En iyi box-to-box futbolcu

Cevap: En iyi box-to-box futbolcu

Öyle alakasız şeylerden bahsediyorsun ki! Bülent Korkmaz çıkık omuzla oynadı, bizi ateşledi diye dünyanın en iyi defansı mı oldu? Anlıyorum, çok karizma adam, kaptan falan ama bunlar benim için bir anlam ifade etmiyor, çünkü liverpoollu değilim. Ben sana Xavi'nin üstün yönlerini söyleyeyim o zaman;

İsabetli pas ve yüzdesi

Hücum pas ve toplam pastaki hüzum pası yüzdesi

Top kapma

Ara Pası

Oyun zekası

Asist

Topla oynama süresi

Minimum top kaybı

İşte finali barcaya getiren etkenler. Sizin içn bir anlam ifade etmeyebilir, ama kupayı getirir işte...

Hadi isabetli pas yüzdesinde Xavi önde diyelim.(bunu istatistikle kanıtlıyorsun)Peki diğerlerinde nasıl Xavi'nin Gerrard'dan daha iyi olduğunu söyleyebiliyorsun?Hücum pas ve ara pası konusunda sanırım Torres son noktayı koymuştu.:)Xavi asist bakımından Gerrard'ın belki biraz daha önünde ama Gerrard'ında gol bakımından Xavi'ye ezici üstünlüğü var.Top kapmaya gelince:

YouTube - gerrard tackling ronaldo, part 1

YouTube - gerrard tackling ronaldo, replay of part 1

zidane_gerrard-20090313-221814.jpg

arsenal-v-

Xavi belki iyi alan savunması yapıyor ama Gerrard iyi alan savunması yapmasının yanında bir ön libero gibi topta çalabiliyor.Hemde dünyanın en iyi çalım atan adamlarından.

Hadi isabetli pas yüzdesinde Xavi önde diyelim.(bunu istatistikle kanıtlıyorsun)Peki diğerlerinde nasıl Xavi'nin Gerrard'dan daha iyi olduğunu söyleyebiliyorsun?Hücum pas ve ara pası konusunda sanırım Torres son noktayı koymuştu.:)Xavi asist bakımından Gerrard'ın belki biraz daha önünde ama Gerrard'ında gol bakımından Xavi'ye ezici üstünlüğü var.Top kapmaya gelince:

YouTube - gerrard tackling ronaldo, part 1

YouTube - gerrard tackling ronaldo, replay of part 1

zidane_gerrard-20090313-221814.jpg

arsenal-v-

Xavi belki iyi alan savunması yapıyor ama Gerrard iyi alan savunması yapmasının yanında bir ön libero gibi topta çalabiliyor.Hemde dünyanın en iyi çalım atan adamlarından.

Hücum pas, ara pas ve asist de istatistiklerle sabit. Dikkat et top çalma demiyorum, top kapma diyorum. Yani duracağı yeri bilir, gerektiği yerde ayağını uzatır topu alır. Oyun zekası böyle bir şeydir. Çoğu zaman kaymasına gerek kalmaz.Oyun zekası benim kişisel görüşüm diğerlerinde de bariz şekilde dünyadaki bütün oyunculardan açık ara önce Xavi... Gol konusunda gerrard ın üstünlüğü bariz zaten ona itiraz etmedim, ama bu bile xavi'nin oynatıcı unsur olduğunu kanıtlıyor biraz. Ayrıca topla oynama süresi ve minimum top kaybı da yine xavide ..

Ayrıca Xavi takımda Deco olduğı sürece ön liberoda oynuyordu.Yani daha Deco'yu kesemiyordu.:)

Zinedine ZidaneThe Daily Mail Gazetesi'yle yaptığı özel röportajda:

"Lionel Messi veya Cristiano Ronaldo kadar ön planda olmadığının farkındayım ama Steven Gerrard kesinlikle dünyanın en iyi futbolcusu. Takımı inanılmayacak derecede rahat bir şekilde ileri taşıyor."

Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Arda Turan, dün öğle saatlerinde engelliler yararına imza törenine katıldı Takım arkadaşları Ümit Karan ve Barış Özbek’le birlikte Zeytinburnu’ndaki Olivium Alışveriş Merkezi’ne giden genç yıldız, Menekşeler Engelliler Okulu öğrencilerinin tişörtlerini imzalayıp, onlara moral verdi Arda, “Engellilere bizim de katkımız olduğu için seviniyorum Onların hepsini çok seviyorum” dedi Arda Turan daha sonra da internette Galatasaraylı taraftarlarla buluştu GS Mobile’ın internet sitesinde görüntülü sohbete katılan Sarı-Kırmızılı oyuncu, burada hayranlarının sorularını cevapladı

Taraftarlarla buluştu

Galatasaray gibi bir takımın kesinlikle tek forvet oynamaması gerektiğini belirten Arda, “Maçlara çift gerekirse üç forvetle çıkmalıyız Biz Galatasarayız” dedi Milli futbolcu en beğendiği yabancı oyuncuları Alex, Kewell, Baroş, Nonda ve Tello olarak belirtirken, dünyanın en iyi futbolcuları olarak da Barcelona’dan Messi, İniesta ve Liverpool’dan Steven Gerrard’ı gösterdi

Söylediklerime cevap versen daha tatlı olurdu ama canın sağ olsun:) Bu arada bana liverpool da deco kalitesinde(barcadaki hali) bir adam göster,5-6 yıllık periyot içinde.

Rusya Milli Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, "2008 Yılının En İyi Oyuncusu seçilen Manchester United'ın Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo'nun bu ödülü hak etmediğini iddia etti.

izafet.Com - "Ödülü Ronaldo değil Gerrard almalıydı" Bir dönem Fenerbahçe Teknik Direktörlüğünü de yapan Hollandalı teknik adam, "Ronaldo fizik olarak iyi biri. Saçları da havalı ancak bu özellikler onun bu ödülü alması için yeterli değildi. Benim tercihim kesinlikle Steven Gerrard olurdu. Tekniği ve taktik bilgisi, sahadaki duruşu ve kazanma azmiyle o bu ödüle layıktı." diyerek görüşünü dile getirdi.

Dünyada, tüm bu özellikleri barındırabilen ikinci bir oyuncunun olmadığını savunan Hiddink, Ronaldo'nun tribünleri eğlendiren bir isim olduğunu ancak Gerrard, Xavi ve Messi gibi isimlerin önce takım oyununa bağlı oyuncular olduğunu söyledi.

Hadi biz bilmiyoruz Hiddink'te mi bilmiyor?:)

Söylediklerime cevap versen daha tatlı olurdu ama canın sağ olsun Bu arada bana liverpool da deco kalitesinde(barcadaki hali) bir adam göster,5-6 yıllık periyot içinde. Xavi'nin değerinin bilinmediğinin farkındayım bu arada, ama benim için hiç önemli değil. Zaten 2008-2009 en iyi orta sahası Xavi'dir. Resmi olarak...

Sana bir soru Xavi'yi çocukluğundan itibraben yetiştirmeye başlasalar Gerrard gibi şut çekebilir mi? Ben dürüstçe cevap vereyim. Hayır! Gerrard'ın da yanına istediğin adamı koy, istediğin eğitimi ver bu işi xavi kadar ya-pa-maz. Öyle bir organizatör o-la-maz. Bazı yetenekler doğuştan gelir. Xavi'nin oyun zekası da gerrard'ın şutları gibidir. Taklit edilemez yani. Bu da benim görüşüm.

Oyun sitilinden bahsetmişken şunu da ekleyelim. Uzaktan şutları çok etkili çarpaz durumlarda bile etkili şutlar çekebiliyor. Bunun için özel bir çalışma yapıyor mu antrenmanlardan sonra?

Biz bunu hep antrenmanlarda çalıştık. Lille’de bunu hep yaptık. Forvetlerin her zaman bir desteğe ihtiyacı vardır ve biz de antrenmanlarda yeri geldiği zaman onları bu tür şutlarla rahatlatmaya, onlara alan açmaya çalışırız. Doğrudan kaleye kaleciye oynamanız da mümkündür. Juninho gibi çok usta bir isimle çalışma şansımız oldu ve ben ondan çok şey öğrendim. Zannediyorum ki bu benim doğuştan sahip olduğum bir yetenek değil zaten böyle bir yetenek olmaz. Bunu antrenmanlarda çalışarak kazanırsınız. Ben her antrenmanda yeni birşeyler öğrenmeye gayret ediyorum. Zamanı geldiği zaman küçük bir çocuktan bile öğrenebileceğiniz çok şey vardır. Biraz daha yeni birşeyler yapmaya gayret ettim ve sonunda böyle bir özelliğim ortaya çıktı. Ama bunun özel bir yetenek olmadığının, çok çalışarak öğrenmeye gayret ederek kazanıldığının bilinmesi lazım.

Keita'nın ilk geldiği günden röportaj.Görüldüğü gibi şut yeteneğinin doğuştan değil çalışarak elde edilebileceğini söylüyr.:)Ayrıca Gerrard zaten Liverpool'um organizatörü.

Söylediklerime cevap versen daha tatlı olurdu ama canın sağ olsun Bu arada bana liverpool da deco kalitesinde(barcadaki hali) bir adam göster,5-6 yıllık periyot içinde. Xavi'nin değerinin bilinmediğinin farkındayım bu arada, ama benim için hiç önemli değil. Zaten 2008-2009 en iyi orta sahası Xavi'dir. Resmi olarak...

Xavi'nin çok iyi futbolcu olduğunu burda kimse inkar etmez zaten .:) Ama Tartışmasız dünyanın en iyisi diyenlerin biraz durup düşünmesi lazım.

Oyun sitilinden bahsetmişken şunu da ekleyelim. Uzaktan şutları çok etkili çarpaz durumlarda bile etkili şutlar çekebiliyor. Bunun için özel bir çalışma yapıyor mu antrenmanlardan sonra?

Biz bunu hep antrenmanlarda çalıştık. Lille’de bunu hep yaptık. Forvetlerin her zaman bir desteğe ihtiyacı vardır ve biz de antrenmanlarda yeri geldiği zaman onları bu tür şutlarla rahatlatmaya, onlara alan açmaya çalışırız. Doğrudan kaleye kaleciye oynamanız da mümkündür. Juninho gibi çok usta bir isimle çalışma şansımız oldu ve ben ondan çok şey öğrendim. Zannediyorum ki bu benim doğuştan sahip olduğum bir yetenek değil zaten böyle bir yetenek olmaz. Bunu antrenmanlarda çalışarak kazanırsınız. Ben her antrenmanda yeni birşeyler öğrenmeye gayret ediyorum. Zamanı geldiği zaman küçük bir çocuktan bile öğrenebileceğiniz çok şey vardır. Biraz daha yeni birşeyler yapmaya gayret ettim ve sonunda böyle bir özelliğim ortaya çıktı. Ama bunun özel bir yetenek olmadığının, çok çalışarak öğrenmeye gayret ederek kazanıldığının bilinmesi lazım.

Keita'nın ilk geldiği günden röportaj.Görüldüğü gibi şut yeteneğinin doğuştan değil çalışarak elde edilebileceğini söylüyr.:)Ayrıca Gerrard zaten Liverpool'um organizatörü.

Organizatörü gerrard olanın:) durumu ortada işte. Doğuştan gelen yeteneğe inanmıyorsan, hemen bir spor okuluna koş CEm. Daha yaşın genç, en azından TSL de bir takımda yer edinebilirsin:D Bu arada sen buraya yetenekler ilgili demeç taşıyorsun, insanların yeteneklerini ne kadar abartabildiğini, sayısız örneklerle buraya taşıyabilirim ama gerek yok. Bence anladın, anlatmak istediğimi.

Xabi Alonso bana göre Deco'dan iyidir.:)Bu arada Alonso ön libero diyeceğini biliyorum ama sana box-to-box olarakda oynayabildiğini söylemek isterim.Aynı Essien gibi,Viera gibi.

Xavi'nin çok iyi futbolcu olduğunu burda kimse inkar etmez zaten .:) Ama Tartışmasız dünyanın en iyisi diyenlerin biraz durup düşünmesi lazım.

Onun durup düşünmesi lazım sizin de düşünmeniz lazım. Adamı dümdüz birşey yaptınız. Pas diyorum, oyun sistemi, oyun zekası diyorum, eğitim, asist diyorum yanındaki adamlar iyi:D

Xabi Alonso bana göre Deco'dan iyidir.:)Bu arada Alonso ön libero diyeceğini biliyorum ama sana box-to-box olarakda oynayabildiğini söylemek isterim.Aynı Essien gibi,Viera gibi.

Kesinlikle iyi değildir, ben sana söyleyeyim:). Hele ki hücum organizasyonunda yanından geçemez. Ronaldinho'nun adını anmama gerek bile yok sanırım.

Organizatörü gerrard olanın:) durumu ortada işte. Doğuştan gelen yeteneğe inanmıyorsan, hemen bir spor okuluna koş CEm. Daha yaşın genç, en azından TSL de bir takımda yer edinebilirsin:D Bu arada sen buraya yetenekler ilgili demeç taşıyorsun, insanların yeteneklerini ne kadar abartabildiğini, sayısız örneklerle buraya taşıyabilirim ama gerek yok. Bence anladın, anlatmak istediğimi.

Daha önceden minik takım kariyerim var.:)Büyük ihtimalle seneye tekrar başlarım futbola.(Hem de orta saha olarak.Bu seferde arkamdan Xavi'mi Adil'mi tartışması yaparsınız.:D)Medyada çok fazla abartılan oyuncu olduğunu biliyorum.Ama daha önce hiç aynı takımda oynamayan Zidane neden Gerrard'ı abartsın?Hiç aynı takımda bulunmayan Hiddink neden Gerrard'ı abartsın?Hepsini geçtim Arda neden abartsın?:D

Onun durup düşünmesi lazım sizin de düşünmeniz lazım. Adamı dümdüz birşey yaptınız. Pas diyorum, oyun sistemi, oyun zekası diyorum, eğitim, asist diyorum yanındaki adamlar iyi:D

Hayır. Yanındaki adamlar iyi diye bir cümle kullanmadım. Xavi'nin bu kadar üst seviyeye çıkmasında takım sisteminin ve yanındaki oyuncularının büyük katkısı var dedim. :)

Kıvırma :p

Daha önceden minik takım kariyerim var.:)Büyük ihtimalle seneye tekrar başlarım futbola.(Hem de orta saha olarak.Bu seferde arkamdan Xavi'mi Adil'mi tartışması yaparsınız.:D)Medyada çok fazla abartılan oyuncu olduğunu biliyorum.Ama daha önce hiç aynı takımda oynamayan Zidane neden Gerrard'ı abartsın?Hiç aynı takımda bulunmayan Hiddink neden Gerrard'ı abartsın?Hepsini geçtim Arda neden abartsın?:D

Yahu oyun tarzını, hırsını seviyorlardır. Bahsettiğim demeçleri insanlar kendisi veriyor "Ben doğuştan, şöyleyim, böyleyim" diye. Adam hakikaten öyle ne yaparsın? Hadi başarılar sana da kariyerinde.

Yahu oyun tarzını, hırsını seviyorlardır. Bahsettiğim demeçleri insanlar kendisi veriyor "Ben doğuştan, şöyleyim, böyleyim" diye. Adam hakikaten öyle ne yaparsın? Hadi başarılar sana da kariyerinde.

Tamam abi sinirlenme fazla.:DUzatmayalım daha fazla tartışmayı.:)

Geri
Üst Alt