırım Torres son noktayı koymuştu.
Xavi asist bakımından Gerrard'ın belki biraz daha önünde ama Gerrard'ında gol bakımından Xavi'ye ezici üstünlüğü var.Top kapmaya gelince:
YouTube - gerrard tackling ronaldo, part 1
YouTube - gerrard tackling ronaldo, replay of part 1
Xavi belki iyi alan savunması yapıyor ama Gerrard iyi alan savunması yapmasının yanında bir ön libero gibi topta çalabiliyor.Hemde dünyanın en iyi çalım atan adamlarından.
Öyle alakasız şeylerden bahsediyorsun ki! Bülent Korkmaz çıkık omuzla oynadı, bizi ateşledi diye dünyanın en iyi defansı mı oldu? Anlıyorum, çok karizma adam, kaptan falan ama bunlar benim için bir anlam ifade etmiyor, çünkü liverpoollu değilim. Ben sana Xavi'nin üstün yönlerini söyleyeyim o zaman;
İsabetli pas ve yüzdesi
Hücum pas ve toplam pastaki hüzum pası yüzdesi
Top kapma
Ara Pası
Oyun zekası
Asist
Topla oynama süresi
Minimum top kaybı
İşte finali barcaya getiren etkenler. Sizin içn bir anlam ifade etmeyebilir, ama kupayı getirir işte...
Hadi isabetli pas yüzdesinde Xavi önde diyelim.(bunu istatistikle kanıtlıyorsun)Peki diğerlerinde nasıl Xavi'nin Gerrard'dan daha iyi olduğunu söyleyebiliyorsun?Hücum pas ve ara pası konusunda sanırım Torres son noktayı koymuştu.
YouTube - gerrard tackling ronaldo, part 1
YouTube - gerrard tackling ronaldo, replay of part 1
Xavi belki iyi alan savunması yapıyor ama Gerrard iyi alan savunması yapmasının yanında bir ön libero gibi topta çalabiliyor.Hemde dünyanın en iyi çalım atan adamlarından.